Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
raamatupidajaks
 
naine27 26. november 2002, kl 10.42
Kuna ma ühtegi ametit konkreetselt ikka veel ei osaka, kuigi olen juba nii vana, siis mõtlesin, et viimane aeg on mingi konkreetne amet selgeks õppida, mitte teha mingit ümmargust müügi-teenindus vms tööd.
Järsku ma oleksin väga hea raamatupidaja? Aga ega ma ju seda enne ei tea, kui pole proovinud?:))

Seega, kas kuskil oleks võimalik õppida raamatupidajaks ilma koolitustasu maksmata?

Mul oleks isegi üks klient kohe olemas:))) - mehe firma (irw)
Seega ka nõudlus on, aga oskusi pole ja raha õppimiseks kah pole.

Ja veel, kas inimesel kes töötab raamatupidajana peab olema mingi kvalifikatsiooni näitav paber? Seaduse järgi, või võib olla ka iseõppija?

Egas se raamatupidamine ei saa ju nii raske olla:) vaja natuke mõtlemisvõimet (seda mul on:) ja viitsimist seadustes tuhnida ja lahendusi välja mõelda (see mulle kah meeldib:)...järsku ma oleksin hea raamatupidaja?:)
 
ise 26. november 2002, kl 11.01
Julge pealehakkamine on pool võitu!Alustasin ise kah iseõppijana,partsatasin tegelikult ühte hulgifirmasse,mis veel tuure kogus kohale ja töötasin seal lõpuks 7 aastat ära:)
Esilagu oleks vist kergem ikka miski A_B algkursuselt kätte saada,siis natsa asja tunnetada,kas ikka on viitsimist ja siis
ikka ennast koolitada.Muidugi on kirjandust ja teavet igaltpoolt võtta,kuid mulle isiklikult meeldib küll igatsugu
huvipakkuvatel seminaridel-teabepäevadel käia.Sorts nagu
mõnusam,kui asi kenasti ette nämmutatakse.
* praegust juba siuke tunne,et peaks jälle seminarile kobima
 
naine27 26. november 2002, kl 11.19
Sain aru, et töötad hetkel raamatupidajana? Kas on vaja ka mingit paberit, et ennast raamatupidajana esitleda?:)
 
raamatupidaja 26. november 2002, kl 11.21
olen juba 10 aastat raamatupidajana töödanud. Alustasin samuti iseõppimisega. Soovitan minna hansaraama kodukale (oli vist www.hansaraama.ee), nimelt nemad pakuvad pidevalt tasuta internetikoolitusi. Olen ise 3 läbinud ja väga huvitav oli. Igajuhul mööda külgi maha ei jookse, isegi kui sinust raamatupidajat ei saa oled tüki maad "haritum".
Jõudu!
 
töötu 26. november 2002, kl 11.25
Kõigepealt hakka ametlikult töötuks (muidugi kui sa tööl ei käi).
Käi tööhõives kutsenõustaja jutul ja tee kindlaks kas sobid
siis nõua raamatupidaja kursust
(ka siis kui sa ei oma õigust saada töötu abiraha saad ennast töötuks võtta ja kursustele minna)kursus makstakse kinni ja stippi ka pealekauba (600)
 
ise 26. november 2002, kl 11.45
No kui vaid kaasale tahad raamatupidamist kokku lüüa,siis pole ju atestaati vaja,teisalt iga mõistlikum ettevõtja_ettevõte tahab ikka tunnistust sellest,et pädev oled:)
* ei tea küll,et erasektoris selline kutsetunnistuse nõue kehtiks...riigiettevõttega võib teine asi olla...pole tõesti kurssis.
 
naine27 26. november 2002, kl 12.47
Kindlasti mitte ainult kaasale...sellest ei elatu ära:)
Mõte oli võtta mõned väikefirmad ja neile lepingu alusel teha raamatupidamist. Või on konkurents turul väga tihe?
 
hm 26. november 2002, kl 13.20
konkurents on tihe!

kuidas matemaatika üldse meeldis. Palun ärge mõelge nii, mis see raamatupidamistöö on või et mis see müügitöö ikka on- tahtke kõigest hingest seda teha ja siis alles hakake ennast sinnapoole sättima- vastasel juhul olete tööturul jälle üks nn bilansivõimeline RP või laiahaardelise müügikogemusega müügitsikk!
Kui nüüd ikka tahad RP-ks õppida siis mine kooli, nt. Tallinna Majanduskooli ja õpi seal 2-3 aastat raamatupidajaks, ja õpi hästi- sest neist kursustel liitmist lahutamist õppinud RP-dest on tõsiselt siiber. mehele saad juba peale 1. kursust hakata RP-d tegema ja sealt ka edasi. Nii aadakse väga heaks oma-ala spetsialistiks!!!!!!!
Kui nüüd ikka tahtmine on siis tead juba mida teha!
 
ise 26. november 2002, kl 13.21
konkurentsi määrab su proffessionaalsus...alusta fie-dega,see
algatuseks hea harjutada,edaspidi käi siiski pädevuskoolitusel ära;)
 
