Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sodiaagi nurgake
ambur naine
 
uudishimulik 17. jaanuar 2009, kl 12.27
Ehk keegi iseloomustaks ka naissoost amurit? Plussid ja miinused? Mis neile suurema tõenäosusega meeldiks/ei meeldiks?
 
horoskoop.ee 17. jaanuar 2009, kl 12.40
http://www.horoskoop.ee/index.php?mis=enter

AMBUR


JUHTLAUSE: “Mina näen!”
ON: Optimistlik seikleja
EESMÄRK: Reisid tundmatusse

OLEMUS, OMADUSED

Amburi sümbol on Kentaur (pool inimene, pool hobune), kes sihib nähtamatusse. Sümbol paljastab Amburi kahepalgelisuse; ühest küljest väga arenenud ja oskab seada kaugeid sihte, teisest küljest primitiivsed, taltsutamatud alged.
Primitiivsed Amburid on seikleja, ränduri, meremehe tüüpi. Arenenumad seavad endale teoreetilisi sihte kas laboratooriumis või ühiskonnas.
Lihtsameelse maneeri taga võivad peituda terav mõistus ja kõrge tase. Tema olek on aus, sõbralik ja jõuline. Rõõmsameelne Ambur on täidetud originaalsete ideede ja suurte unistustega.


TAHE, TEGEVUS, MOTIVATSIOON

Spontaanse tulemärgina võib Ambur enne tegutseda ja siis mõelda. Tal pole kalduvust ära joosta kui on vaja võidelda või appi minna.
Teistest tulemärkidest enam on Ambur motiveeritud suurtest kaugeleulatuvatest plaanidest ja eesmärkidest. Alustab iga üritust täis veendumust, et see läheb korda ja tavaliselt see ka läheb tänu:

a) suurepärasele kujutlusvõimele ja intelligentsile
b) ning, et õnn soosib neid.

Amburi ideed pole eluvõõrad., kuigi pöörased, on need alati praktilised. Õnn soosib neid omapäraselt. Läinud otsima kulda ja teinud valearvestuse, juhtub, et leiavad hoopis Uraani.
Üldiselt ei talu nad paigalseisu, on väga liikuvad ja saavad palju reisida. Amburit motiveerivad sotsiaalne prestiizh ja sidemete laiendamine.

MÕTLEMINE

Amburi mõtlemine kaldub konkreetsest abstraktse poole. Sellepärast seostub see märk üldistavate suundadega nagu filosoofia, religioon, õigusteadus. See ei tähenda, et amburid oleksid ebapraktilised. Vastupidi, nende ideed on teoreetiliselt pöörased, kuid enamasti praktilise sihitusega.
Kui nende siht on õige, siis tulistavad nad kaugemale ja kõrgemale kui tavalised inimesed. Amburil on hea abstraktne mälu, kuid see võib petta konkreetsetes situatsioonides (kuhu ununesid võtmed ja kindad).

TUNDED, HOIAKUD

Amburid võtavad maailma nii nagu see on, ilma idealistlike hoiakute ja eelarvamusteta (erinevalt teistest tulemärkidest). Amburi jaoks on elu suur tsirkus, kus kõigil on mingis rollid ning vahel tuleb ka kloun olla. Nende naiivses optimismis on midagi lapselikku kui nad keelduvad elu võtmast liiga dramaatiliselt.

SUHTLEMINE

Kui tahad teada tõtt, siis küsi lapselt või Amburilt, sest oma lihtsameelses taktituses ütleb ta selle välja siiralt ja ilma pahatahtlikkuseta. On suur vahe Amburi otsekohesuse ja Skorpioni lõikava brutaalsuse vahel, sest viimase tõde on tagamõttega ja teadlik.
Ambur on väga tundlik ebaausate süüdistuste ja usalduse petmise korral. Võib plahvatada. Talub halvasti ühiskonna ja autoriteetide survet. Viimast sellepärast, et tal on endal eeldusi saada loomulikuks autoriteediks ühiskonnas, vaimseks õpetajaks või juhiks. Ülemusena ei tarvita võimu valesti, juhib isalikult.
Vaatamata otsekohesusele on neil vaenlasi vähe, sest nende peale ei suudeta kaua vihane olla.

