Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
sekretär
 
kaelkirjak 18. september 2002, kl 15.20
Huvitav miks enamuse jaoks on sekretäri elukutse midagi mõttetut? Sekretärid oleksid nagu ajudeta olevused kes oskavad ainult kohvi keeta. Meie firma sekretär teeb küll palju muid asju peale telefoni vastuvõtmise ja kohvikeetmise. Ometi on sellel ametil kuidagi halb maik juures.
 
sekretär 18. september 2002, kl 15.28
Pole kyll näinud et sekretäri elukutsesse kuidagi halvasti suhtutakse,pigem vastupidi - alati tullakse dokumentide vormistamisel ja tõlkimisel/õigekirja kontrollimisel sekretäri juurde et sina kindlasti tead...lisaks veel igasugust muud informatsiooni. Kui sekretär paistab arukas ja abivalmis ning ei viili ainult päevad läbi küüsi pole kellelgi midagit ytlemist ja sekretär on vaata et kõige vajalikum inimene firmas.
 
capote 18. september 2002, kl 15.56
et ka ei tea et suhtutakse halvasti - hea sekretär on firmas universaalne inimene - tema käest võib alati ja kõike küsida, kui ta ise vastust ei tea siis teab ta seda KES vastust teab.
selline kogemus olnud heade sekretäridega.
vot.
 
sekretär II 18. september 2002, kl 15.59
on jah paha vari selle ametinimetuse peal.
ja kõik halvad tööd suratakse ka sekretäri kätte. ja kui midagi on kehvasti jälle sekretär olgu see, kes mingi ja vabandagu ja pakkugu välja lahendusi.

nõmeduse tipp on see et kohustused ületavad kõiksugu volitatuse piirid.

õnneks mu ülemus näeb minus rohkemat, kui kohvikeetjat.

ahjaa. ja muideks igat viimset kui ühte sekretäri peetakse litsakaks.
 
Karamell 18. september 2002, kl 16.17
SekretärII: peetakse litsakaks? kes peavad ? Kas sa teed järeldusi ainult selle põhjal kuidas sinusse suhtutakse? Mina ka esindan seda elukutset ja olen tõeliselt tänulik kolleegidele praeguses kohas ja ka tulevases töökohas - kõik suhtuvad minusse nagu professionaali, küsivad arvamust jne. Oleneb ikka vist isiku intelligentsuse tasemest - kes ennast millest segada laseb !
 
Leila 18. september 2002, kl 16.18
mõni mu tuttav ka arvab, et sekretäri töö ongi selline: naeratad, teed kohvi, lobised sõbrannadega, muud midagi. Õnneks on mu ülemus naissoost, vähemalt vihjed sellele, et ma oma bossiga magan, jäävad ära :)

Aga tööl... Siin sõltub juba palju sellest, kus sa töötad ja kuidas sa oma tööd teed. kui sa tõesti mitte midagi ei tee, siis loomulikult inimesed arvavad, et oled tööle võetud selleks, et istuda ja "be pretty".
 
tohoh 18. september 2002, kl 16.20
Sekretär on firma visiitkaart - on loomulik, et ta nö assisteerib ja teeb kõik "halvad tööd" ja vabandab ja pakub välja lahendusi, et ta oskab vigadeta kirjutada, keedab kohvi.Kui tarvis on ka pihiema.Eks see oleneb ikka enda hoiakust kas peetakse litsakaks või mitte.(Ei taha solvata)
 
Sekretär l 18. september 2002, kl 16.21
Tõesti ei saa aru jah mis koht see selline on kus sekretäri litsakaks peetakse kui ise selleks põhjust ei anna. Tuleb siis ise kuskile soliidsesse firmasse tööle minna kus töökaaslastel ei ole eelarvamusi. (Ise töötan firmas kus kõik kolleegid on mehed ja pole kunagi olnud suhtumist, ja isegi väiksemat vihjet seksi või litsakuse kohta sest kõik oskavad üksteist piisavalt austada)
 
sekretär II 18. september 2002, kl 16.26
ok, ma ei rääkinud endast, et mind peetakse litsakaks.
kas ei ole mitte nii, et haiglates ÕED, firmades SEKRETÄRID jne

Õnnitlen teie sõjakust!
 
pipi 18. september 2002, kl 16.28
kui sekretär nii universaalne jne on, siis MIKS ON SEKRETÄRIDEL NII NAERUVÄÄRSED PALGAD?
 
Leila 18. september 2002, kl 16.33
pipi: ta on nii universaalne, et saab isegi kõige väiksema palgaga elada... Iga päev uued riided seljas, korralikud kingad jalas, soeng korras, kallis kosmeetika, parfüüm, toetab vanemaid, endal ka perekond, käib väljas kah... Vot selline universaalne inimene on sekretär.
(Ise tegelikult olen oma praeguse palgaga rahul, varem oli tunduvalt väiksem)
 
kaelkirjak 18. september 2002, kl 16.47
Kui palju siis on sekretäride keskmine palk? Meie oma saab nt 8000 kätte, ei ütleks et see metsikult vähe on...
 
mupsik 18. september 2002, kl 16.52
Mina arvan ka, et sekretäride palgad nüüd küll väikesed ei ole. Oleneb muidugi organisatsioonist ka. Olen ka kuulnud selliseid summasid vahemikus 6000-10000 krooni.
 
