Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
kurt
 
puue 02. oktoober 2002, kl 12.38
Otsin Tartus tööd oma kurdile pojale.
Poeg on 22 aastane, korralik poiss, ei joo ega suitseta, väga kohusetruu ja kokkulepete täitmisel punktuaalne. Suhelda saab temaga SMSi kaudu (kogu kurtide kogukond sõnumleb pidevalt omavahel), kirja teel ning suult loeb ta ka ja saab jutust aru (kui just väga filosoofiliselt ei väljendu). Igapäevaelu tasandil saab edukalt suhtlemisega hakkama; räägib ka võõrale inimesele täiesti arusaadavalt kuigi grammatiliste vigadega. On koolis õppinud veidi puutööd (keskharidus kurtide koolist), valdab mõnevõrra arvutit, oskab videoaparatuuriga ringi käia, amatöörautojuhiload on ka ja sõiduvilumus samuti - vanemate autoga on sõitnud mitu aastat. Mingit õpitud eriala veel ei ole, lihtsamate oskuste õpetamist saan ise vahendada, keerulisemate oskuste omandamiseks saaksime tellida viipekeeletõlgi.

Igasuguste tööpakkumise kuulutustele vastamisel arvatakse tavaliselt, et neil ikka rohkem kuuljat vaja. Igasugune töö aga intensiivset suhtlemist ei vaja, rahvas lihtsalt pelgab kurti võtta. Ise haiglas olles seal tuttavat kurti sanitari kohates kuulsin küll arstidelt tõsist rahulolu oma kurdiga - kogu info tuleb nägemisest - mustus häirib eriti - ei ole joodik nagu paljud muud vähenõudliku töö tegijad aga väga puhas ja korralik ning kohusetruu... Ei oskagi teda kuidagi aidata, ise asja ajades ta tööd küll kuidagi ei leia... Noor mees passib kodus, teeb koduseid töid ja tunneb end ülearusena...Samas võiks ta ju kasvõi kuskil laos abitöö olla, ehitusel lihtsamat tööd teha, mida iganes...
Ehk oskab keegi midagi soovitada.
 
riina 02. oktoober 2002, kl 13.32
ma tean ühte kurti, kes on arvutispetsilist ja väga väga hea spetsilist. kui kahjuks sulle omalt poolt midagi abistavat soovitada ei oska.
 
... 02. oktoober 2002, kl 13.36
miks siis kohe abitööliseks? Mitte et see halb oleks aga miks sa limiteerid omaenda lapse tulevikuväljavaateid? Meil on raamatupidaja, muide mees, kurt. Eelmises töökohas oli telefonimüüjate müügijuht peaaegu pime. Veidi nägi kah aga mitte eriti. Arvutit luges spetsiaalse programmiga. Minu mehe firmas on finantsjuht ratastooli-inimene. Anna oma lapsele võimalus õppida, miks mitte raamatupidamist vüi veebidisaini või programmeerimist vms
 
puue 02. oktoober 2002, kl 13.54
Tänud, tõesti tänud Riinale!

Asi selles ongi, et ta ei saanud ajaloo eksamil 20 punkti täis( analüüsiv-jutustav osa ju kehva) ja ei saanud seega üritada edasi õppima. Tahtis minna kõrgemasse tehnikakooli arhitektiks õppima, projekti loeb lapsest saati, ruumiline taju on väga hea, lemmikaine koolis joonestamine, ruumiline korrastatus on talle väga oluline. Loodan, et tast saab kunagi arhitekt, üks kurt poiss seda juba õpib ja saab hakkama küll. Ja kui ei saa ka arhitekti, sellise haridusega saaks teha ikkagi midagi paremat kui luuda või harja.

Tänud, Riina - jutt jumala õige!
 
Luna 04. oktoober 2002, kl 17.07
Aga tehnikumides saab ka õppida, tasuta muide! Ja konkurss on tavaliselt väiksem kui ülikoolides. Ja sealt saab rakendusliku kõrghariduse päris paljudel erialadel. Otsi tehnikumide kohta infot - väljaspool Tallinna on neid ikka ka. Edu!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!