Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
teeme koos oma ettevõtte
 
helen 07. november 2002, kl 14.27
tere!

Hing ihkaks oma ettevõtet teha. tegelikult on mul juba äriplaangi valmis ning selge siht silme ees. Otsin endale kaaslaseks inimest, kes on nobe õmbleja ning kedagi kes oskam masinal kududa või on soov seda õppida. Teemaks sisustustekstiilid.
võta julgelt ühendust. Olen noor (25) ja tegija, loodetavasti sina ka!
 
annakas 07. november 2002, kl 14.36
sa vist oled see, kes tegeleb kudumisega. sama siin olen täielik kudumis-ja lõnga hull.õmblemisest ei tea kahjuks midagi, aga sisustamise ja tekstiilide vastu tunnen küll huvi. samuti noor (26) ja tegija.
 
ML 07. november 2002, kl 16.07
Mul jälle on äriplaanitu ettevõte olemas, aga õmblemisest ei hooma midagi. Noorem olen teist kah, 22, niisiis veel võimalus ära õppida. Turustamisega saaks aga hakkama :o)
 
helen 07. november 2002, kl 17.04
mina ka turunduse haridusega.)))
 
Katsetaja 07. november 2002, kl 17.07
Tahaksin ka oma firmat... Paraku ei oska ei õmmelda ega ka kududa. Äkki saan millegi muuga kasulik olla???
 
helen 07. november 2002, kl 17.11
aga katsetaja, mida sina oskad?
 
Ruu 07. november 2002, kl 17.13
Mina võin aidata kodulehe tegemisel ja reklaamlehekeste kujundamisel :)
 
helen 07. november 2002, kl 17.14
ruu, väga lahke sinust, kuid selleks peab enne raha teenima:))
 
kats 07. november 2002, kl 17.20
hei, kustkandi mehi olete? olen õmbleja, kuid elan tartus:(
 
lipelgas 07. november 2002, kl 17.25
koolitet õmblustehnoloog-konstruktor. kirjuta.
 
kriste 07. november 2002, kl 20.25
hei! a igal firmal peab ometi raamatupidaja olema!
 
ML 08. november 2002, kl 00.43
Lahe, et siisa niipalju ärihuvilisi kokku kogunes. Või... ehk himustavad kõik hoopis kerget saaki ;o)
Mõte oma bisnesist on loomulikult ahvatlev, aga selles reaalselt sees olles ja esialgsete raskustega silmitsi seistes, tundub, et pole see ühti enam niiväga fun.

Helen, mnjah tõesti, mulgi haridus turundusalane. Eelpool aga mõtlesin rohkem kauba turuSTamise peale.
Küll aga naiivitarina esitan küsimuse, kas sisustuskangaste all pead silmas vaipasid, kardinaid jms. Ning teisegi küsimuse - usud kindlasti, et Sinu äriidees olev toode on sedavõrd ainulaadne ja nõutav, et turule tulek mitte ainult võimalik vaid ka edukas võiks olla?!
 
helen 08. november 2002, kl 08.44
funktsioonilt sarnaseid tooteid on muidugi olemas. vormilt pole näinud. äriplaanist niipalju, et äriplaani on hinnanud ka inimesed, kes asjaga iga päev tegelevad, selle aksepteerinud ja osaliselt finantseerivadki. 100% kindel ei saa muidugi kunagi olla:)))
 
helen 08. november 2002, kl 08.47
mina tilpnen tallinna ja paldiski vahel
 
... 08. november 2002, kl 08.53
Oota Helen. Lugesin su vastust Ruule.
Kuidas sa kavatsed raha teenida, kui sa ei kavatse oma toodet inimestele tutvustada. Kujutled, et keegi leiab nende kümnete ja sadade tuhandete toodete hulgast üles sinu firma tooted, ilma et sa kohe alguses sentigi investeeriksid turundustegevusse või reklaami?
Mõtle selle üle. Head firmad on ennegi ebaõnnestunud, kuna juhid eeldavad, et kui kvaliteetne toode on olemas, tulevad ostjad ise.
 
helen 08. november 2002, kl 08.53
ja vabandan et ennemast ei lugenud tähelepanelikumalt...
 
....le 08. november 2002, kl 08.57
kallis tundmatu

iga toote tarbija ei asu internetis ja kõiki tooteid ei osteta ka märgi järgi. kindlasti ei alahinda ma turunduse tähtsust, kuid asju on võimalik teha ka etapiviisiliselt.
 
