Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Shovinisti nurgake
meeste ja naiste erinevused
 
irwikkass 15. oktoober 2001, kl 11.00
Üks asi paneb mind naiste puhul alati hämmastama: see on nende kaasasündinud logistilised oskused. Täpsemalt öeldes: kuidas naised alati suudavad võimalikult väheste vahendite ja minimaalse vaevaga takistada võimalikult paljude inimeste liikumist.

Näited: kui kaubanduskeskuses kohtuvad kaks naist ja hakkavad vestleme, siis

a) nad teevad seda alati kahe kaubariiuli vahel (või kõige kitsamas vahekäigus;
b) keeravad kärud nii, et kolmas käru nende vahelt ei mahu.

Kui naisterahvas jätab kaubanduskeskuses käru korraks seisma (noh, et näiteks lihaletist midagi tellida või lippab kiiresti unustatud asja tooma), ei tule ta kunagi sellise lihtsa asja peale, et käru võiks lükata kaks meetrit edasi, nii et see ei taksitaks teiste liikumist. Ei, ta jätab käru seisma kohale, kus see takistab absoluutselt kõiki.

Kui naisterahval on vaja kõnniteel korraks peatuda, siis ei tule ta KUNAGI selle peale, et astuda üks samm kõrvale. Ei, ta jääb seisma keset inimvoolu ja paneb kotid maha mitte enda ette vaid hoopis kõrvale. Kui kaks naist kohtuvad trepil (üks läheb üles ja teine alla) ei mahu neil kunagi pähe, et nad võiksid vestelda vaheplatvormil. Ei, nad jäävad seisma keset treppi ja kukuvad elvalt vestlema. Kui naisterahval on vaja autot vaid korraks parkida, paigutab ta liiklusvahendi ikka nii, et see takistab võimalikult paljude autode liikumist. Kui rohelise tule ajal tänavat ületaval naisel on vaja vaadata, kes talle viimati helistas, siis jääb ta kohe seisma ja hakkab paaniliselt telefoninuppe klõbistama, selle asemel, et sõidutee rahulikult ületada ja siis kõneregistrit tuulata. Kaks tänaval vestlevat naist seisavad alati nii, et neid ühendav mõtteline joon on kõnniteega risti.

Ja nii edasi ja nii edasi.
 
beib 16. oktoober 2001, kl 15.54
pliiz..samamoodi võin vastata näidetega, kuidas mehed tingimata peavad kõndima keset kõnniteed, mitmekesi kõndides ka kõrvuti nii et mina pean rentslisse astuma. et autot parkides iial ei arvestata, et mina pean oma autosse sisse saama ja autoga soovitavalt ka välja, vaid jäetakse auto nagu jumal juhatab. eriti tavaline on, et pannakse oma auto parkivate autode taha sest minnakse ju ainult korraks poodi/panka/ametiasutusse ja siis teised autojuhid peavad kannatlikult vähemalt pool tunnikest ootama. muide, need valged jooned parklates tähendavad, et parkima peab nende vahele, mitte üle nii mitme, kui vähegi võimalik.
ja nii edasi.
kuigi jah, ma saan aru, et ega te meelega..te lihtsalt ei tule selle pealegi et maailmas ka teisi inimesi elab.
 
naine 16. oktoober 2001, kl 17.18
ilmselgelt mingi kibestunud olevus! Võiks sama moodi hakata näiteid tooma meeste kohta..Ju sul ikka mingi isiklik vimm naiste vastu, et sa ainult nende vigu märkad..
 
kristel 16. oktoober 2001, kl 20.36
ja kui on märk "liikumispuudega inimestele", siis pargivad sinna kohale suure dziibiga ajuinvaliidid. Ja ALATI mehed, mitte kordagi ei ole ma veel naisi nii käitumas näinud.

Kulla irwikkass. See, et keegi sulle täna varba peale astus, ei tähenda veel, et ka mina seda kindlasti tegema peaksin. Nii et, vaata ikka teisi ka individuaalselt, mitte massina. (kuidas see pinnu ja palgi lugu oligi...)
 
laava 16. oktoober 2001, kl 22.42
antud kiri kajastab ilmekalt ühe mehe "üldistusoskust", mida illustreerib ka alljärgnev anekdoot.
kui mees teeb vea, siis õeldakse ikka: "vaat kui rumal mees!"
kui naine eksib, siis öeldakse tavaliselt: "no küll need naised on ikka lollid!"
 
naisarvaja 16. oktoober 2001, kl 23.01
Põhimõtteliselt vastab algne teemaarendus ju tõele, aga samas esineb ka väga palju meeldivaid erandeid. Inimesi tuleb võtta lihtsalt sellistena nagu nad on, on nad siis juhtumisi naised või mehed :))
 