ARMASTUS

MEES elab armuelu pinnapealselt, kuid ausalt, sest ei aja päid segi suurte lubadustega, hoopis otsekohesuse ja lõbususega. Temapoolseid tundeid ei maksa kunagi liiga sügavaks pidada, enne kui te pole veendnud, et suudate talle pakkuda ka vaheldust ja vaimset stimulatsiooni. Talle meeldivad aktiivsed ja sportlikud, mitte norutavad ja liibuvad naised.
NAINE ei torma nagu meeski ülepeakaela abielusidemetesse. Nagu mehi, onn ka naisi kahte tüüpi – kas poisilik, metsik, sõltumatu tuulepea või seltskondlik, iseseisev ja eelarvamusteta.
Esimene armastab liikumist ja sporti, teine kõrgelennulisi inimesi, kunsti ja raamatuid. Mõlemad tüübid käituvad meestega kamraadlikult, on tegelikus elus veidi saamatud, ei armasta teha koduseid töid . Naised on oma reputatsiooni suhtes veidi hooletud, ei oska kahtlustada teisi naisi mustades mõtetes. Sellepärast võib elu neile ootamatult pakkuda ebameeldivaid üllatusi.
Tunded on neil olemas, kuigi peidetud ja nendele endalegi kardetavad, sest nad ei tea isegi, millal need võivad plahvatada.


SAATE SÜMPAATSEKS kui austate tema sõltumatust ja ei peta usaldust
SAATE ANTIPAATSEKS kui olete pugeja või kritikaan
EGOISM VÄLJENDUB sotsiaalsete normide eiramises (see minu kohta ei käi)
KARDAB paigalseisu
TÄHTSUSTUNDE SAAVUTAB sotsiaalsest autoriteedist

NEGATIIVSED JOONED

1. naiivne optimist
2. liialdaja ja uhkustaja
3. riskeerija, hasartmängija, läbematu otsustaja
4. sotsiaalse prestiizhi jahtija
5. brutaalselt otsekohene ehk ettekavatsematult taktitu
6. eriti tundlik kriitikale

OHUD

Amburi suurimaks ohuks on see, mida nimetab suurimaks patuks kristlik religioon – isekus, kalduvus uhkusele. Tal on kalduvus võtta ennast kui kohtunikku. Olles harjunud pidama ennast sotsiaalseks autoriteediks, ei talu ta kriitikat.

POSITIIVSED JOONED

1. optimism, elurõõm
2. vedamine
3. abstraktne mõtlemine
4. eelarvamuste puudumine
5. loomulik autoriteet
 
L 17. jaanuar 2009, kl 14.27
kurb kogemus ainult selliste Ambur Naistega, nagu eelpooltoodud negatiivsed jooned. tahaks ükskord ka mõnda positiivsete joontega Ambur Naisega tutvuda. kust neid küll leida võiks????
 
amburinna 17. jaanuar 2009, kl 20.36
Kannu Kõrtsust tantsimast ja puhkamas raskest töönädalast.
 
type 18. jaanuar 2009, kl 18.21
Britney Spears
 
ajd 18. jaanuar 2009, kl 22.42
Britneyga tuli see meelde, et kui ambur kukub, siis tõuseb varsti ja tuiskab edasi.
 
