Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sodiaagi nurgake
laps veevalaja
 
nelli 26. september 2002, kl 16.08
On siin üks 7kuune veevalaja poiss ja siiamaani on nii,et sellist last annab ikka otsida. Esimesed 4 elukuud nuttis ööd ja päevad.Nüüd vahepeal isegi magab natuke.Kuidas teil ja millised nad suuremana on?
 
maailma lõpp 26. september 2002, kl 21.59
väga isepäine on. kui ei taha, siis ei tee. kui on selleks valmis, siis alles läheb lahti. väga abivalmis. kõigest uuest huvituv, uurija. usaldusväärne. teisi ära ei kasuta. küllaltki üksildase loomuga, aga tahab inimeste hulgas olla.
 
VeevalajaN 27. september 2002, kl 10.08
Mulle ka ema rääkis, et ma olevat õudne lapsolnud ja esimesed elukuud ainult kisanud.
Mis tähtkujust ise oled muidu?
Tee mis sa teed, aga hoidu jumalapärast järgmistest asjadest:
1. Vabaduse (nii füüsilise kui vaimse) piiramine
2. Tema mõtete ja ideede mahategemine.
3. Kritiseerimine (sõprade, välimuse, ideede, sümpaatiate jne)
4. Valetamine.

Pigem ära ütle midagi kui ütled halvasti.

Minu vanemad tegelesid terve elu ainult minu kritiseerimise ja halvustamisega, mis on totaalselt rikkunud mu psüühika, ja seda eluks ajaks. Aga nad olid ka mõlemad Skorpionid :(

Veevalaja vajab mõistmist või vähemalt aktsepteerimist!
 
mutt 27. september 2002, kl 10.11
mina olin küll imikuna just maru rahulik olnud, kui ma juba natuke jalad alla sain olevat lausa nii olnud,et ärkasin üles,vaatasin et ema magab ja kobisin tagasi oma voodisse ja mängisin oma mänguasjadega . Veevalajad on ikkagi head ;o)
 
emps 27. september 2002, kl 11.05
Veevalajad on küll ettearvamatud kujud. Nendega tuleb väga ettevaatlikult käituda. Kinnise ja erakliku loomuga, samas tahavd inimeste hulgas olla. Minul on 16. aastane Veevalaja tüdruk. Oi-oi-oi! Lapsena olid tal kummalised ja teiste jaoks arusaamatud mängud, ise oli ta tegelikult vaikne, väga huvitava maailmavaatega. Seda last ei tohi alla suruda ega traumeerida. Arvad, et tegeleb oma asjadega, tegelikult kuuleb, näeb ja mäletab kõike. Esimesed 4 kuud ta tõesti öösiti ei maganud ja teismeliseiga pole ka kergete killast. Kõik lapsed on oma loomu poolest head, nendega tuleb õrnalt ringi käia, ära rikkuda saavad neid ainult täiskasvanud.
 
Jaanika 27. september 2002, kl 11.17
Tütar 8-ne veevalaja. Väga sõbralik, seltsiv. Lasteaias lemmikkülaline sünnipäevadel, nüüd koolis samuti, esimesel nädalal juba kutse peos.

Tohutult hell. Musi, kalli, kalli musi. Meeldib palju komplimente teha. Oi kui ilus ja hea jne.

Väga iseseisev. St kõikide asjadega saab hakkama.

Miinuseks peangi liigset headust ja pisiasju võtab ka hirmsasti südamesse.

Mõtlen, et head inimest ju halbadel kergem ära kasutada vms. (tulevikus)
 
Mer 27. september 2002, kl 13.20
Ma ise veevalaja ja vanemad räägivad minu isepäisusest siiamaani hämmastavaid jutte.Kõike pidi ise ja omamoodi tegema,riided olid ka a la mustlasplika.Ema oli mu`ga jube hädas, sest tema meelest ei kõlvanud nii riides käia ja me siis aina kaklesime sel teemal.Ise mõtlen tagant järgi,et see keelamine tegi asja ainult hullemaks ja kasvatas trotsi.Isa näiteks mugvndas mu kohta isegi vanasõna: lipp-lipi peal, lapp-lapi peal ilma nõela pistama-kes see on? Meie tütar.
Veevalaja lapse puhul on igatahes vaja tugevat tolerantsi lapse tegevuse suhtes, olenemata, kui kummaline see tegevus ka täiskasvanule tundub.
Jõudu sulle!
 
