Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Shovinisti nurgake
Miks on nii palju üksikemasid?
 
vesi pääle 09. oktoober 2011, kl 13.40
Mina ei tunne küll ühtegi vallasema. Ma tegelikult ei saa aru, keda vallasemaks siin peetakse? Paljud lapsed tänapäeval sünnivad mitteametlikust kooselust. Kas need on ka vallaslaste kategooriast? Rõngas sõrmes lahkumineku vastu ei aita. Ametliku statistika järgi on sünnitajate keskmine vanus üha tõusnud, seega juttu mingitest pubekaohtu vallasemade hordidest ei saa tõsiselt võtta. Üleüldse iive meil ju selline kehvake. Mis krdi loll jutt see siis on, kuidas kõik noored naised on lastega ja kasvatavad lapsi üksi? Kõlab nagu loteriivõit, teemaalgtaja tutvusringkond koosneb ainult Eesti käputäiest vallasemadest. Ju siis on eriline tõmme lapsega naiste vastu.
 
tegelikult 09. oktoober 2011, kl 16.15
võiks tõesti selle ilkumise üksikvanemate kallal ära lõpetada.Iial ei või teada,mis kellelgi elus ette tuleb ja mis põhjusel nendel ilkujatel endal tuleb üks kord võib olla endal last üksi kasvatada.Neid põhjuseid,miks keegi üksi on jäänud võib olla mitmeid ja see pole ka ausalt öeldes kellegi asi.On tõesti väga naiivne arvata,et paber või sõrmus katseb kedagi lahkumineku või selle eest,et jäädakse üksi lapsi kasvatama.Lehvitagu selle paberi või sõrmusega palju tahes,aga ka lahkumineku korral kasvatatab ema või isa oma last ikka üksi,nii,et mis näitaja see paber või sõrmus siin on?Ja arvamus,et püsisuhtes või abielus inimesed on korralikumad,kui üksikvanem on nii jabur,et seda ei ole mõtet kommenteeridagi.Kas tõesti arvatakse,et abielus inimesed ei võta kõrvalt?Usun,et päris paljud meist teavad selliseid.Nii,et enne kui kellegile hinnanguid annate,mõelge,et mitte keegi pole lahkumineku või üksijäämise eest kaitstud.Lihtsalt ära on tüüdanud see sildistamine,et üksikemad on sellised,ülekaalulised sellised jne.Kahju kui mõnel see mõttemaailm nii piiratud on ,et kõiki ühte patta topivad.
 
teemasse 09. oktoober 2011, kl 23.47
Küsimus puudutab ikkagi eelkõige neid naisi, kes on hooletusest või juhuseksist emaks saanud ning seejärel liituvad rohearvulise üksikemade seltskonnaga. Loodetakse leida piisavalt jõukat meest, kes teda ja tema juhusliku mehe poolt tehtud last ülal peaks.
 
teemaväline 10. oktoober 2011, kl 00.02
Teeb pisikese vääksu valmis ja siis ootab kelleltki võõralt enda ja alpse üleval pidamist, veidi veider. Päris nii siiski ei käi asjad.
 
ei tasu isegi diskuteerida 10. oktoober 2011, kl 20.05
Mõelge nii või teisiti,kuid üksikema staatuse valmistab ette naine.
 
to tegelikult 11. oktoober 2011, kl 09.53
mis raske mentaalne haigus see on et ei taluta mitte üks raas kui tagasi tehakse seda mida ise teistele teinud oled?
oma eluga solgiauku tüürinul kes tühine, igav, labane/vulgaarne/ropp, agressiivne/ pealetükkiv ja buldooserina käituv, lodev,laisk, lohaks, räpane, must nii kerelt kui hingelt, hoolimatu, südametu, julm, hüsteerik peab end abielusuhete ja teiste elude spetsialistiks. väga ILGE!
oma abielu käitumismustrit kus elust bordelli ja läbikäiguhoovi tegid ei tasu teistele kallata.
 
