Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Shovinisti nurgake
Teema seoses Tiramisu juhtumiga
 
vip 11. jaanuar 2002, kl 14.30
!!! ok ma ütlen kohe ära, et ma ei taha kedagi solvata ega halvasti öelda ja vabandan kohe ette kui keegi puudutatuna end tunneb.

Nüüd teemast:

Mind hakkas täna vaevama üks küsimus. Lugesin seda Tiramisu juhtumit ja imestasin, et kuidas naised saavad nii (vabandage väljendust, aga paremat ei leia) ajuvabasi ja lausa lollakaid komme välja mõelda? Et kuidas ta julges ikka nii kirjutada ja kindlasti ta üks haige vend ikka on. Et näe teenib naisest vähem ja julgeb nüüd siin hüppama tulla, noh sellises stiilis. Pea igas kommis on midagi õelat ja madalalaubalist. Peaasi, et kui ühte pidi ei saa halvustada, siis kuidagi teistpidi ikka saab. Et saaks kuidagi ära teha mehele. Oleks naine nii kirjutanud nagu Loll kirjutas, siis oleks kommid hoopis teised olnud.

Et miks siis naised mehi niivõrd vihkavad tegelikult, et see võtab naistelt ära erapooliku mõtlemise.

See kõik järeldus mulle nii. Kõige rohkem meeldisid Kaisa ja Named kommid, kuna tegeleti siiski asja analüüsimisega, mitte sodimisega.
 
Feliks 11. jaanuar 2002, kl 14.33
Kas ka mina kuulusin nende naiste hulka?
 
vip 11. jaanuar 2002, kl 14.34
selgituseks. Ma pole kunagi pidanud naisi lollideks ega hakka ka kunagi pidama. Minuarust on väga palju tarkasi naisi ka, aga siia Delfisse on vist see kehvem osa sattunud, kahjuks.
 
a 11. jaanuar 2002, kl 14.35
Kas kartsid, et sinu arvamus ei paista silma muidu kui pidid eraldi teema tekitama?
 
vip 11. jaanuar 2002, kl 14.37
feliks sina oled ju selline inimene kes tahab kõigiga hästi läbisaada ja oskad hästi laveerida ka. Sellest sa vist niikaua siin vastu ka pidand oled. aga minu teada pole sa naine, nii et jutt käis siiski naistest, kuna mehi oli kommimas ikka õige vähe. Ja mehed ei suutnud mind üllatada ajuvabadusega, vähemalt seekord:))
 
vip 11. jaanuar 2002, kl 14.38
to a: täpselt, äraarvasid, kas nüüd oled rahul?:)))
 
a 11. jaanuar 2002, kl 14.39
 
Feliks 11. jaanuar 2002, kl 14.40
To VIP: et kas ka LOlli juhtumist kumas läbi, et ma tahan temaga hästi läbi saada? Ja ajuvabaduseks egas Sa ometigi pea näost -näkku mehe kombel asjade klaariks rääkimist? :)
 
Vaatleja 11. jaanuar 2002, kl 14.46
Arvan, et need naised, kes on ise naisena paarisuhtes mingit ülekohut tundnud, tahavad lihtsalt oma valu või ängi väljendada. Paraku teeb nende kurb kogemus neid pisut kibestunuks ja sunnib erinevatele juhtumitele reageerima oma kogemusest lähtuvalt. Või esitab oma probleeme/seisukohti sõbrannade kogemustele toetudes.
Teisest küljest on siin tegemist ikkagi naistelehega. Kus siis veel oma soo- ja murekaaslastega ühtekuuluvustunnet tunda? Nad ei lähe ju selliste muredega suurde Delfisse, vaid tulevad siia. Eks igaühel ole omad probleemid, mida nad siin kirjutades ehk välja elada või kompenseerida tahavad. Tegelikult võiks ju teha foorumis uue alajaotuse "probleemivabadele", aga vaevalt see eriti palju kasutamist leiaks.
 
vip 11. jaanuar 2002, kl 14.50
felix: ...näkku mehe kombel asjade klaariks rääkimist?- felix issand jumal küll, kelleks sa mind pead

-...LOlli juhtumist kumas läbi- mitte lolliga, vaid teiste kommijatega. Lolli juhtumi enda kohta tegelt polegi midagi öelda, eks see tiramisu tegi tembu ära ja eks nad ise klativad edasi. eks selliseid tempe ole kindlasti teised naised ka siin teinud, aga need pole läind nõnda suure kella külge.

