Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Shovinisti nurgake
Naistel on kergem elu, kui meestel?
 
mees38 10. august 2011, kl 11.18
Tähendab et palgapäeval peaks mehed ja naised võrdselt saama ning ülekannete tegemisel ja laenulepingu sõlmimisel peaks mees võtma vastutuse ja kandma suurema osa kulusid?

nnn Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> jah olen nõus, et mehed kes on vastutavad oma pere
> eest nende elu on raske, aga tänapäeval ei ole ju
> selliseid mehi. Enamus on ludrid, kes arvavad, et
> naine on korterikaaslane ja kulud pooleks. Ise va
> stutust ei võtta ei taha ega suuda. Tänapäeva mehe
> d on ju illulillutajad väga vähe on oma kaasade ee
> st hoolitsevaid mehi. Naiste õlul on vastutus, kui
> saavad lapse, kui võtavad korterilaenu jne. Aga m
> eestel on ikka lõbus elu.
 
eelmisele 11. august 2011, kl 02.22
panused Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> alu panus suhtesse oli tite tegemine ( kui just na
> abrimees abiks polnud!). kuidas see võrdne panusta
> mine siis käiks? naine peaks siis alule tite tegem
> a?
> kuidas see süsteem siis ikka alu meelest käi
> b, see võrdne panustamine?

Oot sa räägid tema eksist, sellest kõrgharidusega neljakümbisest vaalast, kellesuguste kallal ta igal võimalusel viriseb?
 
TuhaJuhkam 16. august 2011, kl 09.49
Ma oletan, et teemaalgataja tegi nalja. Kui ei teinud, siis on tema pööning väga sassis.
Loomulikult on naiste elu raskem. Enamus sellest, mis n29 rääkis, on ju õige?! Ainult see "etteteatamise" teema jäi mulle segaseks. Mehega kokkusaamiseks iga kord spetsiaalselt pead pesta ja raseerida? Naljatilk, kas Sa siis muidu käid ringi pesemata? Ja kui Sa oled viimase 48 tunni jooksul pesus käinud ja muud protseduurid (raseerimine jne) läbi teinud, siis selle praegusel "ületöötlemisel" pole mingit mõtet - 98% meestest ei märka mingit vahet.
Õige on muidugi ka see märkus, et vastustustundega meestel, kes oma peret üleval peavad, pole kah lihtne. Aga siiski on naiste elu märksa hullem. Kui suhe lõhki läheb, eeldavad ju kõik, et naine on see, kelle kaela jäävad lapsed ja kes kogu selle koormaga peab edasi rabelema. Kui juhtub olema mees, kes vaevub veidi alimente maksma, on lausa roosamanna!
Keegi küsis, millal tuleb see vanus, kui naised hakkavad mehe peale tormi jooksma? Selge see, et mingit täpset piiri ei ole. Jutt oligi sellest, et vanuse suurenedes see nähtus järjest tugevneb - sest vabade meeste ja naiste suhtarv muutub järjest meeste kasuks. Eriti, kui loeme kokku "suhet soovivad mehed" ja "suhet soovivad naised".
Naiste elu on raskem ka selle poolest, et isased valivad eelkõige silmadega. Kui emake loodus ja papa-mamma sugutöö on naise silmnäo ja / või keha proportsioonid "viltu ehitanud", siis on väga raske midagi paremaks muuta. Veidi saab, aga mitte palju. Meestel on lihtne - sellesama eespool mainitud suhtarvu tõttu on alati lootust, et leidub mõni naine, kes ta ära krabab, olgu ta siis milline tahes.
 
mees38 16. august 2011, kl 10.48
Parandus: Kenadel ja seksikatel naisetel on parem elu, kui meestel.
 