hmm 11. oktoober 2011, kl 13.16
Sellises vanuses saab vaid karjäärile pühendunud naisi ja neist ka osadel on siiski laps või mitu. Bioloogiline kell ajab naisi sigima varem kui mehi.
 
to to tegelikult 11. oktoober 2011, kl 20.00
Kui see minu kohta käis,siis võta teadmiseks,minul ei ole veel lapsi.Ja muide kõige vähem tunnen ,et oleksin oma eluga solgiauku kukkunud.Ja ilmselt see on vist ka mingi ajuhälve,toppida siia debiilseid omadussõnu inimese kohta,kellest sa ei tea mitte midagi.Kas rohkem meelde ei tulnud?Mida sina minust tead,et tuled rääkima mingist läbikäiguhoovist või bordellist?Tegelikult võib sinu kommentaarist väga palju välja lugeda-mis kretiin see peab olema,kes siia selliseid asju kirjutab inimese kohta,keda ta elus näinudki pole.Ja kui minust peaks saama mingil põhjusel üksikvanem,siis kõige vähem huvitab mind see,mida sinusugused delfi jobud minust arvavad.
 
eelmisele 12. oktoober 2011, kl 09.24
nii puudutatuna tundsid end.

ka iga abielupaar elab oma elu nii nagu paremaks ja mugavamaks peab, sest abielus olemine on vabatahtlik ja ühe delfi jobu ilged arvamised, kes peab end teiste inimeste elude spetsialistiks ( enda arvates) ei paku huvi.
 
Paul 12. oktoober 2011, kl 11.44
to femino nonsens Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Küll nüüd ütles kuldmune! Ohh milline üllatus, sel
> le peale vist tõesti keegi meist poleks ulnud, et
> alati pole mees mahajätja ja algataja. Kas keegi o
> n seda nii must-valgelt üldse kusagil väitnud, et
> alati mehe süü?

Jah, siin naistekas on küll räägitud, et naine jätab mehe maha, aga see ei muuda asja, ikka on alati süüdi mees. Teistsugune võimalus on ikka pea olematu.
 
oi-oi-oi 12. oktoober 2011, kl 12.14
kl 20.00-le -
ära rohkem vasta sellele paranoikust "selgeltnägijale", tegu on delfi stammhullu Ireeniga. Tema postitused siin on
11. oktoober 2011, kl 09.53
12. oktoober 2011, kl 09.24
 
eke 14. oktoober 2011, kl 14.03
sellepärast on nii palju üksikemasid, et pereloomine käib eas, mil inimesed ei ole veel vaimselt välja kujunenud ning probleemide tekkides ei olda suutelised neid mõistlikult lahendama. nt minnakse pettumuste tõttu lahku või leiab mees kobedama ja vähem möliseva eksemplari või kihutab naine ludri mehe minema - variante on palju.
aga üks peamine tundub siiski see, et inimeste väärtushinnangud on ikka väga nihkes.
las tuleb enne mõistus koju ja siis hakake tittesid vorpima.
 
ekele 14. oktoober 2011, kl 22.53
teine variant et vanusega läheb viimanegi mõistuseraas peast. peale bioloogilise kella tiksumise ei kuulda enam midagi ja tehakse laps esimese ettejutuva püksikandjaga.
 
mügri 22. oktoober 2011, kl 08.48
Ühiskonna väärtsuhinnangud on muutumas lihtsalt. Kusagil nii 20-30 aastat tagasi on laste kasvatuses midagi väga valesti olnud. Ongi ehk see, et hambad ristis jäädi abiellu ükskõik kellega, kuna kardeti ühiskonna hukkamõistu. Tolle aja lapsed pidid nägema jumal teab mida nende tuhandete suletud uste taga. Ja seda teab iga haritum inimene, et sellised asjad muudavad psüühikat. Nüüd siis maitsemegi ehk neid tagajärgi ja muud midagi. Mehed kõnnivad naiste juurest minema ja vastupidi. Nii lihtne on ju öelda - ah ma ei viitsi enam ja tahan ikka midagi muud elult. Ja nii ta lähebki. On ka muid põhjusi küll ja veel. Nii palju kui mina üksikvanemaid tean, siis on nad kõik väga tublid. Saavad ise hakkama ja ei otsi keegi enda kõrvale ei rahakotti ea lastele teist vanemat.
mees38 22. oktoober 2011, kl 10.58
Põhjus on lihtne - naiste sissetulekud võimaldavad vabalt üksi hakkama saada + kohtu kaudu väljamõistetud elatis võimaldab isegi paremini hakkama saada, kui kooselus.
 
