Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
tööle hilinemine
 
ingi 11. november 2008, kl 11.34
Mis teete siis, kui olete hommikul sisse maganud? Ei lähegi enam tööle, helistate tööandjale või mida teete?
 
et 11. november 2008, kl 11.40
delfis olen.
 
k 11. november 2008, kl 11.42
Tööstaaži 15 aastat ja pole kordagi hilinenud. Lihtsalt - tsaariaegne nagu ma olen - kohusetunne on kõvem!
Ja on pidu nii peetud, et simatäitki pole magatud jne., aga "postil" olen ikka olnud.
Mida teeks?
Ikka läheks. Hilinenult, aga ikkagi. Helistamine ja valetamine (haige vm.)on kõige argpüksilikum teguviis. Helistaks selle mõttega et vabandada ja öelda, et kohe jõuan, aga kohale läheks igal juhul. Parem see üks kord ära kannatada, kui järgmise päevani põdeda ja seda ma juba ostak (et mis siis saab ja mida nüüd otsustatakse).
Inimene on inimene ja juhtuda võib ikka. Loodetavasti on pomo ka inimene.
 
ei kujuta ette 11. november 2008, kl 11.49
No hilinemine käib ju igale täiskasvanud ja haritud inimesele au pihta. Sellepärast ei hilinegi. Ei kujuta ka ette, kuidas ilmun ülemuse ette ja ütlen, et ei ärganud hommikul üles. Ta ehk küsiks, kui vana ma olen.
Ja selline mõiste - "sisse maganud"? Kuidas see saab täiskasvanu puhul võimalik olla? Kui hommikul raske ärgata, siis varem õhtul voodisse ja no problem!
 
jobu 11. november 2008, kl 12.08
mina olen ükskord ammu oma hilinemise kodus lõhkenud veetoruga välja vabandanud.
(aga see torujutt on vist juba niivõrd klassika, et enamik tööandjaid muigab selle peale...)
aga sageli on kõige parem variant ausus - lihtsalt helistad ja ütledki, et sorri, magasin sisse, tulen siis-ja-siis. no mis teha, mõtleb ülemus, vähemalt aus...
aususe variant võib ohtlik olla siis, kui ülemus on mingi eriline tähenärija või kui sul ka varem töödistsipliiniga probleeme on olnud või kui sinu hilinemine asutuse töös tõsiseid probleme tekitab (nt ainus müüja väikeses poes vms).
aga kõige hullem (ka tööandja poolt vaadatuna) on lihtsalt minemata ja ka teatamata jätmine. HELISTADA JA TEATADA TULEB IGAL JUHUL, ja nii ruttu kui võimalik!!!
 
piiga 11. november 2008, kl 12.14
hilinen iga päev pool kuni poolteist tundi...Mismõttes ei lähe kohale?
 
to piiga: 11. november 2008, kl 12.23
Sellise piiga tüüpi töölise laseks päevapealt lahti!
Või siis pidevalt hilineks igasuguste tööandja kohustuste täitmisega, nagunäiteks hilineks palga maksmisega regulaarselt ja kui piiga tuleks küsima milles asi vaataks samasuguse näoga otsa, mismõttes milles asi, maksan siis kui tuju tuleb!
 
ülestunnistus 11. november 2008, kl 12.39
Mina pean ausalt tunnistama, et ka mina hilinen tavaliselt kuni 1 tund iga päev tööle. Kui vaja, siis teen selle tunni õhtul kasvõi 3-kordselt tasa. Kui ei ole, siis ei tee. Tähtaegadest pean kinni. Mis te mölisete?
 
elu 11. november 2008, kl 12.55
tüüpiline on, et lähed hommikul mingile kokkulepitud visiidile kuhugi firmasse ja näed pilti, kus mingi tropp vehib paberitega, telefonile vastata ja paneb su ootama andes mingi ebaleva vastuse, et kohe see või too jõuab. eestis on hilinemine ja õigeks ajaks kohale ilmumine nagu loogiline ja inimese positsiooni või tähtsust rõhutav, et no nii tubli rabab mis kole ja igalepoole paraku ei jõua. ja siis lõpuks tulebki too, veic punane nägu peas ja häbelikult vaatab selle tropi poole, kes talle eile õhtul võibolla esimest korda anaali tegi. karjääri tegemine noh.
 
