Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Shovinisti nurgake
relvaluba
 
caprichita 03. august 2004, kl 17.05
kas keegi teab, millistel tingimustel on võimalik saada eestis relvaluba? ja kas see kehtix ka usa-s nt?
 
Geisha 03. august 2004, kl 17.12
Kehtiks küll, kui relv on registreeritud ja sa kannad kõikvõimalikke pabereid kaasas endaga. Kuigi ma kahtlustan, et sind lastaks maha, kui julged relvaga sinna minna. Nad kardavad terroriste nii kohutavalt. Sugulane saadeti USAs lennukiga tagasi eestisse, kuna tal oli relv kaasas. :S

Kuidas saada? Kunagi ma uurisin seda, tuleb mingi taotlus esitada (kuhu, ma ei tea :$) ja siis see lastakse bürokraatiamasina hammaste vahelt läbi, siis arstlik kontroll ja megasuured teenustasud.
 
jorss 03. august 2004, kl 17.20
Selleks on vaja :
1) et inimene pole kohtulikult karistatud ja on süüdiv (pole olnud psühhiaatriadispanseris
2)käia laskmas kord kuus ja kodune statsionaarne seiff (rauast kapp , mis on kinnitatud 4-ja pöidlajämeduse poldiga seina külge
3)politseisse tehtud avaldus , miks relvakandmisluba taotletakse
4)registreeritud relv , mis on legaalsel teel saadud (pole laipu taga)


Omalt poolt lisaks , et t6enäosus saada selle relva läbi surma (v6i lähisugulane) suureneb automaatselt alates relva kojutoomise hetkest 1:2500 -ni . Ehk siis surm välgu läbi t6enäosus 1:10000 -le , autoõnnetuses 1:300 , roim 1:400 , täringuviskamisel ühe külje(näiteks 4-ja) tulemise t6enäosus 1:6 -le . Andmed 1996 , USA ,NASA teadlased Champman & Morrison . Seega tasuks m6elda , enne kui relv maija tuuakse ... eriti kui on lapsed . Märksa ohutum on pipragaas v6i gaasipüstol (mis näeb välja nagu identne relv). Daamirelvaks loetakse revolvrit , mis mahub ridiküli ja on lähiründe t6rjumisel efetiivne . Sobib Smith & Wesson mudel , tänu oma suurele töökindlusele .
 
caprichita 03. august 2004, kl 17.26
tegelikult lennukisse relvaga pole kavatsenudki minna. aga on siis ka selline variant olemas, et seal kohapeal relv muretseda(seaduslikul teel)? muide kas selle gaasipystoli jaox pole mingit luba vaja siis?
 
Undiin 03. august 2004, kl 17.30
Otsige välja relvaseadus, sealt saate rohkem infot.
Aga muidu on jah nii, et tuleb oma sammukesed kohalikku politseijaoskonda seada. Seal avaldus teha, põhjendama vist ka peab. Siis tuleb hankida med.tõend (jorss enne siin juba ütles). Lisaks seifile ja kord kuus tiirus käimisele tuleb enne loa saamist väike eksam ka teha - kontrollitakse relvatundmist ja laskmisoskust.
Ahh, ikkagi, lugege relvaseadst, sealt saate kõige täpsema pildi, mis tegema peab või mida teha ei tohi:)
 
jorss 03. august 2004, kl 17.34
Tuleb umbes 10 korda vähem vaeva näha ... ja tramburaitada . Ballooniga veelgi vähem , ent efekt väiksem (saab otse relvapoest, 100 eeku tykk) . Paraku on gaasipüstol nii ehtse relva nägu , et tuleb ikkagi asja ajada politsei kaudu ja oht (kui k6mmutamiseks läheb) maha lastud saada on ülisuur , kuna see on efektiivne vaid lähiründe (2-5 meetrit) tõrjumisel . On olemas selline klausel --- ähvardas relvataolise esemega ... mille puhul loeb meie kohus gaasipüstoli v6rdseks tavarelvaga kui selle vastu kasutati eht relva ... ja ükski koer ka ei kõhi ... ! Kordan ... TASUKS M6ELDA ENNE KUI SIHUKE ASI HANGITAKSE ! See ei ole konserviavaja , mis v6ib suvalises pagas majas vedeleda .
 
