Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Shovinisti nurgake
must-valge pessimistlik maailm
 
Feliks 03. detsember 2001, kl 09.54
Mind häirivad mõned asjad. Näiteks häirib mind must-valge maailm: kui miski-keski ei meeldi, siis on ta halb. Ja üdini halb. Kui miski on hästi...siis ta ei pruugi ikkagi olla hää. Miski peab selles hääs asjas olema ikkagi halb. Ja kui ei ole, siis mõtleme juurde..kohe kergem hakkab justkui.
Ma olen õppinud vaatama ilma-elu positiivsena. Selleks, et inimene mu silmis negatiivsena paistaks, peab ta ennast minu silmis negatiivse kangelasena tõestama. Kas see on sinisilmsus ja/või naiivsus? Kas ma olen erand, või lollakas.
Mis on see, mis inimesi nõnda kibestunuks on teind, mis ei luba isegi võhivõõrastele andestada? Kas see on pataloogia...ja kui on, kas seda annab ravida?

Olen nõus väitega, et see kirjatükk on ajendatud möödunud nädalasest insitendist, kus Feliks osutus paha rongaisa musternäidiseks. Ju ma siis ikka natuke olen sellest häiritud...a mis sest...kuigi tulemust (mu lapsele isa) see hurjutamine ju ei and:(
 
aktiivne naine 03. detsember 2001, kl 10.09
Feliks, maailmaparandamine algab endast ja teiste puhul pidavat häirima just need omadused või seisukohad, mis inimesel endal domineerivad.

Aga ära lase ennast häirida, sest vähemalt minu jaoks oled sa jätnud endast kui tolerantse ja heatahtliku mehe mulje. Kommentaarides on nii mõnus oma pahameelt välja näidata, sest kes meist on kommenteerides see sama inimene kui tegelikus elus?
Mingit probleemi avades peab paratamatult võtma kogu kriitika enda peale, mis tegelikult on suunatud sajale teisele rongaisale või abielurikkujale.
 
... 03. detsember 2001, kl 10.36
No nüüd vaatasid ka ise asjale natuke pessimistlikult, kas pole?:) See, et siinsed kommenteerijad Sulle midagi halvustavat ütlesid... et kas see annab põhjust arvata, et nii arvavad paljud...
Must valge maailm eksisteerib paratamatult:) Nii ju meid õpetataksegi maailma nägema/vaatama, kas ei? Need mõned, kes õpivad värve ka nägema on lihtsalt õnnelikumad ja õppimisvõimelisemad. Ja pimedale värve õpetada nägema on... raske:)
 
mumm 03. detsember 2001, kl 10.46
"Kui miski on hästi...siis ta ei pruugi ikkagi olla hää. Miski peab selles hääs asjas olema ikkagi halb. Ja kui ei ole, siis mõtleme juurde..kohe kergem hakkab justkui."

Minu arust väljendavad need Sinu kirjutatud laused pigem maailma nägemist värvilisena(või hallina?) mitte aga must-valgena. Valge oleks ju see, kui väga hea on ainult väga hea ja läbinisti halb on läbinisti halb. Niisiis must-valge maailm tunnistaks minu meeest ainult äärmusi. Või kuidas?
 
Fööniks 03. detsember 2001, kl 10.46
Feliks: see ju delfi-fenomen. Päris elus ju ei ütle võõrale seltskonnale enda kohta välja asju, mis võib niiöelda kisa kaasa tuua. Siin küll. Anonüümsuse värk, noh. Ka mind häiris natuke, et mulle selja külge silt "nõme armuke" kleebiti. Aga pean selle ära taluma, sest ise ma ju ennast avasin :)

