Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Shovinisti nurgake
Arutleks vastassoo tähelepanu üle seoses välimusega
 
Gäärl 02. juuni 2016, kl 17.12
Ma panin tähele ühes grupis kus mitmed naised ütlesid, et neid ei huvita kui atraktiivne ta vastassugupoole jaoks välja näeb ja miks peaks üldse kogu aeg mõtlema sellele, et oleks meeste jaoks külgetõmbav. Siis mul tekkis mõte, et küsiks siin siis inimeste käest, nii meeste kui naiste loomulikult, et kõik mis seondub teie välimusega, kui palju sellest on tehtud vastasoo jaoks, kui palju aga enda jaoks või millest üldse nö oma välimuses siis lähtute? Ma räägin väheke endast.Ma olen kena naine, seda ka looduse poolt antud omaduste poolest, reaalselt enda eest hoolitsemisele ma mingeid üüratuid summasid küll ei kuluta, ostan šampoone ja ripsmetušše ehk poole aasta sees korra kui mitte harvem. Trenni teen ja armastan oma keha ja tunnen ennast vähese vaevaga kaunina ja meestel saan komplimente palju. Muidugi mind huvitav vastasoo tähelepanu, komplimendid on ikka meelitavad ja mind tegelikult üllatas, et on naisi keda see aboluutselt nagu ei koti (?). Samas mulle meeldib endale kodus üksi olles ka kena välja näha, ei ole nii et kui täna toast välja ei liigu siis olen ilge kaltsakas ja lasen rihma lõdvaks, ma nagu ei meeldi endale sellisena üksinda olles ka. Kui ma lähen välja siis mulle lihtsalt meeldibki kena ja hoolitsetud välja näha ja minu jaoks ei ole see mingi probleem. Üles löön ka vahest välja minnes selleks, et mulle lihtsalt meeldibki kui ma köidan inimeste tähelepanu. Näiteks ma ise ei suudaks elusees mõelda sellisel viisil, et ah, olen paks, söön mida tahan, teen mida tahan, vahet pole milline välja näen ja kas keegi mind üldse ilusaks peab vms. Ja samamoodi meeldivad mulle ka mehed kes enda eest hoolitsevad. Rääkige aga endast. Kuidas teil, kas täiesti kama kaks mida keegi arvab, või siis teie elueesmärk ongi ainult igale vastasoo esindajale meeldida või midagi seal vahepealset mis kindlasti ongi kõige levinud :)
 
laika 02. juuni 2016, kl 20.22
samuti on välja minnes kuidagi selline tunne, et pean võimalikult ja mõnes mõttes ekstravagantselt, julgelt ennast üles lööma, häid omadusi rõhutama, et end hästi tunda. olen keha poolest (kergelt/vähem kergelt) ülekaaluline, seega juhin tähelepanu hetkel alati veel tumedate riietega kõrvale. mul on väga massiivne plaan võtta tohutult alla ja saada endale täiesti uus kehakuju, ehk muutuda saledaks, aga see on ekstreemne protsess ja teostan selle suvel, hiljemalt sügiseks. igatahes, nagu arvata võite, on see mida rõhutan, nägu. mul on õnneks antud ilus nägu, suured sinised silmad, mida on ka palju kiidetud, rõhutan neid ekstreemselt tumeda ja massiivse silmameigiga, ka jumestuskreemi panen väga palju ja paksult. kannan sageli kunstripsmeid, huuli värvin harvemini. kui on palju silmameiki, olen märganud, huuli polegi vaja värvida. juukseid olen värvinud tumedaks ja kuigi need praegu ka teab mis juuksurireklaami ei sobiks (sageli ma isegi ei kammi neid enne väljaminekut kui pole mahti), siiski panen effortit sellele et nad näo üldmulje ära ei rikuks. need on ka pikemat sorti, lühikeseks ma iial ei lõikaks.
miks ma seda teen, on tõesti ka ikka sellepärast et [sh kindlasti vastassoo] tähelepanu püüda ja ennast hästi, spetsiaalse, erilisena tunda, tõesti selleks just et end hästi tunda. ma tunnen nimelt et kui ma ennast julge meigiga ei upitaks, siis ma lihtsalt hajuksin kuhugi halva või halvema keskmise hulka ära, ja ma tunneks end halvasti siis. ma pole piisavalt hea hetkel lihtsalt iseendana, ilma meigita, seega ma tasandan vähemalt näo puhul puudujääva oma effortiga. no ma tunnen end hästi paksu meigiga :) muidugi veits kehvem lugu on siis, kui olen sunnitud eriti paksu õhtumeigiga päikese kätte minema, siis on alati see tunne et too much, aga õnneks mul on silmade joonistamisel ka kätt, paljud ütlevad, kuidas ma nii sain, ma vastan: "kerge ju!" :)
 
