Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Shovinisti nurgake
Räägiks jõuludest
 
Tess 19. detsember 2001, kl 12.08
Praeguseks on kindlasti tekkinud huvitavaid kingimõtteid ja üldse üllatuslikke ideid.Kel midagi head pähe tulnud, võiks seda siin jagada.
Samuti jõulude ja aastavahetuse veetmise kohta.Eriliste kommete jms.
 
Fööniks 19. detsember 2001, kl 12.18
Vat mina just mõtlesin et paneks lihtsalt niisama teema, kus kõik võivad kõigile (kellele tahavad) hästi öelda. Häid jõulusoove või nii. Aga Tessi teema sobib selleks kah :)

Niisiis ma soovin ilusaid saabuvaid jõule kõigile siinsetele (virtuaal)sõpradele :)))

Kingitused: laias laastus võiks neid jagada kolmeks (vähemalt mulle tundub): 1 - praktilised asjad (need mida läheb vaja, noh ühesõnaga sellised asjad mille kõige suurem väärtus on tarbimisväärtus). 2- suht ebapraktilised aga armsad asjad (need mida võibolla isegi väga vaja ei läheks, aga mis on niisama kenad ja võibolla kingisaaja poolt eriti soovitud), 3 - sümbolid. Kusjuures see sümbol võib liigituda ka 1 või 2 liigi alla. Aga sümboli kinkimisel tuleks olla kindel et saaja seda sümbolit mõistab. Vat just sümboolsed kingitused on need, mida ma ise kõige rohkem saada ihkaks :)

Ja see, mida konkreetselt kellelegi kinkida... sõltub kõige rohkem saajast (tegijast kah nats - tema võimalused ja fantaasia ntx)... praktiline, armas või sümboolne saab konkr asi olla enamasti ikka vaid konkreetse inimese jaoks :)

Sai pikk jutt, oeh :) Aga ikka olen valmis edasi arutlema :)
 
piloot 19. detsember 2001, kl 12.48
Fööniks-sinu "laias laastus" nimistu ei ole ilmselt ammendav...lisaks sinna kingitused...mis on ka sümbolid, aga nad ei tee vast kingisaajale häädmeelt(vähemalt siirast),vaid teevad siirast häädmeelt kinkijale...isegi shovinistlikus lähenemises
 
Tess 19. detsember 2001, kl 12.52
Kui aastaring saab täis
sa oled veidi vanem.
Ehk oled tänaseks ka veidikene parem?
On elu leebemaks ja
lahkemaks sind muutnud?
Kas oled kurjast heaga läbi tulla suutnud?
Mis jälgi jätsid
selle aasta teile?
Mis oli sinust kasu
endale ja meile?
Sa süütad küünlad,
vaatad enda sisse
ja sulad jälle uude tulemisse...

Et Su sussi sisse teeks
pesa jõlupäkapikk!
Seal apelsin ja kees on
ning õun ja kommirida pikk!

Parimad jõulusoovid siinsetele sõpradele:)))))

Fööniks
Too mõni sümboolse kingi näide.
Ja mida pead silmas sümbolite liigitamise all?
 
Fööniks 19. detsember 2001, kl 13.06
Tess: seda pidasin silmas, et sümboliks tehtu võib vabalt olla ka praktiline asi... või siis armas asi...

Näited? No kuidas sulle seda nüüd öelda... ma ei tahaks väga isiklikuks siin minna... eks igal inimesel ole inimesi, kes talle kuidagi midagi tähendavad. Erinevast aspektist tähendavad. Ja suhted kah erinevad... Aga ma usun, et sa leiad ise ka need OMA sümbolid üles kui natuke järele mõtled :)

Viimane sümbol mille mina kinkisin oli keskelt poolitatav kuldne süda :)

Piloot: äkki sa selgitad... ma ei saanud aru - kas probleem võib olla selles, et teine teeb kingituse (mõtlemata sümboolsusele) ja sina võtad seda (ebameeldiva) sümbolina? Või kuidas? No ma ju ütlesin, et tegija peab olema veendunud et teine tema sümbolit õigesti mõistab.
 
kenny 19. detsember 2001, kl 13.08
Jõulud on iseenesest toredad, kuid mulle ei meeldi, et nad on kohustuslikud. Kohustuslik kingitusi teha ja kaarte saata, nagu muul ajal ei võiks seda teha, lihtsalt niisama. See paaniline tingimata käib pinda. Imelik lihtsalt niisama ilma kingita külla minna ja olla teistele jõulurõõm.
 