mind lihtsalt pani jahmatama selline ajuvabadus noh.
 
vip 11. jaanuar 2002, kl 14.52
to vaatleja: aga Shovinisti nurgake on vist siiski meestele:))) Selline pisike nupuke:)) Aga muidu paistab sul õigus olevat
 
Feliks 11. jaanuar 2002, kl 14.54
VIP: Süüdistad naisi, kui nad Lolli ja tema avaldust maha tegivad...mina tegin kah maha....ja kui sa väidad, et ma ei suutnud Sind ajuvabadusega üllatada, tahan ma teada, mis mu jutus ajuvaba oli..või tahan palju ja Sa oled vaid naiste ajuvabadusi valmis kommenteerima?
Ja tegemist on ikkagi Lolli juhtumiga - tema istus keskööl arvuti taha ja hakkas kurtma oma rasket elu.
 
vip 11. jaanuar 2002, kl 15.02
pagan felix: kui sa ise tunned et su enda komm ka ajuvaba oli, siis ma ei oska ka midagi enam kosta. kipud liiga tähte närima momendil. loomulikult olen valmis ka meeste ajuvabadusi kommima, laske aga tulla.
 
Feliks 11. jaanuar 2002, kl 15.04
VIP: rahu nüüd...ärand solvu tühja:) Ma ei suutnud Sind ajuvabadusega üllatada - ju oli mu kild Sulle juba harjumuspäraselt ajuvaba...või sain mina Sinukommist valesti aru...sorry - mul on praegu lihtsalt vaba aega...ongi kohe norimise isu natuke - noh reede ju:))
 
Mann1 11. jaanuar 2002, kl 15.08
vip: kas sulle endale ei tundu, et selle teema arendus oleks justkui katse ka pisut tähelepanu saada, kui kõik on hõivatud Lolli ja Tiramisu (?) looga? On sul tunnustuskriis?
 
tsinna 11. jaanuar 2002, kl 15.12
Minu meelest oli Tiramisu mehest väga andekas see asi delfisse panna. Vastas sama mõõduga, mis naine talle. Kuigi mehest on loogikavaba tiramisule ette heita, et pani nede elu teistele kommida. Keegi ei tea ju, kes nad on.
Aga vip, naised on natuke teistsuguse psühholoogiaga kui mehed. Suurel osal naistest on vajadus oma muredest rääkida. Minu arvates on iga kell parem neid siin anonüümselt kurta, kui sõbrannade rinna najal nutmas käia. Sõbrannad ju teavad seda meest, keda taga räägitakse.
Ise ei poolda sellist oma mehe klatshimist, kui on vilets mees, vaheta välja. No aga inimeste elud on ju erinevad. Ja vahel on ka ajutisi raskusi, siis on ju hea, kui on kuskil anonüümne nutumüür.
 
Feliks 11. jaanuar 2002, kl 15.18
VIP: ja veel..ku ishovinisti külg on Su arvates aint meestele...siis julgen vastu vaielda..sünonüümisõnastiku järgi peaks see olema rohkem nagu aint marurahvuslastele:))))
 
eneL 11. jaanuar 2002, kl 15.19
to vip:
Ma pean nüüd ennast tõesti lollina näitama ja küsima, et mida tähendab sõna "shovinism"? Minu meelest pole sellel otsest seost meessooga või ma eksin? Hämmeldunult läksin ma interneti sõnastikke kammima ja ei leidnud sealt ka definitsiooni. Ehk tead Sina?
 
eneL 11. jaanuar 2002, kl 15.21
to Feliks:
Paistab, et jõudsid minust ette. Aitäh def. eest!
 
vip 11. jaanuar 2002, kl 15.21
felix: egas Sa ometigi pea näost -näkku mehe kombel asjade klaariks rääkimist? :) sorry, ma sain sellest mõttest ennem valesti aru, minu viga. loomulikult pooldan seda, aga kuna tegu oli juba tehtud, siis...

to mannl: sama vastus mis a-le

to tsinna: minu arust ka oli andekas:) aga vot mina eriti ei poolda seda nutumüüri, vähemalt sellist nagu see siin kujunenud on. ja kui anonüümselt kurta, siis oleks ju mõtekas ka loogiliselt vastata kui see vajadus inimesel tekib. Ja mõnel on siiski päriselt suur mure, aga mingid hakkavad hoopis teda raskelt tümitama. Saab talle sellest siis paremaks? ega vist. See nagu näitaks veel erilist matslikust. Ma saan aru et seal suures Delfis on kõik nagu lubatud ja ega ma nende kommide üle eriti ei kurdagi. aga siit loodaks natuke normaalsemaid inimesi kohata, aga võta näpust. Aga ise pooldan mõistvat suhtumist.
 