ML 08. november 2002, kl 10.12
Ahaaa. Head toodet ei müüdagi võib-olla esialgu üksnes reklaami abiga, vaid näieks oskusliku müügitööga ;o)

Pealegi, olgem ausad, et adekvaatselt hinnata kvaliteetset kangast või õmblustöö taset, ei piisa suvalisest reklaamist, mis väidab toote ülimegahea olevat - mingi klientuur, maine ja kindlustunne on vaja enne kätte võita. Ja näiteks siis massidesse laienema hakata.

Helen, aga kui jutt nii, siis tuleb ju tuld anda!!! Kui asjatundjad igati oma accepti andnud on, seda enam, et ise oma raha alla panevad, võib tõesti edule loota.
 
spetsialist 08. november 2002, kl 10.22
olen oma lühikese eluga teinud 3 firmat ja osalenud (ja osalen )lisaks 2 ettevõtmise loomisel. Tänaseks päevaks kõik toimivad ja toodavad kasumit! Neist üks konkureerib suurte lääne-euroopa esindustega eestis ja edukalt.
Lugesin siin teie entusjastide loomingut:))- asal on jumet aga on kohe alguses üks väike probleem- nimelt tunneb helen, et on kõige eest vastutav ja näeb äri ainult läbi enda maailmavaate. Samas on siin olemas inimesed, kes tahavad kaasa lüa. Keegi tõi siit ka alustava ettevõtja (juhul kui ta on oma ala proff) vea- me teeme nii hästi ja läheme samm- sammult. Sellise lähenemisega võivad tekkida tänapäeval konkurentsis kiiresti võlad. Peab riskima. Tõesti on teil vaja raamatupidajat ja soovitavalt lahtise peaga, kes oskab seadusi lugeda ja leida kõige ökonoomseimaid lahendusi (mitte maksupettus skeeme ainult), toote turunduseks-myygiks soovitaks igal juhul head spetsialisti, sest kõige tavalisem ettevõtte surm oni see, et hakatakse nn lattu tootma. Ka coca-colal ja armanil on turundus spetsialistid! Kuna helen on asja algataja ja vedaja iis võiksid valida need inimesed siit välja ja teha kohe ka kõigile kohustuseks raha sise investeerida- vastavalt jõudlusele osad ära jagada ja valida asjale juht. Hilisemalt soovitan juht palgata- välistab teie omavahelise tylli mineku! Mis on eestis arvatavasti enim levinud alustanud ettevõtete surm!

Mis ikka- andke teada kui asi areneb
 
ch 08. november 2002, kl 10.25
Mõtlesin ise ka kunagi teha firma just õmblusalale, aga siis ateljeeõmbluse poole pealt, et ikka neid riideid, mis seljas kanda. Ise stilist, õmblusega otseselt vähe tegelenud. Aga tutvusringkonnas olev andekas õmbleja ei hakanud kampa, kuna kardab, et ei tasu ära.

Nii et Helen kui vajad stilisti siis võta ühendust.
 
spetsialistile 08. november 2002, kl 10.29
tere
kui ma nii kangesti tahaks ise kõike teha ,siis ilmselt siia ei kirjutaks. probleemiks ongi see et kui ise kõike ära õppida ja teha ,siis kulub asjadele oluliselt rohkem aega kui profil. hea raamatupidaja on juba teada:)). Olen teinud turu-uuringu ja igatsugu rahalisi arvutusi, mis näitavad et suurt mansat pole lihtsalt võimalik pidada (esialgu).
ja väikeseks vahemärkuseks vee, et inimesed, kes minuga on ühendust võtnud on pigem passiivsed anna-teada-kui-midagi-toimuma-hakkab tüüpi.
helen
 
spetsialis 08. november 2002, kl 10.34
selle pärast ka mainisin, et kõik kes tahavad kaasa teha siis pangu ka pappi alla- kas või mingi 20-30 tuhat (kui pole siis võtku laenu) Kui inimene seda teha ei taha siis ei saa ka teda ettevõtmises 100% usaldada ja kui teb siis arvatavati on ka hingega asja kallal.

meeldivaid ettevõtmisi
 
ML 08. november 2002, kl 10.41
Mina näiteks ei lugenud välja, et Helen ise kõike teha soovib. Siis ju tõesti nohitseks ta vaikselt kusagil nurgas ja nokitseks omasoodu äri ajada. Et ta ideega siin "rahvarohkes" kohas välja tuli, näitab pigem ju seda, et soovib värskeid ideid, tublisid tegijaid ja projektile kaasaaitajaid leida.

