Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Shovinisti nurgake
otsime targemaid ,kas leiame ?
 
kaasa kiskuja 06. juuni 2018, kl 12.23
Tere siit pere

Otsin tarku ja soovijaid parandada meie Eesti tulevikku ja olevikkugi .
Olen tänaseni püüdnud leida neid asukohast kus peaks olema vähemalt teoreetiliselt kõige elukogenumad elutargad , mis on Naistekas "50+ nurgake " .
Aga osavõtt on üllatavalt napp - vaid üks inimene , naisterahvas , on valmis seal sellistest asjadest
rääkima ja arutlemagi .
Loodan siit perelt paremaid tulemusi saada ja leidagi .
" Kutsun kokku külalisi , karvaseid ja sulelisi " ütleks selle kohta must huumor .
Tegelikult aga koosnebki rahvas erinevatest indiviididest ,kes erinevalt mõtlevadki ja kõigesse suhtuvadki .
Aitab tegelemisest vaid vähemtähtsate asjadega kui seda on mure me riigi ja rahvagi pärast .
Sellistest asjadest mitte rääkimine on "PEA PADJA ALLA PEITMINE ". Pea padja all ei kuule ega näe midagi ; ohh kui hea on olla sellises pimeduses .
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Eestis peaks olema rahvavalitsus - mitte kui kuningriik , kus ülalt määratakse kuidas ja mida teha ja mismoodi teha . Seega peaks rahvas valitsema , mitte valitud valitsus ... rahvaga kooskõlastamatult otsuseid vastu võttes . Eredamaks näiteks on viimasena Ossinovski "geniaalne " alco poliitika , mis järjekordselt tõestas et rahvast ei saa sundida isegi "Paremaks tervislikumaks eluks alkoholita " , vaid selline pealesund kinkis Lätile miljoneid mis endilegi oleks ära kulunud . Kas Läti on nüüd meist "EBATERVISLIKUM " ? Ei ! Vaid rikkam meie arvelt .
Kui oled loll (ministergi) - küsi nõu targematelt !
Kui oled minister - ei tee see sind targemaks teistest automaatselt .
Arvata võib et majandusteadlased oleksid kohe ette näinud sellise otsuse tulemusi - neilt aga "geeniused" ministrid nõu pole küsinudki - vaid tegutsevad kui "Sada vakka tangusoola" iseenese tarkusest .
Teisena tooks näiteks Eesti rahvale näkkusülitaja , kes kinkides palju rikkamale riigile meist kümneid miljoneid , lubades Eestile selles eest kohutavaid kasumeid - riik aga .... nägi seda kui "homset päeva eile ". Tule eile meile - võta homne ajaleht kaasa! Sama teed läksid ka kümned miljonid venemaalegi - kadunud kui eilne päev . Näkku sülitaja aga ....saab aina kõrgemaid kohti valitsuses kui ka Brüsseliski - eestit esindama . Vähe sellest - presidendikski tahtis saadagi .
Kas sellist Eestit me tahtsimegi !?
Tulemuseks kap. korra kuldreegel : kapitalistile on rahvas kui lammas keda peabki pügama! Rahvas on kui pudulojused laudas , kes peavad vaid nii terved olema et toodangut jaksaksid toota . Kui piimaa ega villa ei jaksa enam toota....saab lihagi ?

Kui midagi valesti ütlesin -parandage mind palun - lausa anun .
See oli alles õied - pungad ja vili alles valmib .
Sellest aga juba - koos Teiega siinsed targad ja targemad - hiljem - lähitulevikus juba .
 
kaasa kiskuja 06. juuni 2018, kl 12.59
vaade sisepoliitikasse

tänane vaade valitsuse koosolekule

esimese pilguga hakkab silma tühi saal , kuid tabel näitab et kohal on 90 ja puudub 10 ?
kuidas see saab võimalik olla ? kas valetatakse suud silmad täis ?

veel nädalaks on IRL oma endise (n) imega .
meenub NSVL kus võttis 20 aastat aega , et autol ZAZ jahutus ventilaator osati vastupidides suunas tööle panna ,millega jahutus probleemid lahendati . Nii ka nüüd IRL . On ju imelik kui Eestis on erakonna nimi Respublika (vene keeles vabariik) . Miks siis mitte ka prantsuse , inglise ja udmurdi keelseid nimetusi ei kasutata? Samas räägitakse veel eesti keelest kui riigi keelest ?

meeldis 50+ ja enamgi vanuse Adamsi esitus .
Riik tegeleb ..... kammajaaga ! mis tähendab et millegi lärmaka , mõttetu tegevusega , mida nimetame valitsemiseks .
eriti meeldis väljend - ufo - mis annab tegevust igale valitsuse liikmele näha asju utoopia tasemel , mitte reaalsel tasemel .
vahemärkusena : kavatsen nüüdsest isegi(kohalik) ufo kasutusele võtta .. ja seda nüüd ....kui ....valitsuse tasemel !!!
pateetilised hüüdlaused : lapsi rohkem!
kohalik kommentaar :
tehke kõigepealt riik , kust ei minda välismaale tööd otsima - siis räägime alles lastest !
laps on tänapäeval juba luksus - vaid paremini tasustatud inimeste privileeg !
mitte rahva arv ei taga riigi tulevikku ! majanduse õitseng tagab seda .
ehk peabki vähem rahvast olema - et kõigile tööd jätkuks ?
mis siis veel pagulastest rääkidagi - tööd pole endalgi .

