Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
jagage kogemusi moodulmaja ja tavalise maja suhtes
 
maret 29. jaanuar 2015, kl 20.43
ei saa abikaasaga kuidagi ühele meelele, mina tahaksin osta krundi ja ehitada sinna maja peale (abikaasa mul ehitaja ja tema vend ehitaja ja palju sõpru ka ehitajad, kes vajadusel aitaksid, sest nad aitavad meid alati ja kõiges)

aga tema tahab osta moodumaja ja lasta selle püsti panna.

kuna ühelgi tuttaval pole vaatamata ehitusoskustele veel oma maja, siis tekkis tahtmine siit küsida, kas keegi oskab lahti mõtestada, kummal meist siis rahalisest küljest õigus oleks. tema väidab et tema moodulmaja tükkmaad odavam kui minu ise ehitatud maja. moodulmaja kavatseb ta osta omatalost
 
tarkus 29. jaanuar 2015, kl 21.41
Vanasti öeldi, et esimene maja ehita vaenlasele, teine sõbrale ja kolmas endale. Mis põed, kui ehitajaid võtta, tehkegi esimene moodulmaja, müüge see siis ära, kui hea pole.
 
:) 29. jaanuar 2015, kl 21.57
Su küsimus eeldab, et vastata oskavad täpselt ainult need, kes nii ostnud moodulmaja (ja elanud selles) kui ka ehitanud ise maja ja elanud selleski! Palju selliseid siia sattuda võiks?
Ja kuna sa ei räägi mitte midagi majast, mida ehitada soovid (millest? kui suur? tüüp-projekt?), mida siis üldse keegi arvata saaks?
Suvaline moodulmaja võib olla nii kallim kui odavam ise ehitatud majast, kõik sõltub.
 
üldiselt siis 29. jaanuar 2015, kl 22.13
iseehitatud maja on kindlasti odavam, ei pea ise sõpradega tegema. tellid kõik tööd ühekaupa ning ikka tuleb odavam. moodulmaja ei ole sugugi odav, ei ole odavam mingist uuest ehitisest. ei ole ka parem. pean silmas just puitkarkassmaja. mis terve suguvõsa ehitajaid, aga seda ei tea.
 
lihtne 29. jaanuar 2015, kl 22.23
Moodulmaja on kiiresti valmiv, odav tüüplahendus, mida müüakse kalli hinnaga. Midagi kiirtoidu või burgeri sarnast.
 
minu jaoks oli see raske 29. jaanuar 2015, kl 22.45
iseehitamine tuleb odavam aga kipub venima, kui veel vahepeal raha otsa saab, siis pikalt. Sugulased ja sõbrad ei ole tasuta tööjõud, unusta see variant ära. Kui ei usu, korralda talgud, näed et kostitamine läheb kallimaks kui tehtud töö, lisaks ka oma päev tuksis. Kolmas mure iseehitamisel on turvamine, ma ei tea kuidas nüüd aga 10a tagasi ,kui ise ehitasin , tassiti ikka kõik minema mis vähegi ripakil.Või on kokku lepitud et tuleb firma mingit tööd tegema, sul töölt vaba päev kaubeldud aga ei tule kedagi, sest neil eelmine objekt pooleli. On suur oht et, isetegemine läheb mingi moment frustreerivaks. Küllap su mees teab seda niigi, sellepärast ei tahagi ise ehitamisest kuulda.
 
võhik 30. jaanuar 2015, kl 00.08
Moodulmaja on läbimõeldud puitkarkassmaja.
Iseehitamine - kui suured rahad taga pole siis julgelt 2 aastat.
Tuttavad ehitusemhed ... maja ehitamine on töö, mitte neljakesi, 15 ruuduse laudpõranda panek - 1 töötab, teised joovad õlut aga õhtuks on ikkagi valmis. Kuskohast see aeg võetakse? Kui mees on sul töötu siis on asjal isegi jumet.
 
maret 30. jaanuar 2015, kl 14.35
ei mõelnudki, et tasuta tööjõud peaks olema, maksaks neilegi nn. keskmist raha, mis on kindlasti väiksem kui palgatavõõrad ehitajad.
mees ei ole töötu, kuid töö on hooajaline ja vaba aega jääks maja ehitamiseks küll.
tavalist 60-80 ruudust maja tahaks, rohkem pole vajagi.
kuna oma kodu soetamine toimub pangalaenuga siis tahaks saadava summa võimalikult optimaalselt ära kasutada.
valida on selle raha eest kas kahetoaline kõigi mugavustega pärnu kesklinnast kaugemal, mingid juba poolikud objektid 10km raadiuses või kasutada ära olemasolev krunt pärnu lähistel + ise ehitada maja.
no mõistus ütleb et viimane variant kõige normaalsem.
 
uhuuu 30. jaanuar 2015, kl 19.01
sina võid ju tahta, aga kui mees pole huvitatud sellest iseehitamisest, siis see vägisi sinu poolt pealesunnitud variant tõenäoliselt toimima ei hakka. Kui sul õnnestubki oma tahtmine läbi suruda, siis arvesta, et edaspidi oled sina kõigis tagasilöökides ja jamades süüdi.
Selline oma tahtmise läbisurumine nii olulises küsimuses on väga ohtlik ja võib sulle edaspidi väga valusalt kätte maksta. Ehitama ei hakka ju sina vaid mees peab seda tegema ja kui ta seda vägisi ning vastutahtmist teeb, siis head nahka sellest ei tule. Nii et mõtle enne, kui jõuga hakkad oma tahtmist läbi suruma.
 
