austrite maitse Kirjutas:
------------------------------------------------------
> delikatess ja puha, > kuid > merevee maitsega tatiklimp.
>
> Kaerakile on mullas kasvanud ilusast kaerast, hapendatud (nagu kapsas ja kurk), keedetud ja kallerdatud, mõnele maitseb soojalt, leebe-hapuka maitsega, väga tervislik ja l o o m u l i k u l t ei pea kõigile maitsema.
> Öäkitada pole mõtet, maitsed on erinevad, kaerakile on puhas ja ökoloogiline toit.>>>>
Aegu tagasi raputasin soola-pipart-ketšupit igale toidule, kõik oli läila ja maitsetu. Magusast sõin halvaad-piimaga, sefiiri, vahukoort moosiga, pidi ikka "äkiline" kõik olema. Marinaadid maitsesid kangelt, olgu need kurgid või seened.
Tervisega jäin 5 a dieedile, kõik hea oli keelatud, kuid harjusin siiski. Täna meenutan, et rasvatu kodujuust, kui tohtisin seda 2 a dieedi järel süüa 2 spl, oli niiii maitsev, et lutsutasin seda suus kui parimat maiust!
Nüüd on juba 10 a vaba söögiga elu ent minu maitsemeel on absoluutselt muutunud: vorstid, singid, juust, suitsukala, jm on minu jaoks nii soolased, et piisab tükikesest kui keel muutub tuimaks.
Sama toime magusaga, ei saa nautida mingeid magusaid tooteid, rõvemagusad need panevad välja sülitama.
Olen omal nahal mõistnud, mida tähendavad need tohutud soola ja suhkrukogused toitudes, lisaks veel maitsetugevdajad ja maitseained.
Siit minu kokkuvõte kaerakilele, see pole just minu lemmik, kuid arvesse võttes toitumiskombeid nendest aegadest, kus seda valmistati ja tollaste inimeste rikkumata maitsemeelt, mõistan tänapäeva inimeste vastumeelsust kaerakile osas.
Kasemahl oli kunagi maitsev ja magus jook, Coca Colaga ei kõrvuta, eks ju?!