Gräsin Igor
reform - 2 koda (nagu mitmes riigis välismaalgi ) - ülem ja alamkoda (liikmetega 40 80 ) huvitav ettepanek !
tähelepanu äratas tema rünnak presidendi sõnavõttudele - polegi ainus julge valitsuses vaid Helmed !
kontroll puudub valitsuse tegevusele .
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
vilksas täna ka mõte välja : kui eraettevõtetes tehakse praaki või ei tulda tööle . siis vallandatakse - kui aga valitsuses keegi sama teeb - ei juhtu midagi ?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Aivar kokk
1. varem kartsid , eriti maelanikud , et rahvas kolib linna - tallinna , kuid mitte ! - hoopis sealt edasi - välismaale - välismaale tööle ja elamagi kolitakse tänapäeval .
2 . neljandik maksumaksjad on ametnikud (huvitav fakt)
3. juhtkonnas koondamine muutus eelmises kampaanias köögi tööliste ja koristajate koondamiseks -,mite juhtkonna koondamiseks . Hiljem telliti teenust sisse , mis tegi kallimaks vaid teenuse .
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
kohalik lõppsõna kogetust :
kui rahvalt küsida millegi uuenduse kohta ( tuulikud , tehased(tartu tselluloos) , kaevandused , rail baltik , tunnel soome , metsa tööstused üldse jne ) siis kohe keeldutakse kõigest , unustades et Eestil pole erilisi maavarasid , tööstusi (nagu näiteks autode või üldse masinaehituski - mis Saksamaa euroopa rikkamaks riigiks teeb ) - selle asemel et ...... töötada võimaluste kallal teha kõike (kasvõi ) riikliku järelvalve all et tootmine oleks loodussõbralik tänu tänapäevastele (tehnilistele ) võimalustele . Meenutagem kuidas kunagi vabrikute korstnad suitsesid - nüüd enam mitte .
Kui me kõigist loobume - selle asemel et töötada võimalustega teha kõike jätkusuutlikult ja loodussõbralikuult , siis elame "Roheliselt " kui dzunglis - metsikuna aga "Õnnelikena" ?
lühidalt : ajuvaba on arengust loobuda - tark oleks arengule kaasa aidata . Saada sellega ka uusi töökohti ja vähendada tööpuudustki .
metsik loodus ja maja pidamine kui majandus
muidu oleme kui Aafrikas - kus nälgitakse kui samas jooksevad tuhandete pealised loomakarjad ringi - vett annaks püüda üleujutuste ajal hoidlatesse , sealt põllule - loomad annaks võtta karjatamisele kui seda tehase isegi põhjapõtradegagi . Kõikide loomade populatsioon ehk arvukus annaks võtta kontrolli alla vastavalt maa toite võimekusele .Selle asemel murravad veel vähesid puid maha elevanduid . Maad söövad paljaks 400.000 ndelised loomakarjad (arv võetud dokumentaal filmist) - kui samad loomad annaks võtta kontrolli alla ja karjatamisenigi ? Rohumaad , puud ja põõsadki annaks allutada kontrollivale majandamisele , selle asemel et lasta neil kärbuda ja kadudagi .
PS
teadlikult võtsin näitena täna aafrika - sest kohalik majandus PEAKS olema kontrollo all - tänu valitsevale valitsusele ja valitsutele

sellega seoses tahan teada mida tähendab - elukutseline poliitik !
kas see on oskus hämada ja poliitkorrektselt esineda
 
mnjaa 03. juuli 2018, kl 20.07
iga riik on oma rahva nägu. lollid on valitsuses niikaua, kuniks oleme ise lollid, et neid valida. kui aga polegi meie seas targemaid, keda valida, milles siis üldse probleem?

iroonia on selles, et kõik justkui teaksid, kuidas see õige värk käib. kui aga asjatamiseks läheb, on ikka kõik sama lollid :D
 
nentija 12. juuli 2018, kl 08.45
häirivalt loll tekst - sellepärast targad hoiavadki enamasti poliitikast kõrvale.
 
Alu 07. august 2018, kl 07.41
Väga hea! Super! A sa vii see kõik ellu nn katseajaga, mille eest palka ei saa. Teed ära, muidugi on rahvas nõus maksma, muidu oled lihtsalt yks järjekordne põhulõug oma kampaaniaga, selliseid ei viici enam keegi kuulatagi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!