Skiso 19. detsember 2001, kl 13.15
Ilusat jõulu-aega teile kõigile! Eriti just romantikutele, aga ka muidu sinisilmsetele :)
(väike sümbolistlik jõulusoov minu poolt)
 
Fööniks 19. detsember 2001, kl 13.18
Kennyga absol. nõus. Kingituste kohustuslikkusest tuleb teatav depressiivsus lausa peale... eriti arvestades asjaoluga, et suguvõsa on tekitanud tobeda kombe teha kingitusi ikka kõikide vahel ja kõigile... tahaks kuidagi sellest masinavärgist välja, aga ei oska. Koguneb hulk asju, millel pole õieti ei tarbimis- ega armsusväärtust... Millegipärast tulevad kangesti kääbikud meelde, kes seda va "krimplit" lausa eraldi krimplimajas hoidsid... ja sealt oli siis hea võtta ja tuttavatele edasi kinkida...

Kingituse tegemine EI ole kerge. Ja kui see südamest kah veel ei tule, siis on täitsa kahju kohe - nii saajast kui kinkijast. Et kas parem ei oleks leppida kokku et kui mõistlikku mõtet ei ole, siis ärme kingitusi tee (ma ei mõtle siin lapsi)?

Mulle meeldiks kingituste tegemine pereringis (max) ja üldisemalt see, et ma saaksin jõulude ajal rahus olla. Et pere oleks koos ja saaks midagi huvitavamat süüa teha ja lihtsalt... olla.
 
Fööniks 19. detsember 2001, kl 13.19
Skiso: aitäh :) Mina liigitun sinna romantikute kategooriasse kohe kindlasti :)))
Sulle kah kena jõulu!
 
Tess 19. detsember 2001, kl 13.31
Kenny
Mina ei tee põhimõtteliselt nn.kohustuslikke kingitusi.Neid armsaid inimesi on üksjagu, kellele rõõmuga kinke otsin(just nimelt otsin, seút pole neid kerge leida).Selline kinkimine on omaette nauding ja kui see pole kohustus, siis on see osa tõelistest jõuludest.
Fööniks
Umbes nii ma arvasin ka:)
Lastele on muidugi lihtsam, sest neil tavaliselt konkreetsed soovid.
Jajah, selle suguvõsaga on omalgi probleeme olnud:) Eelmisel aastal sai see krempel lõpetatud:)
 
Fööniks 19. detsember 2001, kl 13.37
Tess: kuda sul õnnestus (lõpetada)? Ma kohe siiralt tunnen huvi!!!
 
Kaisa 19. detsember 2001, kl 13.50
taitsa minu m6te F66niksil!J6ulude ajal tahaks t6esti rahus olla oma perega ja see kingituste kohustuslikkus K6IGILE lahedastele sugulastele....Aind stressi tekitab!Oma pere jaoks poen kyll vahel nahast valja,et meest ja last yllatada.Aga Tessi L6PETAMISEST tahaks minagi midagi k6rvataha panna!
 
Tess 19. detsember 2001, kl 14.09
Ütlesin lihtsalt(lapsed välja jättes muidugi), et kingitusi kohustuse pärast enam ei tee.Kui leian, et kellegi on midagi vaja ja, et miskil puhul tahan(!) kinkida, siis ok.Näit. see sugulaste perek. kes mõnikord mu last hoidnud.Nad on nii toredad, ma hea meelega...Aga jumala eest, ma ei oota vastukinke:))
Teatasin, et kui sugulaserahvas tahavad mingil õhtul nendest jõulupäevadest kusagil koos istuda, olgu, aga ei mingeid sokke, plastmassämbreid, veiniavajaid või muud nodi.Igaüks valmistagu mingi (üks!!!)roog vastavalt oma fantaasiale.Variante ju palju(Mehhiko, Itaalia v.m. köök).Kes ei oska, ostab.Siis pääseb see vaene, kelle pool ollakse sel päeval, saunalisenäoga ringijooksmisest.Siis näeks ehk ka üksteist pakkepaberite seest ja naudiks põnevaid hõrgutisi.
Ei peaks rõõmsalt hapu näoga tänama järjekordse lõhnalambi v.m sellise eest.
Ja ei peaks ägisema järjekordsest verivorstist ja hapukapsastest, mida nagunii kodus küll söödud.
Lapsed võivad ikka ju kinke avada ja seda tore vaadata kah.
 
