Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Shovinisti nurgake
Möttetu ost
 
Tirts 12. märts 2002, kl 13.29
Miks me töesti ostame Kroonikat, Annet, Stiili? Andke andeks nagu mingi haigus aga igal kuul on vaja see raha sinna putkasse viia nagu loll . Selles osas vajan kyll teraapilist abi, palun aidake . Kui keegi ennast minu probleemis ära tunneb siis moodustaks mingi tugigrupi´, koguks igal kuul selle kasutu värvilise ajakirja raha kokku ja annaks näiteks lastekodusse!
 
psihh 12. märts 2002, kl 13.30
aga loe netist.
 
Tirts 12. märts 2002, kl 13.33
Tänud psihh, sel kuul peaks katsetama!
 
Marmelade 12. märts 2002, kl 13.33
No see Anne 30.- + Stiil 30.- + Vogue 120.- + veel midagi kuus ei ole ju nii suur summa... Mis sa sellega ikka kasulikumat peale hakkaksid? Ostaksid rohkem toidukraami, ega märkaks vahet isegi.
 
Nastja 12. märts 2002, kl 13.34
aga mulle meeldib. seebikaid ei vaata a ajakirju ostan ja loen. tahan terve ja kena olla ja veel kaua, iseenese tarkusest kõike ei oska-tea...
 
Nastja 12. märts 2002, kl 13.35
mudugi kroonikat ja stiili yhte patta panna on nagu natuke liiast vist
 
arina 12. märts 2002, kl 13.37
mh,kui mõnus on naistekaga vannis mõnuleda...
see iseenesest on ju mõnus teraapia.lülitad end kõigest välja ja loed beibejuttu.
 
Marmelade 12. märts 2002, kl 13.41
oi-oi! Minu lemmik arina on siin (tagasi?)!
 
arina 12. märts 2002, kl 13.44
näh jahh :))
vaatasin et hakkad minuta hüüdjaks hääleks kõrbes jääma.
aga iga su kommentaariga noogutan rõõmsalt kaasa.
 
sipsu 12. märts 2002, kl 13.56
nooh..Marmelade ja arina....vana punt koos...Anna ka vahel kommib...kuda teil läheb...tõesti on rõõm lugeda;))
...siiani mäletan, kuda me arinat kinno saatsime popcorni sööma...ic ic..

*pealelõunases nostalgilises käändes
 
arina 12. märts 2002, kl 13.58
sipsu!
kas mõtetelugejaks ei tahaks hakata vä? :))
mõtlesin täna just kino peale.Et päike paistab ja võiks ju minna...
aga muidu läheb hästi.tahan limpsin kisselli,tahan kuulan transistorit :)
 
paranenu 12. märts 2002, kl 14.04
Mina kunagi tellisin ka Annet, mitu aastat jutti. Kui ajakiri postkasti tuli, oli nagu pidupäev kohe, kerid ennast õhtul mõnusalt diivanile kerra, võtad tassi teed kõrvale... jutud on huvitavad, teemad elulähedased, pea alati mingit samastumis- kaasaelamis- ja võrdlusvõimalust pakkuvad...
Siis lõppes tellimisaeg otsa, aga parasjagu olid näpud põhjas, pikendada kohe ei saanud. Ostsin vanast harjumusest paar numbrit putkast, siis oleks nagu raha tellimiseks ka juba olnud, aga hakkasin mõtlema: kas tasub? Mida ma sest ajakirjast õieti saan? Mõnusat ajaviidet, ei enamat. Teemakäsitlus on reeglina üsna pealiskaudne ja trafaretne, teemad hakkavad regulaarsemal lugemisel tasapisi korduma: edukad naised, truudusetud mehed, armukese-probleemid...
Siis mõne aja pärast ei kutsunud putkast ka enam ostma, lehitsesin sõbranna juures, kui näppu juhtus, nüüd miskipärast ei viitsi enam isegi kätt välja sirutada, kui sõbranna diivanilaual uut Annet või Stiili märkan.
Eks sellega ole vist nagu suitsetamise mahajätmisega: algul pisut raske on, pärast harjud ära, varsti ei kannata suitsuhaisu silmaotsaski.
 