Kuid sul on õigus, et tolerantsust on ümberringi kuidagi vähe jah :(
 
Fööniks 03. detsember 2001, kl 10.53
veel üks tähelepanek Feliksile: ei mina tea kas sa oled erand või lollakas :) aga ma tean mitmeid täpselt samasuguse ellusuhtumisega (=inimene on olemuselt hea ja see, et ta halb on tuleb tal ära tõestada) väga armsaid inimesi :)
 
almond 03. detsember 2001, kl 10.59
Tere Feliks!
Siin kirjutades ongi kõik arvamused kokku pressitud,teravdatud!
Minu arust oled Sa aus ja mõistev inimene kuigi kohati vassid.
Vassimise all pean ma silmas püüdliku soovi olla natuke parem kui ollakse.
Must-valge ei ole see maailm kellegi jaoks aga ülemõtlemise vältimiseks peaks oma põhilised hoiakud lühidalt paika panema.
Feliks, väikest vastasseisu on ju vahest põnev tunda ja pea kohe püüdma teistele meeldida (a la mina arvan, et te olete positiivsed NÄHKE, PALUN, ET MINA OLEN KA HEA).
Rohkem kindlameelsust-need kes Sind ei mõista ei mõista nagunii.
Ära raiska aega see saab OTSA!
 
ellu 03. detsember 2001, kl 11.02
Selle oled sa ise juurde mõelnud, et nüüd oled sa üdini halb, kuna kõik naised ei vaimustunud sellest, et sa ei osale esimese lapse kasvatamises. Tõtt öelda, oleks seda oodata lausa naiivsus.
Ja kust sa võtad, et võhivõõrad ei suuda sulle andestada? Oota, oota varsti on kõigil ununenud see patuke ja flirdivad jälle hoolega.
 
mõista mõista 03. detsember 2001, kl 11.07
Omadussõnad on üldse kuidagi lõplikud, jätmata kakspidi mõistmise võimalust. Ise isklikult ei suudagi omadussõnu normallselt kasutada, sest tunnen, et neid kasutades petan ennast või kedagi teist. Nagu sinugi puhul Feliks ei saa öelda, et oled sa nüüd halb või hea , rongaisa või musterisa. Tihtipeale kiputakse seda arvamuse puudumiseks nimetama.
 
TESS 03. detsember 2001, kl 11.45
Feliks& Fööniks, kui lubate, siis sätin end teie kõrvale risttule alla ritta:).Meenutades eelmist nädalat, sain minagi mingisuguse sildi(täpselt ei mäleta, mul kombeks halvad ruttu unustada:)ja lisaks veel jätsin kellelegi halva maigu suhu:)
Et kui see sind, Feliks lohutab:)
Ja nagu almond hästi ütles, kokku pressitud, teravdatud arvamused.
Ning no ei saa inimesest ometi pilti kolme kuni kolmekümne sõna põhjal...saab ainult puzzle tüki ja virtuaalis tihtipeale vaid tükke saabki...
Ja veel, et ega siinne pole ju eesmärk teistele kõigile:) kirjutajatele hirmsal kombel meeldida.:)
 
chameleon 03. detsember 2001, kl 12.35
Ma tean küll et inimesed
ei ole ilusad
ei ole head ei targad
aga ma usun ikka veel
et nad on inimesed
nii nagu puu on puu
nii nagu rohi on rohi
nii nagu vesi on vesi
ja õhk õhk õhk
on veel hingatav
:)
 
crissu:) 03. detsember 2001, kl 12.38
chameleon,
see oli päris tore:)
minul jällegi selline viga küljes, et kipun eeldama, et inimesed on positiivsed, ausad ja mõistvad...
 
Fööniks 03. detsember 2001, kl 12.46
Crissu: ja minulgi see viga ja mitmel mulle lähedasel inimesel...
 
piloot 03. detsember 2001, kl 12.59
Tere,suht tuttav ja asjalik teema sul Feliks!Ma olen selle asja enda jaoks nii ära lahendanud(just enda jaoks!),et mul on nende inimeste arv koguseliselt äärmiselt piiratud,kelle arvamus mulle korda läheb.See inimene peab tõesti väga lähedane olema...Ja teiste inimeste kohta ma ka arvamust ei kujunda,kui ta just väga lähedane ei ole ja ma tema kohta max.tausta ei tea.Nende ülejäänud inimeste suhtes olen mega tolerantne...sellega säästan ennast.Nii,et nagu noored ütlevad...suva...mind see ei chilli!
 