mhmmm 26. oktoober 2011, kl 23.32
Täiesti teadlik valik oli valida üksikema tee ette, ei kerja tänavatel ja ei ela kuskil liinide vahel! Olen väga õnnelik ning mis tähtsam, laps on õnnelik. Selliseid kommentaare lugedes tekib veider tunne sisse. Et sina teemaalgataja leiaksid oma "õnne" ja peale aastaid kooselu kui midagi viltu läheb on ka sinu kaasa üksikema ja sina uutel jahimaadel! Nii need asjad käivad.
 
kah isakube 31. oktoober 2011, kl 17.20
Mina olen 34a mees, lapse isa ja lahutatud. Mulle tundub, et võimaliku uue kaaslase puhul oleks mõistlik kui ka temal oleks laps, sest siis oleks meie elukogemus sarnasem, lihtsam teineteist mõista. Mingi lastetu 30+ vanatüdruk tundub lihtsalt eluvõõras ja kes teab kuidas ta üldse hakkama saab lapsega kui seni on mugavat elu veeretanud ja lapsetegemisest kõrge vanuseni hoidunud. Niiet mina vaatan kindlasti lapsega naisi!
 
üksikema 04. november 2011, kl 21.36
Vastus lihtne: sest meil puudub igasugune ühiskondlik survemehhanism meestele. Mujal on meestel suured alimendid, lahutamistingimused on keerulised ja kulukad, elatist peab maksma hakkama (mitte nagu Eestis). Meil on minemajalutamine tehtud väga lihtsaks. See ongi erinevus meie ja Lääne riikide vahel.

Jutud mingist hoolikast valimisest jne on alaarenenud. Elu muutub pidevalt, vaadake kasvõi, kui palju te töökohti elu jooksul vahetate. Miks siis abielugagi (mis on ju ka töökoht) teisiti peaks olema? Püsivad töökohad pikka aega on vaid neil, kes elavad kellegi arvelt (enamuses naised, kellel mehed arveid maksavad, aga ka mehed, kellel naine/naised last/lapsi kasvatavad, samuti vanemate seljas vegeteerijad). Mõnel on ka aktsiad, mille tuludest ta elab ja siis püsivamat töökohta endale lubada saavad. Ja üliväike kogus on ka neid, kellele firma võimaldab koos firmaga areneda ja kasvada ja siis ka omalt poolt firmat arendada ja kasvatada. Sama on abieludegagi: vaid väike hulk abikaasadest on valmis koos arenema, ikka on minu huvid ja sinu huvid. Ainus ühine huvi ongi enamasti laps, mida on pikaks kooseluks ikka väga vähe.

Sama on abieluga. See on leping. Meil siin on see lepaleheks devalveerunud. Kuna abielule, naisele lastega seadusandlikult tõhus kaitse puudub ja kuna ühiskond koosneb ka enamuses isekatest kasvatamata isastest, siis ongi üksikemasid palju. Mujal on üksikemadele tõhusad sotstoetused ja üksikemal on võimalus uus suhe luua, siin siplevad üksikemad töö-kodu-laps-lisatöö võrgus. Mehele selle kõrvalt aega ei jäägi.

Siin ühiskonnas puudub reaalne kaitse naisele lastega. Jätaks ära demagoogia stiilis, et aga mees kasvatab ju kaaaa last. Ei kasvata, let's face it. Ta uus elukaaslane kasvatab ehk (kuidagimoodi) või ta ema, aga mitte see mees.