Vaatleja 11. jaanuar 2002, kl 15.24
Feliksile: tahtsin just VIPile sama asja meelde tuletada, et sõnal "shovinist" on ka laiemaid tähendusi.
Aga teie omavahelise jagelemise lõpetamiseks: säilita parem (reedest hoolimata) oma rahulik ja tasakaalukas olemine, teine käis sõnadega veidi mõtlematult ringi. Ikka juhtub.
 
vip 11. jaanuar 2002, kl 15.25
to felix ja enel: tõesti teil on õigus, ma ise järeldasin seda et feministi nurgake on ka, ju see siis delfi kala äkki, määratlemises. Või polegi tahetud seda teha. Aga see selleks. Tuleb siis välja et meestele polegi see nagu mõeldud? teie jutust? Sellisel juhul on see diskrimineerimine ja ahistamine,irw oleks meil kohtud siis Delfit enam poleks,irw Kahju, ma saaks rikkaks
 
vip 11. jaanuar 2002, kl 15.26
kohtute all mõtlesin ameerika omi, väikse aps
 
Named 11. jaanuar 2002, kl 15.27
Selliste meestega nagu VIP, võib tulevikus Eesti riiki ehitada, siis kui keskerakond pukist läinud. Postiivne ja analüüsiv suhtumine. (panin vist teemaga puusse? :)
 
eneL 11. jaanuar 2002, kl 15.28
to vip:
Nojah, oleks ju armas ja inimsõbralik (loe meestesõbralik), kui delfi naistelehel oleks meestenurgake :-)
 
vip 11. jaanuar 2002, kl 15.34
to enel: kindlasti oleks:) veider, mina nagu sain siiani aru et feministi nurgake on ikka naistele ja shovinisti oma meestele. milleks siis see feministi nurgake? peaks delfilt küsima, et mida millega mõeldud on
 
vip 11. jaanuar 2002, kl 15.38
veider, mu eelmine komm läks kuhu jumal juhatas:(

to enel: kindlasti oleks, aga ma arvasin siiani et shovinisti nurgake on meestele aga feministi oma naistele, muidu milleks see feministi nurgake? äkki peaks delfilt küsima, mida on siiski mõeldud?
 
Feliks 11. jaanuar 2002, kl 15.44
Vaatleja, kes Sa muretsed mu tuju pärast..mul on vääga hea tuju...mul mitu lahedat vaidlust pooleli...ja veini on kah ju ba joodud ja....loodetavasti kondoome asutama ei pea:))

Et kuna sõna Shovinist kasutatakse ka igasugu äärmuslike puhul (rahvuslased, aate eest võitlejad jneje) ju siis on femisti pool selline kergelt femistlike vaadetega teemadeks aga shovinisti külg seliste tampimiste tarbeks - et kus äärmuslused panevad teineteisele kuda saavad:))))

Vip: ärand heida meelt...:))) muidugi ei mõelnud ma mehekombel rääkimise all duelli...ikka rääkiimst..kui on mure ja ise üle ei saa - mine ja ütle...aint vali kus ja kellele......olen jukogu aeg seda ideoloogiat ajand:)) Nüüd tuleb veel keegi õnnetu ja hakkab kurtma, et kõik tulijad kohe maha materdatakse (feministide poolel keegi kurtis vist:))
 
vip 11. jaanuar 2002, kl 15.55
felix: jajah ma tabasin ära jah, algul mõtlesin küll duelli, irw
eee...kas veinijaoks veel vara pole? ic meelt ei kavatse heita:)
 
Feliks 11. jaanuar 2002, kl 15.58
Mis vara...meil siin juba lõunast pidumeeleolu:))) Peasi, et hilja poleks:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!