Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
totaalne töötu
 
tööotsija 23. oktoober 2002, kl 13.55
Kust ja kuidas oleks üldse võimalik tööd saada? Eeldused saada kasvõi tavapäraseks sekretäriks on absurdsed. Tavaline on kõrgharidus (seda kah vastavalt siis suunitlusele, kas majanduslik, tehniline vms.), kuigi eelnevalt on öeldud, et tööülesanded on nt. dokumentide korrashoid ja klientidega suhtlemine. Vähemalt kahe võõrkeele oskus suulisel ja kirjalikul tasemel. Noh ja siis lisanduvad sinna juurde igasugu lisaväärtused. Näiteks antud hetkel peaaegu sobiv pakkumine, kuid vajalik on isikliku auto olemasolu... Ühesõnaga mina oma hetkel veel lõpetamata kõrgharidusega (teha on jäänud veel vaid paar üksikut asja ja see tööl käimist ei segaks) jäängi istuma. Isegi nii palju ei saavuta, et saaks või anonüümsest cvst kaugemale, st saaks või tööintervjuule, et natukenegi ennast "näidata".
 
dere 23. oktoober 2002, kl 14.31
Kes on 'tavapärane sekretär'? Sellist mõistet naljalt tänapäeval ei ole. Sekretär peab olema kõrgelt kvalifitseeritud ja tavapärane mõjub isegi halvustavalt.
 
tööotsija 23. oktoober 2002, kl 14.44
Ma ei mõelnud "tavapärase" all midagi halvustavat. Kõrgelt kvalifitseeritud - lai mõiste. Kindlasti ei saa aga TÜ majandusharidusega pidada enam kõrgelt kvalifitseeritud sekretäriks. Kui ma mõtlen, siis eeldused olla hea sekretär, oleks mul põhimõtteliselt olemas - töökogemus ja mitte ainult sekretärina, assisteerimisena (mis käib ehk kvalifitseeritud sekretäri juurde), läbitud osa õpinutest ülikoolis - ehk teadmised, viisakas suhtlemine (ehk laiemalt võttes suhtlemisoskus), arvuti (jah, see on sekretäritöö elementaarne vajadus) ja siin tulevad "käärid" - heal tasemel saksa keel, vähemal määral inglise keel. Ühesõnaga - must-valgel kirjas kõrgharidust ei ole, inglise keel - kirjalikku 100%list lubada ei saa jne. Ühesõnaga olen suhtelises kinnises ringis...
 
Tix 23. oktoober 2002, kl 14.46
Oota, sul on TÜ majandusharidus kohe käes ja sa tahaksid saada sekretäriks?
Oih.
 
to tix 23. oktoober 2002, kl 15.00
Kas sa tõesti arvad, et peale kooli saab kohe majandusministriks??? Ja kui veel töökogemust ka pole??!!!
Ära aja naerma..
 
tööandja2 23. oktoober 2002, kl 15.01
kuule tix mida sa ohkad. tead neid majandus haritlasi jne on väga palju. isegi väga!!


Aga töötule jõudu otsimises! samas helista ja küsi, et milleks auto ja kas ilma kohe üldse ei saa! Olen ise üle-elanud 2 sekretäri konkursit ja võin sulle öelda, et ühel oli konkurss ca 1/300 ja teisel 1/70. kui ma nüüd peaks sellist konkursit läbi viima siis keevitaks sinna ikka kõvasti asju juurde nt. soovitavalt geenitehnoloogi haridusega vms. põhiline see et võta ühendust ja räägi. Lootuseks sulle nii palju, et mu praegune sekretär ei vastanud kuulutuses olevatele tingimustele ja pole ta ka blond, noor,vallaline jne. Aga oma visaduse ja asjalikkusega ületas ta teisi konkurente
 
tööotsija 23. oktoober 2002, kl 15.20
Valearvamuste vältimiseks, see TÜ majandus oli näitlikustamiseks, ajendatuna töökuulutustest, kus otsitakse majandusliku kõrgharidusega sekretäri. Minu puhul on aga mängus kunagine ilmselge mõtlematus, sest läksin puht huvist ajalugu õppima. Ja siin ma siis nüüd olen - põhimõtteliselt juba peaaegu kõrgharidusega, vanus 26, töötu, täiesti sobimatu tööks (?). Kõige kurvem on lihtsalt, et isegi intervjuule ei pääse.
 
tööandja2 23. oktoober 2002, kl 15.25
Näe Laar tundus ka oma segase mulinaa täitsa mõtetu mees aga eest kaua-egsen peaminister! Nii et ära lootust kaota
 
mymla25 23. oktoober 2002, kl 15.29
Lootust ära kaota, aga inglise keel võta tõsiselt ette. Selle oskust peetakse sama oluliseks kui hingamist.
 
Saabastega Kass 23. oktoober 2002, kl 15.41
Kui sa läksid seda eriala õppima huvist, siis küsiks, kas see huvi on kadunud?
Ajalooõpetajaid vajatakse kindlasti koolides, ajaloolased arhiivides jne.

Kas sa ei taha erialast tööd teha?
 
