Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
kõrgkooli lõpetamine ja töö
 
täpi 14. november 2002, kl 11.59
Oskate öelda, kui pikale õppepuhkusele on mul õigus?
Õpin viimasel kursusel ja käin tööl. Kui nüüd lõputööd tegema hakata ja kaitsmise aeg, kas mul on õigus õppepuhkust saada ja kui kaua. Mina ei käi vist selle täiskasvanute koolituse seaduse alla sest õpin ju päevases osakonnas.
 
Tarakan 14. november 2002, kl 12.22
2 nädalat võib õppepuhkust võtta.
 
siux 14. november 2002, kl 14.33
oleneb, kas sa oled päevases või mitte.
minuteada päevases ei saa, sellepärast et siis peetakse su põhitööks eelkõige õppimist.
 
siux 14. november 2002, kl 14.35
oh, lugesin nüüd küsimuse korralikult läbi.
veelkord kordan - päevases ei saa. minuteada.
aga uuri veel ja anna teada - võtak siis isegi õppepuhkust :)
 
siux 14. november 2002, kl 14.39
uurisin igaks juhuks veel:
"Kui omandate kõrgharidust õppides õhtuses, kaugõppe õppevormis või eksternina, on tegemist tasemekoolitusega. Tasemekoolitust reguleerib täiskasvanute koolituse seadus. Sellest tulenevalt antakse töölepingu alusel töötavatele isikutele koolituses osalemiseks õppepuhkust."
seega meie, statsionaarid, ei saa :(
 
ML 14. november 2002, kl 14.51
Ärge nüüd olge nii traagilised. Mina õppisin päevases vormis, käisin sealt kõrvalt täiskohaga tööl ja enne lõputööd võtsin kuu aega õppepuhkust!
Tavaliseks eksamisessiooniks lubatakse vist 2x2nädalat aastas, lõpetamisetapis olles 6 nädalat. Sellest tasustatakse 10 päeva Su keskmise palga, ülejäänud miinumumi järgi. Mul on õnneks tulemuspalk, niisiis materiaalselt ei põrunud.

Küll aga tegu on suuresti tööandja ja töötaja vahelise kokkuleppega, mul on paljud tuttavad seda võimalust kasutanud.

Ma ei saa sellest seadusest aru. Tasemekoolitus on vaid kaug- ja õhtuses õppes?! Hallooo, samamoodi saadakse ju kõrgharidus ehk see kõnealune "tasemekoolitus". Mis vahet sellel on, kuidasmoodi. Pealegi tegelikult on päevases vormis õppida ja sealt kõrvalt tunduvalt raskem töötada kui kaug- või õhtuses õppes...
 
siux 14. november 2002, kl 14.58
ML'il on õigus - tean ise ka firmat kus anti seni päevases osakonnas töötajale õppepuhkust, kuni keegi ärkas, et seaduses pole ette nähtud.
st. et firma ei ole kohustatud andma, aga väga tihti keegi seda ei tea. või on lihtsalt nõus.
nii et võid katsetada.
 
totu 14. november 2002, kl 20.19
Palgalist puhkust õppepuhkusena ei ole ette nähtud, ametlikult võid saada palgata puhkust. Korralist puhkust saad kasutada muidugi juhul, kui tööandja on Sulle nõus Sulle korralist puhkust juba nüüd andma (eeldan, et Sul pole veel 11 kuud töötatud selles asutuses). Kuid nagu eespool öeldi, oleneb tegelikult kõik tööandjast - kas ta on huvitatud, et Sa normaalsetes tingimustes oma kooli saaksid lõpetatud. Eks see ole ka teatud mõttes suhte proovikivi - kui Sulle isegi palgata puhkust selleks ei taheta anda, siis tuleks tõsiselt kaaluma hakata, kas Sa ikka üldse tahad edaspidiseks end sellise firmaga siduda.
 
nuki 15. november 2002, kl 15.04
10 päeva keskmise palgaga ja edasi miinimumpalgaga.
olen ise samal põhjusel õppepuhkusel.
koolitõendit on vaja tööandjale.
 
tips 20. november 2002, kl 15.07
meil on ka võimalus lisaks tavalisele puhkusele võtta 10 päeva keskmise palgaga õppepuhkust ja kuu miinimumpalgaga õppepuhkust. Koolitõendid ka vaja jah.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!