läbinägelik 03. detsember 2001, kl 13.20
Kuule, Feliks, sulle endale meeldib küll üsna sageli autoritaarses toonis sõna võtta ja kui siis kellelgi on erinev arusaam kipud lausa labaseks minema(meenuta traktori/ vasika juttu) nii et neela alla kui keegi mõnikord ka sinu kohta viitsib midagi ebaroosilist arvata.
Kahjuks on mul päris korralik fotogr. mälu nii et kommid ja autorid jäävad koos pildile, sestap ma seda vana asja mäletan.
Ole meheks!
 
Fööniks 03. detsember 2001, kl 13.45
Piloot: Jesss!!!!!!!!!! Just minu mõte. Just et nende arv piiratud kelle jutt korda läheb. Vat kui väga lähedane inimene arvaks minust mu arusaamiste ja tegude põhjal järsku pahasti... vat siis valutaks küll... paneks kohe mõtlema et mis ja kus valesti... aga siin vist pole hullu :)
 
kai 03. detsember 2001, kl 14.04
Anonüümne lahmimine polegi nii süütute tagajärgedega kui paistab. Olen ka ise põmm-põmm mööda pead saanud, aga seda on lihtsam üle elada kui lihtsalt teiste arvamusi lugeda. Käib lihtsalt valimatu ja sallimatu räige sõim kõige suunas, mis enda vaadetelt erineb. Näiteks meeste labasusi kõikide ja igasuguste naiste aadressil on ikka nii raske üle elada, et see kipub negatiivset varju heitma kogu meessoole. Hull on eriti siis, kui mõni naisteteemaline artikkel pealehel üleval on. Mõnikord mõtlen, miks ma oma nina masohhistlikult kommentaaridesse topin. Hoian end siis nädala-paar eemale, aga uudishimu saab ikka võitu. Viimasel ajal on ebameeldivus siiski nii suureks läinud, et enda tervise huvides oleks tarvis sellest sõltuvusest siin lahti saada.
 
chameleon 03. detsember 2001, kl 14.10
Fööniks- Arvatavasti läheb ka Feliksile tõsiselt korda ikka rohkem see, mida lähedased inimesed temast arvavad. Kuid kui see ei vähenda mingit väikest imelikku kurbust, mis asub hinge, kui "pool ilma" korraga seisab sinu vastu püsti, mis sest et nad tegelikust sind ei tunne ega tea... sest kahjuks on see ikka nii, et kui 100 inimest näitavad sinule näpuga ja ütlevad: "Ta on selline...", siis tahes tahtmata see puudutab.
Maailm ei ole eelarvamustevaba koht. Ja see, mida inimesed sinust mõtlevad, mõjutab paratamatult sinu elu. Vahel vähem vahem rohkem. Eirata seda aga lõplikult ei saa. Ja kui sa ei ole päris tuim tükk, siis teeb hinge pisut nukraks küll.
 
TESS 03. detsember 2001, kl 14.13
Kai
Aga proovi mõelda nii, et need suvalised lahmijad ja halvustajad sulle korda(hinge, südamesse) ei lähe.Nemad on nemad, sa ei kohtu nendega iga päev.Nad pole sulle kallid ja ei nendelgi sinust tegelikult midagi...Nii, et õhk ju...mõnes mõttes:)
 
TESS 03. detsember 2001, kl 14.16
Tsiteerides chameleoni, ma ei väida, et see korraks nukraks ei tee, aga just nimelt korraks...Nii, et naeratus...:))))
 
Fööniks 03. detsember 2001, kl 14.30
Oijah... Nukraks teevad nii mõnedki kommendid vahel. Mõnikord ei pea keegi lahmimagi. Mõnikord on vaat et vastupidi... ja ikka kurvastad kellegi kommentaari pärast.