Tova 23. oktoober 2002, kl 15.53
Sama küsimus kui kassilgi - kui Sa soovisid saada sekretäriks, miks Sa siis selleks ei õppinud? Kui Sa tahtsid saada ajaloolaseks-ajalooõpetajaks, siis kas tõesti ükski teadusasutus, arhiiv, keskkool, raamatukogu, muuseum vms Sind ei ole olnud nõus palkama?
 
tööotsija 23. oktoober 2002, kl 15.57
Ajaloohuvi ei ole loomulikult kadunud, on vaid kaasa tulnud teadmine, et ära elamiseks tuleb tööd teha. Ajalooõpetajaks ilma õpetajakoolituseta ei saa, st. 2 aastat (praegune + järgmine), kuigi täiskoormusega tööd saaksin juba praegu teha. Muuseumis töötasin kooli kõrvalt eelmisel aastal - 1700 krooni kätte - pole eriti palju ja ka need kohad on arvel ja miks mind enam seal ei ole, sest dekreedist tuldi tahasi. Arhiiv - sama lugu - töökohad on täis ja arvel, lõpetatud kõrgharidusega tööotsijad on kah veel peale minu. Aga ma ei eelda, et ma peaksin olema ainult silmaklappidega arhiivis töötaja, ma loodan, et tööandaja peale konkreetse hariduse näeks, et on olemas arenemis, õppimisvõimeline laia maailmavaatega. Kuid seda võimalust tõestada ei anta.
 
tööotsija 23. oktoober 2002, kl 16.01
Kusjuures täna foorumis on esimest korda, kus mu käest üldse küsitakse midagi, millele ma saan anda vastuseid, kuid kahju, kahju see pole tööintervjuu. Igatahes need küsimused, arvamused näitavad ka tegelikku pilti sellest, kui keegi vaatab mu cv ja avaldust...
 
Eeva 23. oktoober 2002, kl 16.28
Geenitehnoloogist sekretär?
 
... 24. oktoober 2002, kl 10.04
kui su erialavahetamise põhjus on arusaam, et tuleb hakata raha teenima, siis miks sa sekretäriks tahad saada? Või tahad sa kindlasti just sekretäriks saada? Miks just sekretäriks?
Kui sekretäriks saamine on prioriteet no 1, siis arusaadav aga kui tööga rahateenimine, siis eriti mitte. Või tundub see olevat hea lihtne amet, naisele sobilik?
 
sekretär 24. oktoober 2002, kl 10.29
Mina olen sekretär. See amet ei ole lihtne - pead olema väga paindlik ja kõike tegema, mis teistel töökaaslastel pähe tuleb. Ja lisaks pead olema hea huumorimeelega, kuid mitte liiga jne. Peamine: Klient on alati KUNINGAS!!! Sekretär olla ei ole lihtne. Kuid kui sa teed selle valiku, siis sa pead tõesti tahtma olla sekretär. Uhh keeruline jutt, kuid tõsi. Mina olen nüüd kindel, et ma tahan sekretär olla - olin tegelikult juba juhiks õppides kutsekeskkoolis;)
 
maie 24. oktoober 2002, kl 11.12
.....loodan, et tööandaja peale konkreetse hariduse näeks, et on olemas arenemis, õppimisvõimeline laia maailmavaatega. Kuid seda võimalust tõestada ei anta...
Neid omadusi äkki sekretäril nii väga vaja polegi? Igatahes kui mina omale sekretäri otsiks, tunduks ahjaloolase haridus küll sutsu kummaline. Viskaksin ka CV nende hulka, keda ei kutu intervjuule. Peaksid ikka õpitavale erialale lähemalolevaid pakkumisi otsima.
 
:-) 24. oktoober 2002, kl 12.16
Kas siin pole ehk viga veidi sinus eneses. Ok keskharidusega on raskevõitu tööle saada aga omandamisel kõrghariduse puhul pole ma küll kuulnud, et see tööle saamisel takistusks oleks. Võibolla on siin ikka midagi muud mängus?
 
Liizi 24. oktoober 2002, kl 16.29
Kunagi oli siin jutt juhi ameti kohta, et liiga edukaid ja aktiivseid juhte ei taheta oma firmasse võtta. Sama olen märganud ka sekretäri ameti puhul et tihtipeale võetakse enne erialase sekretäri/juhiabi haridusega töötaja kui hakkaja ülikoolilõpetajat. Tihti on probleem just selles et kuigi võibolla väga laia silmaringiga ja aktiivsed inimesed arvavad ülikoolilõpetajad et kuna neil on nyyd kõrgaharidust näitav paber võib kohe üle keskmise palganumbrit küsida omamata sealjuures spetsiifilisi sekretäritöö jaoks vajaminevaid teadmisi.Teine probleem on selles et paljud kõrgaharidusega inimesed kes sekretäriks pürgivad ei suuda teha mõnda elementaarset liigutust nagu näiteks kui prügikorv täis siis see ise välja viia,um sellise suhtmisega "mul on ikkagi kõrgharidus miks ma pean mingit koristaja tööd tegema".Need on lihtsalt mõned võimalused mida ise näinud olen,kindlasti on ka palju teistsuguseid inimesi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!