Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
teeks tööd, kui oleks
 
buu 27. oktoober 2002, kl 23.30
teeks hea meelega kooli kõrvalt arvutialast tööd, aga keegi ei taha poole kohaga võtta :(
 
Pardafilosoof 28. oktoober 2002, kl 11.38
See "arvutialane töö" kõlab nii nagu 20 aastat tagasi oleks kõlanud "pastakaalane töö". Või et kraanajuht töötab kõrgel kohal ja tal on juhtiv töö.
 
buu 28. oktoober 2002, kl 14.46
nu vabandust, et ma kõiki oma oskusi siin üles ei hakanud lugema... ma pigem kurtsin oma muret, kui et lootsin siit tööd leida.. ja muide õpi ülikoolis infotehnoloogia teaduskonnas 3.kursusel, nii et vaevalt mu oskused ainult wordis trükkimisega piirduvad...
 
fillu 28. oktoober 2002, kl 14.56
no seega siis IT-alast tööd otsid. läx aega mis ta läx, aga asja vist sai.
 
Pardafilosoof 28. oktoober 2002, kl 15.18
No ega ma ka päris norimise peal väljas ei olnud. Lihtsalt ise teen ka "arvutialast tööd", aga IT-st ei tea tuhkagi.
Pakun soovituseks (ja lepituseks) välja: hakka õpetama endast lollimaid, kes oleks nõus kerge raha eest tarkust külge võtma. Näiteks individuaalne arvutiõpe. Võib-olla mõni lapsevanem maksaks meelsasti, et tema võsuke arvuti taga õpiks veebi kirjutama või progema. Võib-olla mõni arvutikauge inimene vajaks abi koduarvuti paigaldamisel ja vajaks mingit väikest sissejuhatavat õpet, et edaspidi ise võrgust huvitavad teemad üles leida. Või vajaks mingi väikefirma tõesti poole kohaga töötajat, kes valvaks, et võrk püsti püsiks ja vajadusel oleks kasvõi telefoni pidi tädidele kättesaadav ja õpetaks resetti tegema, kui arvuti kinni jookseb.
Ise oleksin näiteks natuke VBA-st huvitatud, aga tallinnas ma ei ela ja raha ka ei ole. Katsun raamatuid lugeda.
Igal juhul edu sulle!
 
buu 28. oktoober 2002, kl 15.40
eks tädikeste õpetamine oleks jah päris vahva, aga sellisele soojale kohale ilma tutvusteta tavaliselt ei saa.. eks jah peab ikka ise ennast pakkuma hakkama..:)
 
muu 28. oktoober 2002, kl 19.28
to buu: miks arvad, et tädikeste õpetamine on "sooja koha" töö? See ju palju hullem kui laste õpetamine: laps võtab tavaliselt märksa kergemini uut omaks, aga tädikesed, kui nad pole siiani arvutiga kokku puutunud, on üldjuhul palju raskem juhus. Kuid osav suhtleja ja kannatlik õpetaja peaks siiski enamikule neist suutma midagi õpetada... Ainult aega kulub selleks kindlasti rohkem kui laste drillimiseks.
 
buu 28. oktoober 2002, kl 20.01
nu see ju hea ongi, et tädikesed midagi eriti omaks ei võta, siis pole kartust ka tööd kaotada :) lapsed aga õpivad kiiresti ja hakkavad varsti hoopis mind õpetama :)
 
Pardafilosoof 29. oktoober 2002, kl 09.20
Miks sa arvad, et tädikesed midagi omaks ei võta? Küllap võtavad ja kui ei võta, siis otsivad omale parema õpetaja.
Muidugi, kui sa kardad, et lapsed sinust targemad on, ei tasu neid õpetama tõesti ronida. Aga kui siiski, siis ära arva, et mammad-papad sind ise üles otsima tulevad.
Mine näiteks perekooli või kasvõi siinsamas järeltulija rubriiki või miski koht oli veel spetsiaalselt teismeliste vanematele.
Kirjuta dramaatiline reklaamkiri stiilis: kas tahate, et teie laps hulguks niisama ringi (ja nii edasi) selle asemel, et midagi kasulikku õpiks.
Sihtgrupiks võta sellised 10-11 aastased nagamannid. Nende vanemad ei ole koolis veel reeglina tõsisemat arvutiõpet saanud, aga on täpselt selles eas, et soovida seda oma lastele.

Ja kui ei viitsi, siis vaata lihtsalt sellistel lehekülgedel ringi. Esimene kooliveerand sai läbi ja paljud otsivad oma võsukestele koduõpetajat/järeleaitajat reaalainetes.
 
lihtinime 29. oktoober 2002, kl 09.45
no tere-tore...."nu see ju hea ongi, et tädikesed midagi eriti omaks ei võta, siis pole kartust ka tööd kaotada :) "

On ikke inimesi, just siis ju ongi oht tööd kaotada kui tööl pole tulemust!!!!!!!!!!! Niukse suhtumisega sa jah tööd ei leia. Isegi siis kui mõtlesid seda lauset pool-naljana.
 
jups 29. oktoober 2002, kl 11.11
ahhh, lõpetage ära minu ema on 63 aastane "tädike", ostis arvuti kaks aastat tagasi, puhtalt selleks, et kui pensile läheb tööst ilma ei jääks (teeb nimelt kodus raamatupidamist mitmele firmale) alguses käed värisesid ja tegi lihtsaimaid asju, kuid põhiline, et ta ei kartnud arvutit ja tänaseks on täitsa asjalik, üha harvem ja harvem helistab ja küsib mõnda asja. MINA OLEN TÄNASEKS OMA ÕPETJA KOHA KAOTANUD, SEST MINU ÕPILANE (MINU EMA) SAI ASJA ÜSNA SIVA SELGEKS.
 