Gäärl 02. juuni 2016, kl 22.16
Ma tänan pika ja põhjaliku vastuse eest :) "ma tunnen nimelt et kui ma ennast julge meigiga ei upitaks, siis ma lihtsalt hajuksin kuhugi halva või halvema keskmise hulka ära, ja ma tunneks end halvasti siis." Kusjuures selles lauses tundsin ma ennast ära, mitte küll selle meigi koha pealt, aga mina näiteks üritan just riietega seda teha, et erinen tavalisest hallist hiirekeset või täiesti keskpärasest märkamatust inimesest. Ütleme ausalt, suurem osa inimesi ongi tegelikult täiesti keskpärane mass ja kui ennast isegi tibi kombel ülesse lüüa või ükskõik mis stiili esindades siis see köidab tähelepanu. Mulle endale ka kuidagi meeldib see ja selle kehakaalu koha pealt, ma olen võtnud alla päris palju, ma ei olnud varem küll ülekaaluline, aga ma olin selline paras pontsikulaadne toode juba küll. Ja ma tunnen et see keha mis mul nüüd on, see teeb mind palju õnnelikumaks. Jällegi taaskord see, niiii palju vormist väljas inimesi on, nagu tohutult palju, ma täna ka panin lihtsalt tänaval tähele, et järjest tuleb vastu kergelt või palju ülekaalus noori inimesi. Ma tundsin ennast pontsikuna olles, et ma olengi see üks tavaline keskpärasus ja ma olen lihtsalt sellist tüüpi inimene, et mind ei rahulda keskpärasus kohe absoluutselt. Ikkagi see idealistlikkuse püüdmine lööb minus välja. Kuid "laikale" ma soovin edu salenemises :) Kindlasti sul läheb see korda, jõudu
 
mnjah 03. juuni 2016, kl 08.13
Mingite suvaliste võõraste arvamus mind tõesti ei koti. Kindlasti on inimesi kellele meeldin sellisena nagu ma olen ja kindlasti on selliseid kellele ei meeldi. Viimaste pärast ei peaks ma põdema ega nende arvamuse järgi ennast tuunima/muutma hakkama. On kogemus, et kui ei meeldi siis tee mida iganes sa ikka ei meeldi...tähendab mitte sinus pole viga vaid selles kellele sa ei meeldi.
 
Blä blä 05. juuni 2016, kl 21.52
Joonistatud vuntsidega mees läheb tööle. Joonistatud kulmudega eit ütleb talle idioot
 
to teemaalgataja 06. juuni 2016, kl 18.09
Väga beibeliku mulje jätad. Siuts-siuts, piuks-puks.
Mida sa mõtled hoolitsemise all? Dekoratiivkosmeetika ei ole hoolitsemine, vaid organismi päris kõrva mürgitamine. Puhtaks pestud mees ongi hoolitsetud mees, ülejäänu on juba kaunistamine, ülehaipimine.