Tirts 19. detsember 2001, kl 14.24
Mulle jõulud meeldivad. Tegelikult on see ju andestamise ja kinkimise aeg ning me ise oleme süüdi, kui seda kui kohustust võtame. Oleks ju normaalne, kui kink oleks vaid pisike ja üldsegi mitte kallis, aga selle läbi lihtsalt saame teistele hoolimist väljendada.

Kõige kallimad kingid teen ikka lähedastele (emale, mehele), teistele sõpradele-sugulastega praktilisi asju (lõhnaküünlad, aroomiteed- ja kohvid jms).

Soovin Teile kõigile kaunist jõuluaega ja katsuga see sigimine-sagimine endale meeldivaks mõelda.
 
. 19. detsember 2001, kl 14.27
KÕIK INIMESED VAJAVAD TÄHELEPANU! Isegi kui nad seda ei tunnista. Üks viis teistele tähelepanu osutada on neid Jõulude ja sünnipäevade aegu meeles pidada. On hea kui inimesel on häid tuttavaid kellele ta tahab kingitusi teha, aga ei maksa unustada, et mõnel inimesel on ainult lähedased, so sugulased ja mõnel pole neidki. Mu meelest on Jõulud ikkagi headuse püha, aga eks igaüks elab oma südametunnistuse järgi, ega kedagi sundida ju ei saa. Kui inimene meeldib on talle kerge kingitust teha, siis tahetakse talle üllatust valmistada, kui ei meeldi muutub see juskui kohustuseks. Mõelge selle üle. Ja ühe jõulusoovina sooviksin rohkem sallivust teiste suhtes:)
 
tsinna 19. detsember 2001, kl 14.51
Aga vaadake, kui ilus lumi sajab väljas! Mina ootan, et mu kallis mees, kes detsembris on tööl olnud seitse päeva nädalas 12 tundi iga päev, lõpetab selle nädalaga ja siis kutsume laupäeval lapsehoidja ja läheme vanalinna jalutama, joome ehk kusagil mõnusas kohas jõulujooki ja et siis oleks samasugune mõnus lumine ilm. Ilusaid jõule Teilegi!
 
Feliks 19. detsember 2001, kl 15.04
Kas õesti on seesama . (punkt) kes ka varem siin on esinend, nüüd ka suu (klahvid) töle saand!?:))) See oli kõrvalepõikeks:)

Aga mis puutub nn tarbetutesse kingitustesse...kka tekib neid ..ja vahel tuleb endal kah viisakusest teha kingitusi neile, kelele nagu eriti ei tahakski kingitusi teha..a meil on kohe sihukene kapp, kuhu me paneme kingiks saadud asjad, milleg aise ei oska miskit peale hakata...ja kingimegi siis neidsamu asju edasi:))

Jõulude ajast on mul veel üks as...mille krdi pärast peab see aeg alalõpmata nii kiire tormlenmine olema, et seda aega nautida üldse ei saa. Kiire on tööl nojah see vast mu erialaga seotud) aga kodus ju samuti...ikk aon kuskil mingi vaaritamine veel tegemata ja kuskil t mõni nurk veel koristamata.....ja nõnda tuleb metsa jõulukuuse järgi minekuks näpistama et mitte öelda varastama aega muudest kohustustest:( Aga at seda asja ei saa ära jätta - sealt algab minu jõuluaeg:)

Rahu teile!
 
piloot 19. detsember 2001, kl 15.12
Nujahh on kaks asja,mis ma isegi jõulude aeg tegemata ei jäta, ja see teine asi on lapsele kingituste tegemine...,aga see esimene asi...no teate küll!
Ja ikkagi ei tasu ära unustada (eriti TESS ja Fööniks),et kõige parem asi on elus ja liigutav asi...
Kas sul TESS tulevad kõik sellised "lõpetamise" asjad hästi ja tulemuslikult välja...et siit maalt ja kõik!?
 
