Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Shovinisti nurgake
Pakkumine ja nõudlus
 
Ruth 27. veebruar 2002, kl 09.04
Olen aeg-ajalt lugenud erinevaid foorumeid.
Ja torkab silma üks asi.
Kui kirjutavad naised, kelle probleemiks on õige partneri leidmine, siis kirjeldavad nad end kui "ilusaid, seksikaid, intelligentseid, harituid, materiaalselt kindlustatuid jne.".
Kui aga loed mehi, kelle mureks üksindus, siis soovitakse tutvuda "keskpärase", vahel isegi "mitte-ilusa" naisega.
See tähelepanek kehtib just foorumite, mitte tutvumiskuulutuste kohta.

Kas olete märganud sama asja?
Ja kui jah, siis millega on tegemist? Kas juhtuvad foorumites kirjutavad mehed olema keskmisest ebakindlamad, kes lati madalale seadnud? Või ongi see meeste soov - leida tavaline meest hoidev naine?
 
maike 27. veebruar 2002, kl 09.24
Mehed on vast veidi ausamad või on näiteks siin kirjutavad mehed sihukest vaiksemat tüüpi nohikud, kes ei julgegi vähe ilusama naisega tegemist teha.
Tegelikult on see läbi komp. suhtlemine ju millegi poolest ka enesepett. Võib ennast teha just nii nooreks, seksikaks ja ilusaks kui vaja.
Ise olen käinud tutvumiskuulutuste peale kohtamas meestega. Suuri lootusi pole küll nendele kohtumistele pannud. Olen saanud tuttavaks mitme toreda inimesega kellega suhtlen aegajalt laivis.
Nende kohta küll ma ei ütleks, et nad mingid vaiksed omaette nohisejad on.
 
Ave 27. veebruar 2002, kl 09.26
POle olemas naist,kes omab kqike seda.See,kes ennast hullupööra kiidab vaevleb hoopis alaväärsuskompl.-des.
 
mati 27. veebruar 2002, kl 09.33
tegelt on asi selles, et kui sul on üleliia ilus,seksikas jne. naine, siis on ka suurem tõenäosus, et see naine on nõudlikum ja ka üha rohkem mehi tiirleb tema ümber ja lihtsalt ühel heal päeval võid tast ilma jääda. Ilus naine on tegelikult ohu märk paljude nn. normaalsete meeste silmis, kes tahavad just kindlat suhet. nn.lõbumehed on need, kes just selliseid kaunitare jahivad ja nende jaoks on see järjekordne vallutus. on lihtsalt kahte tüüpi mehi: ühed kes ainult "vallutavad", ja teised kes otsivad midagi kindlat. tegelt on ju nii et kui naine on vaba siis teeb ta end ilusaks ja puha, kui aga tuleb tema ellu püsivat, siis muutub naine ka tagasihoidlikumaks enda ehtimise suhtes.
ehk- tagasihoidlikus on ilu!
 
Feliks 27. veebruar 2002, kl 09.33
No mida, kas peaks siis kiitma ennast? et kui atraktivne olen? Las inimest kaunistab mõõdukas tagasihoidlikus...ja olgu siis +pooled meeldivaks üllatuseks:))
 
naiska 27. veebruar 2002, kl 09.48
to mati
kas siis naistele, kes on vähe parema figuuriga ja ilusama näolapiga on juba saatus ettemääranud saada kergete elukommetega olevusteks. pigem on see ikka mehe enda kompleks, mis ei lase tal end kauni naisterahva kõrval inimesena tunda.
Ennast pidevalt tagasihoidev naine ei saagi tihti mehele, kuna vaevleb igasugu luulude käes. veidi võib ju ennast siiski upitada, et olen ilus, seksikas...
 
Tess 27. veebruar 2002, kl 09.49
Tjah, midagi peab ka saladuseks ja avastamiseks jääma. Et huvitava(targa) vestluskaaslase, arvatav(tüüpmõtlemine) inetu pardipoja välimus osutub hoopis ohhoo...:)
 
kil 27. veebruar 2002, kl 10.00
millal kenad naised enne mehele saanud on?
 
