Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
Lapsehoidjaks USAsse
 
liisupeti 10. oktoober 2002, kl 14.58
Kas keegi on käinud ja oskab ehk kogemusi jagada USAs lapsehoidjaks olemise kohta?
Tekkis isu minna. Kool (ülikool) sai läbi ja tekkis tahtmine teha midagi sootuks teistmoodi.
USAsse tahaks minna just keele pärast. Huvitav oleks seal ka midagi õppida.

Kust leida perekond? Kas ainus võimalus on agentuuri kaudu (hästi ei tahaks)?

Äkki kellelgi on mingeid vihjeid.

Ootan ja loen rõõmuga.
 
AP 10. oktoober 2002, kl 15.05
MINE KIIIINDLASTI!!!!
Mina käisin, aga agentuuri kaudu siiski...
Sest seal vïb tekkida igast probleeme ja siis on parem, kui kindel seljatagune olemas...
Soovitan Language Learning Service...
Aga kui sa tahad kuidagi mustalt minna, siis see on vähä risky värk!
 
liisupeti 10. oktoober 2002, kl 15.11
TO: AP

Ise tahan ka hirmsasti minna.

On sul selle agentuuri kontaktandmeid??
 
tea 10. oktoober 2002, kl 15.21
Üldiselt need agentuurid, kes lehes end kuulutavad, on usaldusväärsed. Agentuuri kaudu saad mida: sul on seal tugigrupp, juhendaja, kelle käest nõu saada, nad garanteerivad, et pere, kuhu lähed, on korralik (nõuded perele: lapsehoidjale oma tuba, enamasti ka oma auto kasutamiseks, lapsehoidjal kindel tööaeg, kuhu hulka enamasti ei kuulu majapidamine, koristamine-söögitegemine eraldi kokkulepetel, st agentuur garanteerib sulle heal majanduslikul järjel oleva perekonna, sest ka pered testitakse nne läbi), konfliktide puhul perega (ja neid võib tulla) aitab agentuur leida uue perekonna, korraldatakse kokkusaamisi sama programmi teiste lapsehoidjatega, garanteeritud puhkuse aeg selle aasta jooksul, mille kestel näiteks käidi kambakesi Bahamal.

Üksi olles oled ainult iseenda eest väljas, mis on kah muidugi teatav elukool, aga positiivseid kogemusi võib napiks jääda.
 
krissu 10. oktoober 2002, kl 15.53
language learning center
ka mina käisin selle agentuuri kaudu nende kodulehekulg on:
www.lls.ee
seal kogu info!
Loe ja mine kindalsti!!
 
mina 11. oktoober 2002, kl 10.37
Enamus agentuure võtavad siin vahenustasu mingi paar tuhat krooni, aga ise olen ka mineja ja leidsin sellise lehe nagu http://www.hot.ee/aupairinamerica/ ja nemad on ainukesed kes ei võta vahendustasu. Ja oktoobri kuus on veel soodustus 175 dollarit
 
kenzo 11. oktoober 2002, kl 12.39
Soovitan kindlasti ja just nimelt selle firmaga (http://www.aupairamerica.co.uk). Minu tütar oli ka aasta
ja on nüüd juba paar kuud tagasi, keel vabalt suus.
 
mari 11. oktoober 2002, kl 15.25

Soovitan kindlasti minna, kuid USAsse ilma agentuuri abita ei saa. Ainus halb asi agentuuri kasutades on see, et sa praktiliselt ise ei saa peret valida, tavaliselt pakutakse umbes kolm varjanti. Kui soovid ise rohkem peret valida, siis võib internetist endale ise pere valida ja kui perega kokkulepe olemas, võta ühendust agentuuriga.
Ise käisin lapsehoidjaks Inglismaal, otsisin internetist pere ja nad saatsid mulle küllakutse, seetõttu piiri peal mingeid probleeme ei tekkinud. Huvitav kogemus on see igatahes.
 
minna 12. oktoober 2002, kl 01.09
Hei Mari- räägi mulle Palun lähemalt Inglismaa kohta - tahaks ka ...kust leida - äkki on sul soovitusi - ehk aitad peret leida....oleksin väga tänulik- sest ei mahu enam hästi nendesse vanuse raamidesse nendes agentuurides aga ei usu ,et oleksin lootusetu.
 
AP 12. oktoober 2002, kl 13.10
Aga kas kellelgi on Itaalia kogemus????
 
mari 12. oktoober 2002, kl 16.09
Minnale:

Internetis on olemas spetsiaalsed saidid au-pair töö jaoks, vaata nt ww.GreatAupair.com, www.aupairs.co.uk/, www.aupair-world.net/ -nende saitide kaudu on põhimõtteliselt võimalik leida töö ükskõik millises riigis.
Seal saad täita ankeedi, oluline on et sa enda kohta piisavalt palju kirjutad(pildi lisamine tuleb ainult kasuks), vaata kasvõi mida teised on kirjutanud. Kõik need saidid tahavad ka raha saada, kuid maksmine ei ole oluline, sest kui sa paned pere enda hot listi, siis kui pere on raha maksnud, saavad nad sinu e-mail aadressi teada. Pered, kes ei raatsi raha maksta on lihtsalt ihnuskoid, kes hiljem ka aupairile lisatundide eest ei maksa.
Enda tel. nr ei soovita panna, mõistlikum on ikka alguses e-maili kaudu suhelda.
Ja loomulikult ei hakka enamasti keegi kontrollima, kui palju sul ikka lapsehoidmise kogemust on, mõistlikuse piires valetavad kõik.

Niisama omal käel minnes tuleb loomulikult ise kõik tingimused kokku leppida. Soovitan minna ainult suurlinna, kus ikka keeltekoolid ja spordisaalid piisvalt lähedal asuvad(ühistransport on seal väga kallis).Pere ei maksa keeleõpingute, lennupiletite ega mitte millegi muu eest enamasti; oma tuba ja söök on küll pere poolt. Üldjuhul makstakse 45 naela nädalas, vähesed pered maksavad rohkem. Mõistlik on valida pere, kes tahab rohkem tööd ja maksab ka rohkem, kuna paljudel juhtudel võib töötunde esialgsest kokkulepitust rohkem tulla, aga mingit lisatasu ei maksta. Soovitan otsida pere, kus ka naine tööl käib, kuna siis on lastega lihtsam hakkama saada ja on ka pere hindab sinu tööd rohkem( igavlevate koduperenaiste arvates on 10 tunnised au-pairi tööpäevad ainult logardamised).

Kuna Inglismaale Eestist ametlikult au-pairiks minna ei saa, siis saad minna ainult 3 kuuks aastas(viisavabalt vist kauem ei saa viibida). Kindlasti tuleb lasta perel saata faxiga küllakütse, kus ei tohi olla kirjas, et sa tööle lähed. Valmis peab olema ka selleks, et piiripeal küsitakse, et kuidas sa seda peret tunned(nt sõbrad) ja miks sa tulid(nt. keelepraktikale). Kindala kuupäeavaga tagasisõidupileti olemasolul on ka lihtsam.

Minna pere leidmisel ma sind aidata ei saa, kuna see pere kus ma olin ei vaja enam au-pairi ja teiseks elasid nad 30 miili Londonist väljas, kus vaba ajaga küll midagi polnud peale hakkata ja teisi au-paire ka läheduses ei elanud.

Kui keegi soovib veel täpsemat infot saada, siis võib mulle meili aadressile kirjutada, aitan meeleldi.
 
juta 14. oktoober 2002, kl 12.25
Aga kuidas selle trahvimaksmisega on, et kui tuled varem tagasi, pead mingi summa trahvi maksma?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!