Nii et jah ju ikka läheb natukese korda ka siin mis meist arvatakse. Kui me juba siin oleme. Aga siingi vast omad sõbrad, kelle arvamus peaks lugema... Või? :)
 
emily 03. detsember 2001, kl 14.43
Sinu juhtum lapse kasvatamisega oli erand. Erandid teatavasti pidavat reeglit ainult kinnitama. Kuna sa oma esimeses kommis tookord taustu ei avanud, vaid ainult teatasid natuke ülbelt et sina ka ei maksa ja so what? siis me vihastasimegi.
Aga muidu jah - kõigi arvamused ei peagi korda minema. Ma olen nii teinud, et nende kriitikat, kellest ma ise hästi ei arva, võtan pigem komplimendina. Umbes nagu matemaatikas, et miinus ja miinus annavad plussi.
 
TESS 03. detsember 2001, kl 14.48
Fööniks
Nagu väljaspool virtuaaligi:)
 
Fööniks 03. detsember 2001, kl 14.58
Tess: Misasi väljaspool? Kurvastus või sõbrad? :)
 
Pipa 03. detsember 2001, kl 15.08
Tundsin kord üht gruppi ühe ala inimesi kes olid moodustanud ringkaitse - kui kuskil ilmus kriitikat nende aadressil siis koguneti punti ja lakuti koos haigetsaanu haavu ning kinnitati üxteisele kui ilusad-targad- ja andekad nad on, isegi magati risti-rästi sest kardeti et keegi "väljast" juurde tulnu võib osutuda ilusamax-targemax-andekamax kui nemad... vot selline klann oli, ilmselt kartsid paaniliselt kuulda et "kuningas on alasti"...
Päris koomilised inimesed olid.
 
piloot 03. detsember 2001, kl 15.12
Pipa,kas saad öelda, mis "ala" inimesed need olid? See rist&rästi magamine teeb uudishimulikuks...sry,minus ärkas isane!
 
Pipa 03. detsember 2001, kl 15.14
Ala oli arhitektuur.
Kas tuleb tuttav ette?
 
TESS 03. detsember 2001, kl 15.15
Fööniks
...no see, et läheb korda ja see, et sõbrad:)
Kurvastus ka mõnikord...
Aga tegelikult on nii, et sõltub enda emotsionaalsest...vahest piisab kurvastuseks väga vähesestki.Mõnel teisel hetkel sama asi poleks eriti kõigutanud.
 
Feliks 03. detsember 2001, kl 15.32
Oih..ma lausa olin üllatunud, näinud kui palju ilusaid sõnu kirja on pandud...tänan lohutussõnade eest..ega tegelt asi niiväga hull polegi...et sõnastasin end jällegi halvasti:( Et puudutatud olin ma seepärast, et laps selle hurjutamise peale isa ei saand..hurjutamine oli mõtettu...mitte seeärast, et ma solvund või pettunud oleks old...aga too oli ju paratamatu ja ette teada:

Ja mis mind komme lugedes tähele panin...et sõna on võtnud ju pea kõik need, kes on oma pos mõttelaadiga siin ennegi tuttavad...ja ei ühtegi repliiki stiilis "elu on loomult @!#$" ja " "elamine hädaorus" :). Et kas nemad ei lugenud.või ei leidnud miskit tarka juurde lisamiseks. Isegi repliiki "loll teema" pole?:)

Loota, et see targutuslik uitmõte, mille ma hommikul kirja panin, maailma parandaks, oleks liig jah..kuigi tahaks ju:)
 
piloot 03. detsember 2001, kl 15.36
Pipa - ei tule ette,aga teisalt, mis minule tundub huvitav ja erutav, ei pruugi see nii tundududa teistele. Ja hea on ka, siis ei ole meid ümbritsev nii üheülbane ja valmistab alati kena üllatuse, kui kedagi/midagi meeldivat kohtad!
Aga kunagi vene ajal sai arhidektidega mõnel välisreisil käidud,oli viimasepääl seltskond küll...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!