Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
ametijuhend
 
mukk 09. detsember 2002, kl 15.05
mul on töölepingus kirjas, et töökohustused on määratud ametijuhendiga. olen pea aasta juba ära töötanud aga ametijuhendit ikka pole.

kes selle siis nüüd tegema peab? äkki ma ise?
 
:) 09. detsember 2002, kl 15.36
no ametijuhendeid teeb tavaliselt personaliosakond koostöös sinu vahetu ülemusega. Ja tegelikult peaks olema nii, et kui uus töötaja tööle võetakse, siis pärast lpingu allkirjastamist antakse ka allkiri ametijuhendile. Nii et tasub minna järelpärima...
 
mm 09. detsember 2002, kl 15.59
Ise sa seda tegema ei pea. Kui aus olla, siis polegi sul praegu mingeid kohustusi ega õigusi, mis tavaliselt ametijuhendis kirjas on, seega võid AJ nõudmisega saavutada kolm asja
status quo
uued kohustused
uued õigused
 
lipelgas 09. detsember 2002, kl 17.36
likvideeri see puudujääk kohe, st mine nõua endale personaliosakonnast ametijuhend, mis tuleb ka allkirjastada. sellega väldid olukordi, kus sulle heidetakse ette tegematajätmisi, mis peaks justkui "loomulikult sinu ametinimetusega kaasas käima".
 
irw 09. detsember 2002, kl 19.21
...parem tea ja tunne oma kohustusi amendijuhendita,tavaliselt toob see juhend kaasa ka ebameeldivaid kohustusi,mis pärast näiteks sinust sõltumatult muutuvad sulle koormaks või rahaliselt palka pärssivaks...ja enamasti hakatakse neid järgima siis,kui oled sellele juhendile ise alla kirjutanud ja ise seda nõudnud...mina oleks küll kuss,pole alkirja,pole ka alust midagi nõuda...luusri õpetus,mis teha:)
 
mukk 10. detsember 2002, kl 09.03
ma hakkasin ise ka mõtlema et tegelt väga tore et seda papert ei ole.
 
jups 10. detsember 2002, kl 14.39
hetkel ei saa sind vallandada oma tööülesannete tegemata jätmise eest... sul ei olegi ju tööülesandeid. ära mine seletama, sina ei vastuta siin hetkel millegi eest.
 
Salme 10. detsember 2002, kl 14.53
Siit neeed töö vaidlused alguse saavad. No on Sul seda paberit vaja. Töösuhe on normaalne seni kuni kõik toimib ka paberita ja kui hakkad ajama et see pole minu rida ja raha ei maksta siis otsi uus töö (see in nagu abielu: täna pesed sina taldrikud homme mina lusikad - mõttetu). Igal juhul tuleb alati rohem tööd teha kui tundub - raha on alati vähe.
 
Hundutydruk 10. detsember 2002, kl 16.45
kui lepingus on kirjas punkt, mille kohaselt ametijuhendis sisalduvad töökohustused, on ametijuhend muutunud töölepingu kohustuslikuks osaks. vt Töölepingu seaduse § 26 lg 1 p1. Selle kohaselt on töölepingu kohustuslikuks osaks tehtav töö, laiemalt selle kirjeldus. Kui töö kirjeldust lepingus pole, on vaid viide ametijuhendile, on selle olemasolu kohustuslik (seal on ju kirjas, mida tegema pead). seega on sinu töölpeing defektne ja võid nõuda selle muutmist seadusega kooskõlas olevaks ( s.t kas ametijuhendi lisamist või töökirjelduse lisamist lepingusse).
 
antu 12. detsember 2002, kl 15.48
kui sul kõik tööl rahulik ja normaalne on, siis ära parem mine ametijuhendit küsima, sest sealt võib selguda, et tegelikult teed palju vähem kui juhendi järgi ette nähtud.
aga muidugi võib olla ka vastupidi.

aga isesenda jaoks, tulevikuks, ei teeks üldse paha, kui oma kohustused kirja paned ja võimalikult täpselt
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!