Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
Otsin praktikakohta
 
Praktikant 28. november 2002, kl 17.18
Tere
Minu mure siis järgmine. Kuidagi ei leia firmat, mis tahaks tegeleda praktikanduga, kelle huviks on firma dokumentatsioon, selle liikumine firma siseselt. Firma sise- ja välisinfo kogumise kanalid jms.
Olen saatnud sooviavaldusi mitmesse kohta, kuid pole vastust saanud.
Kas mul on üldse lootust, kuna tegemist on ju tegelikult tõesti üksnes firmale endale vajaliku infoga. Ja põhimõtteliselt ei jää ma ju sinn kauaks ja seega jalutan koos selle infoga minema.
Mida teha
 
niks 29. november 2002, kl 08.39
Otsisin ise eelmisel aastal praktikakohta umbes samal alal, aga asi oli lootusetu. Sellist infot ei anta heaga mitte ühelegi võõrale inimesele. Eriti veel sellisele, kes kirjutab sellest praktikaaruande. Lõpuks lasin tuttava firmal kirjutada, et olin nende juures praktikal, kuid tegelikult kirjutasin aruande ainult oma fantaasiate põhjal, kuidas asi võiks käia ning seal kohapeal ei olnud ma ühtegi päeva.
 
jups 29. november 2002, kl 09.30
mina olen kõik oma praktikad (4tk - kokku 6 kuud) kirjutanud suvaliselt. võtan alati ette praktika juhendi ja kirjutan iga punkti kohta midagi. natuke fantaasiat ja julgust ja kõik praktika hinded olen saanud "suurepärased".
On kursavendi-õdesid, kes on istunud kõik need praktikapäevad korralikult töökohal ja füüsiliselt ka praktikat läbi viinud ja praktika aruande tõese kirjutanud ning avastanud, et kõike punkte ei olegi vastavas praktikabaasis võimalik praktiseerida ja hinne ongi vaid "hea" olnud...
 
lihtinime 29. november 2002, kl 10.26
"Ja põhimõtteliselt ei jää ma ju sinn kauaks ja seega jalutan koos selle infoga minema."

???? kas see oli sul näpukas või?? kõik firmad ju vaatavad, et keegi ei jalutaks nende infoga minema?? sul kohe algul vastupidine plaan.
sa pead suutma firmale selgeks teha mida NEMAD sellest kasu saavad?
korrastad nende info liikumist, teed paremaks, teed arhiivi korda vms
 
Praktikant 29. november 2002, kl 10.55
minema jalutamisega mõtlesin seda, et ma tõesti pean ju kirjutama praktika aruande ja siis seda veel ka komisjoni ja kaasüliõpilaste ees lahkama ja arutama. Firma seisukohalt on see ju äärmiselt negatiivne, et nende siseasjad arutluse alla võetakse
 
to praktikant 29. november 2002, kl 13.28
....ehk arendaksid sinna praktika aruandesse loomingulisust,mina sinu asemel lepiks mitme ettevõttega kokku,et yhes korrastaks arhiivi,teises korrastaks infoliikumist,kolmandas ma ei tea veel mida....tööpäev kestab keskmiselt 10-tundi ja kui mitmes ettevõttes oled,siis sa ei pea ju kokkuleppides ettevõtetega täispäevaga seal olema ja mida
sa ikka selle pooliku siseinfoga peale hakkaksid,nii oleks lambad söönud ja hundid terved.Aruandesse paned kuldse keskmise
ja lahkadki statistiliselt nagu asi käib..:)
*kle,kunagi kui tähtis mees-naine sust saab,siis pea meele,eksju..mind st.
 
imelik 29. november 2002, kl 16.52
to jups: mis koois sa siis käid, et miskit tõendit pole vaja selle kohta, et praktika läbi teinud oled (firmast ma mõtlen)...????? mul just vastupidi pole vaja mingit hullemat aruannet kirjutada, vaid tõend saada..
 
jups 02. detsember 2002, kl 17.06
ehh, ega ma ju firmat ka välja ei mõtelnud. mul oli ikka firmas juhendaja (sõber), kes asjast teadis, praktikaiseloomustuse / -tõendi kirjutas ja praktikaaruandes oli ka juhendaja telefoni number, igaks juhuks olemas. kõik oli aus värk, ainult mina ei käinud päevagi kohal.
 