Spetsialist - kas ikka on mõtete selles, et kõik osalejad raha mängu panevad? Siis tekib ju oht, et on liiga palju omanikke-otsustajaid ja kokkuleppele jõudmised lähevad järjest raskemateks. Pealegi esialgu selline firma kindlasti üle kahe juhi (eelkõige finants- ja müügijuhtimise poole pealt) ei vaja, kitsamatel alljaotustel (tootmine, raamatupidamine, aktiivne müügitöö jms) piisab esilagu spetsialistidest, kes vabalt võiksid ju lihtsalt palgalised olla...
 
spetsialist 08. november 2002, kl 10.48
ega siis inimene kes raha alla paneb ei saagi kohe juht olla! Tõesti üle kahe juhi pole esialgu vaja. Ka nägin siin, et potensiaalseid osanikke saab olema 3-4 tykki (10 oleks liialdus muidugi)
Otsustajaks saab juht- selleks on olemas ettevõttel põhikiri, struktuur ja palju muud, mis määrab otsustamise! Ka soovitasin ju tulevikus palgata juht väljast poolt!
 
ML 08. november 2002, kl 10.56
OK, sain Sust vist natsa valesti aru...
Samas ma tegelikult tean mitmeid näiteid, kus omanikud on juhid, ning asi toimib. Kindlasti on aga kombinatsioon omanik=ülemus tavatöötajale karmim lahendus, kuna töö tegemise stiil ja ootused panuse kohta, on totaalselt teised. Aga teisalt alguses on see oluliselt intensiivsem edusse panustamine kahtlemata vajalik ja omanik=juht firma käekäigule kasulikum.
 
ambre 08. november 2002, kl 11.28
Tere. Lugesin foorumit. algaja firma ei vaja palgalist raamatupidajat. hoopis parem on kasutada raamatupidamisfirma teenuseid - saab kokkuleppele nii dokumendi kui töötajate käibe järgi. tasu on siis ju vaid tegevuse eest. palgaline töötaja on nn "valmisolekukulu". võin soovitada oma firmat, kuid see pole kohustus - tähelepanu, spetsialistid, uuest aastast on ees mitmeidki muudatusi raamatupidamises, ka seepärast on firma tugevam, kui üksik nokitseja - ta hoolitseb oma täienduse eest ise.
 
Kaja 08. november 2002, kl 12.00
Tere!

Kas sa ehk oledki kodulehekülgede valmistamise spetsialist? pakud sa oma abi ka teistele ettevõtetele ja mis tingimustel?

Võta ühendust!

Tervitades,
Kaja
 
Mann 08. november 2002, kl 15.29
TO Helen:
Ma kah juba mõnda aega ettevõtja (st.firma kolme peale loodud). Antud erialal kõigil kogemused suured, enne oma asja alustamist osaliselt välja kujunenud klientuur, töövõtted, hankeallikad jms.
Öeldakse,et "JÄNES KAARTE EI MÄNGI" ja see on jumalast õige - midagi ei ole võimatut kui seda tõeliselt tahta ja kerge pole kah kaugeltki mitte (kuid kesse ütleski, et kerge peaks olema?). Hea raamatupidaja olemasolu pean mina kui ise kogemuselt raamatupidaja äärmiselt vajalikuks. A' tegelikult moodustab see raamatupidamine u.25% mu tööst, minu hoida on ka kõikvõimalikud lepingud, kirjad, pakkumised, reklaam, personaliarvestus, sekretäritöö jne,jne,jne... Ehk siis kui võtta raamatupidaja, peab ta väikses firmas olema ikka oluliselt rohkem kui lihtsalt raamatupidaja.

Ühist ettevõtet ainult ei maksa planeerida koos depressiivsusele kalduvate inimestega, või erakordselt närvilistega või lihtsalt vastutustundetutega. Enne õpi oma (tulevasi) äripartnereid veidi lähemalt tundma.
 
tramm 10. november 2002, kl 22.57
no ma siis pakun transporti:)
 
MUSE 16. november 2002, kl 11.51
kuule RUU palju sul [ks kodukas maxab olen huvitatud kirjuta MUSE
@HOT.EE
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!