mona 12. märts 2002, kl 14.12
1. Vaata poes kõige pealt läbi, millest kirjutatakse ja kas on väärt kulutamist. (Mina ostan väga harva, kui on tõesti midagi huvitavat ja kasulikku sees.)
2. Loe jutukesi neti väljaandest lugeda, sest enamasti on loetavaid artikleid ajakirjas üks- kaks.
3. Külasta lugemissaali, loe juuksuris või laena tuttavalt, sest nendes ajakirjades pole uudiseid, mis paari kuuga vananeksid.
4. Leia asendav tegevus - saa sõbrannaga kokku, loe netist või vaata Tvst uudiseid/ tarkusi/ kommentaare/ retsepte/ kogemusi.

Järgi jääb iga kuu umbes 50 kuni 100 krooni. Kui seda endale teadvustada ja pöörata tähelepanu tema kasutamisele, siis on see tuntav kokkuhoid.

Mõned võimalused:
lisada hoiusele (number hopsti suurem)
osta paki head teed (millest jätkub rohkem kui ajakirjast)
osta kasulik raamat
osta kena toataim (Nurmikost)
teha mehele mõnus ja nupukas õhtusöök
...
 
free 12. märts 2002, kl 14.14
Mina olen ka ajakirjadehull, aga paraneda kyll ei tahaks. Nii mõnus on vahest sirvida. Kõige hullem on see, et ma need juttud ei loegi alati, kyll aga vaatan pilte (noh 26.a. laps :-) Selles mõttes Vogue sobib mulle kõige rohkem.
Kroonikaga on asi oopis näljakas: ise ei osta, sest arvan et mõttetu raharaiskamine aga kui mees vahest bensukast läbikäies toob (teab ju et mulle meeldib sirvida) siis alati nii hea meel. Eks see on väike haigus, aga parem ikka see kui mõni muu tõsine:-).
 
Tigr 12. märts 2002, kl 14.21
mina loen kroonikat töö juures hommikukohvi kõrvale, ei hakka ju ometi ise raiskama iga nädal 16 krooni, selle eest saab palju paremaid asju (mitte et mul sellest rahast kahju oleks)

stiil käib koju, diivan samuti, ehkki välisreisidel olles loen cosmopolitani briti varianti, kust enamus artikleid niigi annesse ja stiili ümber tõlgitakse.

masendav, kas pole?

:)
 
Pipi 12. märts 2002, kl 14.21
oh, free, ma olen sinuga nii nõus!:) jama on see et ei raatsi neid kohe ära visata. ja siis vedeleb see mõttetu virn kuskil
 
free 12. märts 2002, kl 14.26
Jah, Pipi, minagi ei raatsi ära visata. Kroonikat viskan kyll minema, aga need paksemad - eeeiiii. Ma isegi ei taha nii ratsionaalselt elada. Et ei osta ajakirja ja mõtlen "mida kõike ma selle raha eest osta saaksin". Nii kaif on vahest laristada, eriti nii väikestes suurustes.
 
elevant 12. märts 2002, kl 14.30
igaühe oma asi, kuidas lôôgastub. mina ostan häbenemata ja kahetsemata ajakirju, kosmeetikat, riideid jm. naistekama ning vôtan asja nii, et igal oma hobi -- kes käib purjetamas, kes golfimas, kellele meeldib jalgpall, autoralli vôi diskoteek -- minu hobid on ajakirjandus ja kosmeetika. ja nii ongi. keegi ei saa öelda, mis on sulle parim , pead ikka ise teadma!
 
tsinna 12. märts 2002, kl 14.52
Jaa-jaa, nii see algab: ärme osta ajakirju, shokolaadi, kreeme, vannivahtu, lõhnaõli, uusi riideid, uut ilusat voodipesu ... sööme ainult juurikaid ja idusid ... lõpuks võiks minna metsa alla onnikesse ja elada seal askeetlikku pahedevaba elu ...
 