kentaur-N 18. jaanuar 2009, kl 22.49
.........mina tuulepea olen siin täitsa olemas :) võin vabalt tänaval vastu posti kõndida, murteseda võtmete ja kinnaste pärast, lõputult hulkuda seenemetsas või kus iganes looduses-peasi, et mitte kodus kopitada, purgis ka paigal ei püsi ja võin ka olla samal ajal meeskonna juht ja tegeleda aruannetega.Olen otsinud "kulda" ja leidnud hoopis "uraani" ja kodutööd ei meeldi tõesti-kuigi neid ju PEAB ikka tegema-selle asemel oleksin pigem lapsega kelgumäel või teeksin remonti-kriitikat ei talu kohe üldse, teen kõik omapäi-kuigi teinekord on teistel õigus-aga jah, mõtlen sellele liiga hilja :)Mõnokord mõtlen, et vist olengi loodud lapsega kahekesi elama või pole veel seda õiget leidnud kes amburiga jõuaks sammu pidada, kedagi kes on sama hull :)ja aususe kohta on ka õige, kuigi mõnikord võivad teised ennast minu lolli aususe pärast halvasti tunda ja siis endal ka paha tunne, aga mis teha-kes mind tunneb see ei tee sellest numbrit.Kui minu usaldust petetakse ja mulle valetatakse on põrgu lahti nii et tuld lendab ja see inimene on minu jaoks edaspidi olematu.Andestan, aga ei unusta!Seltskonnas saab minuga komöödiat lahedalt, kui elan seltskonda sisse!Amburid on hullud ja see on fakt!Kes amburiga tulevikku plaanib, see plaanigu ka igavesti laps olla!
 
amburn 18. jaanuar 2009, kl 23.32
jälle ambur n kohal end kiitmas, ma ütleks, et amburid on kõige suurema kiidukuked, kuskil mingi teema on, siis kohe tuleb pikk romaan "armas"-"lõbusas"-"vaimukas" toonis iseendakesest. okse x 453 ruudus!
 
kah amburnaine 19. jaanuar 2009, kl 11.11
suures osas nõus kentaur-N-ga
eriti see, mis puudutab usaldust
nii on
 
:D 19. jaanuar 2009, kl 11.44
Autor: amburn
Aeg: 01-18-09 23:32

- ausõna, sinusuguse kõrval sureks esimese poole tunniga surnuks. Kas peaks amburina sündinud tuleriidale viskama nüüd?

Pigem pisut kõrgendatud enesehinnang, kui pidevalt mõelda, et äkki ma teen-ütlen-käitun valesti.
Pauhh ja keelelt välja, mis meelel. Pärast on oma keedetud supi larpimisega küll tegemist, aga tänu kohusetundele saab see ka larbitud. Lohutuseks võin öelda, et koos vanusega tuleb mingisugune tasakaal, enam nii tormakas ja süüdimatu ei ole.
 
:D 19. jaanuar 2009, kl 11.44
Autor: amburn
Aeg: 01-18-09 23:32

- ausõna, sinusuguse kõrval sureks esimese poole tunniga surnuks. Kas peaks amburina sündinud tuleriidale viskama nüüd?

Pigem pisut kõrgendatud enesehinnang, kui pidevalt mõelda, et äkki ma teen-ütlen-käitun valesti.
Pauhh ja keelelt välja, mis meelel. Pärast on oma keedetud supi larpimisega küll tegemist, aga tänu kohusetundele saab see ka larbitud. Lohutuseks võin öelda, et koos vanusega tuleb mingisugune tasakaal, enam nii tormakas ja süüdimatu ei ole.
 
oh ma ei või.. 19. jaanuar 2009, kl 14.48
hahaha, jep

teeme kõik maha teeme kõike kõiki maha. peaasi et maha saab teha.
 
Ebaambur 23. jaanuar 2009, kl 01.38
L-le. Teinekord tehke inimesele ring peale, et teised küljed ka välja paistaksid.
 
hahahaa 12. jaanuar 2012, kl 16.56
Amburnaine on paras pähkel igale mehele, aga tasub siiski pingutada. Selliseid naisi, nagu minu tuttav amburnaine, ei liigu just palju siin päikse all ringi. Kõigile ei jätku, need, kel on kogemusi, võivad end pidada õnnelikekes. Üldse on nii, et nende üle mehed ei nurise, ainult naised kiruvad taga. Teadagi miks :)
 
ambur n 12. jaanuar 2012, kl 23.51
siin lugedes kuidas amburid end iseloomustavad, siis ohh heldust kuidas on ikka tekst ilustatud. Isegi uhked negatiivsete joonte üle. :D rahu rahu, kõik said aru juba..
muidu jah , suhetes on raske olla, mehed kipuvad klammerduma... jusiis liiga head? ;)
 
kristin 24. jaanuar 2012, kl 00.02
no meeldivad ikka lilled, armsad smsssid, kirglik seks, küünlad, vanakooli teema. nagu meile kõigile naistele
ei meeldi karvased kaenlaalused, mehed kes ei tee sööki välja. ise olen räigelt armukade , seega ei meeldiks kui isegi mees teist naist vaataks.

