Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Shovinisti nurgake
ämma maja
 
riinake 13. märts 2002, kl 12.53
Kas sellline asi on normaalne, et ema (mehele ämm) võtab oma majaehitusele ja puutöödele tööle külamehi ja lohakaid töömehi, kui oma väimees on väikese sissetulekuga, paljulapseline, aga aega ja tahtmist oleks tal ämma aidata küll. ämm ei taha mingist põhimõttest väimehele maksta, pigem maksab rohkem ja seda ebakvaliteetse töö eest võõrastele.
 
ka 13. märts 2002, kl 12.57
Kas sain õigesti aru, et jutt käi Sinu emast. Ehk räägid oma emaga, mitte ei küsi mingit suvalist nõu võhivõõrastelt????
 
tsinna 13. märts 2002, kl 12.59
Tead seda ütlemist, et tahad sõbrast lahti saada, võta sõber tööle? Eks see käib sugulaste kohta ka. Täitsa arusaadav, et ämm ei taha suhteid väimehega rahaga segaseks ajada. Küllap ta kardab, et maksab ta mis maksab, teie (eeldan, et tegemist sinu emaga) arvates on seda ikka vähe. Ja oi kui raske on lähedase inimese tööd kritiseerida! Seda, et külamehed teevad ebakvaliteetset tööd ja väimees teeks paremini, arvad sina. Katsuge oma perega ise toime tulla, ja ema aitab teid võibolla teistmoodi, hoiab lapsi, annab aiasaadusi vms?
 
Tigr 13. märts 2002, kl 12.59
ega see emadega rääkimine pole alati kõige õigem ja parem lahendus, eriti kui ema mingil põhjusel mehe peale verine on...oma närvid on vast ka midagi väärt ja kui ema tahab üksi rabeleda, selleks, et ennast kelellegi tõestada, siis jumala eest, lasku aga käia....pärast ei saa öelda, et näed, lasin Su mehel teha ja nüüd siit nagiseb ja sealt praguneb jne....

igaüks elagu ikka oma elu kuidas paremaks peab
 
Naine27 13. märts 2002, kl 13.04
ämm ei taha väimeespoega liialt koormata. mees võtku kätte ja mingu lihtsalt kohale. küsigu, et mis vaja teha. mitte et ootab ja salamisi võib-olla loodab, et ehk jäetakse rahule. (oh, tuli nagu liig karmilt jälle!)
RAHA? ma arvan, et emaämm annab teile seda niigi.
 
krokodill 13. märts 2002, kl 13.05
Annaks ju enne summas kokku leppida ja kui väimees seda väheks peab, jätab käed löömata. Oleks ma ämm, võtaks ikka väimehe appi küll, ta mu oma lapselaste ülalpidaja ju :) Raha jääks perekonda ja töö saaks tehtud.
 
X 13. märts 2002, kl 13.14
Jah. See on normaalne.
Pereasju ei ole mõtet palga ja töösuhtega segaseks ajada. Kui mehel aega ja tahtmist on, siis mingu appi, rahast juttu tegemata. Küll vanaema teab, mida lapselastele vaja on. Kui nii ei taha, siis pole vaja.
 
helen 13. märts 2002, kl 13.16
võib-olla ämm ei teagi, et sinu mees on valmis abistama, aga tasu eest muidugi? või kardab ta, et laseb su mehel ehitada ja ükspäev hakkate nõudma, me ehitasime, nüüd tahame sisse kolida? küllap teie vahelt ikka mingi must kass läbi jooksnud on, mida sa endale ei taha tunnistada. mõtle hästi järele. mulle jääb küll selline mulje, et ämmal on omad põhjused, miks nii käituda
 
Feliks 13. märts 2002, kl 13.30
misasja..tahad et Su mees hakkaks Su emalt raha vastu võtma!? Mina vstupidi sõdin paaniliselt sele vastu, sest ka minu ämm tahab alalõpmata mulle raha pakkuda niipea, kui ma tale miski ligutuse olen talus teind.....jube sõdimine ja raha peitmine käib iga kord:)))...krt kuidas saab omade inimeste aitamist rahas mõõta, seda mina ei oska...kui ma aitan, siis ma aitan ja mitte selleks, et raha teenida.
 
ka 13. märts 2002, kl 13.33
Tahtsin ka öelda, et nagu imelik ämmalt ju raha võtta. Umbes nii, et aitan ämmal peenraid rohida ja võtan selle eest raha? :-)
 
Musimumm 13. märts 2002, kl 14.16
Aga milleks meile vaja
seda ämmamoori maja
selle põletame maha
lähme metsa elama
:-)
 
eh 13. märts 2002, kl 14.30
Feliks - küsija jutus oli see väimees madalapalgaline ja paljulapseline, ehk vihjati sellele, et saaks ämma majas lisatööotsa, nagu ma aru sain. Probleem nagu mujal, mitte selles, et tahaks kangesti tasuta ämma aidata.
Aga tõesti, kes sina, Riinake, siis nende suhtes oled, kas ämmalt otsesõnu küsida ei sobi?
 
ode 13. märts 2002, kl 14.33
üks asi on natike jõudumööda aidata, teine asi on vehkida pikki päevi järjest, sellise suurema töö eest peaks ikka kuidagi tasuma, vastasel juhul on nõrga palgaga mehel mõttekas mingi muu juhuslik tööots leida.
minu mees maksab küll õemehele, kui too meil majapidamises midagi sellist aitab teha, millest tal endal jõud/mõistus üle ei käi, leian, et see on täiesti mõistlik.
 
