Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
uuring
 
Tiuks 27. november 2002, kl 13.29
Viisime oma asutuses läbi just motivatsiooniuuringu. Kuna aga vastas vaid 27% töötajatest, siis kas selline % annab tõese tulemuse kogu asutuse kohta? Teab keegi statistikast vms midagi...?
 
massa 27. november 2002, kl 14.30
See ei ole lõplik tulemus kui ainult 27%! Ehk võtab veel keegi sõna, no vähemalt 50% - siis ehk!
 
tiuks 27. november 2002, kl 14.51
nii palju on töötajaid juba tagant utsitatud, et kes on võtnud vaevaks vastata, see on seda teinud ja ülejäänud lihtsalt ei vasta.Et siis jah see peaks olema lõplik %.
 
Katsetaja 27. november 2002, kl 14.58
ma hakkan kevadel diplomitööd kirjutama ning just motivatsiooni teemal... ei tea aga veel täpselt, kuidas kirjutada kuid üks uurimus (küsitlus) peab kindlasti sees olema?
kas te tegite firmas ise mingi küsimustiku või tellisite teenuse kuskilt asutusest?
 
pisik 27. november 2002, kl 15.08
no vähemalt mingi ülevaate see annab, aga kindlasti tuleb järeldustesse ära märkida, et vastanute % on nii ja nii palju. ning kui on selle taga tegelikult ainult nt 20-30 inimest või nii siis see % ka ei näita midagi, siis on tõesem isegi inimeste arudega opereerida.
 
Liizi 27. november 2002, kl 15.57
Lihtsalt huvitab kas see küsitlusele vastamine pidi toimuma töö või vabast ajast (ise olen tähele pannud et vabast ajast ei tehta firma hüvanguks suurt midagi) ja kui isiklikud küsimused olid ja kellel on vastustele hiljem ligipääs. Isiklikust arvamusest, kui ülemus saab seda lugeda ja olen sinna ausalt näiteks mingeid väiteid pannud miks firma sisekliima ei meeldi (a la ülemustering ei meeldi, liiga uhked,kitsid jne) siis parem jätaks täitmata asja loomulikult. Kui ise mingeid küsitlusi olen korraldanud siis saadan küsimustiku meilile vastata võib ka töö ajal, tagaside on alati olnud vähemalt 90% sest enne on teavitatud ka et peale üldise kokkuvõtte tegemist kustutan vastanute meilid ja keegi peale minu ei saa neid lugeda.
 
Tiuks 27. november 2002, kl 16.03
vastamine toimuski anonüümselt, täidetud ankeedid jäeti nn postkasti. Vastata tööajal polnud keelatud... Kui % on 90, siis eeldan, et tegemist on väikese firmaga. Meil umbes 130 inimest.
 
tööandja 27. november 2002, kl 17.32
tegelikult pole see 130 ka veel niiiiiiii suur, kuigi omajagu. Teil on tegemist kas väga halva infoliikumisega (kui ca 2 kuupärast kõnnib mõni selle lehega ringi ja nõuab kohta kuhu seda panna) või siis on esimene järeldus, et motivatsiooniga on ikka väga jamasti- inimesed ei tunne huvi kuidas firmal läheb ja mida saaks nemad seal ära teha ja et ka nende arvamus loeb!
 
tramm 27. november 2002, kl 21.04
esimene mõte oli minulgi, et töötajatel on firmast ja seal toimuvast täiesti ükskõik. (me lihtsalt oleme siin)

teine võimalus, võta seda isiklikult, et sinu korraldustele keegi ei allu ja peavad sind ja sinu küsitlust mõtetuks. peavad mõtetuks tööandjat (näe mis välja mõtles: ankeet ja täida lüngad, ega me koolilapsed ole)jne jne.

kuskil on midagi väga valesti kui ainult 27% küsitlusest osa võtsid. isegi viimasest valimisest võttis osa 52%... :)
 
dere 28. november 2002, kl 08.34
Tramm võttis sõnad suust, olen täpselt samal arvamusel.
 
Lemps 28. november 2002, kl 10.01
Kui pole enam motivatsiooni juhtkonna ankeetegi täita siis...

Muide kas teil kohv on juba tasuline? See pidi esimene märk olema et firma hakkab vaikselt uksi kinni panema.
 
e 28. november 2002, kl 10.50
Isegi kui 27% oli plaanitud vastama on see valim liigagi väike, et üldkogumi kohta mingisuguseid järeldusi teha. Motivatsiooni pealegi peab iga phuken inimese tasandil jälgima - siin statistika ei aita. See aga eeldaks personalijuhilt ülimat professionaalsust, mida Eestis naljalt ei leia :(
 
juta 28. november 2002, kl 11.50
Samad sõnad - kui 27% töötajatest võtab vaevaks sellisele ankeedile vastata, siis on motivatsiooniga tõepoolest kõik selge...
 
Tiuks 28. november 2002, kl 11.57
Kohvi veel tasuline pole:) Äkki asi selles, et tegemist riigiasutusega. Seal ju ongi kõik nina vingus kogu aeg... Kui motivatsiooniga probleeme poleks olnud, poleks ka uuringut tehtud...
 
blaaa 30. november 2002, kl 13.46
hm, kuidas oli koostatud ankeet? Sõnastus, kergesti mõistetav, valikvastused jne? Või keeruline, lahtised kysimused, pikka järelemõtlemist eeldav? Lubasin ise lahkelt yhele kursusekaaslasele, et vastan ta ankeedile, hiljem selgus, et see kubises võõrsõnadest, kysimuse mõtet oli raske leida, ankeedi täitmine võttis terve õhtupooliku. Amet oli endal selline, et pidin pidevalt ankeete koostama, kuigi koolis õppinud seda ei ole. Elu õpetas mõndagi
 
e 02. detsember 2002, kl 15.43
Meil tehakse selliseid ankeete iga aasta. Täida-täida,aga midagi nagu ei muutu. Teinekord ei hakka täitmagi...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!