veel kord romantikat ja romantikat.
Olen ise armuasjades kinnine, seega eeldan et mees teeks esimesed sammud ja räägiks esimesena oma tunnetest! :)
 
eelmisele 24. jaanuar 2012, kl 11.04
ühesõnaga kõik tuleb kandikul ette tassida .
 
Amburinna 24. jaanuar 2012, kl 15.53
Kui mees avaldab esimesena tundeid,siis kuuleb ta amburinnalt sellist armuavaldust, et ohh... Mehed olge julgemad, me tõesti oleme kinnised.
 
amburrr 26. jaanuar 2012, kl 23.50
Jah, täpselt.
Nõustun viimasega.
Kord kui end avate avame end järgi ja kui armastame siis oii meist tee lahti eii saa ;)
 
amburike 28. jaanuar 2012, kl 00.00
See tekst on üpris hea amburi kohta. Igalpool seostatakse amburit ja sporti, no minu puhul on see täielik jama! Ei kannata sporti ja kõik!
 
ambur!!! 23. märts 2012, kl 10.06
hehhhh! igal tähtkujul on oma head ja vead..kindlasti ei ole ambur ainukene kiidukukk v nagu seal eespool mainiti!!!!
minul tuhat viga vähemalt..kui mitte rohkem..aga yx asi kindel et vähemalt ma olen alati otsekoheselt aus inimene ja ei kannata kuulujutte ja muid selja taga virisemisi..kui on miskit pläriseda siis plärise näkku ja kui ei ole miskit möistlikku öelda siis tuutu kinni sellepärast olen ka nöus eespool välja toodud kommentaariga et ambur naisel söbrannasi yldiselt ei ole kuna enamus naisesoost isikud vaid vingus nägu nende suunas teevad...teadagi mix:DD
 
oh 30. märts 2012, kl 00.57
Oi jummel, ja minule on tulnud kurtma 2 meest oma ambur naistest, tunnen kaasa neile.
Kui ambur naine pole just kõige haritum naine..... oi, oi, siis mehed ja naised hoidke alt! Sugulane mul ambur naine ja tema peab kohe ennast tundma tõelise printsesinna. Kadeduse uss on nii suur, nad ei kannata endast ilusamaid ja targemaid naisi.
 
j 30. märts 2012, kl 20.30
Nõustun hahaha-ga, et amburnaine on paras pähkel. Samas parim auhind, kui oled suutnud talle ligi pääseda.
Minu meelest peitub amburite võlu nende aktiivsuses, isepäisuses ja siiruses.
Ära pahanda, kui ta midagi halvasti ütleb, ta on enamasti aus nagu laps, kelle suu ei valeta, taktitundetu isegi. Aga ta ei taha halba ja vähemalt sa tead, et ta ei lipitse, vaid ütleb kõik välja. Samas kui temale halvasti öelda, siis solvub sügavalt. Ühe eksimuse võib andestada, sest üldiselt ta eeldab, et kõik inimesed on head. Kuid kui tema usaldust reeta, siis tõenäoliselt ei näe teda enam kunagi. Kättemaksu pole vaja karta, nad ei viitsi oma aega ja energiat negatiivsetele minevikuasjadele kulutada.
Kuigi amburitel on komme sajas kohas korraga olla ja kõigega samaaegselt tegeleda, siis suhetes eelistavad nad stabiilsust - parem üks ja korralik, kui palju suvalisi. Ja nad ei rahuldu pinnapealsega üheski asjas, kõiges piinab mingi sügavuse ja tõe leidmise isu - rahutud hinged.
Kõige rohkem vihkavad rutiini. Sama on ülepingutatud romantika ja klisheedega.
Ma arvan, et amburile parim kaaslane on loomult aus inimene (mitte teesklev). Seiklushimuline. Keegi, kellega saab naerda ja samas arutada filosoofilistel teemadel. Kes ei hõlju pilvedel ega löö lihtsalt käega. Kindlasti mitte liialt klammerduv inimene, sest amburil on aegajalt vaja oma ruumi ja aega.
 