Iga mees väidab, et tema on see õige ja õilis, tegelikult lahutavad sellisedki varsti. Süüdi ikka see paha naine. Ma ise olen juba aastaid imestanud, mis sunnib eesti naisi peret looma eesti mehega? Mitte et ma muu maailma mehi idealiseeriks - igal rahval omad vead. Aga siia õigusetusse džunglisse lapsed teha?????

Tõesti, lõpetaks selle nõiajahi üksikemadele ära. Eestis on naine väga kaitsetus ja õigusetus seisus. Pole kaitset abielunaistele, kel kodus perevägivald, pole kaitset emadele, kui nad peaks sattuma olukorda, kus üksi tuleb enda ja lastega hakkama saada, pole kaitset tavalisele üksikule naiselegi, kellele vene "Vasjast" elektrik või santehnik koju tungib, ta vara lõhub ja siis näpuga süüdistavalt naise poole näitab, et ise ta lõhkus.

See Eestimaa jookseb juba niigi rahvast tühjaks. Siin on rumalusest ja hoolimatusest niigi niivõrd palju rikutud elusid: üksikemad, pangale maksevõimetuse tõttu kodu kaotanud, mängusõltlased, vägivallaohvreid tuhandete kaupa jne.

See rahvas on niivõrd väike, et ei saa endale lubada sellist üksteisele augu kaevamist. Siin tuleb üksteist aidata. Kasvõi sellepärast, et veel pensionipõlve eestikeelses keskonnas endale lubada. Ma töötan rahvusvahelises firmas ja tean, mis tunne on, kui 9h päevas silpigi eesti keelt rääkida ei saa, sest kogu töökeskkond on muukeelne.

Eesti mees võiks tõesti tulla appi üksikemadele kasvõi millegagi. Milleks üksi nurgas kibedat süüdistust ajada? Eesti meestel on täpselt selline naistevalik, nagu nad seda 20 aastat kujundanud on. Ega üksikemad siis iseenesest tekkinud ei ole. Nad on ikka eesti meeste tekitatud ju. Kas siis mehed ei vastutagi üheöösuhete eest või pere mahajätmise ja elatise maksmatajätmise eest? Kas siis eesti mees ei vastutagi oma eostatud laste eest? Kuidas on üldse võimalik nii mõelda, et naine tegi endale lapsed? See pole ju bioloogiliselt võimalik. Jätaks kunstliku eostamise kõrvale - see on kallis lõbu ja pole laialt levinud. Kui mehed end ise looma tasemele taandavad, et mees peab kasutama igat juhust sugutamiseks, siis milles probleem? Leidke aga uus emane järgmise põõsa tagant ja sugutage. Ärge soiguge siis, et valikut pole, kui te ise valimatult iga ettejuhtuvaga k...te.
 
Eesti mees 04. november 2011, kl 22.11
to üksikema:
Kurat kas ma pean ise tulema ja tõestama et su jutt on väär!
 
kellu 04. november 2011, kl 22.14
Üksikemale. Jumal ka ei kaitse seda, kes ise ennast kaitsta ei mõista. Ühiskonna survel said lapsed ja said vallasemaks? Või olid need ikka sinu enda valikud mis niikaugele viisid?
/Sama on abieludegagi: vaid väike hulk abikaasadest on valmis koos arenema, ikka on minu huvid ja sinu huvid. Ainus ühine huvi ongi enamasti laps, mida on pikaks kooseluks ikka väga vähe/
Saab ka teistpidi. Lapsetegemise eeltingimuseks peaks olema ühised huvid, hobid ja suutlikus koos areneda. Need asjad võiks enne paigas olla siis pole perena raske koos edasi minna ja areneda.
Miks peaks jaht üksikemadele lõppema, miks peaks üksikemasid kuidagi tolereerima? Et neid veelgi rohkem tuleks? Kellele sellest õnne on- nende lastele, et ikkagi elu antud? Jah, antakse elu ja siis virele selle otsas, lapsepõlvest peale oluline komponent puudu. Ei tunne kaasa, ei soodusta- selliseid lapsi ei peaks olema. Ja ema, elu andja kohus on hoolt kanda et võinmaladada oma lapsele parim stardikas ellu astumisel: perekond.
 