piiga2 11. november 2008, kl 13.11
sama lugu, mis piigal. ja p.s: ma pole tööline, kes vabrikuvile peale kohale jookseb ;)
 
to piigad 11. november 2008, kl 13.21
keerab teile iga õhtu keegi peeru vahele või, et permanentselt ei saa hommikul õigel ajal minema?
 
mölakas 11. november 2008, kl 13.33
10-30 min hilinemist magasin sisse
üle 30 min hilinemist magasin välja
 
noo 11. november 2008, kl 13.51
parem juba regulaarset hilineda kui sellist roppust suust välja ajada nagu 13:21 seda teeb!
 
naine35 11. november 2008, kl 13.52
vat on asi, millest ma ei suuda kuidagi arusaada. sellised "stabiilselt vabandavad töötajad" saavad esimesena kinga.
 
ahaa 11. november 2008, kl 13.56
Lahtilaskjad rääkige, mis siis juhtub, kui tulen tööle 15 minti hiljem, kui keegi minu (töö) järgi ootama ei pea, tähtaegadest pean kinni ja töö on tehtud? Selles mõttes, et minu ega teiste töö kvaliteet ei lange sellest, kas see on tehtud 15 minutit varem või hiljem. Milleks on vaja lahti lasta, kui midagi halba tegelikult ei ole ju.

Ise jään vahel 10-15 min hiljaks, teinekord jõuan jälle 10-15 min varem. Kuidas kunagi.
 
? 11. november 2008, kl 14.03
oot, mis mõttes täiskasvanud inimene ei maga sisse? mis te olete mingid imeinimesed kõik siin?
kohale lähen ikka, helistan ülemusele, vabandan ja lähen siis hiljem. samas hoian tööd kogu aeg järje peal, pigem teen ette ära kui hiljem ja minu hilinemiste pärast ei ole keegi ega miski töö kannatanud.
 
vabrikant 11. november 2008, kl 14.05
"...ma pole tööline, kes vabrikuvile peale kohale jookseb!"
aga palun, hakka siis ntx eraettevõtjaks, oled ise oma aja peremees... ainult kui sa ka klientidele lubatud tähtaegadesse loominguliselt suhtuma hakkad, läheb vist tõesti jamaks...
aga kui inimesel on tööleping, kus on kirjas kindel tööaeg, siis sellest kinnipidamine on tema kohustus ja punkt.
 
K 11. november 2008, kl 14.18
Kas töökohtades, kus punkt kell 8.00 peab kohal olema, on ka see reegel, et punkt kell 17.00 võib pastakas käest kukkuda, telefonitoru hargile langeda ja kõnnin ära koju, jättes asjad nii nagu on?

Kindlasti on ameteid, kus hilineda ei tohiks - klienditeenindajad, õpetajad jne.

Aga kui ma töötan kontoris ja minu juures "lambist" inimesi ei käi (kohtumised kliendiga on kokku lepitud ja enamasti kliendi juures), mis vahet siis on kas tulen pool tundi varem või hiljem? Ega ma õhtul ka kella pealt minema ei kõnni, tulin natuke hiljem, siis lõpetan ka natuke hiljem.
 
naine35 11. november 2008, kl 14.21
to ahaa. vat on vahe, kas hilined vahel või ongi see su elustiil.
on olemast selline imevidin nagu telefon, et kui mingil põhjusel hilined, siis helistatakase ja teatatakse sellest.
kui see hilinemine sinu töö kvaliteeti ei mõjuta ja kaastöötajaid ei häiri ning mitte kuidagi ka ei koorma, siis seda ma veel püüan mõistan. kuid kui mõni tütarlaps hilineb stabiilselt iga päev vähemalt tund ja teised peavad vastama tema telefonile jne, siis on see väga koormav.
muide. parimak vabanduseks, millega on oma hilinemist selgitatud on toodud troll nr 6 avarii Lasnamäel
 
jään alati hiljaks 11. november 2008, kl 14.26
Tööle lähen siis, kui jõuan hommikul, ja tulen ära siis, kui saan asjad tehtud. Mitte kellegi asi pole, kas istun kellast kellani või mitte. Muuseas, kõige hullemad ongi naisülemused, neil ongi kohe mingi võimu vajadus, vajadus kontrollida.
 