mati 27. veebruar 2002, kl 10.05
naiska: see on tõesti pigem meeste kompleks ja kindlasti on ka väga toredaid naisterahvaid väga ilusate hulgas. aga ma kordan veelkord- see on ohu märk nende meeste hulgas, kes otsivad midagi tõsist(seda võtavad mehed ohuna alateadlikult). aga miski pole määratud välise iluga lõplikult. tahtsin öelda, et nähes ilusat naist, arvavad mehed, et ju tal on palju austajaid ja selleks peab ka rohkem pingutama et korralik suhe oleks. ilusad naised tavaliselt teavad et neil on ilu trump ja käituvad vastavalt. mehed on rohkem leppivamad.
 
mees 27. veebruar 2002, kl 10.24
minu arvamus teemapüstitajale: arvan, et foorumites figureerivad naised, kes ka ilusad ja targad ja seksikad, on lihtsalt maksimalistid ja teavad täpselt mida/keda tahavad, ega viitsi aega raisata meestega, kes kriteeriumitele ei vasta. mehed seevastu on tolerantsemad ega ole endale nii selget ettekujutlust loonud millegist/kellegist ehk siis on rohkem erinevatele võimalustele avatud. ega see siis ei tähenda veel, et nad kindlasti keskmist või koledat ihkavad...
 
Feliks 27. veebruar 2002, kl 10.25
Mati: oled pand tähele fenomeni, mis naiste jures töötab pea alati...kuidas üks ja seesaa naine võib olla super kaunis ...ja järgmisel hetkel sihuke keda lihtsalt ei märka.....a mõned on sellised, keda märkad alati....ma olen valind neid:)

Ja mehigi onigasuguseid..on küllalt ka sihukesi, kel kah endast suht hää enesehinnag...et mitte öelda ülehinnatud enesehinnang:)))Kellele mis oluline on:)
 
mati 27. veebruar 2002, kl 10.33
Feliks: fenomen täitsa töötab.
kel liialt suur enesehinnang, see jääbki seda kõigekõigekõige...otsima
kel väiksem enesehinnang, see ka leiab ja leiab tihti parima enda jaoks ja on väga õnnelik, samas need kõrge enesehinnanguga on õnnetud ja siis mõtlevad, kas ma tõesti pole nii ilus?
 
mati 27. veebruar 2002, kl 10.35
tegelt tahtsin öelda et elage nii nagu elu teile elada annab. liialt eksperimenteerides kaotate selle vähesegi, mis elul teile pakkuda on ja siis on kibestumus suur!
 
Kat 27. veebruar 2002, kl 11.02
Hmm, tegelikult olen täheldanud just vastupidist asja - pigem just paljud mehed ootavad naiselt rohkem ja rõhuvad pigem välise ilu (standartse) peale. Sest vallalisi naisi on jupp maad rohkem kui vallalisi mehi - valik on suurem. Statistika. Mind isiklikult huvitab rohkem mehe sisemaailm ja emotsionaalne intellekt, välised parameetrid (muidugi juhul, kui ta minust lühem ja kergem pole) ei oma nii suurt tähtsust. Keskmine ongi parim! Neil piigadel, kes liialt oma välise ilu peale rõhuvad, on ilmselt kas prioriteedid paigast ära või miski hingeline puudujääk. Mulle nii tundub. Sama muidugi kehtib ka "ilueedide" kohta :)
 
Kat 27. veebruar 2002, kl 11.09
Selline elukogumus veel, et mida rohkem rõhutatakse oma vajadust partneri järgi, seda väiksem võimalus teda leida on. Siinkohal ühinen Mati arvamusega, et elage oma elu, kui saatusel on miskit varuks, küllap siis saate selle, kui pole, siis pole ka mõtet end selle saamisega ära rebestada :)
 
vip 27. veebruar 2002, kl 11.10
to kat: põed pisikesi mehi?
 
Kat 27. veebruar 2002, kl 11.16
to vip: jah :( küllap pisikesed mehed põeksid mind ka nähes, et ma nendega võrreldes niii suur olen ;)
 
kil 27. veebruar 2002, kl 13.04
need tytarlapsed, kes arvavad ennast ilustarkhead olevat pole seda mingi 90% juhtudest või seda mainides nad kaotavad enda ilu hetkega... mine sa tea.
 
