Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
Vallandamine
 
tiia 03. juuni 2012, kl 09.14
Kui tööandja kavatseb vallandada töötajat naiteks usalduse kaotamise põhjusel ,kas tööandja peab siis tõestama ,et jutt mida kuulis töötaja kohta on õige? See on valdkonnast,kus uks töötaja räägib teise peale tööandjale ja tööandja kuulates uhte poolt ,laseb teist lahti.

Vaga loodan teie abi peale:S
 
m 03. juuni 2012, kl 09.58
Pelgalt kuulujuttude põhjal kedagi vallandada ei saa. Kui kade kolleeg laseb lahti kuulujutu, et olen tööandja tagant varastanud, siis peab see fakt tõestatud saama.
 
Asjast 03. juuni 2012, kl 10.00
Vaidluse korral peab olema tööandjal vettpidavad tõendid tõestamaks, et erakorraline ülesütlemine oli põhjendatud.
 
tiia 03. juuni 2012, kl 10.08
Siiralt loodan,et miskit sellist ei juhtu.
Kuigi arvestades meil toimuvat ,siis saavad ka ilma tõenditeta lahti lasta,kull nad selle jaoks ka paragraphi leiavad.Kuigi suudistavad nad toolist selles ,mida ise aktiivselt teevad ja see ajab marru.
 
tiia 03. juuni 2012, kl 10.12
Nagu oleks sellest vahe,siis assiatavad teisi töötaid ka vastu, mõni enam ei suhtle nii nagu varem. Kui kusid mis lahti on ,siis utlevad ,et ei kõik on korras,aga tegelkt pole nii.
 
........ 03. juuni 2012, kl 10.52
Töövaidluskomisjonis/ kohtus peavad nad kõiki oma paragrahve tõendama.
 
Olen loll ja laisk. 03. juuni 2012, kl 11.02
Mina seda seadust lugema ei hakka.Parem küsin igaühe käest kes ette juthtub.Nii on mugavam.Mis siis,et nahk pähe tõmmatakse aga küll ma siis kirun seda eesti riiki ja üldse ,küll tööandja mõtleb minu eest.:)Nii mõnus on olla ajupuudega sitauss.
 
mul 03. juuni 2012, kl 11.26
ühe korra on tõsiseks hõõrdumiseks läinud, aga kokkuvõttes tõmbasin ise suuska sealt töökohast. ja eks meil need asjad alati nii kippusid lahenema ka, sest päris mölaka alluvuses on ikka võimatu töödata
 
mh 03. juuni 2012, kl 12.38
Üldiselt jah, vallandamise korral on alati võimalus pöörduda TVK-sse ja siis on tööandjal kohustus oma väiteid tõendada. Aga töökohta see tagasi ei anna, ainult hüvitise võid suurema saada kui vallandamine ebaseaduslikuks tunnistatakse, ja siis on ka võimalus töötukassast hüvitist saada. Nii ehk naa, kui juba niimoodi suhted teravaks on läinud, siis ega sa seal firmas pikalt nagunii vastu ei pea.
 
... 04. juuni 2012, kl 09.08
Niisama kuulujuttude põhjal vallandada ei saa. Tööandja peab tõestama oma väiteid. Ära kuhugi alla kirjuta ja pöördu Töökaitseinspektsiooni. Nende kodulehel on juristi number, kes vastab tasuta. Mul oli sama situatsioon ja võtsin juristi. Surusime juhataja nurka. Ära ma sealt küll läksin, kuid kompensatsiooni ja hüvitistega, mida ei saa siis, kui niisama ära lähed. Enda eest peab võitlema. Mingeid seletuskirju ka ära kirjuta, sest siis tunnistad end süüdi. Sinu õigus on seletuskirja mitte kirjutada. Kui juhatajal on sinu vastu pretensioone, siis peab tema need paberile kirjutama ja sina lähed selle paberiga töövaidluskomisjoni.
 
tiia 04. juuni 2012, kl 09.49
to ...

Aitäh sulle,sain selles kusimuses targemaks nuud. Ise mõtlesin ,et alla ei hakka kuhugi kirjutama.Isegi seletuskirja ei hakka kirjutama. Aga uks loll kusimus veel,kas tõendit saavad naiteks sellised olla,et mingi ametnik või muu utlevad ,et naed vot raakis? või oeavad olema ikka naiteks salvestatud jutt olema?
 
... 05. juuni 2012, kl 07.57
Ära pabista. Kohus võtab arvesse vaid tõestatud fakte. Sa võid ju ka väita, et pole midagi rääkinud ja et juhataja mõtleb välja, et sinust lahti saada. See, et naised kuskil saunas midagi rääkisid ei lähe arvesse.
 
. 05. juuni 2012, kl 10.23
Kui 2-3 kaastöötajat ikka kirja panevad, mida sa tegid või rääkisid, millal, kus ja kellele, siis on see täiesti piisav tõend. Mis lindistus - ega neid lindistusi pole ju kuskil:) Nii et loevad ka töökaaslaste seletuskirjad.
Kui ikka tõesti oled tööandja usaldust kuritarvitanud, siis tuleb see välja.
 
aga 05. juuni 2012, kl 14.50
Niisama võib ju ükspuha mida paberile kirjutada ja keegi süüdi tunnistada. Meil töö juures kirjutas ka juhataja paberile igasugust jama ja kaastöötajaid sunniti ka veel allakirja andma, et nad on väidetega nõus. Töövaidluskomisjonis aga jurist ja kannatanu suutsid tõestada vastupidist. Selliste isehakanud ja ülbete juhatajate käitumine läheb firmale kalliks maksma-kohtukulud ja veel kompensatsioon. Ilmselt on selles loos juhatajal ka luukered kapis! Lahti tahetakse ikka saada töötajatest, kes liiga palju teavad ja näevad.
 
JUHM 25. oktoober 2022, kl 20.22
VaSSistlik vald no kas normaalsel nõukogude ajal oleks ausa töölisega niimoodi käitutud. Neil oleks minek olnud seda ka paremal juhul halvemal juhul kohe seina äärde. Mina olen ametnik ja mul peab füüsiline abi olema. Nää ennem oli küll olin mina see füüsis aga nüüd tahavad odavalt saada
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!