Fööniks 19. detsember 2001, kl 15.13
Eih, Feliks, jõulu-eelne aeg on paratamatu tormlemine jah. Aga kas tõesti jõuluajal kah tormatakse... ei tea... meie küll tavaliselt mitte... Aga ka jõuluOOTUST tahaks nautida ja just see kaob kiiresse tormamisse ära :( Ma vahel mõtlen et jõulusid oodata oli viimati aega lapsepõlves... ja ka siis olid kiuslikud ajad (ajalooõpetaja tegi kontrolltöö 25. detsembril, sest tol ajal ju käidi siis veel koolis ja olid vaid miskid näärid)...

Jõuluootust, noh seda advendiaega... et mõtleks mida aasta toonud ja viinud... ja veel et tahaks lisaks oma perele ka häid sõpru natuke paremini meeles pidada... (Nh, Saatpalu lauluke tuleb jälle meelde - tahaks ära jätta igasugu ärajätmised...)
selleks kipub liig kiireks... Kahju :(

Ja tõesti - armsat aega kõigile ja veel seda et... leidke ka kiirustamises ikka aega neile, kes teile kõige rohkem tähendavad :)
 
Fööniks 19. detsember 2001, kl 15.15
Piloot: Jah, ma kindlasti võtan su õpetussõnad kuulda :) Ja sulle kah... ilusat (jõulu)liigutamist (ja ära sa vaimu liigutamist kah päris unarusse jäta, eksju ;)
 
:-)ehk keegiuus 19. detsember 2001, kl 15.19
Minugi poolt ilusat Jõuluaega ja rahu südamesse!
Felixile jälle 12 points - ka minule ei meeldi see jube tormamine ja turult kuuse toomine, tahan rahulikult metsas olla ja sügavalt sisse hingata ja nautida seda õhku ja vaikust ja ...
Ka kinke ei meeldi teha kohustusena, nii nõme tõesti, kui võetakse hapu naeratusega kink välja, ise oled selleks hirmsasti erutatud, et noh mulle ju niiiiii meeldis, aga kas kingisaajale ka?
Meie saame oma õdede-vendadega ja nende peredega esimesena alati ema-isa haual kokku, põletame küünlaid, meenutame lapsepõlve ja alati naerame oma tobedate solvumiste jne üle ja siis vanematekodus teeme laua ja lihtsalt naudime koosolemist. Lastele traditsiooniline kommipakk luuletuse vastu ja kõik on rahul.
Kena Pühi teile kõigile!
 
Tess 19. detsember 2001, kl 15.54
Piloot
Ega ma pole jah mingi suguvõsapealik:)) tekst kukkus vast liig konkreetne välja.Teised olid kõik sellega päri.Ja see lõpetamine ei old päris siit maalt ja kõik.Jäi nii ja naa.:) Aga nagu taak sai kõigil kaelast.
Ja minu jõuluootus algab vaikse-rahuliku jõulusättimisega kodus.Mitte nii, et viimasel päeval viskan sädelevat karda kõikjale, vaid...teen midagi ise...noh mõtlen ja asjatan ja sahmerdan ja siis podisen omaette või teistele...nagu siil:)))
Ka mõned kaardid saadan, eriti neile tädidele jm., keda tean üksi olevat.Nüüd juba teist aastat ka see shokolaadi saatmise võimalus.Igale poole ju ise ei jõua...
Ja veel...üks pehme, karvane ja liigutav kassipoeg on tõesti imearmas kingitus sellele, kes seda soovind:))))
 
. 19. detsember 2001, kl 19.01
 
Mann1 20. detsember 2001, kl 09.41
Kauneid ja rahulikke jõulupühi teile kõigile! :))

Miskipärast ei usu ma eriti neid jutte stiilis: "mulle ei meeldi jõulud, sest siis peab kohustuslikus korras kaarte saatma ja kingitusi tegema; et mika ma ei või siis seda miskul muul ajal teha..." Paraku minu tutvusringkonnas on küll nii, et need inimesed, kes seda juttu räägivad, ei tee ka niisama kunagi kellelegi kingitusi, saada kaarte ega too lilligi. :(
 