TuhaJuhkam 16. august 2011, kl 11.49
N29 kirjutas:
"Nüüd lõpuks olen natuke alla aasta suhtes mehega, kellesse meeletult armunud. Aga ta on mulle otse välja öelnud,kui olen vihjanud et tahaks temaga sagedamini kokku saada, et ta tahab võtta asju rahulikult ja kiiret pole kuhugi. "

See mees ei hooli Sinust. Sa oled talle lihtsalt mõnus vaheldus muude tegemiste kõrval, tal pole mingit soovi oma status quo'd rikkuda.
Ja Sinu väljend "meeletult armunud" tekitab minus küsimuse, kas see pole tegelikult lihtsalt klammerdumine. Ma tean, et Sinu bioloogiline kell lõugab, aga asi läheb aina hullemaks, kui Sa klammerdud selle kardetavasti lootusetu suhte külge.
 
no 18. august 2011, kl 00.28
mis krdi bioloogiline kell 29 aastasel olla saab? tule taevas appi, see puhas luulu! vaata et see sul kinnisideeks ei muutu. see meestemeele surm.
 
ise ka naine 18. august 2011, kl 00.33
ingrid
05. august 2011, kl 12.13

Ma ei tea, kas naistel just kergem elu on, aga igal juhul leian ma, et naine on tore olla. Mulle kohe meeldib! Minu meelest on mees igaljuhul raskem olla. Kui juhtud parasjagu äpu olema, siis naisena pole veel kõige hullem...keegi patsutab ikka õlale ja ütleb, et oh, mis seal ikka....aga kui oled mees ja siis ei tule oma asjadega toime, on ikka seis sitt mis sitt. Ja ükski naine sind kah ei taha siis. Meeste "vundamendikoormus" on suurem, ma arvan(ma nimetan sellise nimega kõike seda, mis puudutab raami, millel elu tegelikult toimib ja püsti seisab).
--------------------------------------------

Aga selle naisega väga ühel nõul!
 
vastupidi 18. august 2011, kl 14.16
Naisena pole mitte midagi kergelt kätte tulnud ei 20-ndates ega 30-ndates: pidanud ülikoolid lõpetama, ülikooli ajal tööl käima, isa matma, ise omale autod ja maja ostma, reisipileteid ise ostma jne.Lisaks on alati naise mure ja risk end raseduse eest hoida. Iga kuu valutava kõhuga päevad. Kui peaks rasedaks jääma, siis rasedusvaevused ja sünnitusvalud. Risk jäädagi venitusarmidega ja pärast imetust väljaveninud rindadega.Risk, et mees võib sind maha jätta iga kell mõne veel ilusama ja veel noorema pärast, sest ilusaid naisi palju.
 
Mees 50+ 11. oktoober 2011, kl 15.01
Pajatan natuke enda pereelust. Meie pere koosneb minu abikaasast,tütrest ja pojast. Olen papa, kes hoolib võrdselt kõikide eest. Kaotasin töö aasta tagasi. Meil on suur aed ja alustasin tallelepandud rahade eest kasvuhooneid ehitama, et maksud saaks makstud ja midagiggggi lauale panna. Rabelen hommikust õhtuni, et veepeal püsida. Naine, kui töölkäija mõnitab mind, kui luuserit. Tema sissetulek on aga nii väike, et sellest jätkub ainult ta ende hügieenitarvete jaoks, kuid tema käib ju tööl?? Meil(mul) on jänesed, mõnikümmend kana ja priske aiamaa. Traktoriga käin ka haltuurat tegemas, aga ikka olen luuser, tema käib ju tööl. Kui aiast, põllult on vaja midagi võtta - maasikad, herned, õunad, jne., siis on meie majapidamine, kui on vaja traktorile kütust osta või kartuleid võtta või mida iganes abi, siis on kõik ainult minu. Kas te naised teate ka, palju võtab raha üks majapidamine, kui seda tahad korras hoida? Kõigepealt peab mees olema mees,et kõike osata ja siis kopikakott. Seda te ei tahagi teada, sest suuremjagu elab teist pilvedes, unistades oma tuti realiseerimisest, teiste arvamustest ja hilpudest. jube vastik oli lugeda`b`,kommi, mis oli ikka tõesti ehtne sovetikumi näidis ajupiiratusest. Lugupidamisega teile, naised, kes teistest ka lugu peavad
 
seda 12. oktoober 2011, kl 10.15
" b " ei tasu tähele panna, see on delfi ropendav stammkunde kes nendest foorumitest lahkumata ujutab need üle oma vihast/ tigedusest/ kurjusest/ raevust keevate kommentaaridega.
tal pole päeva kirjas kui ei saa kedagi värdjaks tembelda.
tema kommentaarides on tavaliselt ka: urood, idikas, biomass, shi.tumine jne.
sügavas alaväärsuskompleksis, olematu enesehinnanguga, ome eluga rahulolematu ja aastaid rahuldamata vanamoor.
 