Karol 16. oktoober 2001, kl 23.56
Jah, on küll nii. Veel häirivad meessoost jõmmid, kes samamoodi... Aga jah, selle peaks vist "feminismi" rubriiki kirjutama.
 
evil twin 17. oktoober 2001, kl 01.26
Irw, "kõik mehed on sead" on märksa sagedasem väljend, mida mina kuulen ;)
 
donna 17. oktoober 2001, kl 10.18
Igati hea lugemine. Olles ise küll ka naine pean märkima, et jutus tera tõtt on. Kõige vahvam on, et sellised liikumise takistajad ka äärmiselt agressivselt meelestatud on. Viisakalt paludes möödumisluba, võib nii mõnigi sõbrannaga vestlev naisolevus nii mürgiselt nähvata, et terveks päevaks tuju kadunud. peab ütlema, et mehed küll kaupluses riiulite vahel ei vestle.
 
Feliks 17. oktoober 2001, kl 10.41
Olen kah sihukest asja tähele pand...aga küllap seegi konkreetsest inimesest kinni....vaatan oma naistki..poes liikudes jätab käru suvalisse kohta maha ja läheb haarab riiulilt mingi uue asja. Ei tee välja, kas käru sega kellegi liikumist või mitte. Küsimusele, et mik sta nii teeb on vastus lihtne: tema ei jõua mõelda kõigele. Kas viisaka käitumise peale peab mõtlema? See mule arusaamata. Ja nõnda ongi otstarbekam, kui ma võtan selle käru ja lükkan seda ise - siis ei tule tühjast tühja ütlemist:)
Aga seda "probleemi" üle kanda naissoole...noh on ikka ilmne liialdus küll:)
 
Inks 17. oktoober 2001, kl 13.34
Ei saa kriitikast aru, mul endal ei tule iialgi pähe nii käituda. Ja "blondiine" e. arulagedaid olevusi naiste hulgas ju leidub, kuid ma ei ole täheldanud, et massiliselt selline käitumine silma torkaks.
Ma arvan, et need inimesed, kes teiste kallal virisevad, on ka ise veidi "niselikud", mehed nimelt, sest detailidesse laskumine on ju naiselik, ning asjade suures plaanis nägemine mehelik.
 
üks 17. oktoober 2001, kl 15.06
nojahh, pean ka pidevalt oma mehega sel teemal kaupluses tülisid maha... õnne(tuse)ks on tema see, kes käru lükkab... ja sellega kõigil jalus tolgendab... olen nii mõnigi kord vihastanud ja ohjad enda kätte võtnud. aga ega's ütlemisest mingit kasu ei tule...

kui siin juba naisi üldistama hakati, siis üldistaks korra mehi ka. kes on jälginud söövat meest, see peaks aru saama, millest ma räägin - vaatamata sellele, et kodus tehakse süüa kahe inimese asemel kindlasti korraga kolmele (ning et kolmas jagu ikka tavaliselt prügikastis oma mannetu otsa leiab), ahnitseb mees süüa niisuguse kiiruga, nagu oleks kolm nädalat söömata olnud. ja kui ta veel õuna sööb!!!!! no siis on päris kindel kohe, et kõrvalseisjad, -istujad, -lamajad jt on õunamahla pritsmetega kaetud. MIKS SEE NII ON? ja neid näiteid võiks tuua lõputult.

veidi vale rubriik, aga mis teha...
 
Feliks 17. oktoober 2001, kl 15.17
tead....see kiiresti söömine...minul jäi külge N Liidu armeest...seal oli söömisek saega loetud minutid....
jah kui keegi meelde tuletab..siis suudan ka süüa viisakalt...aga tavaliselt:(
 
üks 17. oktoober 2001, kl 17.45
armee armeeks, aga tean ka üsna mitmeid mehi, kes pole armees käinud (põhjustest siinkohal lähemalt peatumata)ja ahnitsevad ikka nagu viimnepäev koputaks kohe-kohe uksele... märkus on piisav ainult esimeseks kaheks minutiks. siis läheb jälle andmiseks:)

aga tore teada, et mõnel ka manitsus mööda külgi maha ei jookse:)
 
Named 17. oktoober 2001, kl 17.58
Mnjah... üldiselt tundub et probleem seisneb milleksi muus.
Maailm on nõmedaid inimesi täis... 60% on kindlasti all aarvestust... hall mass jne.

Miks aga mehe naisi sarjavad ja vastupidi...

Vastas-sugupoole tegevust pannakse rohkem tähele kuna alateadlikult suhtutakse igasse vastassoost persooni kui potensiaalsesse partnerisse.

