Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
saksamaa
 
kati 22. oktoober 2002, kl 17.45
Plaanis minna saksamaale (või siis saksa keelt kõnelevatesse riikidesse)lapsehoidjaks. enne tahaks kuulda arvamusi,kes selle asjaga on kokku puutund.(kogemusi) milliseid Eesti agentuuride teenused olete kasutanud?
 
mari 22. oktoober 2002, kl 20.05
olin saksamaal lapsehoidja kuus aastat tagasi, mitte agentuuri,vaid tuttavate kaudu.soovitan igal juhul, oli väärt kogemus.
 
ilus mälestus 23. oktoober 2002, kl 11.38
Olin minagi lapsehoidja 7 aastat tagasi ja siiani meenutan. Aga agentuure ei soovita. Maksad end lolliks ja tihti satud ka sellisesse perre, et...
Tuttavate kaudu on ikka kõige parem. Kuhugi perre, kus keegi on juba olnud või siis las otsib Sulle pere keegi, kes praegu ise seal on jne. Ja enne millelegi allakirjutamust või kindla jah sõna andmist peab kõik täpselt läbi mõtlema, rääkima. Mida tahad, ootad Sina, mida nemad. Kui suur on nn palk, kas makstakse ka lisatundide ja näiteks nädalavahetuste eest, mis tavaliselt on vabad. Kes maksab sõidud, tööloa. Milisesse keeltekooli Sind pannakse, kes maksab selle eest (tavaliselt ikka pere. Täpsed töötunnid, ravikindlustus jne. Pisiasjadest võivad hiljem suured probleemid tulla. Olen ise saksa filoloog ja enam mu sõpru ja kursusekaaslasi on mingil ajahetkel lapsehoidjad olnud. Sellest ka erinevad kogemused.
 
mari 23. oktoober 2002, kl 13.42
ilus mälestus, täpselt sama jutt minu poolt! üldiselt on ikka nii, et keeltekooli maksab pere, samuti kohaliku transpordi kuupileti (no suuremas linnas v6ib see muidugi praegu k6va virisemist tekitada, aga nii on ette nähtud). keeltekooli 6ppematerjalid maksis minul ka pere aga see on kokkuleppe asi. kindlustatud oled muidugi pere poolt.

psühooloogiliselt on see asi vast raske, kui oled veel noor ja tuled siia oma pere harjumustega- samas, noor inimene peaks olema just avatud ja vastuv6tlik k6igele uuele. peaasi, et pere sulle pähe ei istu ja sa ei muutu mingiks viiendaks rattaks vankri all.
 
Remmel 02. november 2002, kl 18.53
Hei, olin lapsehoidjaks Saksamaal 6a tagasi. Lapsehoidjaks saab ka ilma siinse vahendajata. Ise kasutasin Saksamaal asuvat bürood IN VIA, kes võtab vastu sooviavaldusi. Maksjateks on perekonnad kes agentuuri poole pöörduvad. Samuti toimub agentuuri kaudu vahendatud tüdrukutel agentuuripoolne nn silma peal hoidmine - helistatakse tüdrukutele, perekonnale ja korraldatakse üritusi. Ehk siis kaitsevõrk täiesti töötab. Muidugi on ka kandidaatide sõlumine tugevam. Lisaks avaldusele peab esitama 2 soovituskirja, tõendi saksakeele õppe kohta ja artitõendi koopia.

Sattusin sel viiail saksa -uus-meremaa lenduri-stjuardessi perekonda. Kantseldada olid 3a tüdrukutirts ja 5a poiss. Aasta oli igati vapustav...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!