jjj 19. november 2011, kl 11.45
jah naistel on tõesti kergem elu, eriti veel kui lapse saavad. Naisel peab raha jätkuma, et last ülevalpidada, aga mees võib öelda, et minul on raha otsas -ei ole ja nii raske see meeste elu ongi võrreldes naistega. Veel üks tähelepanek, mees peab osalema kõikidel pidudel/joomingutel ja hobidel, mille naine lihtsalt rahapuuduse tõttu või kohustuste pärast peab ära jätma. No küll on meeste elu keeruline lausa õudne.
 
ei ole 19. november 2011, kl 15.18
Kui lapsi ei sünnita, ei ole raskem kui meestel. Lastega on EV-s paraku raskem, jah.

Kui saaksin oma elu otsast alata, siis küll ei sünnitaks enam lapsi. Näen kõrvalt palju 40aastasi, kes nagu ärkavad ja vabanevad: teevad karjääri, reisivad, hakkavad elu nautima.

Ses mõttes on küll vabanemine ühiskonnas toimunud, et naistelegi on tee lahti kõrgemate palkadega töökohtadele: koolitatakse välja, pakutakse ametikõrgendust - see on Soome majanduse positiivne mõju Eestile.

Ainus asi on see, et üha enam kaob ära igasugune huvi eesti meeste vastu. Ma nt küll ei kadesta neid müüdavaid noori tibisid, kelle peale eesti mees on nõus kulutama. Elu või midagi. Nagu tükk liha turuletil. Mis naudingut sellest küll saada võib? Aga muus osas on suhe eesti mehega küll sama, kui pidada seda laibaga: ei hoolitse, ei hellita. Ronib oma seksisaega vaid kohale ja väidab, et mõlemad saame sest ju naudingu. Ei saa. Kui mees mind naisena kohelda ei suuda ja ei taha. Suhe peaks ju olema selle mõttga, et mõlemad osapooled saaksid oma soolist eripära nautida. Naisel on naisekohustused (kodu, lapsed, mees), mehel mehekohustused - raha. Kokku tuleb mõnus kooslus - perekond. Ma küll ei naudi oma raha eest kontserdi- või restoranikülastust mehega. Mul tekib küll küsimus, et misasja ma sinna siis selle mehega koos lähen, kui sama tuleb välja ka üksi minnes.

Ühesõnaga - mehed, kes hädaldavad, et ei taha naiste peale kulutada, siis ma küll küsin, et milleks mulle suhe sellise mehega? Ma oma naisekohustusi täidan siin EV-s, täitke, te, mehed ka ja ärge vigisege.
 
mees45 20. november 2011, kl 10.54
Naiste peale kulutamine ei ole meie kohustus ja ma ei mõtlegi oma raha tuulde visata, seda enam, et ma ei ole solgipang kuhu võib kogu oma negatiivset poolt pidevalt tühjendada.
Ma ei leia, et naistel või meestel oleks kergem või raskem elu. Elu raskusel on mitu tahku. Mõni elab oma elu raskeks, mõnele on saatus valinud kannatuste raja, teine on õnnetähe all sündinud, kolmas oskab teha õigeid valikuid, aga kõik see ei ole seotud sellega, oled sa mees või naine.
Ei maksa siduda sooga, ei enda saamatust, oskamatust teha õigeid valikuid ega saa ka saatuse lööke siduda sooga.
Ja mis põhiline, igaühele on oma särk kõige lähem. Kui mees ja naine lähevad lahku, siis mõlemad tunnevad, et nad ei suuda enam koos jätkata ja loomulikult süüdistavad teist, kuid kuidagi ei saa mõõta kumma tunne on raskem.
Mõlemal on raske.
mees38 20. november 2011, kl 13.37
Miks mehed lõikavad end naiseks, mitte vastupidi?
Miks Tai mehed muudavad massiliselt oma sugu?
 
