Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Miks mehed naistele välja teevad?
 
Diana 22. juuli 2008, kl 15.55
Mis põhjusel on nii et mehed peavad naistele välja tegema? Kas sellel võib olla ka mingi eesmärk?
 
alu 22. juuli 2008, kl 16.00
mõni mees loodab genleman välja paista. mõni mees loodab seksini jõuda. mõni mees saab ilma kõige selletagi:)
 
V.Ersace 22. juuli 2008, kl 16.00
Aga miks na ei võiks? Mulle meeldib, kui mees teeb välja, aga kui ka ei tee pole ka probleemi. Tunnen ennast siis abitumana ja nõrgenana, kui mees mulle välja teeb. Lihtsalt meeldib see tunne ja kõik!
 
naine35 22. juuli 2008, kl 16.04
Keegi ju ei sunni. Miks mehed naistele uksi avavad, miks nad naistele kingitusi teevad jne.
Mehed rahul ja naised ka ning eesmärgiks hoolivuse näitamine ja nautimine.
 
vanatädi 22. juuli 2008, kl 16.04
Ei pea, aga võivad. Ja mõned ikka teevad.
Vanadel aegadel, kui mina ka veel "noor ja ilus" olin, siis oli see üsna tavaline nähtus, tänapäeval saetakse senti ka pooleks.
Eesmärk on ilmselt igal juhtumil erinev.
 
vastuseks 22. juuli 2008, kl 16.12
et saada õigus teha pärast sisse
 
Diana 22. juuli 2008, kl 16.28
Meil oli tüli sellep, et mees väidab et mehed teevad välja aint sellep et nillida ja seksi saada.
 
alu 22. juuli 2008, kl 16.29
nu, ja Diana arvas, et lõputult naiste lugusid kuulda või?:)
 
vanatädi 22. juuli 2008, kl 16.34
Nii otse kohe nõudiski, et kohv, kook ja kähkukas?
 
Diana 22. juuli 2008, kl 16.38
No probleem seisneb selles, kui ma mõne sõbraga kohvikus käin... et ju tahab ikka midagi muud. Raske selgeks teha, et sõber on sõber ja kõik. Kui juba välja teeb siis järelikult nillib.
 
vanatädi 22. juuli 2008, kl 16.42
Ah nii. Ära tee väljagi.
Ju ta siis ise on (olnud?)selline " praad ja pruut" tüüp, et kahtlustab teisi seda sama tegevat. Kui kisa liiga suureks läheb, siis lärma vastu.
 
vana-kooli-naine 22. juuli 2008, kl 16.48
see on lihtsalt üks vana komme, mis ei kohusta millekski.kui mees kutsub välja, siis on selge, et tema ka maksab. kui naine kutsub, siis võiks naine kasvüi viisakusestki pakkuda end makjaks.

minu jaoks on see ikka olnud indikaator: ihnuskoidega ma tegemist ei tee ja punkt. olen ise lahke inimene ja sendiveeretajaid ei salli.
 
ihnuskoi 22. juuli 2008, kl 17.55
Mina oma pruuti eriti kusagile välja ei kutsu, siis ei ole ka vaja talle välja teha! Ok, mõnes kohvikus tassi kohvi ostan talle vahest, aga restorani teda sööma ei kutsu. Vahel, kui pruut teeb juttu, et võiks kusagile klubisse või restorani minna, siis soovitan tal hoopis koos mõne sõbrannaga minna, siis ei ole mul tarvis jälle kanda liigseid kulutusi. Eks ma käin vahel ka kuskil kõrtsis, aga käin siis koos mõne oma sõbraga, kes ei eelda, et talle tuleb välja teha.
 
to diana 22. juuli 2008, kl 18.41
ei pea, võib kui tahavd viisakad ja meeldivad olla, eks järgmisel kohtingul tee ise välja:)
 
ka naine 22. juuli 2008, kl 21.01
Veidi vananenud komme on see minu meelest. Vanasti oli ju mees (tulevase) naise toitja ja ülalpidaja, ta pidi juba algusest peale selleks valmis olema. Ja kui mees naise eest maksis, näitas ta sellege, et naine olgu tema peale kindel, ta jõuab peret üleval pidada. Endale see ka ei meeldi. Arvan, et tänapäeval ei peaks olema suurt vahet mehe ja naise vahel.
 