Sirts 20. detsember 2001, kl 09.44
Meil on väga suur suguvõsa ja ikka kombeks jõulu esimesel või teisel pühal kokku saada. Aga kõigile kohaletulijaile kokku 20-30 kingitust teha käib tõesti üle jõu. Olen vahel üritanud eeltööd teha, et omavahel kokku leppida, kes kellele kinki teeb, et keegi päris ilma ei jääks, aga ei peaks ka nahast välja pugema kõigile kinkide otsimisega. Kui kokku lepime, paistavad kõik kergendusega nõus olema, aga hiljem selgub, et üks kui teine on ikka püüdnud märksa rohkem kinke teha. Kuna tavaliselt olen ikka mina see, kes mõistlikkusele manitseb, siis lõpuks hakkan end tõelise ihnuskoina tundma. Tegelikult pole mul üldse kahju armsate sugulaste kingitusteks kulutatud rahast, vaid ajast, mis kingiotsimisteks kulub. Ja see on ka tobe, kui tehtud kingitused hästi autosse ära ei mahu. Nii et kutsun ikka üles rahulikult plaani pidama ja mitte üle pingutama...
 
Mann1 20. detsember 2001, kl 09.47
Lisaksin veel omapoolse "retsepti", kuidas mitte lasta ennast häirida sellest jõulu-eelsest hullusest nendes kaubamajades: varuge kingitused aegsasti valmis! Oktoobri lõpuks olid mul näiteks kõik vajalikud kingitused ostetud. Oli aega rahulikult igale kingisaajale midagi isikupärast leida ja ma ei tee mitte ühtegi "sundostu" ´a la "lõhnalamp või kips-Veenus" vahetult enne jõulu. Paraku ainult söögikraami peab veel ostma.
 
kenny 20. detsember 2001, kl 10.23
kui see oli mõeldud mulle, siis jõulud meeldivad mulle väga. armsatele inimestele teen kinke ka muul ajal peale kohustuslike pühade. lihtsalt ei meeldi see pühade materialiseerumine.
 
Mann2 20. detsember 2001, kl 11.16
Olen ka seda meelt, et rõõmuks piisab vähesest. Ise rõõmustan üheainsa huvitava kingi või kõige kallima inimese tehtud kingi üle kõige enam ja kõik muud võiksid ka olemata olla. Olen oma pensionäridest emale-isale alati öelnud, et see aeg on möödas, et nad oma napi pensioniga igale lapsele ja lapselapsele jõulukinke peaksid tegema, aga sellest pole eriti kasu olnud.
Kaldun ka arvama, et selle seltskonnaga, kellele on kombeks kinke teha, varakult läbi rääkida ja kasvõi kingiloosi tõmmata, et keegi end solvatuna ei tunneks.
Ja tõesti: ÄRGE UNUSATGE END KINKIDE PÄRAST MURETSEMA, VAID VÕTKE AEGA JA MINGE NÄITEKS ÖISESSE VANALINNA JALUTAMA. Lumi tuli maha ja seal on päris ilus, käisin ise üleeile öösel selles taas veendumas.
Ilusaid ja häid mõtteid jõuluajaks kõigile!
 
Kaisa 20. detsember 2001, kl 13.13
Sirtsuga n6us!Pole vaja liialdada,vaid jaada m6istlikkuse piiridesse.Kokkulepe on kena asi,KUID...mul selline valus kogemus kohe varnast v6tta.Lapsel koolis j6ulupeoks oli kokkulepe(lapsevanemad ise leppisid kokku),et teeme 50eegused kingid igayks oma lapsele.Siis nagu pole kedagi solvatud ei vaesuse ega rikkuse r6hutamisega.Aga k6igi laste j6ulumeeleolu pani tuksi ikkagi yks lapsevanem,kes k6igi nahes sokutas j6uluvanakotti SUURE PUNASE KARBI ILUUISKUDEGA!Ja see lapsevanem osales ka ise koosolekul!Kahju neist petetud lastest,sest pidu algas kenasti ja l6ppes laste pikkade nagudega,et kas mina siis ei olnudki NIIII hea laps???
Olen ise haigena kodus,ning teie kommentaarid hoiavad mind k6igi tegemistega kursis.Nii ei tunne ennast paris yksi,sest mees laks ka eile s6ittu ja tuleb ehk uueks aastaks(kui tuleb!?).Vot.Nii et meie peres on j6uluaeg kyllaltki rahulik ja olen rahul sellega mis mul on.K6igile teilegi RAHU JA ARMASTUST!
 
Tess 20. detsember 2001, kl 13.19
Kaisa
Head paranemist ja Sullegi palju armastust!
Kui jõlulapäeval tubane oled, soovitan hommikul 9.20 ETV-st kena kontserti vaadata(Laulukarussellike 2001 lõppkontsert).Tõesti väga armas.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!