TO j 30. märts 2012, kl 20.51
SA räägid täpselt minust, 100% mina ambur n
 
to: J 30. märts 2012, kl 22.46
Ambur mehed just sellised ongi, naised on aga vastupidesed sinu kirjeldatule>
 
J 16. oktoober 2012, kl 21.11
Mina tundsin küll ennast ära selles mis sa kirjutasid :) nii tore oli lugeda ..ise olen ambur naine :)
 
amb.mar. 19. oktoober 2012, kl 13.00
to: J
siin tundub on kõige täpsemalt öeldud mida Ambur tahab ja kuidas temaga käituma peaks. VÄGA ÕIGE.
PS. Ambur ise ei lähe alati ütlema (eriti veel 10 X), mis talle meeldib või ei meeldi.
 
vv 19. oktoober 2012, kl 14.51
Negatiivsetest joontest on jah sellised uhkeldajad ja liialdavad juttudes kuni otsese valetamiseni.
Väga positiivne on see, et nende põhijoon on ikkagi kerge, optimistlik meel. On valmist midagi uut ette võtma, vestluse teemade ring on väga erinev ja meeldib asjade üle arutada.

Neile sobivad sellised kerged, seikluslikud ja kerge flirdi/romantikaga ettevõtmised, ei mingit lääget romantikat, ülimat tõsidust või ahistamist. Lasta neil endast rääkida, endale midagi õpetada jne. Samas väga komplimentide aplad ka ei ole. Oluline on vestlust ülal hoida ja kerge huumori olemasolu.
 
Ma ka tiigriaasta amburimutt. 20. november 2012, kl 20.23
Ülim optimism jah, aga samas olen tohutult otsekohene. Mind ei huvita, kas on see sõber või sõbranna, ütlen ilustamata kõik välja. Julgen nähvata tihti halvasti ja mul on täitsa ükskõik, kas see meeldib küsijale või ei. Endale teisi ma ligi ei lase, pugejaid ei salli, kõik teen maatasa. Lähen kas või läbi tule ja vee, et oma tahtmist saada ja see ka mul on õnnestunud. Sõpru/sõbrannasid ei soovi ja seda ka välja ütlen. Pinnapeale suhtlus on OK. Keegi usaldab saladuse, siis see ka mulle jääb. Võõrad tulevad väga tihti lihtsalt lambist oma muresid kurtma. Ilmaasjata igemeid irevile ei aja, kuigi naeran palju. Meeldib lollitada ja tögada. Olen ääretult õiglane. Julge. Pealehakkaja. Verest välja ei löö. Ei karda isegi seda, et kuskil olles peab oma tunded maha suruma vaid ikka räägin nii nagu asi on. See ei tähenda, et laamendama kipun, aga läbi lillede kah ei vaata. Teotahteline. Korrahoidja, kohati lausa pedant. Üdini truu, kuigi signaale meelega võin saata, et siis pärast irvitada tema üle. :P Selline olen mina. :)
 
juhtunolemaka 25. jaanuar 2013, kl 06.56
Ma nii jubedalt vihkan oma taktitust, lapselikku ja üliflirtivat iseloomujoont. Pluss ma ei kipu inimestega kiiresti kontakti saama, mis on väga masendav.
Samas ma olen märganud, või äkki on see kõigest õnn olnud, aga kõrvaljälgijana olen alati ära tabanud selle õige inimese, mitte just armastuses, aga just selle inimese headuse. Halbade inimeste otsa ma pole tõesti sattunud ja alati usaldanud neid õigeid isikuid.
Kuid jah vahel ikkka, mis vahel, jube tihti pean endas pettuma, mida just suust välja ajasin, miks ma nii käitusin ning miks ma kurat igat liikuvat objekti sööva pilguga vaatan.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!