Olen väikese erafirma (10 inimest)nn tegevjuht, kes litsutud kahe kivi st omaniku ja alluvate vahele. Tegin firmasisest karjääri, tulles vastu ülemuse palvele asendada eelmist tegevjuhti, kes depreka tõttu haiguslehe võttis ja siis töölt lahkus. Töötan firmas 3 aastat ja olen juba neljas asjapulk nimetatud ametipostil.
Ametikõrgendusega kaasnes ametlik pühendamine hämaratesse sobingutesse, mida ennegi teadsin ja sellega kaasnesid ähvardused, et kui neist alluvatele (kes niigi kõike teavad) hingan, saan kinga.
Lisan siia, et firma 10 töötajast on palgal vaid 4 (sh mina), kellest 3 saavad miinimumpalka + ümbrik. Ülejäänud on läbijooksev seltskond, kellele lubatakse pudrumägesid-piimajõgesid, kuid venitatakse töölepinguga (suuline leping), psühhoterroriseeritakse või visatakse pärast katseaega ja tingimustega mittenõustumist (ümbrik!)tänavale. Lolle ikka veel leidub, kes sinisilmselt lubadusi usuvad. Loomulikult kannatab selle all töö kvaliteet (tuleb hakata uut välja õpetama)ja süüdi olen mina.
Ülemus on osav manipulaator, kes leiab üles töötajate nõrgad kohad, keerab nad neljasilmaalustes töövestlustes üksteise vastu üles, mängides üht teise vastu välja ja võimendades firmasisest klatshi, et ei saaks tekkida usalduslikku õhkkonda.
Olukorrast on nii siiber, neelan antidepressante ja ei saa magada. Mida teha, et ellu jääda?
(Ärge soovitage töökohavahetust, vaid andke nõu, kuidas ennast ja alluvaid aidata!)