mary 27. september 2002, kl 13.45
Minu poja on 8 aastane veevalaja ja juba lasteaias teatas kõigile, et temast saab kunagi president. Kuulas ära kõik presidendi kõned ja kui Meri lahkus ning Rüütel asemele tuli, siis teatas, et ÕIGE president on siiski Meri:-) On selline heatahtlik, aga samas ka kui tema tundeid on rängalt riivatud või kui talle liiga tehtud, siis maksab kätte. Väga hea keelevaistuga ja tõepoolest paneb tähele selliseid pisiasju, mida arvatagi ei oska. Keelata teda ei tasu, kui tahan, et ta ei teeks midagi, mis ta pähe on võtnud ja mis hetkel ikka võimalik ei ole, siis ilusti rääkides ja seletades saab asjast aru ja üllatavalt pakub ise välja kompromissvariandi, mille peale ei tulegi.On minu kolmest lapsest kõige huvitavama maailmavaatega ja kõige rohkem hellust vajav ja jagav.
 
italiana 27. september 2002, kl 14.17
Mulle ei jää muud üle kui nõustuda VeevalajaN-ga sest täpselt sellised nad on...kuid pigem rahulikud ja omaete nokitsejad kui kisakõrid :)
 
vastrik 27. september 2002, kl 16.33
Minul endal tytar 9. aastana. (Pean koige pealt vabandama, minu masinal ei ole Eesti keeleseid tahti, nii, et ei kirjuta korralikult mitte selle parast, et eputan, vaid selle parast et, ei saa. Ja veel seda, et olen ammu juba Inglismaal elanud ja keele vaheke ara unustanud, ning vabandan kohe ette, kui ei kirjuta oigesti). Lapsest ytlen nii palju, et kui oli pisike titt siis oli vaga rahulik, yhtegi magamata ood ma ei tunne. Kui hommikul arkas tegi vaheke haalt, et teatada et on yleval ja voiks nagu soota ka, aga kunagi ei kisanud. Praegu on ka nii, et kui esimesena nadalavahetusel yleval on siis laheb vaiksel suurtetuppa ja vaatab rahulikult telekat, kui koht tyhjaks saab, siis teeb ise endale hommikusooki. Paris tihti toob meile mehega hommiku sooki kohe voodisse (vaga meeldiv on tegelikult). Lapsel on oma maailma vaade, oma arvamused koikide asjade kohta. Sellise lapsega peab olema vaga ettevaatlik, ja hell. Vaga kergesti solvub, pisematki asja votab sydamesse. Tegelikult voikisin kirjutada pikemalt ja laiemalt. Kui soovid midagi konkreetset teada siis kirjuta mulle, ara habene. Joudu sulle ja palju, palju kannatus.
 
ypsi 27. september 2002, kl 20.02
väga huvitav,mul on kaks tütart(16ja 17) kes on mõlemad veevalajad ja nad on täiesti erinevad lapsed,kui esimene röökis esimesed kuud hommikust õhtuni ja rohkemgi veel,siis teine oli täiesti vaikne,omajagu kanged nad küll mõlemad,aga teiste kodustega väga arvestavad esimene on rohkem korda armastav,teine aga paras poheemlane-(kül ma teen,kas või öösel,aga kunagiikka teen)ülemineku iga kui sellist pole meil vist üldse olnud.või tuleb veel? arvan, et laps kasvab koos vanematega ja milline ta on sõtub siiski suurelmääral meist endist,kas me seda ka tunnistda tahame on iseasi ja vaevalt,et keegi last õpiku järgi kasvatab.kui hakata horskoobi järgi inimesi lahterdama,siis eks meil ole igalt poolt natuke ja näeme just seda mida näha tahame.
 
t. 30. september 2002, kl 21.18
tütar on veevalaja(alla kahene)
seni kuni jalad alla sai oli lausa ingel - tudus superhästi,nuttis siis kui tõesti midagi lahti oli, igati tore ja hea laps. Praegu aga annab otsida teist sellist püsimatut maragratti- tal on nii palju energiat ja tahtmist teha igasuguseid asju, kuid jonnib siiski vähe ja lõppkokkuvõttes on hea laps ja rõõmus!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!