ka naine 22. juuli 2008, kl 21.05
Ja nendele,kes arvavad, et see on väga ilus komme: niisama ei tee keegi midagi. Kui mees naisele välja teeb, ootab ta sellelt naiselt midagi vastu. Tavaliselt mitte ainult seksi, vaid ka et naine hakkaks talle pereemaks ja sünnitaks lapsi. Ja kui naisel pole seda mõtteski, tunneb ta end loomulikult halvasti, kui mees talle välja teeb. Iseseisev ja endast lugupidav naine ei taha olla parasiit.
 
bad apple 22. juuli 2008, kl 21.17
kui enda mehega käin, siis maksab söögikohtades tema. poes suht kordamööda, aga restos on meeldiv, kui mees maksab.

teatri/kinopiletid ostan näiteks jällegi mina ise varem välja.

samas lihtsalt sõpradega on kuidas kunagi. vahel maksan ka mõlema eest, kuigi ega see meestele eriti ei meeldi.

ja kes ütleb, et olen parasiit, kuna lasen restoranides ja kohvikutes ma elukaaslasel endale välja teha, on nõdrameelne. mu ema ja isa on juba 43 aastat abielus olnud ja loomulikult maksab isa väljas käies ema eest ka. kas kõik vanema generatsiooni abielunaised on siis parasiidid?
 
hmm 23. juuli 2008, kl 01.57
Kuulge , kas teil on ka nii , et te vahest kardate seda mees-teeb-välja-janti põhjusel , et siis olete talle võlgu ?

Kui mina olen kuskil meestega väljas üritan enamasti hädaga ikka ise maksta, pärast on veel ebameeldiva mehega see ''hm , kas ma nüüd pean teda suudlema või ei pea?'' jama.

Parem on elada ilma võlgadeta, ning ma ei mõtle selle all ainult raha! :)
 
khm 23. juuli 2008, kl 03.24
Tegu jah iganenud värgindusega, kuna naistel polnud väljaspool kodu töökohta ja seega ka sissetulekut. Aga ega sel ajal mees ka 10 naisega väljas ei käinud ja neid kostitanud, ikka valiti üks välja ja sellega olid siis juba kindlad plaanid (ikka abielu ja lapsed). See, et praegu justkui mõne ema arvates peaks noormees mitme klassiõe piletid kinos kinni maksma on muidugi jabur, esiteks pole noormehel endalgi töökohta ega sissetulekut ja teiseks pole tal nende neidudega ka kaugeleulatuvaid plaane. Minu meelest peaks igaüks ikka enda eest maksma või vähemalt vaheldumisi, kui ka naisel on töökoht, siis miks peab mees alati tema eest ka maksma, ega naine tõesti invaliid pole. Mis poolest see loomulik on, et mees maksab? Kui mees alati maksab, siis jääb naisest mulje kui maksejõuetust ja ülalpeetavast isikust, kel pole sõnaõigust. Või kui ta tõesti laseb mehel maksta selleks, et teda ära kasutada, siis pole sellise naise moraaliga kõik korras.
 
must 23. juuli 2008, kl 08.46
teen välja et nussi saada. lollid litsid loevad väljategemisest välja selliseid signaale mille peale nad jalad liali ajavad. naine arvab et on kaval ja lüpsab meest,ise müüb mehele oma keha
 
timeout 23. juuli 2008, kl 09.14
minu nägemus põhjustest on selline, et: esiteks on see nagu sümpaatia väljendamine. mees näitab, et ta hoolib ja peab lugu sellest naisest nii palju, et tal ei ole kahju tema heaks midagi teha, nt. antud juhul siis väikest rahalist kulutust teha. Teiseks, meeldiva naise ees tahetakse ju ka enda väärtust rõhutada. st. mees näitab, et tema jaoks ei ole probleem sümpaatse inimese jaoks ja heaks ka pisut raha kulutada. - näitab siis oma tugevust, võimekust rahalises mõttes, noh, et on ikka väärt mees :-)
noh ja kaudselt ja pikemas perspektiivis on siis põhjus ka selles mida "must" ütles, kuigi kultuursemad isendid seda avalikult ei rõhuta
 
