Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
küsimus tudengitele
 
triin 13. november 2002, kl 16.00
kas on võimalik saada abi referaadi koostamiseks globaliseerumise teemadel. Kas on olemas interneti saite kust saada abi teatud kõrgkoolides vaja olevaid materjale ja koduseid töid?
 
Britt 13. november 2002, kl 16.22
Oma kolme ja poole aastase õpinguperioodi jooksul pole küll kordagi vaja läinud foorumitest abi otsida, mine aga google.com otsingumootorisse, sisesta sõna globaliseerumine või globalization ja materjale tuleb kümnete kaupa.

Kas tänapäeva tudengitel omal kahe kõrva vahel üldse midagi ei ole? Ja kodutöid netist otsida.... plagiaat on minu jaoks küll täiesti mõeldamatu ja milleks te seal ülikoolis üldse siis käite, kui tahate kodutöid ka netist maha vehkida?
 
liblik to britt 13. november 2002, kl 16.54
no kuule britt see kolm aastat pole sinu kõrvade vahele enam midag vist alles jätnud ja sõimata oskavad kõik!
eh ma kahjuks kõrgkoolis ei ole käinud ei oska ka millegagi aidata.kahju
 
laura 13. november 2002, kl 18.30
õige jutt ju britil
 
tibu 13. november 2002, kl 19.46
Jah, ma ka kohe tahaks teada millises "kõrgkoolis" triin ka käib. Nii huvitavat lauseehitust pole ammu kohanud.
 
klt 13. november 2002, kl 22.04
pakun et käib tasulises kõrgkoolis :)
 
Vihmapisar 14. november 2002, kl 09.32
Triin, kas sa ei oska suvalisse otsingumootorisse sisendada sõna "globaliseerumine"?

Jama värk on selles, et kõrgkoolid kubisevad sellistest "triinudest", kelle ainus mõte on, et saaks kellegi referaadist kopipastet teha või et ehk keegi kirjutab mulle kodused tööd valmist. krt, abiks endale võtta siis sellist teemat, millest jõud üle ei käi.
 
kah Triin 14. november 2002, kl 10.05
Krt, täitsa plass lugu, kogemata juhtusin lugema...
Triinudest kubisevad kõrgkoolid küll, aga ega siis kõik sellised pole.
 
oh jumal küll 14. november 2002, kl 11.42
www.aabits.ee- ehk on midagi ja otsi suurtest otsingumootoritest
 
tudeng 14. november 2002, kl 12.04
mida te vingute,tudeng peab tänapäeval ju kooli kõrvalt töötama ja paratamatult ei jõua asju valmis ning otsid neid internetist.Ise käin riiklikus kõrgkoolis ja päevases ning töötan täiskohaga ja otsin ka referaate internetist sest muidu lihtsalt ei jõua,peaasi et eksamid ära saab tehtud.
 
rikitiki 14. november 2002, kl 12.50
to Tudeng. Milleks siis koolis ÿldse käia? Kui ainult diplomi pärast, siis osta parem. Teadmised on need, mida koolis omandama peab. Kui kõik mõtlemata maha kirjutada, siis pole Sinul oma diplomist kasu. Pealegi pead ju lõpuarvestuse ise tegema ja ka diplomit pead ise kaitsma. Kui sa terve selle aja ainult maha kirjutanud oled, siis oled ka võimetu lõpetama. Kas tõesti kannatust ei ole, et rõhk õppimisele suunata? Ja need jupiti "kõrgelt haritud tarku inimesi" ongi tulevased tööta töölised, kes ajakirjanduses hiljem kisavad, et neile pole tööd anda. Ega ei annakski!
 
tudeng 14. november 2002, kl 13.40
To rikitiki.Ma ei käiks mitte päevagi kooli kõrvalt tööl ja hinded oleks ka hulga paremad.Ma olen sunnitud tööl käima,kuna vanemad ei suuda mind materiaalselt niipalju toetada ja nii on see paljudel praegustel õppuritel keda siin poolharitlasteks sõimatakse.Lihtsalt see on paratamatus sest enamus eesti keskmisi inimesi pole võimelised oma õppiva lapse elamiskulusid kinni maksma.
 
Liizi 14. november 2002, kl 14.21
Jah, kui Triin isegi midagi ka leiab siis peaks ta arvestama copy-paste tehes et ka õppejõududel on võimalik internetti kasutada ja kui mingi asi juba kahtlane tundub siis vahele jäämise korral pärast kahetsed elauaeg et sellise võimaluse valisid ;)
 
siux 14. november 2002, kl 15.26
ah mist te õiendate - eks me kõik ole kopi-peistinud. eriti kui sinu tegelik eriala oleks näiteks elektroonika, siis mingit üldist juttu globariseerumisest või tehnilisest progressist tehakse tõesti ülejala ja kokku klopsides.
probleem on pigem selle, et tegelasel ei ole piisavalt nutikust vajalikke materjale leida.
selle asemel naistekasse küsima minna on tõepoolest ajaraisk.
 
kribu 14. november 2002, kl 15.53
no ma tahaks näha seda õppejõudu, kes kulutab oma aega sellele, et nuhkida, kas referaat on copy-paste internetist. uskuge, neil on muudki teha!! te ei ole ju ainuke tudeng...
(muidugi...kui see, mida te parasjagu peistinud olete, just tema või kellegi hea autoriteerse kolleegi poolt kirja pandud pole...neid kirjatükke nad enam-vähem peast teavad ja mingi lambike lööb alateadvuses kohe põlema)

ja üleüldse...referaat on referaat mitte mingi teadustöö.
 
