Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sodiaagi nurgake
Jäär laps ja õppimine
 
sarahr 16. oktoober 2002, kl 09.08
Kas kellegil on kogemusi kuidas sundida/meelitada jäärlast õppima? Kui ta on omale pähe võtnud, et see pole eriti oluline ja huvitav tegevus ja et õppimise on emme välja mõelnud tema kiusamiseks.
 
Kerstin 16. oktoober 2002, kl 22.56
Jäärapäist jäära ei saa miski võim ega vägi vastu tahmist õppima panna. Tean mida räägin, sest kodus on üks 10- aastane jääraplika. Taiplikust jätkub üksnes kõigele mis huvitab, aga ebahuvitav selekteeritakse juba eos viimasele( ka hommikutundidele) hetkele. Olen ise õpetaja ja tean, et paika paneb üksnes see, et saab oma vitsad( 2-3) kätte ja sellega kaasnev kehv meeleolu, sest enesehinnang on neil sarvilistel siiski suur. Järgmine kord pingutab. Muidu on tunnistusel viied -neljad siiani. Sundida jõuga ja kisaga ei maksa (sarved vastu), küll aga rõhutada halvale enesetundele ja häbile ( meie varakapitalistlikus ühiskonnas ju löövad läbi üksnes edukad ja targad persoonid), mis halbade hinnetega kaasneb!!!!! Jõudu, sõna otses mõttes!!!!!
 
Liisu 17. oktoober 2002, kl 11.34
Minu kooliaegne pinginaaber on jääraplika (no nüüd juba küll jääradaam) :)) - ja temal oli ka ikka päris pikka aega raskusi keskendumisega ja üldse õppimisega. Kuna mina olin ja olen selline kohusetundlik ja püüdsin/püüan kõik korralikult ära teha ja selgeks õppida, siis ühel hetkel tema ema kiitis mind oma tütrekese ees ning soovitas tal minust eeskuju võtta...ja oh sa poiss! :)) - peale seda oleks pinginaaber nagu välja vahetatud - talle läks niiiii hinge, et keegi (eriti tema enda peajagu pisem ja kribum pinginaaber) võib temast nii palju parem olla, et isegi tema oma ema seda märkab ja pinginaabrit kiidab... Igal juhul lõppes asi nii, et hoopis mina olin vanemates klassides see, kes tema käest nõu ja abi palus! :)
Ühesõnaga, nad tahavad olla parimad, nad tahavad et ka nende väikeseid saavutusi märgataks ja ära märgitaks - ja siis nad tõesti pingutavad, et VEEL paremad olla! :)
 
EEEEEEE 17. oktoober 2002, kl 14.14
Killuke elust: olen suhteliselt rahuliku loomuga, aga jäärake ajas mind oma muretusega (õppimise kohapealt)just eile nii endast välja, et lõhkusin ust paugutades ukseklaasi ja kisa-tagaajamist said ka naabrid kuulda. Taen, et see pole nõuanne, kuid pärast tormilist leppimist ja rahunemist suutsime ka selgeks rääkida, et õppimine pole tema kiusamiseks maapeale loodud. Jäär ja õppimine ????ei tea mis mööbel järgmisena kannatada saab? Nad ei ole rumalad, suure enesehinnanguga, kuid tahtejõuta ja muretud.
 
jäärnaine 18. oktoober 2002, kl 09.55
vaidlen kõval häälel EEEEEEEEe-le vastu - jäärad ei ole tahtejõuta. seda on neil nii palju, et minnakse läbi ka tuleks ja veest kui vaja. tahtejõud, jonn, visadus on just jäära iseloomustavad sõnad
 
Klaabu 18. oktoober 2002, kl 10.40
Üleeilane teema küll,aga öelda tahaks.Mul kodus jäära-poiss,teie jutt,mida lugesin,toimib tema puhul täiesti.Olen täheldanud,et tema peale karjuda pole mõtet,sest siis sibab nagu orav piltlikult öeldes puu otsa ja keerab end hoopis lukku.Jäärakes tuleb suunata tasapisi,aga kindlal käel.Kiitustele on ta mul väga aldis.Talle meeldib ise tarku mõtteid mõelda,selleks,et ta seda teha saaks sobivas suunas,tuleb mõttekene talle pähe istutada.Pean tunnistama,et vahel ütleb minu kannatus ka üles.Aga mu jäära-poiss on hea lohutaja(oh kui raske on olla lapsevanem,mõtlen siis).
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!