Feliks 13. märts 2002, kl 14.59
Eh: tuletan meelde ühte varasemat teemat - rahast, kust tuli suht selgelt välja, et kui tahad sõbraga riidu minna, loo temaga firma, kui tahad hääst tuttavast lahti saada - laena talle raha siin arvan sobivat lisada, et kui tahad ämmaga riidu minna, hakka tema jures raha teenima.....omalt inimeselt (väimees ikka lähedasem ku ivöörad töömehed) saab ikka rohkem nõuda...ja vähem maksta....äkitse on ämm hoopis elutark ?
 
riinake 13. märts 2002, kl 15.49
On küsitud ka, miks nii. Vastus, nagu eespool ka välja öeldi, et misasja, rohimise eest raha küsima. Tegelikult pole küsimus rohimises, vaid metsatöödes, ehitustes ja suuremates ja raskemates töödes - katus, juurdeehitised jne. Lapsed saavat neil murupügamise eest taskuraha. Miks siis väimees ei võiks mingit tasu saada, oleks tõesti mõned mured murtud. Mina? Mina olen lihtsalt tuttav, tuli jutuks, imestasin.
 
eh 13. märts 2002, kl 16.15
Mõnes peres lastele töö eest maksta on OK, mõnes on see suurim kuritegu. Arvatavasti on ämmal ja väimehel erinevad arusaamad peresisestest rahaasjadest. Kui ühesugused oleksid, oleks väimees ammu palgale võetud. Tegelikult on see vägagi võimalik -kõik see tuttavalt laenamine ja lastele maksmine jms. Kui mõlemad pooled asjasse ühtemoodi suhtuvad.
 
helen 13. märts 2002, kl 16.31
võib-olla ämm ei seedi väimeest, et treis hulga lapsi ja peret üleval pidada ei suuda? siis ei taha ta sellist meest oma maja ligigi
 
tsinna 13. märts 2002, kl 16.58
Selline asi ka veel, et võõrale töömehele ütled, et kamin punasest tellisest ja aknaraamid rohelised. Ja olgu tehtud. Väimees äkki tahab oma maitset peale suruda - et kamin põllukividest ja aknaraamid hoopis punaseks?
 
krokodill 13. märts 2002, kl 22.19
Üks asi on ämmal nael seina lüüa, teine asi ämmale pool maja täispikkade tööpäevadega püsti lüüa. Esimesel juhul muidugi pole rahalise tehinguga midagi pistmist. Iva on selles, et miks maksta võõrastele töömeestele, kui võiks palgata oma niigi pooltöötu väimehe.
 
Feliks 14. märts 2002, kl 07.57
Krokodill:....a kui satub väimees sitta tööd tegema siis temaga riidu minna...et hää võimalus sugulussidemete lõpetamiseks?
 
eh 14. märts 2002, kl 08.41
Mis kummaline arvamus, Feliks, et oma pereliikmetelt peab sitasti tehtud asja vastu võtma? Et sina sööd põhjakõrbenud putru viisakalt vaikides - oma perelikkme tehtud ikka? Ja lööd tasuta ämma majja roostes kõveraid naelu valedesse kohtadesse?
 
Feliks 14. märts 2002, kl 08.52
Eh: old töömeestega vaielnud..võõraste töömeeestega..kudias üks kiidab oma (mitte roostes naeltega)tehtu heaks ja teine mitte ja kuidas siis vaieldakse kas ja kui palju selle eest maksta ja millal....kuidas tühjast sõnast tõuseb sihuke riid, mida ei sööks pärast kohus kah...see poleks enam põhjakõrbend toidu pärast nurisemine. Ku ijuba keegi midagi ehitab, paneb ta juba materjalisse märkimisväärse raha...ja seda enam on kergem see kehva sõna oma lähedasele tulema...sealt vastugi öeldama... ja pealegi ei pruugi oma väimees tegijana olla sugugi etem, kui eelpool nimetet sosssepad ju..ku iämmal garantii puudub..iseasi, kui väimees tehtud spets oleks....a vaevalt tal siis tööpuuudst oleks.....
 
krokodill 14. märts 2002, kl 11.12
Mina muidugi eeldasinki, et oskusteta väimees ei kipugi maja ehitama ;)
 
eh 14. märts 2002, kl 11.14
Feliks-selles on point, et headel töömeestel pole tööpuudust
 
Feliks 14. märts 2002, kl 11.32
Eh: ja miks peaks siis ämm olema too loll, kes kehva töömehe enda raha raiskama võtab?...ei mulle näib, et ämm targalt tegi...kasvõi igaks juhuks...mina kah ei võtaks. Appi küll ja õlle teeks janu kustutamiseks kah välja...meenuvad tõsised tööpäevad kadund äia juures....kondid olid ühtuks surd aga saun ootas ja janu pold terve päeva kestel vaja tunda:))
 
eh 15. märts 2002, kl 08.29
NOjah, meie siin Feliksiga peilisime siis vastuse välja: kui mees on juba töötu, on järelikult vilets töömees ja pole mõtet tööle võtta. PUNKT
 
Feliks 15. märts 2002, kl 08.29
Eh: :))))))))
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!