üksikema 04. november 2011, kl 22.45
Sellest ju kirjutasingi, et me ühiskond on loomalik ja meil tuleb iga päev ennast igasuguste "loomade" eest kaitsta. Ega meeste elu palju kergem ei ole siin, tean ju seda. Siiski, KERGEM ja KAITSTUM kui naistel.

Teoorias on kaunis küll vahutada sellest kooselu ja arengu paikapanemisest kohe alguses. Aga kõigepealt: mida need noored inimesed üldse teavad sellest, mis on nende jaoks väärtus? Noored pole endki leidnud, saati siis teineteist. Ütlete, et aga looge suhe siis peale 30. eluaastat? Aga siis pole jälle valikut, on vaid suhetes end ärakõrvetanud hingede laatsaret.

Me ühiskonnas puretaksegi kõike ja kõiki, kuhu ainult hammas hakkab "vabandusega", et jumal ka ei kaitse neid, kes ennast ise kaitsta ei oska. No aga milleks siis haliseda, et me ühiskond on täis agressiivseid tigedikke ja närvihaigeid, kui me ise neid oma "tugeva spartalase ideoloogia" taustal toodame? Miks me siis viriseme oma ühiskonna üle, kui me ise oma jõhkrusega ja lollusega ta selliseks kujundame?

Et millega sa nüüd siis ei soodusta üksikemadust Eesti ühiskonnas? Oma põlgusega üksikemade vastu? Ega su põlgus küll miskit ei paranda niikaua, kui siin ühiskonnas annavadki tooni sellised mehed ja suhtumine, millest eelnevas kommentaaris kirjutasin. Kust te, mehed, loodate neid hoitud naisi saada, kui te ise neid hoida ei oska? Sealt tekivadki ju üksikemad. Mitte mingitest muudest kellumeeste fantaasiatest.
 
Eesti mees 05. november 2011, kl 14.29
to üksikema: erandid kinnitavad reegleid. Samas võib siin paralleele tõmmata ka sellele, et ega naised samamoodi ei pruugi oma valikuid õigesti teha. Ikka joostakse "pahapoiste" järele, sest nemad paistavad silma rohkem kui "paipoisid". Loodetakse muuta ja muudetaksegi "pahapoiss" arvestamata sellega, et meeldivate muutustega võivad kaasneda ebameeldivad. Ja kui ükspäev avastatakse ennast täiesti võõrana siis loomulikult tekib trots ja suhe puruneb. See ongi meie ühiskonna väljakujunenud käitumismudelid ja looduse poolt kaasa antud kaaslase valiku risttee milles lihtsalt ei suuda üks inimene vastu hakata.
Rahus elavad need kes aktsepteerivad ja austavad üksteist algusest lõpuni.
Mina ei põlga isiklikult üksikemasid, pigem arvan et nad on paremad kui lastetud. Kahjuks ühiskond jah ei toeta seda arusaama. Aga loodus on ju selle poolt :)
 