Sorry aga see on looduse poolt lihtsalt nii kodeeritud..
 
miisu 17. oktoober 2001, kl 18.06
minu mees sööb küll normaalset ja ise ei tokerda ka kellelgi jalus.
 
katariina 18. oktoober 2001, kl 11.21
Mina näiteks ei ole kunagi öelnud ja mõelnud, et kõik mehed on sead. Ebanormaalseid parkijaid, kõnniteel vestlejaid ja ... on nii meeste kui naiste seas. Söömisega on meie peres nii, et mina söön väga kiiresti ja mees sööb väga aeglaselt (kuigi on käinud vene armees) ja naudib iga suutäit.
Kokkuvõtteks arvan ma, et asi on siiski kasvatuses.
 
Feliks 18. oktoober 2001, kl 11.39
Ei pol eühti..on küllalt autojuhil esilma torganud need lapsena näivad naisjuhid (kuna ise on nii pisike ja auto niiii suur) kes ei tea ei liikluseeskirju ega liiklusmärke...ühe sihueksega hiljaaegu vestelesin, kes arvas, et too ratas seal istuva inimese all sümboliseerib autot:(
 
kris 18. oktoober 2001, kl 11.55
Noored mehed söövad hirmsa kiirusega ja nad söövad kõik ära, mis nähtaval on. Võib-olla saab paralleele tuua kutsikatega. Et sööda lõhkiminekuni, siis pärast ei taha enam. Ja et kes ka täiskavanueas ahnitsevad, pole kasvueas kõhtu täis saanud.
 
mummu 18. oktoober 2001, kl 12.02
Tegelikult ei ole ju naised ja mehed nii drastiliselt erinevad, kui hakata võrdlema ükskindiviide omavahel. Erinevused eksisteerivad ehk mingi keskmise stereotüüpse mehe ja naise vahel. Iga inimene on erandlik ja ainulaadne olend, ning mingeid üldistusi teha mõne ettejuhtuva näite põhjal on sama kui näha maailma vaid must-valgena, ilma ühegi värvilise laiguta.

Aga kui nüüd konkreetselt naiste logistilistest võimetest rääkida, siis ilmselt on need naised lihtsalt impulsiivsemad ja tegutsevad hetkelise mõttesähvatuse ajel. (Mida juhtub ju ka vahel meestega?) Ja seda võib neile loomulikult pahaks panna, või lihtsalt heatahtlikult selle üle muiata. Sest tuuleveskitega pole mõtet võidelda. Või on?

Samas pole ma üldse nõus mõnede arvamuse avaldajatega, kes arvavad autorit tundvat isiklikku vimma. Pigem tundub irvikkassi seisukoht iroonilise muigena, olemata samas pahatahtlikult meelestatud naissoo kui sellise vastu. Mina kui naine ei tundnud ennast puudutatuna, kuigi ma mõnel elu hetkel ehk olen käitunud sarnaselt eelpool kirjeldatule. Elu on ju ikkagi elamiseks ja nautimiseks, mistõttu pole võimalik 100 %-liselt välistada eksimusi, kellegile ettejäämisi või mittemeeldimisi. Elu on liiga lühike selleks, et tühja-tähja pärast põdeda ja südant valutada. Mis ei tähenda loomulikult seda, et ma peaks õigeks üle teiste tunnete ignoneerimist ja ainult oma heaolule keskendumist. Lihtsalt liiale ei saa ka minna empaatia ja teistega arvestamisega. Muidu inimene kui ainulaadne isiksus kaob ja jääb alles üks keskpärane-kesksooline olevus, kes vastab kõigile üldtunnustatud arusaamadele inimolevusest, eristumata millegiga hallist massist.

Sorry, kui sai liiga filosoofiline arvamus. Kuid ma ei poolda inimeste lahterdamist nende soole vastavalt, selleks on olemas liiga palju erinevusi inimeste vahel ka sugudesiseselt.
 
Erki 18. oktoober 2001, kl 23.02
Named, nii et 60% tõenäosusega oled sa alla arvestust, hall mass :))
 
Kiisu 21. oktoober 2001, kl 22.50
Mina ei kannata meeste juures ruttu söömist! Teed talle süüa, annad toidu ette ja tema õgib, pilku taldrikult tõstmata, kiirelt, vaikides. Solvav. Ise tahaks nagu juttu ajada söögi juures. Siis ta vastab: "Minu vanaema õpetas, et söögi ajal ei räägita." Üritan talle selgitada, et kultuurrahvas sööb aeglaselt ja vestleb toidu juures. Tema aga käitub nagu metslane ja meenutab jälle vanaema õpetust. Niisugusele süüa teha pole mingit motivatsiooni! Või siis - teine asi, mida ta söögi ajal teeb, on see, et vaatab arvutiekraani. Ja nii olengi, nagu ütlesin, loobumas kodus söögi tegemisest. Tänamatule seda teha pole mingit lõbu. Õgigu üksinda.
 
