Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
vene keel
 
andetu? 14. oktoober 2002, kl 12.18
Eespool kirjutati inglise keelest, minul jälle probleem vene keelega.
Viimati õppisin põhikoolis, seega kokku õppinud vene keelt 6 aastat, aga no ma ei oska kõige primaarsemaid väljendeidki. Praegu läksin ülikooli kõrvalt kursustele, kus siis 2 gruppi - keskmine ja kõrge tase. Läksin keskmisesse ja olen vist ainuke, kes kohe no mitte midagi ei oska, tunnen ennast alaarenenuna. Kas kuidagi iseseisvalt õppida ei ole võimalik? Keelepraktikat oleks vist ka vaja...
Kusjuures muidu on mul keelte peale hea pea, aga vaat see vene keel...
 
liiga palav 14. oktoober 2002, kl 13.38
Ei ole andetu, praktikat on vaja. Katsu vene kanalitelt filme vaadata, leia endale venelasest tuttav ja ülejäänud tuleb iseenesest.
 
leena 14. oktoober 2002, kl 13.56
Mitte sina ei ole andetu, vaid vene keel on lihtsalt üks raske keel. Aga Eestis ei ole selle omandamine siiski raske, kõige paremini aitab praktika s.o. venelastega suhtlemine, nagu liiga palav ütles, vene kanalitelt filmide ja uudiste vaatamine, vene ajalehtede, ajakirjade, internetiportaalide lugemine. Kõigist neist saab õppida keele erinevaid alaliike - kõnekeelt, ametlikku teksti, natuke kirjanduslikumat keelt. Ise olen alati vene keelt osanud, ei teagi, kust õppisin, ilmselt väiksena vene kanalitelt "Sherlock Holmesi", "Merekoletist" ja muud head ja paremat ;))) vaadates, aga kui ma peaaegu iga nädal ei suhtleks ja ei meiliks venelastest sõpradega, ei oskaks ma varsti isegi vist daa ja njet öelda, nii et kogu aeg peab võimaluste piires tegelema asjaga.
 
üks venelane 15. oktoober 2002, kl 22.03
olen eelpool mainitud soovitustega täiesti nõus, kuigi sellest ausalt öeldes ei piisa. Mul on sama probleem hoopis eesti keelega, mida olen koolis õppinud 12.a, aga kui tuli aeg üikooli minna, siis avastasin, et tegelt midagi ei oskagi. Õnneks kuidagi sain kõrgkooli sisse, kus õppimiskeeleks oli eesti k. Nüüd 3.a on läbi, aga tunnen, et ikka ei oska keelt nii hästi kui tahaks, kuna just suhtlemispraktikat oli vähe, mis on aga kõige parem viis õppimiseks. Niisiis tahaks leida endale sõpra/sõbrannat, kellega saaks nt meili teel suhelda, esitada rumalaid küsimusi (nt kuidas õige on kas tahan sööma v tahan süüa jm). Oleksid sa huvitatud?
 
üks venelane 15. oktoober 2002, kl 22.08
jäi kirjutamata põhilause: oleksid sa huvitatud aidata mind eesti keele õppimisega, mina aga igati aitan sind vene keelega.
 
Andetu 15. oktoober 2002, kl 22.19
olen :o)
jäta siia oma e-mail
 
Jelena 16. oktoober 2002, kl 15.58
eks siis kirjuta kah:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!