Vägagi hea on vahest kodus olla suvaliselt ja sassis peaga.Kogu aeg välimusele mõtlemine on elu raiskamine tühjatähja peale.
 
hehhu 06. juuni 2016, kl 18.12
Kus sul need komplemente tegevad mehed on? Eesti mees teeb neid ainult täis peaga. Tean sinusuguseid üles mukitud ilusaid tibisid, aga ei näe mingit komplimentide sadu meestelt. Lihtsalt jõllitakse mokk töllakil.
Komplimendid on kahe otsaga asi. Kui ikka üks jorss ütleb, et ohh täna oled täitsa pandav, siis on jah raske järgmisel päeval tuunimise astet alandada, äkitsi jorss petub, et polegi ebamaine kaunitar nagu tundus.
 
oo noorus 06. juuni 2016, kl 18.16
15 aastat tagasi mõtlesin umbes nii, aga nüüd julgen olla naine igas riituses ja eelistan lihtsust. Olen just selline nagu olen ja kaunistan ennast võimalikult tagasihoidlikult. Üha rohkem meeldivad ka naised, kes julgevad olla naturaalsed. Trammis istus ühe kuti süles tsikk, kellel olid karvased jalad. Ja minu silmis oli ta väga vinge neiu, 12 points julguse eest.
 
pupe 06. juuni 2016, kl 18.19
Ausalt öelda ei kannata silmaotsaski ülemukitud beibesid. Neid vaadates tekib mul endal selline kleepuv ja sügelev tunne. Paks kiht sünteetilistest säilitusainetest koosnevat meiki nahal ja peas...uuh. Ja need sünteetilised, ebamugavad riided, jalgu lõhkuvad kotsad... valus vaadata.
 
noorus on ilus aeg 06. juuni 2016, kl 18.24
Noorena on keha nagunii prink, sile ja sale, söö või mitu kilo torti päevas. Mida siin hoolitseda? Inimesed keha pole loodud puudulikuna, et peaks kogu aeg kreemitama, määrima ja hõõruma. Olla omad kodus nagu ürginimene looduses, on vabastav ja lõõgastav.
 
Naine 07. juuni 2016, kl 13.27
Tõesti, silmade värvimine pole enese eest hoolitsemine. Huvitav, kui vana teemaalgajata on?Ise hoolitsen enda eest selliselt, et teen 3-4x nädalas trenni, söön korralikult, magan piisavalt, hoolitsen enda hinge eest (loen palju). Riietus on muidugi viisakas, puhas ja ise ka, aga ei ütleks, et hoolitsuse astet näitab dekoratiivkosmeetika hulk.
 
Kogenud mutt 09. juuni 2016, kl 21.05
No mina olen kole naine, aga see ei tähenda, et ei hoolitse enda eest. Juuksed ja näonahk on alati tip-top. Pappi on, nii et saan lubada end poputada. Figuur on looduse poolt kingitud.
Teen seda ikka ainult iseenda heaks. Aga jama on see, et kuskil peol tšillides unustavad mehed ära, et ma kole tädi olen. Eks viin teeb oma töö:)
Välimus on ainult üks osa võrrandist...
 
Lõbus Lesk ka sõna võtnud 10. juuni 2016, kl 04.48
eelmisele: vana Lõbus Lesk oled vä?
samasugune jutt.
 
Kogenud mutt 10. juuni 2016, kl 17.18
Õnneks lesk pole, aga vanatüdrukuks võib mind nimetada küll. Kass on, kaktused ka.
 
lilli 13. juuni 2016, kl 16.09
eks oleneb ka vanusest vast, kelle jaoks meigid ja riietud. verinoored vist pigem üritavad sõbrannadega sarnaneda. 18-25 üritavad partnerit leida ja vanemad on nagu iseendale meeldib.

ma mingil määral meigitud olen suht iga päev - st ripsmekas, kerge põsepuna, matistav puuder. ma mõtlen nii, et miks ma ei või maksimumi välja panna kui saan? st kui aega on, siis alati teen meigi.
 
ma 14. juuni 2016, kl 07.44
eks see suhtumine on ilmselt vanusega seotud. noorena oli ikka ülioluline, mis teised - loe mehed, arvavad. siis olin ma selline hirvejalgne pikajuukseline ja veidi anorektiline suurte pruunide silmadega traagiline kuju. mehed tahtsid muidugi hullupööra kaitsta, aidata, teeneid teha jne.
nüüd olen ma normaalkaalus ja elan endale. dekoratiivkoseetikat ei kasuta, juukseid värvin hennaga, riided on naturaalsed ja mugavad. lemmikuks on naturalista jalanõud, desigual riided jne. kõige tähtsam on, et mulle endale meeldib ja et ma ennast hästi tunnen.
 