Undiin 03. august 2004, kl 17.34
USA seaduste kohta ei oska hetkel midagi öelda, seal igal osariigil omad väikesed erinevused. Kõige targem uurida kohalikelt korrakaitseorganitelt. Teine asi on see, et seoses USA terrorismihirmuga ... kodakondsuseta isik ja soetab endale relva, mis eesmärgil?
 
Undiin 03. august 2004, kl 17.38
....ja veel. Isiklikult ma gaasipüstolit ei hangiks, lihtsam on siis juba gaasiballoonikest taskus kanda. Kui tahate relva, siis peaks see olema ikkagi tõsiseltvõetav relv.
 
Undiin 03. august 2004, kl 17.47
...ja taaskord sekkun teemasse. Küsisin just targema käest lisainfot:)
Eestis tehtud relvaluba USAs ei kehti. (Vastupidi ka muidugi, see on iga riigiga nii) USA relvaloa võib saada ka juhul, kui elamisluba on aastaks antud. Viisataotlussüsteemis on sellisel juhul inimene üsna kõva kontrolli läbinud ja teda saab usaldada. Kõik täpsemad tingimused ja võimalused selgitab aga kohalik politsei, loa taotleja läbib kaks eksamit - seadus ja laskmine.
 
relv 03. august 2004, kl 19.13
USA-st relva osta saad küll, aga üle piiri on sellega pea võimatu saada. isegi, kui sul on olemas meie riigi relvaluba.
ja enne peab ikka relvaluba olema, alles siis saad endale relva osta.
ja Smith & Wesson toodab väga palju erinevaid revolvreid. pead ikka ise ka teadma, missugust relva tahad.
gaasipüstoli jaoks on ka luba vaja. aga jah,kuidas seda tuulisel ilmal kasutada...
 
kasutaja 03. august 2004, kl 19.40
mul oli kunagi kadaka turult ostetud balloonike "Military attack"... nüüd on selle kasutamine keelatud, aga oli juhus kusagil 1995 kui tuli seda kasutada... pätt vajus kokku nagu pasakott ... momentaalselt... ja siis üritasin vehkat teha kuid see hirmus gaas mõjus veidi ka enesele... nimelt selgus joostes, et aju ja jalgade koostöö oli ikka häiritud... komistasin ja kukkusin põlve katki.
 
Trish 04. august 2004, kl 09.59
Kohtulik karistatus (juhul kui on tegemist kustunud karistusega), ei ole takistuseks (kunagi oli, aga vastava seadusemuudatuse järel enam mitte), ühe tulirelva olemasolul ei pea relvakappi kodus olema ning õppelaskmisel pole mingit tähtsust (eksam tuleb muidugi ära teha). Täpsemalt loe Relvaseadusest või küsi kohalikust politseijoskonnast.
 
teadjamees 04. august 2004, kl 14.08
kõige lihtsam moodus saada relvaluba oli mõned aastad tagasi veel nii et oled kaitseliidus, teed relvaeksami ja saadki loa.. yldjuhul ka tsiviilis ringi jõlkumiseks aga jorsi jutt õige et laskmas käia ja relvakapp ja avaldused ja muu siuke värk.. minuteada relvaluba ilma eksamit sooritamata ei antagi...
 
teadjamees 04. august 2004, kl 14.09
ja kui relvaga välismaale tahad minna, siis uuri enne tollist järgi.. minuteada see deklareeritakse kuidagi erisaadetisena.. nagu jahimeestel ja sportlastelgi
 
relvakandja. 04. august 2004, kl 21.51
Lollemaks enam teie möla minna ei saa.
 