Birx 05. november 2011, kl 15.35
Arvan, et üksikemal on õigus, just selles mõttes, et pole seaduseid, mis kaitseks ema ja last. Et meestel on liiga lihtne mitte maksta elatist jne.
Kui mõnes arenenumas riigis saaks mees ootamatult teada, et ta saab isaks, siis ta mõtleb automaatselt, et nüüd ongi 18 aastat teatud elu osad lukus, jääd lapse emaga või mitte, elu on muutunud. Ma arvan, et see on suuresti just tänu seadustele, mis seavad kõrgemad kohustused ja rangemad piirid. Näiteks, kui meil suitsetamine pm igal pool ära keelati, siis peale käitumise inimeste suhtumine ka muutus seoses sellega.
Teine asi on ka üksikemade suhtumine ja see, kuidas neid muude kanalite kaudu toetataske või ei toetata. Üldiselt siiski meil ei julgustata seda, et üksikema võiks endale mehe kõrvale leida ja pm öeldakse, et see on normaalne, et nüüd oled ja kasvatad üksi. Samas, mees, kes oma lapsed jättis, võib vabalt endale naise leida ja ei pea midagi häbenema või elu lõpuni üksi olema ja endale korrutama, et see on normaalne, ma saan hakkama. See on kahjuks liiga suur ebavõrdsus meeste ja naiste vahel.
Neid erandlikke mehi paraku ei jätku kõikidele headele üksikemadele ja kuigi Eesti mulle väga meeldib, tahaks elu lõpuni siin elada, siis noh, üksi ma seda küll teha ei tahaks ja saan aru igast naisest, kes siit just selle pärast ära läheb.
 
222 06. november 2011, kl 21.03
naine võib ju jalad laiali ajada iga jorsi ees nagu siin öeldud on, aga mehel endal võiks ka ikka vastutustunnet olla ning 2 kõrva vahel peaks ka ikka olema midagi, mis aitaks vältida rasestumist iga suvalisega. pole siin süüdi ainult ei naised ega ainult mehed- MÕLEMAD ON VASTUTAVAD OMA TEGUDE EEST.
vundament võib olla ka rajatud mõnel vb 10a,aga lihtsalt ei sobi omavahel lapsi kasvatama. lahkumineku eest pole keegi kaitsutud. võite siin kireda ja süüdistada teisi,aga te ei tea kunagi seda,kes te olete tulevikus. tänapäeval on nagu moeasi lahku minna....treitakse iga uue kaaslasega lapsi nagu see oleks kohustuslik-arvatakse,et sellega hoiab kedagi kinni.
 
N27 10. november 2011, kl 23.09
Mõlema otsus muidugi, kuid naine on see, kes päeva lõpuks otsuse langetab. Minu meelest öeldakse selles kolumnis kõik ära, mis vaja öelda. Mul on teemaalgatajale hoopis küsimus - kus liiguvad ilma lasteta 30 ringis mehed? Pole tükk aega näinud...:)
http://naistekas.delfi.ee/persoon/lust/katrin-lust-laps-ei-hoia-meest-kinni.d?id=61240020
 
vannu ja kiru 11. november 2011, kl 12.36
Lasevad endale tite teha ja siis kurdavad oi kui halvad on mehed,kuid enda headust ei paista kusagilt.
 
kas 11. november 2011, kl 15.17
Miks on palju üksikemasid? Ei õputa enne abiellumist üksteist piisavalt tundma või kasvatakse lahku või leiab mees või naine teise.
Vallasemasid on palju, sest mõni naine arvab et ta kohe peab sigima, on mees või ei. Peab esimesel ettejuhtuval endale püksi laskma ronida. Peab lapse tegema sest sõbrannadel ju on. kardab vallandamist ja tahab emapalka saada. Ongi madala enesehinnanguga ega looda et ükski mees teda kosima tuleb et siis abielus laps sünnitada. Neid haledaid naisi ja nende lugusid on palju. Ühine nimetaja on egoism ja lapsele mittemõtlemine.
 
Eks ole? 15. november 2011, kl 10.45
... see kõik ülearuse seksi tulemus vales kohas ja valel ajal.Ikka enne mõnu ja pärast valu.
 
oh 15. november 2011, kl 13.39
Teisest teemast ajendatuna. Kui lähiajal lokkavale lodevusele ja ''feminismile'' piire ei panda, võetaksegi isadepäev pühadest maha. Üksikemade hord nagu Grinchid keelustavad ära.
 
mees 15. november 2011, kl 16.06
vähemalt 1 normaalne naisterahva vastus.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!