ummamuudu 30. jaanuar 2015, kl 19.13
RAHALISELT on ise ehitamine kindlasti palju soodsam. seda enam kui omal on aega, et asja organiseerida. ja on soodsam kui palgata võõrad töötajad. kalli raha eest valmis puitkarkassmaja osta on ikka väga armetu. see ei ole ka normaalsete seintega majast sugugi odavam. näete, naine ehitusest palju ei jaga, ometi on praktilist mõistust rohkem ja oskab raha lugeda. ei tea millega see mees mõtleb. ja ise olevat veel ehitaja.
 
hm 30. jaanuar 2015, kl 20.10
Kavatsed tuttavaid ära kasutada odavamalt ehitamisel? Saad sõpradest lahti ning ka maja ei tule kvaliteetne.
Üldse tundub mulle, et teil maja jaoks tegelikult matriaalseid võimalusi pole.
 
hähh 30. jaanuar 2015, kl 21.49
ummamuudu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> RAHALISELT on ise ehitamine kindlasti palju soodsa
> m. seda enam kui omal on aega, et asja organiseeri
> da. ja on soodsam kui palgata võõrad töötajad. kal
> li raha eest valmis puitkarkassmaja osta on ikka v
> äga armetu. see ei ole ka normaalsete seintega maj
> ast sugugi odavam. näete, naine ehitusest palju ei
> jaga, ometi on praktilist mõistust rohkem ja oska
> b raha lugeda. ei tea millega see mees mõtleb. ja
> ise olevat veel ehitaja.

Ausalt öeldes, tundub et sina ei jaga teemast mitte midagi.
 
viimane sõna 30. jaanuar 2015, kl 21.59
kui su mees on ehitaja ja mitte "ehitaja", siis peaksid teda kuulama ja kööki tagasi minema.
 
tean 31. jaanuar 2015, kl 11.18
asi uuritud ja puuritud läbi. muidugi kusagil 100 ruuduse kohta. mõlema hind küündib 100 000 kanti, st kui võtad firma peale kes ehitab plokk/kivi või moodul. Ise tehes tuleb küll mõnevõrra odavam aga see asja ajamine, materjalide vedu, igasugused kokkulepped elekter, vesi jne, see on meeletu asjaajamine. muidugi ka see tuttavate ja odavama tööjõu palkamine. usu kui selle ette võtad, hoiad 2 käega peast kinni, milleks seda jama vaja oli.
 
tean 31. jaanuar 2015, kl 11.21
kui juba korteri mängu tõid linnast kaugemale, mis summaga siis arvestanud olete? korteri linnas saab 2 toalise juba 40 000 kätte, maja selle raha eest ei ehita kuidagitmoodi.
 
ei saa aru 31. jaanuar 2015, kl 14.21
mis on sellel teemal pistmist töö ja koolitusega?
 
maret 31. jaanuar 2015, kl 14.39
Pistmist on niipalju, et kui maja ehitama hakkame, siis oleksin huvitatud talgulistest.
 
Mussolini 21. märts 2017, kl 18.31
100 000 on palju 100 ruuduse kohta, kui ise ehitad. Ise ehitadaes võid valida ja osta soodustusega materjale. Siseviimistlust võid aastaid teha ja nokitseda.
 
Majaehitaja 15. mai 2018, kl 11.57
Kiireim, odavaim ja kindlasti ka mugavaim viis on tellida elementmaj või moodulmaja. elementmaja annab isegi paremaid projekteerimisvõimalusi.
Kogemused on siiamaani näidanud, et ise ehitama hakates venib ehitusaeg oluliselt pikemaks kui planeeritud, ehitustingimused selle aja jooksul oluliselt muutuvad(ilmaolud), sõpradel ja sugulastel ei ole aega tegelikult mitu kuud jutti ainult kellegi teise maja ehitada vaid peab ka tööl või koolis käima. Vasli ettevõte, mis on võimeline tegema ka muud kui ainult "liinilt" tulevaid maju ja tulemus on kauakestvalt kvaliteetne.

Viko House OÜ toodab kõrge kvaliteediga puitelemente ja mooduleid ning katuseferme energiasäästlike majade ehitamiseks. Ehitavad element- ja moodulmaju vastavalt tellija projektile ja vajadustele.
 
Ann 30. mai 2018, kl 15.51
Kas maja sai valmis? Mis lahendus lõpuks tuli ja mida teistele soovitad?
 
Arnel 21. august 2018, kl 23.37
Maja ehitamise tellimine sobib kui on oluline pigem aeg enda ja pere jaoks. Mõistagi võib kõike ise teha, aga samas tuleb hinnata mis on väärtuslikum (peresuhted, närvid, aeg)

Puitkarkassmaja ehitatakse soodsamalt ja suhteliselt kiiresti valmis. Ehitamisel on lihtne ka silma peal hoida igal väikseimalgi etapil:
Küsi hinda:
http://pre-house.ee
 
Everhaus 11. veebruar 2021, kl 19.57
Kui hinda ei viitsi küsida ja ootama jäädagi,
siis Everhausi hinna saad kohe
https://everhaus.ee/hind/
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!