Atraktiivsus 18. juuni 2016, kl 16.39
No hall hiireke võib ka särama hakata ja vastupidi.Kui on vaja leida meest,pole vaja küll end meeletult võltsvärki täis riputada,ainult purjakil poisikesed ööklubides pööravad siis tähelepanu.Lihtne ja loomulik meik on kõige parem,siis tõmbad ikka normaalsete meeste tähelepanu.Odavat l.. välimust otsivad vaid saritutvujad ja muidu lõbutsejad.Õnn ei peitu selles paljud sulle järgi vaatavadf,vaid selles,et su enda kallimaga oleksid head suhted.Suhete hoidmiseks on aga mõistus tähtsam,kui kunstripsmed ja muu selline.
 
see suur et 24. juuni 2016, kl 14.16
kui on vaja leida meest,
pese ennast tagant, eest
 
Gäärl 25. juuni 2016, kl 23.21
Wow! Lugesin nyyd siin neid kommentaare mis tulnud vahepeal ja väga tyypiline, inimesed ei oska lugeda ega tekstis aru saada:D Kes arvas siin, et ma olen tibi, kes m6tles kui vana ma v6iks olla ja et pole m6tet välimusele kulutada nii palju aega elus jne jne. Ja krohvikiht? Ja kui yks ytles, et Eesti mees ei tee komplimente siis mina kyll nii ei väidaks. Teeb ikka kyll kusjuures. V6ib olla lihtsalt lähtud oma kogemustest, et sulle ei tehta, ju siis äkki polegi nii ilus ja särav , et teha komplimenti. Ja ma täiesti selgelt ytlesin, et ma ei kuluta yldse palju aega enda välimuse peale, et mul tänu sellele jääks elus paljud tähtsad asjad tegemata. Pigem oskan ma lihtsa vaevaga suht kena välja näha. Pigem mulle meeldib kanda selliseid silmapaistvaid riideid lihtsalt. Meeste puhul mulle meeldib ka see millist riietust nad kannavad, ei piisa ainult puhtaks pesemisest, no see on tegelikult siililegi selge, et eks igal yhel on oma maitse vastassoo suhtes ja ei pea ju ometi hakkama seda ikka ja jälle seletama, et miks ometi k6ik maailma mehed ei meeldi ja et ikka mingi asi on mille järgi sa selekteerid enda jaoks meeldivad välja, nii nagu ka vastupidi. Tundub, et välimuse teemal ei v6i yldse enam s6na v6tta sest siis mingi grupp inimesi liigitab sind kohe mingiks pinnapealseks tegelaseks, issand kes raiskab aega mingi välimuse peale ja värvib oma silmad ära. Jube m6tetu ja tyhi elu eks.

Ja see kes siin väitis, et noored on ikka ja alati kasv6i kooki 6gides peenikesed ja siledad. Mis maailmas sa elad?:D Tänapäeval pole ammu sellist asja, et k6ik noored söögu mis tahavad ja ongi peenikesed. No ei ole k6igil selline seedesysteem. Tean enda pealt kuidas ikka pole olnud kunagi sellist aega elus kus ma v6isin valimatult k6ike syya ja pysida ikka vormis. Ja tean s6brannade pealt ka, et osadel oli muretum ja teistel jälle mitte nii muretu.
 
Gäärl 25. juuni 2016, kl 23.29
hehhu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kus sul need komplemente tegevad mehed on? Eesti m
> ees teeb neid ainult täis peaga. Tean sinusuguseid
> üles mukitud ilusaid tibisid, aga ei näe mingit k
> omplimentide sadu meestelt. Lihtsalt jõllitakse mo
> kk töllakil.
> Komplimendid on kahe otsaga asi.
> Kui ikka üks jorss ütleb, et ohh täna oled täitsa
> pandav, siis on jah raske järgmisel päeval tuunimi
> se astet alandada, äkitsi jorss petub, et polegi e
> bamaine kaunitar nagu tundus.