krt 15. november 2002, kl 10.16
to siux: mina ei ole kunagi copy-pastenud asju... räägi iseenda eest.
 
siux 15. november 2002, kl 11.09
a kuidas sa referaati ilma maha kirjutamiseta teed?
 
rikitiki 15. november 2002, kl 12.14
to Siux: vaata kõiksepialt referaadi teema. Siis mõtle ja kirjuta valmis struktuur ja siis hakka lahti kirjutama. Tuleb vaid kasutada ajusid. Muidugi kui pea juuste kandmiseks on mõeldud, siis ei saa kasutada seda, mida pole. Ja siit järgnev küsimus, et milleks üldse sinna kõrgkooli minna kui see õppimine nii hirmus raske on? Olne õppinud omal ajal kaugõppes ja õpin ka nyyd ja ei kurda, et hakkama ei saa ja ei suuda või ei oska. Tuleb vaid tahta ning, mis oluline õppida seda, mis huvi pakub, mitee seda, mis on trendikas. Vohh
 
siux 15. november 2002, kl 12.59
kallis rikitiki - kas sa ikka tead, mis referaat on?
referaat ilma kellegi tsiteerimiseta, mahakirjutamiseta ei olegi referaat.
sellepärast ongi essee keskmiselt 3-4 lk, aga referaat alates 20 lk.
ja keegi ei nõuagi, et sa kõik omast peast välja mõtleks.
küsimus on ju selles, et sa ei tohi lihtsalt kellegi teise tööd enda pähe esitada.
mina kirjutan referaate nii:
* valin teema
* kogun andmeid selle kohta
* organiseerin oma ideed
* otsin kirjandust
* kirjutan märkmeid
* sulatan refereeritava st. copy-peisti oma tööga
jne.
ma kardan, et siinsed kritiseerija ei tee suurt vahet kirjandil, esseel ning referaadil.
 
rikitiki 15. november 2002, kl 14.13
Siux: sa ikka lugesid läbi minu teksti tervikuna? õppisin kunagi kaugõppes ja õpin ka praegu. Ja sõnadest esseed kirjutama, refereerima ja kirjand, saan ma aru suurepäraselt, sest tulemused on väga head olnud. Ja erinevalt "asja ära tegemisest ehk linnukese kirja saamisest" lähenen ma igale tööle sisuliselt. Eesmärk ei ole diplom, vaid teadmised. Ilusat nädalavahetust Sulle.
 
Saitsjuk 16. november 2002, kl 14.31
Aga milles on probleem? Kui inimene kogub materjale kokku, et sellest referaat valmis teha, siis kas seda nimetatakse kellegi teise töö mahavehkimiseks? Viitamisest on keegi kuulnud? Selge see, et iga tekstiosa juurde, mis on kusagilt kirjandusest võetud, tuleb ka esitada juurde viide teosele ja autorile. Mis plagiaadist siis räägit Britt? Inimene otsib esialgu materjale kokku, mitte ei küsi, kas keegi ehk müüks oma töö talle ära. Või mis?
 
Saitsjuk 16. november 2002, kl 14.37
Kusagilt me kõik enda teadmised oleme ju omandanud. Seega me teeme selle loogika järgi iga päev plagiaati. Maatemperatuuri muudatustest viimase saja aasta jooksul ei ole võimalik ise mingit teooriat välja mõelda. Antud uuringud ja tulemused, järeldused on ikkagi spetsialistide poolt välja töötatud, mitte ei pea ise mingit väljamõeldist esitama koolile. Samuti ei ole võimalik globaliseerumise teema juures ise suvalisi arvnäitajaid välja mõelda. Vaja on fakte, aga mitte rääkida väljamõeldud jura stiils: "Ma arvan, et.. ee.. me globaliseerume! See kuidas Aafrika manner selles osaleb, seda ma ei tea, sellest ei ole ma veel kuulnud kusagilt kellegi kärest, aga ju neil läheb ka hästi!"
 
ka üliõpilane 20. november 2002, kl 10.47
Jummal...mõni on nii tark, et kirjutab referaati peast või lambist...loll inimene...tahaks näha kuidas seda lambist kirjutatakse:P
 
mina ka 20. november 2002, kl 15.15
To rikitikile ja teistele sellistele
Mina käin ka päevase õppe kõrvalt täiskohaga tööl.. lihtsalt pole kedagi kes mind üleval peaks aga kõrgharidust tahan saada. See ei tähenda et ma nüüd ei õpiks.. näen palju vaeva tõesti..
Mis ajast siis teistelt abipalumine keelatud on? Küsija suu pihta ei lööda ju. Ise olen ka korduvalt abi palunud. see ei tähenda veel et ma võtan teise referaadi ja muudan kooli ja nime ära lihtsalt. Pigem on sellest üldvormis abi.. lihhtsalt osa materjalist saab sealt osa netist. Enamik minu referaate sisaldavad kasutatudkirjanduseni webi aadresse.. lihtsalt ei ole aega raamatukogudes istuda.
Hea meelega käiskin ise ka kõikides loengutes.. oleks tunduvalt lihtsam eksemeid teha..aga mis teha..pole vanemaid ja rikkaid sugulasi kes mind üleval peaksid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!