Leila 18. september 2002, kl 16.53
Mina saan kätte 7000, endises töökohas: algul 3000 kätte, siis kui tahtsin ära minna tõstsid 4000-ni (ka kätte)- ja sellest pidin veel õppelaenu tagasi maksma.
 
tohoh 18. september 2002, kl 17.04
to sekretär II: no mis seltskonnas Sa küll liigud?!
Minu palk on küll alla keskmise,praegu vaatan, et peaks vist ka tõsiselt kohavahetusele mõtlema.
 
Dauphine 18. september 2002, kl 21.09
kui enamik kes siin delfis räägib on sekretärid
ja enamik naisi siin delfis on oma hoiakutes litsakad,
siis pean küll arvama, et sekretärid on litsakad
 
ongi nii 18. september 2002, kl 22.00
dauphine jutu jätkuks veel: päev otsa delfis pläägutades saate veel palka 7000.-!!!No mille eest ometi!? Loomulik, et mitte töö tegemise eest, eksole! Sek -retäärid..
 
mailiis 19. september 2002, kl 09.18
ma arvan et see on väga haruldane kui sekretär saab 10000 krooni kätte. ilmselt on sellel inimesel väga palju selliseid kohustusi mis ei seostu tavalise sekretäri mõistega.
 
Kah sekretär 19. september 2002, kl 10.23
No nii!

Arvan ka et palka saan oma oskuste kohta vähe, samas kuna firma on muutunud väga väikeseks on ka minul tööülesandeid vähe.

Samas on ülesanded tohutult erinevad. St. teha tuleb mida iganes. ja sellega pean hakkama saama.

Kui mõelda, et viimasest koolitusest on möödas aastaid.

Töö on selline, et näiteks 2 aastat järjest toimub suhtlemine pea kõikide klientidega inglise keeles, siis järgnevad kolm soome keeles, järgnevad vene keeles.

See tähendab, et absoluutselt kõiki oskusi, ka head võõrkeelte oskust on vaja. Ja see peab olemas olema ilma igasuguse täiendõppeta.

Kui ühel hetkel on vaja hakata koostama presentatsioone. Siis sel hetkel PEAN seda oskama.

Kui vaja hakata organiseerima seminare. Siis 0-st pean hakkama seda tegema.

Samas võin kuude viisi istuda laua taga, nii et mitte midagi teha ei ole. Keedangi kohvi, vastan telefonile ja registreerin/suunan edasi kirju/maile jne. Ongi kõik.

See tähendab, et peavad olema kõik sekretäri jaoks vajalikud oskused, teadmised. Tööd teatud ajahetkedel lihtsalt ei ole ja ma ei saa sinna mitte kui midagi parata.

Samas iluasi vaid olla ka ei saa, sest ehk homme on vaja teha mida iganes mis nõuab oskusi.

Ja isiklikult ei tea/tunne ühtegi sekretäri kellel oleks ülemusega raha/seks suhe.
 
Caro 19. september 2002, kl 11.11
Ütleks ka paar sõna, kuna olen samuti sekretär. Minu meelest pole see sekretäritöö samuti nii väga lihtne midagi. Kogu aeg uuri midagi, sebi, tee... Õhtuks oled lihsalt nii väsinud, et ei liiguta enam lillegi. Igaüks arvab, et ta võib sind käskida ja keelata firmas. Oma arust sain ka hästi palka, kuid kui loen siin mingitest sellistest numbritest nagu 7000-10000, siis saan üsna vähe. Ja maksan samuti õppelaenu ja üüri. Ja ausaltöeldes ma ei usu, et kohe on võimalik leida sellise 7000.- palgaga uus koht. Samas ütlen ma, et mulle meeldib mu töö! Pean palju suhtlema meeldivate klientidega ja mul on nii palju tööd, et päev läheb kiiresti. Eks on ka ebameeldivaid inimesi ja kogemusi, kuid kellel meist neid ei oleks. Lihtsalt ebameeldivused tuleb ühest kõrvast sisse- teisest välja lasta ja mitte kõike südamesse võtta. Muidu ei suudakski elada. Ilusat tööpäeva teile - kaaskannatajad!!!!!!
 
Sekretär l 19. september 2002, kl 13.54
Sekretäri palk sõltub täiesti oskustest,kohustustest ja firma suurusest.Endal eesti keskmine palk, sealjuures aga väga meeldiv kollektiiv ja erivad tööülessanded (mitte pidev telefonivalve ja kohvi keetmine),lisaks saan veel tasuta koolitust kui vajan. Peaaegu 2 aastat juba samas firmas tööl ja minema kyll ei kipu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!