angelina 12. märts 2002, kl 14.56
ma ostsin ka enne annet ja stiili iga kuu nagu hull. Lõpuks tüütas ära see mõtetu raharaiskamine, sest ega seal suurt lugeda ju pole. Ja nüüd ma enam ei osta, isegi ei hakka poes sirvima. Aga vanad ajakirjad on mul kõik alles- ei raatsi ära visata...
 
muiduilus 12. märts 2002, kl 14.59
ostke jah neid klantse ning vaadake kui palju asju teil just nüüd ja kohe vaja läheb - tsellu-kortsu ja muidukreeme, justnimelt kevadeks mõeldud lõhnaõlisid, eriti luksuslikku ja selle hooaja tippkosmeetikat, niii noorulikku värvipaletti jne jne, irff..
 
free 12. märts 2002, kl 16.23
muiduilus: kas Sina siis saad jumala poolt impulsse mis parasjagu moes on? Kõike ei pea ju must-valgelt võtma ja siis kui kortsu pole ega siis naljalt ei osta selle vastase kreemi kah.
 
jaana 12. märts 2002, kl 16.27
Mina aeg-ajalt ostan anne või stiili, nii umbes paar korda aastas. Need ajakirjad, mis juba vanad, siis selleks, et mitte ülearu ruumi raisata, lõikan mind huvitavad artiklid välja ja ülejäänu viskan ära.
 
muiduilus 12. märts 2002, kl 16.32
minu mees omab reklaamifirmat ja tean väga hästi, kuidas see tarbijate zombeerimine käib..tarbige aga, seda rohkem pappi me teenime!
 
Marmelade 12. märts 2002, kl 16.32
Aga kui isegi ajakiri on liigne luksus, et seda ENDALE lubada, siis mille ja kelle peale te oma raha raatsite kulutada?!
 
Nastja 12. märts 2002, kl 16.49
muiduilus,
a minu mees omab kaubamaja, ega sa ometi sealt midagi ostnud ei ole? mõtle...mina sõidan äkki sinu ja teiste "sinusuguste" kaubamajas kulutatud raha eest ostetud dzhiibiga:)))
 
muiduilus 12. märts 2002, kl 17.03
(loeb Nastjat ja närib raevukalt küüsi!!!)
missugust kaubamaja nimelt? (teeseldes ükskõiksust)
 
elevant 12. märts 2002, kl 19.28
to muiduilus:

ja kes keelab mul kôike reklaamitavat nänni osta, kui mul raha on ja see mulle meeldib? ostan ja olen ônnelik ja olge teie ka, seda enam, kui selle pealt teenite.
 
Munnu 12. märts 2002, kl 19.59
Just 6ige m6te, Tirts!
Muide mina pole kunagi neid ostnud. V6iksin tulla tugigrupi moraalseks toeks - m6ni selline peaks ju ka hulgas olema, kes seletab, miks ta kunagi kroonikat ei osta. Pigem eelistab siis juba maajat.
 
mari 12. märts 2002, kl 21.41
mina võiks ka tugigrupile nõu andma tulla, sest ma ei ole kunagi ühtki annet ega stiili ostnud, kroonikat vist ühe korra.isegi sellist mõtet pole tulnud,et võiks osta. mitte et ma arvaks, et selle rahaga midagi oluliselt targemat teha oleks, või sealt midagi tarka kõrva taha panna poleks, aga isegi seda 30 krooni pole nad reeglina väärt. pool ajakirja on ju reklaam, veerand mingi haige aita kivi& Co heietused, vaid paar juttu on, mis lugeda kõlbab...loed heal juhul tunnikese ja hopsti prügikasti. kuna te ju olete kõik nii moeteadlikud, siis lugege neid ajakirju parem juuksuri juures, seal käite ju piisavalt tihti! mina laenan annet tuttava käest, stiili ja kroonikat loen juuksuri juures ja mingit sõltuvust raha maha visata ei ole.
kusjuures päris naljakas on vaadata mõnda Anne püsitellijat- loeb iga kuu neid tarkusi, aga kuskilt otsast näha küll ei ole, et oma välimusest hooliks: shampooni ostab hulgilaost kõige suurema ja odavama pudeli, meigist teabki midagi ainult tänu ajakirjale, miks ta seda siis tellib?? minu ajakirjalaenutaja on täpselt selline.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!