Abielus 23. juuli 2008, kl 09.34
Minu mees viib mind ka ikka aeg-ajalt restosse sööma ja teeb siis välja. See on temapoolne tänu, et iga päev tema eest hoolitsen ja et ma ennast mingiks kodumasinaks ei hakkaks pidama. Ihnuskoid just probleeme tekitavadki.
 
vot tak 23. juuli 2008, kl 09.51
Ajaloolistel põhjustel. Nii on see ikka olnud ja jääb ka kultuurrahvastel.
 
mees 23. juuli 2008, kl 11.27
see et mehed naistele välja teevadf on ainult sinu lollaks peas teema algataja , ma pole teinud mitte ühelegi naisele välja ei ei kavatse seda ka teha
 
timeout 23. juuli 2008, kl 11.30
to mees - ilmselt pole ükski norm. naine sinuga kuhugi restosse ka tulla tahtnud. ilmselt pole sa isegi sellistesse kohtadesse sattunud, vbla ainult "hamburgerirestorani":)
 
nn 23. juuli 2008, kl 13.54
minu arust kena komme :) viisakas mees ikka teeb välja või vähemalt pakub end välja tegema. kuigi on vahel natuke ebamugav tunne (samas oleneb mehest)... meeldib mulle küll, kui mees välja teeb.
 
maali 23. juuli 2008, kl 21.38
Naised ärge muutuge feministideks,sest siis muutute kesksoolisteks sombideks.Oma mees võib ikka lilli kinkida ja ka kallisse restorani viia,kasuka kinkida ja juveele,kõik võtan rõõmuga vasty.Ja mees on õnnelik, sest mina olen õnnelik.Asi pole ju rahas vaid hoolimises.Kui teaksin et ta minust ei hooli ega armasta ei võtaks ma tõesti midagi vastu.
 
julia 24. juuli 2008, kl 02.39
Minu meelest see, kas oma mees teeb välja või tahetakse väljategemist esimesel kohtingul on kaks iseasja. Muidugi teeb oma mees välja ja normaalne naine teeb ka oma mehele välja, mis te arvate, et meestele ei meeldi kingitusi saada? Või see, kui te ta kusagile välja kutsuksite? Kuidagi hirmus isekad tunduvad naised siin, ise võtaks kõik aga vastu ja kamaluga, aga mis te ise oma meestele olete kinkinud või teinud? Kas kasvõi sünnipäevatorti küpsetate?

Niisama esimesel-teisel-kolmandal kohtingul aga pole minu arvates vaja välja teha. Ja ma ei tea, mina suudan küll selle korra kohvikus või restoranis ise kinni maksta ja ma ei mõtlegi sellele, et keegi alles kohatud inimene (sisuliselt võhivõõras) peaks minu kõhtu täitma. Nii vaene ma ka nüüd ometigi ei ole.

Muide, tahate või ei taha, aga kui mees teile välja teeb, siis ta ikka ootab ka midagi vastu, nii et sellega tuleb arvestada.
 
reesa 25. juuli 2008, kl 00.23
kõva mees kes teeb naistele välja lihtsalt lugupidamisest ja seltskonna mõttes ning midagi vastu ei oota.

samas, aga kuskohast ma seda tean kas mees ootab minult midagi vastu või mitte?
Igaljuhul tekitaks ebamugavustunde ja püüaks ikka ise maksta
 
aga 23. detsember 2016, kl 07.51
Mind just erutab, et kui meeldiv mees välja teeb, tunnen, et olen talle võlgu ja üritan igati teenindada, tema aga keerab mind selili ja paneb mind nagu l.tsi. Koledate ja suvaliste meeste poolne väljategemine ei huvita, siis oled tõesti ebameeldivalt võlgu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!