Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Üürin
TAGATISRAHA SEADUS!!! TUTVUGE!
 
K. 05. detsember 2009, kl 23.19
Tere kallid üürilevõtjad ja üürileandjad

Kuna endal oli alles hiljuti probleem sellega, et korteri omanik ei tahtnud tagatisraha tagasi maksta uurisin seadui ning sain seadustega temast võitu.

Soovitan ka kõigil Teil, kes Te annate korteri üürile ja nuate ilmatumaid suuri tagatisrahasid, tutvuda VÕLAÕIGUSSEADUS § 308, mille pealkirjaks on TAGATSRAHA. Lugege lõige 2-te ja hakake üürilevõtjale raha koguma!!!

§ 308. Tagatisraha

(1) Eluruumi üürilepinguga võib ette näha, et üürnik maksab lepingust tulenevate nõuete tagamiseks üürileandjale tagatisraha kuni kolme kuu üüri ulatuses. Üürnik võib tagatisraha maksta kolme kuu jooksul võrdsetes osades. Esimene osa tuleb maksta pärast üürilepingu sõlmimist.

(2) Tagatisraha peab üürileandja hoiustama krediidiasutuses oma varast eraldi vähemalt kohaliku keskmise intressiga. Intress kuulub üürnikule ja suurendab tagatisraha.

(3) Üürnik võib nõuda tagatisraha tagastamist, kui üürileandja ei ole kahe kuu jooksul pärast üürilepingu lõppemist teatanud oma nõudest üürniku vastu.


https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13160258

Jõudu ja jaksu kõigile!
 
omanik 06. detsember 2009, kl 15.25
Ei näe probleemi.
Tagatisraha on Eestis 90% juhtudest ühe kuu üürisumma. Ei tohiks olla suur üürilise jaoks (kui on, käib selle korteri üürimine talle üle jõu) ja pole suur ka omanikul pärast tagasi maksta.
 
K. 06. detsember 2009, kl 18.11
Minul endal oli kahekordne kuuüür tagatisrahaks kuna korter oli suht uus. korterisse kolides näitasin omanikule kus kohas põranda laminaat katki oli ja seinas värv maas, kuid kui hakkasin välja kolima ajas ta kõik minu kaela. sellest see ka probleem tuli, et ta ei tahtnud tagatisraha tagasi maksta. Ei vaidle vastu, et leidub ka toredaid üürileandjaid, kuid kõige kindlam on ikka seaduseid teada. mina isiklikult oleks kohtusse läinud kui omanik poleks raha tagasi maksnud, kuid eks ta sai ise ka aru et mina polnud süüdi.
 
l 07. detsember 2009, kl 21.24
Kusimus teemaalgatajale!
Kui kulukaks see sulle läks kui kohtusse läksid?
Mul ka kevadest saati tagatis saamata kuna omanik väidab, et tal pole raha...samas kardan, et kui kohtusse lähen, siis pean jälle raha välja käima ja aega v6tab see ka ju palju?!
 
mia 08. detsember 2009, kl 23.42
ei läinud ju kohtusse, loe uuesti.
kuid sisse kolides oleks soovitva selliste asjade vältimiseks teha kasv või fotod uuesti, eriti just pragudest ja muudest vigadest, kui neid on, siis on välja kolides vähem vaidlusi.
 
ei tagastanud tagatist 09. detsember 2009, kl 23.27
Omanik on suli, et ei taha tagatisraha tagasi maksta, mis oli 2500. Lahkudes viisime "kogemata" kaasa triikraua, tolmuimeja ja söögiriistad. Noh mis sellest, et vannitoa põrandakate tuleb välja vahetada, vannitoa seinas ja WC seinas on augud, rääkimata magamistoa "veidi" määrdunud sein, kas peab siis igat kriimu näpuga taga ajama?
Selline oli minu lahkuvate üürnike lugu väikeste kärbetega.
 
Merle 15. detsember 2009, kl 17.48
ÜÜRNIKUD on......
Üürisin aastaks korteri ja sain pigem kahju.Mõõbel (diivan)määrdund.Vaip täiesti rikutud ja rõdu uks katki.Suuremosa üürnikud on joodikud ja panevad pidu. Arvavad,et võõras kodu ja ükskõik.
Olen VEENDUNUD,et omas kodus oleks neil kõik teisiti.
Üürnikud käituvad kui KODUTUD joovad ja lõhuvad.
ÜÜRNIKUD ON KODUTUD........
 
to merle 15. detsember 2009, kl 18.47
Loe üks teema alt poolt ja tegutse järgmise Üürnike puhul nii, et helistad endisele omanikule ja küsid järgi, kuidas nad eelmisest elukohast lahkusid. Kui nad hakkavad vassima: pole enne rentinud, pole enam kontakti omanikuga jne.. On asi selge.
 
üüriline 15. detsember 2009, kl 19.01
ei saa öelda et kõik üürilised on pahad jne.
Rääkides endast, pidu ei pane, loomi pole, armastan väga puhtust ja korda. Mina olen suhtunud üürikorterisse nagu oma kodusse.

Praegune omanik aga sattus imelik inimene. Oleks pidanud rahulikult kolimist võtma. Kommunaalide arvet ei näidatud, öeldi et ah ei ole kaasas ja miski selline ja selline suurjusjärk umbes on. Minu meelest küsisin ka remondirahade suhtes, et ega pole laene peal. Öeldi et ei ole. Hiljem aga selgus et oli, mida tahab et meie maksaksime. Küttetariif on ka üüratult kõrge.

Elektri maksmiseks on miski kuude keskmine asi, et näite ei teata, vaid otsekorraldusega tal midagi läheb kontolt maha.
Mina ei kavatse talle küll nõnda maksta.
Lepingus kirjas algelektri näit ja jooksvalt panen iga kuu kirja.
Ja arvestan vastavalt välja. Maksan selle eest mida kulutan.
Teine kuu praegu uues kohas siis. Näis mis ta sellest süsteemist arvab, aga õiglane on et ei saa ta võtta mingit suvahinda. Täpselt nagu mõõdik näitab, nii maksame.
 
s6tsi 15. detsember 2009, kl 19.27
Üldistada tõesti pole mõtet. Ja kui üürileandja tõesti väga kahtlevalt meelel, võib alati paluda soovituskirja eelmiselt üürileandjalt või küsida otse. Kui eelmise üürileandja numbrit ei taheta anda, on seegi juba piisav vihje, et tasuks ettevaatlik olla.
Kurb on asja juures muidugi see, et need "halvad" üürnikud heidavad päris paraja varju ka korralikele üürnikele.
 
Kik 08. aprill 2017, kl 11.15
Peale lepingu sõlmimist mingi aeg leidsin et korteris sein hallitab kas ss on mul õigus saada tagatiraha tagasi ennem lepingu lõppemist kuna korter on tanu hallitusele elamis kõlatu
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!