Oh jah. Peab ikka tsiteerima täpsemalt. Ei ma ei ole mingi ylesmukitud tibi. Ja ei mäleta ka seda millal viimati m6ni tyyp oleks öelnud, et oled täitsa pandav, ei olegi otseselt vist sedasi labaselt öeldud, aga olen saanud teistsuguseid komplimente ja m6tlen neid 6igeid ja ilusaid, kusjuures kui on raske uskuda, siis lisaks välimusele ka oma iseloomu kohta. Kuid ma tean ja olen sellest juba aru saanud, et hallidel hiirekestel on seda raske uskuda, et jumal kyll, mingi ilus naine saab veel normaalse iseloomuga olla eks. Ma ei saa aru mis värk eestlastel selle tibindusega on, et k6ik tahetakse liigitada sinna megatibide gruppi. Kui pead silmad neid instagrami meigikihi ja kunstrindadega naisi kelle piltide all mehed ilatsevad siis pean sulle pettumuse valmistama, ma ei ole yks nendest. Ja pole ykski mees pettunud samuti, et järgmine päev polegi nii ilus.

Oeh naljakas, et justkui enda arvates kirjutad selgelt ja siis tulevad mingid naljakad väited mida just teemaalgatuses oled ennem seletanud ja ikka tullakse jutuga, ah jaa sa oled see ylesmukitud tibi:D
 
Gäärl 25. juuni 2016, kl 23.37
Naine Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Tõesti, silmade värvimine pole enese eest hoolitse
> mine. Huvitav, kui vana teemaalgajata on?Ise hooli
> tsen enda eest selliselt, et teen 3-4x nädalas tre
> nni, söön korralikult, magan piisavalt, hoolitsen
> enda hinge eest (loen palju). Riietus on muidugi v
> iisakas, puhas ja ise ka, aga ei ütleks, et hoolit
> suse astet näitab dekoratiivkosmeetika hulk.

Ma teen täpselt seda sama mis sina. Trenn, piisav magamine, tervis on mul muide väga korras, hoolitsen enda eest igal viisil. Nii et mis siin arusaamatuks jäi? Ma selgitasin ka teemaalgatuses, et mulle on v66ras selline suhtumine, et ah söön seda mis tahan, olen paks ja teen mis tahan, ei koti miski. Mina sellise suhtumisega ei suudaks olla. Keha eest hoolitsemist m6tlesin ma samamoodi. Jestas ma vist isegi kirjutasin sellest eelpool, aga noh kes see viitsib ikka k6ike läbi lugeda kui saab ka ridade vahelt:D
 
misiganesha 28. juuni 2016, kl 23.30
No mul näiteks on alati väga olulised olnud figuur ja juuksed. Selles mõttes, et ülekaalulisust ju kuidagi ei peida, ja saleda seljas istuvad ju kõik riided hästi. Juuksed jälle on mul väga kehvad, nii et pean nendega kõvasti jantima, et enamvähem ilusad välja näeksid. Aga meikida ma üldse ei viitsi, ja riided on ka üsna suvalised. Samas jälle jalanõud on tähtsad.
Muide, kõik muutus, kui ma armunud olin. Siis hakkas küll igapäevane sättimine mitmetunniseks kujunema. Meik tuli teha väga põhjalik, samas hästi naturaalne, ja riideid valisin ka mitu komplekti läbi, enne kui lõpuks rahule jäin. Oli ju vaja ennast ikka parimas pakendis näidata.
Aga kui see armumise periood välja arvata, siis jah on suht p**ui, mis seal seljas või peas on. Ainult pidulikel puhkudel viitsib ennast üles lüüa, siis on endal ka kuidagi pidulikum tunne.
 
naine 06. juuli 2016, kl 02.43
ah, tehtud, nähtud.
kui silm särab ja elus julged tunda ning anda, siis reaalselt pole vahet.. millelgi muul.
 
juku 05. august 2016, kl 09.04
tundub nagu väga mõttetu teema.
 
repliik 13. august 2016, kl 01.20
Siin teemas taas valdavalt kiputakse arvama, et mehele pealeminev atraktiivne naise välimus tähendab nn. standard tibi/beibetüüpi. Meigitud nägu-silmad-suu, pikad sirged juuksed, jumega nahk, sale keha, pikad jalad, suured tissid jne. Võib-olla tõesti ööklubide jõmmide jaoks on see ainus lahendus, aga...
... näiteks minule tunduvad atraktiivsed poisipeaga (ka siilisoenguga) naised, ümarama näo, lühemat kasvu, jässakama (kuid mitte rasvunud) kehaga, täiesti ilma meikimata, alt raseerimata, tagasihoidliku rinnaga, jne.