to mees38 20. november 2011, kl 17.57
Mis mõttes? Samamoodi saavad naistest mehed. Pimeduses elad või?
 
ei ole 20. november 2011, kl 21.59
mees45 ajab tüüpilist nõukaaegse inimese möla: "Znatshit ne povezlo, nepravilno võbrala, sama vinovata, kazhdõi dozhen nesti svoi krest jne."

Küll on mugav pilduda selliseid loosungeid olukorras, kus ilmselgelt on meeste olukord kergem: riik ei nõua vastutust, ühiskond kehitab õlgu (oma süü), naisel puudub igasugune survestusvõimalus.

Me ei ela Aafrikas, kus ehk sellisel tasemel ühiskondlik teadvus on, me oleme eurooplased, soovime kuuluda Lääne inimestega samasse rühma, kuid mõtlemine on sama mis mõnel eksootilises piirkonnas asuval suguharul.

Mis saatus selliseid jaanalinnumõtlemisega mehi ikka ootab, kes arvavad, et kui neil on kõik peres hästi (kuid kas ikka on?)? Lihtsalt naised, kes tunnevad siin ennast üleliigsena, lahkuvad. Jääb maksusid vähemaks kohapeale, jääb eestlasi vähemaks. Ja suur panus sellesse on me nõukaaegse kasvatusega mehepässidel, kelle patud nuheldakse nende laste peal.

Lapsega naisel on EV-s loomulikult raskem kui lapsega mehel. Ja eesti meeste jaanalinnumentaliteet läheb neile lõppkokkuvõttes kallimaks maksma, kui nad arvatagi suudavad.
 
jaa 20. november 2011, kl 22.13
Eks me vaata. see on suhteline kummal raskem, see kel stabiilsem elu (olgu siis naine või mees) on kergem toime tulla.
 
Isa 21. november 2011, kl 14.00
ei ole Kirjutas:
-------------------------------------------------------

> Lapsega naisel
> on EV-s loomulikult raskem kui lapsega mehel. Ja
> eesti meeste jaanalinnumentaliteet läheb neile lõp
> pkokkuvõttes kallimaks maksma, kui nad arvatagi su
> udavad.

Kust otsast lapsega naisel raskem on kui lapsega mehel?
Paljud üksinda last kasvatavad mehed maksavad eraldi elavale lapse emale elatist ja jäävad ilma ka lastetoetustest, sest nad lihtsalt peavad pidevalt kartma ema ähvardusi, et kui sa ei maksa, võtan lapse ära. Ja lastekaitse ning kohtud on emade poolel.
Emadel sellist ohtu pole.
Kust otsast siis üksikemal raskem on kui üksikisal?
 
ei ole 22. november 2011, kl 21.38
to Isa:

Esiteks: kohtupraktikatest on teada, et hooldusõigusi jagatakse 50% ja 50% meeste ja naiste kasuks.

Teiseks: Kui mees on nõus naisele elatist maksma sama ajal, kui ta ise last kasvatab, siis on ilmselt midagi olulist, milles meest süüdistada saab. Muidu mees sellist topeltmängu ei mängiks. Õige hõlma ei hakka keegi.

Kolmandaks: Mu isiklik kogemus isadest lastega on selline, et isa istub arvutis ja flirdib naistega ajal, millal peaks kodus lapsega tegelema. Ja nii aastast aastasse.

Neljandaks: Lastekaitse ei ole emade poolel. Lastekaitse on selle poolel, kelle poolel on kasulikum olla. Minu, last kasvatava ema jaoks, on Lastekaitse sõimusõna. Pole ma veel minutikski selle sopaorgani toetust tundnud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!