ülestunnistus 11. november 2008, kl 14.34
Sellised n35 sugused seelikus füüreritest käin mina küll kauge kaarega mööda. Krt, mul on ka naisülemus, aga tema jaoks on ikka olulisem see, et töö oleks tehtud, kui oma võimu näidata nagu siin mõni mõrd.

Ei viitsi selliste peale aega raisata.
 
piiga 11. november 2008, kl 14.36
to naine 35
Mul on mobiiltelefon, ei pea keegi minu telefonidele vastama:)
Ja näed ei lasta mind lahti-hoopis tõstetakse palka. Ja ma ei maga ülemusega;)
 
ülestunnistus 11. november 2008, kl 14.37
Sama olukord mis piigal, :)).
 
mina ka 11. november 2008, kl 14.40
tulen regulaarselt hiljem, aga istun õhtul ka hiljem ja lõunal väljas ei käi. Kunagi üritas ülemus rangel toonil aru nõuda, miks hommikul varem ei tule. Küsisin vastu, kas on olulisem, et tuleksin tund varem ja istuksin üksinduses või oleksin kohal lõuna ajal, kui rahvast on maja täis? Tema vaikimist tõlgendasin nõusolekuna ja nii jäigi, rohkem pole ta sellest probleemi teinud. Meie asutuses on see igal juhul mõistlikum tööaeg.
 
Tagumikutunnid 11. november 2008, kl 14.43
Tõenäoliselt need kisajad siin töötavad kuskil müüjatena või liinitööl, et teise inimese kohale jõudmine nii oluline on.

isiklikult jõuan tööle siis, kui jõuan...kui üldse jõuan ja lahkun siis, kui lahkun...kui üldse lahkun (olen ka öid laboris veetnud) - teaduri elu võlud, õppige ka 10+ aastat ja saate sama vaba graafikut nautida.
 
naine35 11. november 2008, kl 14.47
no see seelikus füüreriks tembeldamine on nüüd küll vähe liiast.
ka minu jaoks on oluline, et töö oleks tehtud(hästi tehtud) kuid kui töötada kollektiivis, siis peab seal ka hea olema töötada, mitte igaüks rabeleb enda eest ja vaatab kuidas teiste seljas liugu lasta.
 
ülestunnistus 11. november 2008, kl 14.48
Tore, et mõnes teemas ka mõistuse hääl valitseb. Sama siin - kui ma ikka pühapäeva õhtul tunnen, et mul on mõni hea idee, siis ma arvuti ka lahti teen, pole probleemi. Samas võin esamspäeval alles kella 10.00-ks tööle jõuda.

Tobe, kui mingi proletariaat oma arusaamu kõigile peale üritab suruda - loomulikult on jama, kui poodi ei avata kell 9.00, nagu sildil kirjas on.
 
ülestunnistus 11. november 2008, kl 14.49
Pole kellegi seljas liugu lasknud kunagi, vastupidi, aitan kolleege nii kuidas saan. Kuid ma ei eelda, et keegi meist punkt kell 8.00 oma laua taga istuks, meie töö juures on see puhas nõmedus.
 
naine35 11. november 2008, kl 14.56
see vast sõltubki töö iseloomust.
kuid kurb, kui võetakse tunniajalist hilinemist nii loomulikuna. seda enam, kui selle tagajärel kannatavad kaastöötajad ja partnerid.
 
piiga 11. november 2008, kl 14.58
to n35

kas sinumeelest tööle hilinemine võrdub teiste seljas liugu laskmine?
Äkki oleneb tööst ja töökohast? Või oled nii omas mullis et ei tule muud pähe kui see mis ninaees, ehk mis kohal ise töötad. Äkki sul jah on nii....aga sellepeale ei tule t kõigil pole?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!