:( 04. august 2004, kl 21.54
relvakandja:

aga hari siis meid lollikesi...
 
relvakandja 04. august 2004, kl 22.19
Kannan relva üheksa aastat.Nendest ühel korral olen tõrjunud kuritegeliku ründe.See pole teema,mida siin arutada.Ennem tehke endale selgeks,milleks relva vajate.Seadus paneb relvakandjale moraalse vastutuse ise otsustada,mõelge sellele,kas te sellega toime tulete.Parem ostke pipragaasi.
 
relvakandja 04. august 2004, kl 22.22
Jorsile teadmiseks niipalju,et gaasirelv on väga ohtlik.Oletame,et
võtete välja gaasirelva ja asute sellega ennast kaitsma,aga kui vastasel on ehtne relv,mis siis saab? julgen arvata,et tulirelva omanikud on kiiremad.
 
:( 04. august 2004, kl 22.29
"Lollemaks enam teie möla minna ei saa"

mis siin siis ikkagi nii lolli oli, nii huvipärast...
 
relvakandja 04. august 2004, kl 23.11
kujutage endid relvakandjana,siis saate aru oma lollusest.
 
hah 04. august 2004, kl 23.24
minu ex ostis endale..
 
:( 04. august 2004, kl 23.38
nii et sul siiski pole midagi konkreetset välja tuua? mis sa siis räuskad, et lollid olete.
 
relvakandja 04. august 2004, kl 23.53
:( Miks diletantidele nii tõsise teema puhul konkreetsust vaja on ?
 
:( 04. august 2004, kl 23.58
no aga kus see lollus siis välja paistis, kui sa nii tark oled? küsiti ju nõu ja sellele vastati. kui midagi nii lolli silma hakkas, eks lükka siis mõni väide ümber. teemaalgataja saab siis õige info.:)
 
relvakandja. 05. august 2004, kl 00.16
Ega ma pole mõni konsultant,et pean siin nõu andma.Mulle lihtsalt tundub,et teemaalgataja suhtub küsimusse kuidagi kergelt.Tekib küsimus,miks tal on relva vaja? Mis kasu talle sellest on,kui ma räägin oma kogemusi.Tema pole ju mina.Mõttetu teema selles valdkonnas.
 
:( 05. august 2004, kl 00.19
a mis sa üldse siis sõna võtad, kui sust kasu pole ja nõu ei anna. ja see, misjaoks teemaalgatajal relvaluba vaja on, pole küll sinu asi. küsiti lihtsalt nõu ja vastati. nii et kui midagi tarka öelda pole, siis ära sõima teisi lollideks.
 
Undiin 05. august 2004, kl 09.26
relvakandja,

natuke maad ülalpool kirjutasin nii: "....ja veel. Isiklikult ma gaasipüstolit ei hangiks, lihtsam on siis juba gaasiballoonikest taskus kanda. Kui tahate relva, siis peaks see olema ikkagi tõsiseltvõetav relv."

Väga rumal mõte?
 
caprichita 07. august 2004, kl 23.52
no paistab et tarkade jutt läx juba päris kuumax:) hea et siin ainult sõnaliste relvadega piirdutaxe siiski:P tänan nõuandjaid. aga niipalju kui ma aru sain, usa-s eesti relvaluba nagunii ei kehti...aga autojuhiluba ikka kehtib ju..hea seegi.
ei suhtu kysimusse kergelt. ja relva olex vaja enesekaitsex, kuna on plaanis kyllaltki pikk ja extreemne rännak läbi usa. relva omamine tekitax ilmselt mingit turvatunnet...samas võib see ka lisaohtusid tekitada. eestis pole kavatsenud relvastatuna ringi käima hakata.
 
Peetrus 08. august 2004, kl 18.51
Relva omamine tähendab ka omada julgust seda kasutada-teha sihitud lask KELLEGI pihta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!