Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
praktika tööraamatusse?
 
kati 28. november 2002, kl 09.48
Tere!

Sooviksin teada kas praktika pannakse ka tööraamatusse kirja kui selle eest makstakse töötasu, seljuures töölepingut ei sõlmita, töötatakse ainult praktikalepigu alusel.

Ette tänades!
 
kati 28. november 2002, kl 10.19
lisaks seda veel et praktika lepingus pole määratletud et peaks üldse tasu maksama.
 
hm 28. november 2002, kl 14.06
kui pikk see praktika on? Kui vaid paar kolm kuud siis ära piina personalijuhti aga kui aasta kaks siis lase panna kui tahad- kuigi tööraamat on formaalsus ja kõik andmed on maksuametis nii ehk nii olemas!
 
pisi 28. november 2002, kl 21.38
Kas hiljem tööle kandideerides tööraamatut näha ei tahetagi? Nii võin ju endale igasugu töökohti kokku luuletada, kui see ainult formaalsus on? Esimeseletöökohale minnes oleks vähemalt praktikagi ette näidata?
 
uhhuu 28. november 2002, kl 23.14
Kui Sa alles lõpetad kõrgkooli, ei taha keegi Su tööraamatut tõõlevõtmist otsustades näha. Piisab, kui märgid selle olulise praktika oma CV-sse. Eks see mingi valdkonna eluliste probleemidega kursisolekut näita ja mingit töökogemust ka.
 
hm 02. detsember 2002, kl 10.17
no kui kohe luuletama hakkad ega siis kaugele jõua
 
Kuul 02. detsember 2002, kl 22.00
Tavaliselt praktika nii lühike, et selle tööraamatusse panemine üsna hale. Isegi CV-sse pole mõtet mingit praktikat sisse panna. Enamus koole nõuab praktikat nagunii ja see jääb kenasti õppimisaja sisse. Ei tea täpselt tänapäeva seadusi, aga vanasti käis ülikoolis õppimine ka staazi hulka, mida sai tööraamatu olemasolul sinna ka kirjutada.Ülikoolid ega praktikakohad küll tööraamatuid ei väljastanud. Tänapäeval ei maksa vist praegustel koolijütsidel staaz enam oluliselt palju. Muidugi, CV-sse võib panna praktika käigus omandatud kogemusi, mida peaks justkui olema, kui selle eest isegi palka maksti :P
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!