x 29. oktoober 2002, kl 11.13
kõige kindlam töö, mis kunagi är ei lõppe on ehk surnumatjal?
 
buu 29. oktoober 2002, kl 13.47
copy:
tädikesed, kui nad pole siiani arvutiga kokku puutunud, on üldjuhul palju raskem juhus. Kuid osav suhtleja ja kannatlik õpetaja peaks siiski enamikule neist suutma midagi õpetada...

sellele oli mu vastus mõeldud.. ja kindlalt tuleks nii mõnelegi mitu korda asja seletada, sest vanematel inimestel võtab arvutikartusest ülesaamine veits aega Ja minu meelest on küll tore kui vanemad inimed on arvutitest huvitatud ja seda õppida tahavad, isegi kui nende töö seda ei nõua (telkust ikka näidanud pensinäre arvutitaga klõbistamas:)...ja ega see nüüd mingi üldistus polnud, pigem nali nagu ka see laste kohta kommentaar (imelik huumorimeel mul???)
 
ei saa naljast aru 29. oktoober 2002, kl 21.50
Buule: sellise huumorimeelega oleks tõesti parem "naljatamist" tagasi hoida. Kui meie siin su naljadele pihta ei saa, siis pole alust arvata, et Su tulevased õpilased saaksid.
 
buu 29. oktoober 2002, kl 22.24
ega ma ei õpigi õpetajaks ju :)
 
buu 30. oktoober 2002, kl 01.02
ja veel

miks 90% kommentaatoritest raisakb oma energiat lihtsalt selleks, et teistele midagi halba öelda???
ja igasugused "lihtinimesed" võiksid töö ajal vähem kommida, muidu on neil endal oht töö kaotada... ja nagu ma ei teaks mis töö tähendab, olen seda ka teinud (suvel nimelt) ja minu probleem oli see, et ei taheta võtta eriti osalise tööajaga.. täiskohaga töökoha saamine küll probleemiks ei kujuneks, kui koolis enam käima ei peaks.. aga soe soovitus. kui midagi asjalikku pole öelda, siis milleks niisama lahmida?? Ja tänud Pardafilosoofile, kes andis häid ideid.
 
karuohakas 30. oktoober 2002, kl 13.21
buule: tundub, et Sul oleks enne tööleminekut vaja veidi enesekasvatusega tegelda. Sulle antakse siin just nii head nõu kui keegi anda oskab. Kui Sa selle peale ainult solvud ega üritagi iseendasse kriitilisemalt suhtuda ja ennast parandada, siis jääd elus hätta. Eriti juhul, kui pead töötama kollektiivis. Edu Sulle enesekasvatusel!
 
tsinna 30. oktoober 2002, kl 15.07
Mina olen üks selline "tädike". Kümme aastat olen arvutiga tööd teinud, aga oskan täpselt neid operatsioone, mida tööks vaja. Firmas on muidugi patsiga poiste tuba kohe üle koridori, hõikamise vaev. Samas häbi ka nii loll olla. Aga firma pani mulle 10 a tagasi arvuti lauale, ülemus näitas ära, et Word (siis oli veel dos) käib siit lahti, salvestad nii ja hakka tööle. Omast taskust pole ka viitsinud arvutikursustele minna.
Nüüd on kodus ka arvuti ja tunnen, et tahaks nagu rohkem osata.
Kas mingeid selliseid firmasid või FIEsid ei tegutse, et nagu perearst, et mingi hulk minusuguseid lollakaid ja kui arvutil midagi üles ütleb, helistan ja tuleb inimene kohale, võtab 100-200 kr ja oleme mõlemad rahul?
 
buu 30. oktoober 2002, kl 15.48
"on muidugi patsiga poiste tuba kohe üle koridori, hõikamise vaev"... ma olen ka patsiga, aga tüdruk :)

eks arvutifirmadel ole küll igasugused kojukutsed olemas, aga kas nad just õpetavad programme kasutama on juba teine asi.. näide suva firmast:
Kojukutse Tallinnas + 1 tund (Remont) 450 kr.
Kojukutse Tallinnas iga järgnev pooltundi tööd (Remont) 200 kr.
Riist- ja tarkvara installeerimine (tund) 450 kr.
Riistvara installeerimine 125 kr.
Tarkvara installeerimine (1 tund) 250 kr.

ja kõik sõltub ikka sellest, mida täpsemalt õppida tahetakse... ja kui Word juba selge, siis on lihtsam ka teiste asjadega katsetada. Lihtsalt programm lahti ja menüüsid näppima :) muidugi on olemas ka igasugused iseõppimise raamatud, aga nende abil on veits igav ja üksluine minu arvates õppida. Aga ise õpetaks hea meelega arvuti algtõdesid:)
 
Meliisa 05. november 2002, kl 12.15
Tere!
Töö arvutiga on hea asi. Kuid kas olete mõelnud katsetada näiteks kosmeetikaga? Mida sellest teate? Kas see temaatika teid huvitab? Tahaksite ehk ise vahel poelettide ees seistes kelleltki nõu küsida? Mina saan ehk aidata... Kirjutage mulle julgesti!
 
Poliitiline Põhulõug 24. detsember 2020, kl 23.22
Ära sina kunagi fasisti teenima mine
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!