Minake 22. oktoober 2001, kl 10.30
Olen isegi mehega naernud nende "ajuinvaliidide üle" - nii et tuli tuttav ette.
 
Naine 22. oktoober 2001, kl 14.56
Alustan algusest:
>Ei, ta jätab käru seisma kohale, kus see takistab absoluutselt kõiki. (Nii ütleb teema algataja)

Aga mina olen oma kodu õues tähele pannud, et just mehed on need, kes jätavad oma liiklusvahendi seisma just sinna, kus sellel hoog parasjagu peatub. Mõtlemata sellele, et kui järgmine hooga tuleb, pole tal kuhugi mujale sõita, kui varem tulnule tagant sisse:) Või siis see asi, et majast puukuuri viib otse tee, mis on sisse tammutud, aga just mehed on need kallid, kes alati taipavad panna oma sõiduki just risti sellele teele, et teistel ikka ringi tuleks minna jne. Ühesõnaga on naised need, kes poes takistavad, aga mehed need, kes vabas õhus ja ikka suuremate vahenditega... ( kuigi olen näinud ka küllalt mehi, kes keset trpiastmestikku lobisevad, endil jalad pikalt välja sirutatud, et keegi ikka ilusti mööda ei pääseks.)

>kuigi jah, ma saan aru, et ega te meelega..te lihtsalt ei tule selle pealegi et maailmas ka teisi inimesi elab.
Sellega panid sa BEIB ikka kümnesse küll!;)

>et mehed küll kaupluses riiulite vahel ei vestle
Selle peale ütleks, et tean nii mõndagi meest, kes lähevad korraks miskit tähtsat ütlema ja unustavad end siis sinna tundideks ja eriti nõme on asja juures see, et unustavad niiviisi kogemata talvel ka oma rasedad naised autosse ootama, aga selle vastu aitab see, kui naisel on load ja ta mehe lihtsalt mõned korrad oma sõbraga vestlema jätab;)Kas see on siis parem variant, sest naised ju rasedaid mehi ei saa nii autosse unustada:(

Aga ikkagi on nii, et keegi pole täiuslik ja me kõik oleme eksinud, kas siis tahtlikult või tahtmatult, aga see juba südametunnistuse asi. Võin öelda, et ka mina olen takistanud liiklust ja nii ka minu mees, aga pähe küll ei tule, et selle pärast meessugu sarjama hakata. Sellepärast nad ju nii armsad ongi, et nad on teistsugused ja huvitavad:) Olge õnnelikud, et teine pool olemas on. Poleks ju vahva liikuda mehena maailmas, kus on vaid mehed!!!!????
 
memm 26. oktoober 2001, kl 22.27
Alati, kui ostukäru seisma jätan, vaatan, et ta oleks võimalikult vähe jalus. Ei armasta jahuda poodides, treppidel ega keset tänavat mingite sõbrannadega ja kui, siis "tirin" tolle kuskile kõrvale. Auto pargin täpselt joonte järgi, kui parkida ei lubata, ei pargi; kui auto võib teisi häirida, loobun sellest parkimise kohast. Inva kohale pole kunagi parkinud.

Aga see jobu, kes eile bensukas oma auto täpselt kummipumpamise putka ette parkis ja ise Mc Donaldsisse sööma läks, oli MEES!
 
evil twin 28. oktoober 2001, kl 02.06
Ah, teate mis, sellest kogu mulast võib teha sellised järeldused:
1) naised jagavad meestest täpselt sama palju kui mehed naistest
2) mõlemad, nii mehed kui naised, arvavad, et teavad rohkem, kui vastaspool.
 
mina 28. oktoober 2001, kl 13.35
teeksin hoopis sellise järelduse, et ei maksa teha juhuslike näidete varal üldistusi kogu meessoo või naissoo kohta.
 
Axel 31. oktoober 2001, kl 11.11
Irwikkassile!Tabatud 6igesti,mehed ja naised ON erinevad!Aga VEAD on neil inimestena siiski yhesugused!Ei tea mis sul just naiste vastu on,kuid olgem ausad,meie,MEHED,lubame endale siiski rohkem eksimusi.Sellistele pisiasjadele nagu sina oled probleemina valja toonud,ei p66ra ma erilist tahelepanu!See on tavaline ELU,ei usu,et sina ise IDEAALNE oled!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!