Miu 27. veebruar 2002, kl 13.08
Kil: Minu meelest saavad kenad naised mehele küll.
 
kass 27. veebruar 2002, kl 14.11
Kus on need parameetrid loetletud, et milline naine on "ilus" ja milline mitte? Ilu on ju niivõrd suhteline mõiste-mõnele ema, mõnele tütar, mõnele mõlemad... Ilmselt peetakse silmas mingisugust (tavaliselt meediast haibitud) stereotüüpi a la blond on ilus, brünett seksikas jne jne. Tegelik elu näitab, et kokku saavad teineteist väärivad, ehk iga pada leiab oma kaane:) Ja kui esimesel korral nihu läheb, siis otsitakse uuesti.
Ja mehed ilmselgelt kardavad mingisugust etaloni, tahetakse ikka inimese moodi inimest, mitte elustunud Barbie-nukku. Ja kui keegi kaljukindlalt väidab, et ma tahan vott just selliste mõõtudega, nii pikka, nii laia ja nii haritud teistpoolt, siis olen ma üsna kindel, et tegemist on suurte komplekside käes vaevleva isikuga, kes oma puudujääkide katmiseks ideaali otsib.
 
skiso 27. veebruar 2002, kl 16.04
to Kil 02-27-02 10:00 - Mina sain! :)))
 
kil 27. veebruar 2002, kl 16.09
skiso, mina ka :)
 
ginger 27. veebruar 2002, kl 16.32
Arvan, et neil naistel, kes kes ennast igati ilusaks ja targaks nimetavad, on lihtsalt tähelepanu vaja - mõnel ülbusest, mõnel üksindusest.
Aga ilu jääb siiski vaataja silmadesse.
 
skiso 27. veebruar 2002, kl 16.42
Äkki on nii, et kui naine kirjeldab ennast kui ilusat inimest, peab ta silmas, et on nö normaalse välimusega. vaevalt mõni naine ennast lauskoledaks peab, või siis seda reklaamima hakkab. Kui mees aga otsib keskpärase välimusega naist, mõtleb ta selle all siiski enda jaoks ilusat:), normaalset-tavalist inimest.
 
ginger 27. veebruar 2002, kl 16.50
to skiso
...aga mul läheks süda pahaks, kui ma peaksin ennast kiitma hakkama, et oi, küll ma olen ilus, tark ja hea.
Eelistan siiski tagasihoidlikum olla - las ilu ja tarkuse üle otsustavad ikka need, kellele meeldida tahetakse.
 
skiso 27. veebruar 2002, kl 16.55
Ütleme nii, et kui inimene tahab kirja teel endale tuttavaid leida peab ta ennast ju kuidagimoodi kirjeldama. Teda ei nähta ju. Selline iseloomustamine näitab ju ka midagi, inimese enesehinnangutki kui mitte muud. Muide tegelikult võrdles Ruth ju erinevaid asju. Seda kuidas naised ENNAST kirjeldavad ja milliseid naisi mehed OTSIVAD.
 
ginger 27. veebruar 2002, kl 16.58
...võibolla olete isegi tähele pannud, et ka töövestlustel on edukamad need, kes ennast liigselt ei ülista ja jäävad siiski reaalsuse piiresse. Ma tean, kes ma olen, mis on mu väärtus, mul pole vaja ennast kiita.
Ülistavad end need, kes end muudmoodi tõestada ei oska.
 
ginger 27. veebruar 2002, kl 17.05
to skiso.
Sellised naised kipuvad end vist lihtsalt üle kiitma. Head enesehinnangut see aga küll ei näita, pigem hirmutab eemale.
Vähemalt mina järeldaksin sellist kuulutust lugedes, et kas tegemist on hea huumorimeelega või on inimesel mingi kiiks küljes. No ei saa ju olla see kõige, kõige, kõige...
 
Ruth 27. veebruar 2002, kl 18.37
Tänan arvamuste eest.
Panen kirja ka mõned oma mõtted.

See, missugusi omadusi naised ennast kirjeldades välja toovad, näitab minu arvates lisaks muule seda, kuidas naised saavad aru meeste ootustest. Ja mul on tunne, et paljud naised kalduvad arvama, et meestele meeldimiseks peab olema ilus-seksikas-tark-tööalaselt edukas, ühesõnaga kõige-kõige...
Ja sellega tõenäoliselt hirmutavad ära suure hulga mehi.
Siit ka pealkiri: PAKKUMINE JA NÕUDLUS.
 
Liza 27. veebruar 2002, kl 21.46
ehhee, tegelikult probleem selles, et mehed loodavad suurema hulga naiste vastuseid, kui nad kirjutavad, et soovivad tutvuda tavalise naisega. Kes ikka mehele kirjutaks, kui sellel liiga suured nõudmised.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!