Kuul 02. detsember 2002, kl 21.33
Meil käivad küll igat sorti praktikandid. Põhiliselt tõepoolest on asi nii, et kuna kellegil pole aega praktikanti tööd tegema õpetada, lepin kohe kokku, et annan ainult seda infot, mida vajalikuks pean, jalgu ei tohi jääda, küsimusi esitada tohib ja saab tõendi, et läbis kenasti. Kuna on tegelikult igal vähegi suuremal firmal olemas üsna paks kirjeldus iga asja jaoks olemas, siis on ära kirjeldatud üsna palju ka dokumentide liikumisest. Praktikant paneb paberile oma plaani, mida tal meist vaja on ja saab abi niipalju kui saab. Ülejäänud on tõesti praktikandi oma mure, mida kokku fantaseerib. Minule ta oma aruannet ei esita, nii ei pea ma ka hindama, kui õigesti ta millestki aru on saanud. Lihtsalt arvan, et on vaja kuidagi noori aidata. Kui muidu mitte siis paberiga. Praegugi mul üks praktikant 5-ks nädalaks, keda olen näinud 3x15 minutit, sai mu käest üsna kõik, mida tal tarvis. Päris dokumentidele muidugi ligi ei lase.
Pole see nii lootusetu midagi, kui tundub ;)
 
Kuul 02. detsember 2002, kl 21.44
Vaatan homme tööl üle, mis meil kirja pandud dokumetide liikumise kohta. Väljast sisse tulevad on raudselt põhjalikult kirjeldatud, kes registreerib, kes viseerib, kes kinnitab ja kuhu edasi saavad. Väljaminevate kohta nii põhjalikku ei ole, kuna iga osakond tegeleb oma kirjavahetusega ise, aga kõik väljaminevad on ühes registris, samuti lepingud jne. Siseinfo kohta on küll üsna raske midagi öelda, seda on nii tohutult palju, igalühel oma vajadused, mis teisi ei koti. Sellist ülevaadet, et miks ja kes kõike korjab vaevalt et kellegil üldse on. Kuna siseinfo kuulub säilitamisele ainult niipalju, kui tolle info valdaja seda heaks arvab säilitada, siis pole olemas ka selliseks otstarbeks muud arhiivi kui igamehe arvuti või kabinet. Tehnilist infot siiski mingi aeg säilitatakse. Ma küll ei kujuta ette, mis selle ameti nimetus võiks olla, mida Praktikant õpib... Meie majas pole küll inimest, kes päev läbi dokumentide liikumist jälgiks :P
 
Kuul 03. detsember 2002, kl 10.54
Ma hakkan aru saama, miks sellist praktikakohta on raske leida. Ja aina vähem saan aru, mis eriala sellist soga võiks nõuda. Peale 10-t minutit kvaliteedikäsiraamatu lugemist, hakkas mu pea valutama ja ma peitsin ta sinna tagasi, kus on ta koht. ;)Väkk milline info üleküllus...
 
praktikant 03. detsember 2002, kl 11.06
dokumentide liikumise jälgimine on ainult üks osa kogu mu praktikast, seal on veel teisigi asju, mis firmadele tunduvad, et pole kellegi asi peale nende endi. Praktika nimi on muide Infotöö menetluspraktika.
Võiksin sellest pikemalt rääkida, kui kuidagi Kuuliga ühendust saaksin.
Õpin infoteadust- seegi sõna on paljudele müstiline ja arusaamatu, seega ei imesta ma enam ammu, et kui ma sellised sõnad nagu infoteadus ja infotöö praktika välja ütlen, siis jäädakse natukeseks ajaks vait ja lõpuks ikkagi saadakse teisiti aru, kui tegelikult asi on.
Tegelikult pole erilalal ju, arvestades meie liikumist infoühiskonna poole, midagi viga
 
Kuul 03. detsember 2002, kl 11.28
Mnjah, tegelikult võiks Praktikant tõesti pisut selle peale mõelda, kuidas ise ettevõttele kasulikuks osutuda praktika käigus. Ehk suudad mingi info ettevõtte jaoks teaduslikult ära jagada ja meil jääks suur hulk mittevajalikku müra vähemaks ;)
 
kkk 09. detsember 2002, kl 03.14
Kuidas siis kool nagu asjale vaatab?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!