Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
juristid, palun aidake!! Ülikiire!!!!!
 
jaaneka 08. november 2002, kl 11.06
Lugu järgmine: täna on minu viimane tööpäev asutuses ja nagu välk selgest taevast visati mulle ette käskkiri, kus on kirjas, et pean tagasi maksma minule etteantud puhkusetasu. Nimelt asusin tööle märtsis sel aastal ja suvel pakuti juba puhkust mille ma loomulikult ka võtsin. Palun öelge nüüd, kas ma pean ettevõetud puhkuse asutusele tagasi maksma ning kas see ei ole nende riisiko, et mulle puhkust ette anti. Lisan veel, et ei võtnud puhkust pahatahtlikult enne minekut välja, vaid uus töökoht pakuti nüüd novembris. P.S: töötan avalikus teenistuses
 
Heti 08. november 2002, kl 11.24
Kui oled töötanud mingis kohas juba vähemalt 6 kuud, on sul õigus saada sealt ära tulles puhkuse kompensatsiooni vastavate kuude kohta, juhul kui sa pole puhkust välja võtnud. Kui said puhkuse ja ka tasu kätte terves puhkuse ulatuses, siis pead tagasi maksma ainult osa, mitte tervet tasu. Sa oled seal töötanud miski 8 kuud, seega jämedalt 2/3 peaksid omale jätma puhkuse tasust ja 1/3 tagasi maksma. Ma töötasin ka ühes kohas 8 kuud, sain puhkusekompensatsiooni kui pidin sealt lahkuma, sest ma polnud puhkust saanud veel.
 
zzzz 08. november 2002, kl 12.14
Kahepoolsel kokkuleppel võib puhkust ka ette anda, siis võibki tekkida antud olukord, kuid sellega peab ka töötaja arvestama, et kui oled puhanud rohkem päevi kui sinu tööstaaz antud kohal ette näeb, on neil õigus tagasi küsida väljamakstud puhkusetasu. (iga kuu eest saad puhkust 28/12=2,3333... pukusepäeva). Arvesta ise palju oled välja teeninud ja palju välja võtsid.
 
juula 12. november 2002, kl 10.32
kui tööandja andis sulle puhkuse ette, või on puhkuse ette maksnud vms..., siis on see 100% tema probleem ja tema kulu, sa ei pea tagasi maksma. kui muidu ei saa, mine töövaidluskomisjoni, tööinspetktsiooni, SA EI PEA MIDAGI MAKSMA
 
empsiine 12. november 2002, kl 14.19
Vist küll hilja sulle, aga teadmiseks teistele. Avalikus teenistuses teenid iga kuuga välja 2,92 puhkusepäeva (sest põhipuhkus on 35 päeva, mitte 28), korruta see tööl oldud kuude arvuga - nii palju oled sa siis puhkust välja teeninud. Kui sinu avaliku teenistuse staaþ on üle kolme aasta, siis alates kolmandast aastast lisandub iga aasta eest 1 päev (max 10 kokku antakse neid lisapäevi). Kui tegelikult said puhkust rohkem, siis tööandja võib sinu lõpparvest enammakstud päevade eest välja tasu maha joonistada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!