Ehk siis, tegelikult sa mitte kunagi ei oska ette aimata millisena sa kellelegi meeldida võid.
 
sa siis oled ise ka makaagi jupp? 13. august 2016, kl 02.33
kuna sa ise oled pisike makaagipundar, ei saagi sa ju blonde pikki tydrukuid iialgi näppida. võid uluda, aga ikka ei saa.

ses mõttes lasid siis starndardi alla, et siilisoenguga makaakmatsakatele kah võimalust anda.
 
repliik 13. august 2016, kl 03.01
Minu pikkus on 192cm. Ei tea kust sa selle lühikese arvamuse järsku võtsid, oma luuludest lihtsalt?
Minu jaoks kiirgub siilisoenguga või punkarisoenguga naistest pöörast seksikust. Nad on tugeva iseloomuga ja teavad mida tahavad. Jässakamaks lihastesse treenitud keha võimendab seda veelgi.
Milline sina ise oled?
Hea meelega olen nõus kokku saama, juba täna kasvõi.
 
pöörleb, ei pöörle 13. august 2016, kl 03.11
kahjhuks pole seda siili ei peas ega tutis. kõik on blond ja sinisilmne, nii pikka meest kah ei taha. lihtsalt füüsiliselt eemaletõukav.
 
niimoodi 21. september 2016, kl 11.37
Mulle meeldib väga end meikida, huvitavalt riietuda, soenguid teha ja hoolitsen ka kehakaalu eest, treenin, toitun tervislikult, aga seda üldse mitte meeste pärast. Mulle meeldib lihtsalt ilus olla. Tihtipeale riietan end ja kannan meiki ka üksi kodus olles veini juues ja kasvõi siin postitades, kui keegi mind ei näe.
Paljud mehed ei saagi sellest aru, et naiste jaoks on ilus olemine ja meestele meeldimine erinevad asjad. Väikesed tüdrukud ka ju kannavad kleite ja kasutavad ema meiki lihtsalt enda muutmise ja nautimise pärast, mitte poistele meeldimiseks. Pigem vastupidi, poisid ei lähe siis üldse korda, kui taolisi asju tehakse ja ei taheta neid segama. Täiskasvanud naiste puhul on oluline, kas nad otsivad hetkel suhet või meeste tähelepanu või mitte. Kui ei otsi, siis paljud naised ei pane meeste sugu üldse tähele. Ilusasse inimesesse suhtutakse aga igal pool hästi, mitte ainult seksi otsides
 
harju keskmine 07. detsember 2016, kl 22.19
omastarust pole kunagi mingi iludus olnud, pigem selline vaikset tüüpi hall hiireke omastarust. no ok juukseid värvin, olen olnud nii blond(enamasti) kui brünett kui punapea. meikinud pole iial ülemäära, kontoris vo kerge puuder(enamasti mitte)-huulepulk-ripsmetušš, ei mingeid peitekreeme lauvärve põsepunasid, kodustel päevadel on meik out ja nägu puhkab, käin niimoodi nii poes kui linna peal kui ka õhtul baaris kui juhtub tuju tulema et kohvitaks sõbrannadega. tänu sellele on ka puhastusvahenditeks seep ja vesi, kreeme ei kasuta, mitte mingisuguseid, pole vajadust.
ilmselt tähendab see paljude jaoks et olen äärmiselt hoolitsemata ja tingimata näen välja nagu üks tõeline kunksmoor :D
ilmselt šokeeringi teatavat osa elanikkonnast oma olemasoluga. aga olen tänaseks 39 ja ikka veel ei saa komplimentide hulga üle kurta, seda nii võõrastelt kui tuttavatelt.

üldiselt, elust märgatud tarkusena- igasuguse meigikuhja või selle puudumise kompenseerib seda asendav naeratus :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!