Liizi 26. november 2002, kl 14.02
Ise kyll raamatupidajana ei tööta kuid vahest arveid ikka teen ... see hansaraama koolitus meeldis kyll väga ja sai miski pisike paberi kah sealt ning täitsa tasuta, kuigi ei usu et eriti paljudes firmades seda aksepteeritakse, lihtsalt enesetunde pärast. Meie oleme kyll väikefirma kuid raamatupidaja teenuseid pakkuvate firmade/eraisikute seast (ja neid on palju,nii et konkurents ikka väga tihe) valime need kellel on palju kogemusi,soovitused jne. Võibolla mõni firma kes kokku tahab hoida rmp arvelt palkab siiski päris algaja ka. Ise soovitaksin minna mingitele sekretär-raamatupidaja kursustele sest elu on näidanud et multifunkstionaalsed inimesed leiavad firmades paremini tööd.
 
nõutu 26. november 2002, kl 14.50
to töötu: mis nipiga tööturult koolitust saab? mina küll ei saanud, lubati päris mitu korda, aga ikka selgus, et kursus sai enne mind täis :))
 
Mirria 26. november 2002, kl 15.19
Tasuta saab veel tehnikumide (ma ei tea, mis nad nüüd on) kaugõppesse. Mõdriku ja Tihemetsa koolitavad kindlalt raamatupidajaid, ma ei tea, kas mujal ka on.
 
naine27 26. november 2002, kl 15.35
to: hm, ma ju ei mõtle nii, et mis see raamatupidamine ikke ära ei ole! Kindlasti on vaja mõtlemisvõimet, et saada h e a k s raamatupidajaks ja ka kogemusi.

Minule tundub, et hea raamatupidaja on see, kes viitsib seadusi uurida-puurida ja lahendusi konkreetsetele casidele välja mõelda. Või eksin?

Mis puutub siia tänapäeval matemaatika?? Olemas igasugu raamatupidamisprogrammid kuhu vaja andmeid sisestada, mis siin tegemist matemaatikaga? Pigem raamatupidajal vaja olla ju rohkem jurist kui matemaatik? Selline on jäänud mulle mulje sellest tööst. Või eksin?

Kui mõtlen näiteks ennast ise firma omanikuna, siis tahaks ikka raamatupidajat, kes pakuks konkr. casedele lahendusi, mitte ei toksiks minu poolt antud tsekid arvutisse, kust pärast aruanded ja bilansid jne välja hüppavad:)))

/noh, saite nüüd ühe võhiku juttu lugeda ja naerda:))))))/
 
ise 26. november 2002, kl 15.50
õigesti mõtled,muidex...loomingulisus on hädavajalik siin:)
ja kuivalt teoreetikaga on küllalt raske asjale alguses
pihta saada,kui pole varem seda paberitööd näinud....

*võtaks su stazheerima,aga enne jaanuarikuud pole aega(:
 
:-) 26. november 2002, kl 16.00
Kõigepealt on ikka soovitav läbi teha mingid algkursused, et saaksid aimu mis on aktiva, passiva, konto, deebet, kreedit jne. Ega niisama lihtsalt sealt programmidest need bilansid ja aruanded ka välja ei hüppa kui ei tea elementaarseid raamatupidamis teadmisi.
 
naine27 26. november 2002, kl 16.16
to :-), õige....ja lähengi internetti surfama ja vaatan mis on aktiva ja passiva ja deebet ja kreedit jne:))
Ega ma tahagi k o h e kuhugi raamatupidajaks saada, kaalun esialgu kas selline ameti mulle sobiks ja kas mulle see üldse
m e e l d i k s. Aga kuda teada saada?:))

Kust, teie raamatupidajad, selle ameti juurde sattusite? Ja kas see amet vastab teie eelnenud ettekujutusele?
 
Jups 27. november 2002, kl 10.46
Tallinna Majanduskool, õpetatakse ka kaugõppes, TASUTA, 3 aastaga saad kutsekõrghariduse (diplom) ja õpetatakse päris hästi. Õppekorraldus iseenesest jätab pisut soovida ja oma õiguste eest pead kõva häälega hea seisma, aga muidu on normaalne, kodutöödega ära ei tapeta ja midagi ületamatut ei ole.
 
LY 27. november 2002, kl 11.33
Huvitav kuidas need koduraamatupidajad yldse ära elavad, raamatupidamisprogrammid juba yksi maksavad nii mis jube + siis veel igapäevased olmekulud arvutile,paberile jne. Peab ikka kõvasti kliente olema kui sealt söögiraha ka veel jääb ;)
 
ise 27. november 2002, kl 14.12
Nähh,elan ära,ise rahul,kliendid rahul,maksuamet rahule,mida veel?eriti palju neid ei peagi....hmm,huvitav,kas töötad LY põhitöökohapeal mõne tuhande eest ve?...kui nii,siis vaheta ametiposti või tõsta proffesionaalsust:)
 
Liisa 27. november 2002, kl 15.14
Majanduskoolist tulnud inimesed on tõesti head töötajad kah. Mul endal neid alluvaid 2. Rahul olen ja peamine et inimesed oskaksid mõelda.
Siiber on sellistest kes ei oska või ei taha ise mõelda ja muudkui nõuavad palka juurde.
See diplom tegelt näitab ainult mida ta on õppind (sageli ei teatagi mille jaoks õpiti), õpitu töösse rakendamise oskus on aga hoopis teine teema.
Ahjaa- stressitaluvust ja püsivust peaks kah inimesel olema- tuleb vägagi kasuks
Edu sulle:)
 
ethel 28. november 2002, kl 11.29
Mina arvan ,et raamatupidaja olla ei ole kerge.Et olla loominguline,selleks pead teadma üpris palju seadusi ja nende tõlgendamisvõimalusi ning ennast pidevalt täiendama).Ja küllalt palju on rutiinset tegevust.
Oled Sa selleks valmis?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!