Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
keeletu
 
piia 12. oktoober 2002, kl 15.31
Piinlik kirjutadagi ja sageli pean sama tundma, et ei oska keeli st just inglise keelt. Tase on selline väga nigel, koolis oli lihtsalt väga kehv õpetaja ja aeg(80-ndad) ka veel ei stimuleerinud õppima.
Olen küll mõnel kursusel käinud, kuid suurt juurde pole saanud.
Samas töötan sellises kohas, kus üha enam tunnen vajadust seda hästi osata. Igapäevase suhtlemise võimalust ja vajadust just pole, aga tunnen, et ei saa tööalaselt enam edasi areneda ilma keeleoskuseta.
Oskab ehk keegi nõu anda, et kuidas kõige parem oleks keelt õppida või kuidas teie kõik oskajad olete selle selgeks saanud?
Ootan teie häid soovitusi.
 
õpilane Kiir 13. oktoober 2002, kl 14.26
Käin Encore Erakoolis. Õpin seal inglise keelt ja vene keelt. Sest häbi küll, ma ei oska vene keelt ka. Käin üksi õpetaja juures. Saan siis täpselt küsida, mis mul vaja on ja tema õpetab ka mind ja arvestab sellega, mida mulle kõige rohkem on vaja tampida. On mugav küll. Käin umbes korra nädalas kummaski tunnis. Algul arvasin, et äkki on seda vähe, aga praegu tundub, et parasjagu, sest tegelikult saan nii palju tunnis tähelepanu ja võimalust koha peal õppida, et tihedamini käia ei viitsiks. Kui sinna õppima läksin, siis öeldigi, et neil see õppimise seal nii just käibki ja valida saab päris hästi neid kohal käimise aegu. Hirmus odav ei ole, aga kui mõtlen, et vähemalt inglise keele õppimisest kuskil grupis pole mulle siiani mingit tolku olnud, siis arvan, et individuaalõpe on oma hinda väärt. Tunnen ennast praegu tõesti palju kõvemana. Tassin sinna ka kaasa sellisel teemal asju, mis mul tööd puudutavad. Ega nad seal mulle tõlketöid ei tee, aga abi saan ja ausalt oskan nüüd juba ise ka midagi ära teha. Nendel on koduleht www.encore.ee
Vaata, äkki sobib.
 
:))) 13. oktoober 2002, kl 15.22
Kiir on reklaamiagent :))))
 
õpilane Kiir 13. oktoober 2002, kl 15.35
Vat kui huvitav. Ükskord julgesin soovitada minumeelest väga head juuksurit. Siis arvati jälle, et olen reklaamiagent või lausa ise see juuksur. Ega vist muudmoodi ei saa, kui tuleb kõike maha hakata tegema. Aga siis poleks ju vaja siin teistelt soovitusi küsida. Nojah, aga juhust kasutades katsun siis veel mõnd asja reklaamida:
*mulle meeldib väga see uus l'oreali shampoon, see oranzhis pudelis
*mulle meeldib väga pesta pesu bonuxiga (hea odav ja peseb)
*mulle meeldib a'le coq premiumi õlu
*mulle meeldib colgate whitening hambapasta
*hambaarstidest on minu lemmik dr. Eving Radixist
*perearstidest meeldib dr. Prits Telliskivi Perearstikeskusest
*pankadest meeldib Hansapank
 
vuubets 13. oktoober 2002, kl 22.35
Mina ei osanud ka inglise keelt. Koolis olin muidugi õppinud, aga mingisugust praktikat ei olnud. Rääkida ka ei julgenud, kartsin vigu teha. Siis aga leidsin endale välismaalasest kirjasõbra. Alguses võttis kirja kirjutamine kohutavalt aega, sõnaraamat oli kogu aeg käes. Mõne aja pärast hakkasime sõbraga ka messengeri vahendusel reaalajas suhtlema. Ja nii see keel tasapisi (tegelikult isegi väga kiiresti) tuli. Nüüd ei ole enam mingit probleemi suhtlemisel.
 
Elsa Gretskina 14. oktoober 2002, kl 13.43
Soovitaks seda meetodit, mida ise kasutasin - osta mõni inglisekeelne ajakiri sulle huvitaval teemal ja hakka alguses lühikesi artikleid lugema. Tore on kui on pildid ka - saad paremini aru. Näit kodukujundus või seltskonnaelu või autod -mis pole sulle igav. Alguses on raske pihta saada - pildid ja sõnaraamat aitavad. Lühikeste kompaktsete jutukestega ei kulu mingit aega, kui ühele ei saa pihta - proovi teist; vea ajakirja kogu aeg kaasa - kui oodata vaja, võta välja ja pusi edasi, näid kõigile targa, huvitva ja tegusa inimesena, kel on lai silmaring( selle meetodi boonus!) Kaunis kähku omandad passiivse oskuse; kui saabub juhus aktiivset proovida, ei jää hätta ja muidugi mida rohkem räägid, seda paremini. Jätkukursus - naistekas või kriminull. Meetod odav, ei nõua kindlaid õppeaegu ja ebahuvitava lektüüri lugemist, ainult törts motivatsiooni ja järjepidevust.
 
tsinna 14. oktoober 2002, kl 14.18
vuubets, kust sa leidsid kirjasõbra?
 
Marit 14. oktoober 2002, kl 16.57
Endal ka plaanis keele õpingutega tegelema hakata ja Sinu see variant kord nädalas vene keelt ja teinekord inglise keelt olek igati mõnus. Palju Sul üks kuu seal maksab?
Ette tänades...
 
õpilane Kiir 14. oktoober 2002, kl 17.58
Maritile:
See ei ole nii, et iga kuu on mingi kindel summa. Helista ja küsi järgi. Oleneb vist sellest kui palju õppida tahad. Mina võtsin üheksa kuud ja kord nädalas. Aga vahele võib ka tunde jääda, kui iga kord minna ei saa. Võid hiljem uuesti minna. Ma ei hakka siin pikalt seletama, sest pärast arvab jälle mõni, et olen reklaamiagent. Parem küsi ise järgi. Mul pole praegu telefoninumbrit käepäras, aga kodulehe ma siin enne andsin.

Elsa Gretskinale:
Proovisin ka kunagi raamatuid lugedes keele selgeks saada. Ausalt öeldes inglise keelt isegi oli päris võimalik lugeda, aga vene keelega läks asi hulluks. Pealegi ei olnud mul lugemiseks eriti aega. Ja rääkida oli ikkagi piinlik. Oled tubli, et Sul on niisugust püsivust.
 
ggg 16. oktoober 2002, kl 13.35
väga hea idee sul.
ise õpin küll kursustel inglise keelt, aga just mõtlesin, et ostaks mingi lasteraamatu, et nagu kiirmeini ise edasi õppida.
aga sinu idee veel parem, saaks ka lisaks leotule pilte ja kasulikke nippe (nt. kodukujundus, köök jne)

tänan
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!