Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
Elulookirjeldus?
 
Lilleke 10. detsember 2002, kl 12.07
Tere!

Töö kuulutuses on öeldud, et tuleb saata elulookirjeldused, no kirjeldused võib ehk ka viga olla, kuid elulookirjeldus siiski. Kas sel juhul CV ei pea saatma või võib need siis ühendada või mis vahe on üldse elulookirjeldusel ja CV-l???
Vabandust kui selline natuke võhiklik küsimus, kuid ma lihtsalt hakkasin mõtlema ja nüüd küsiks targematelt ja tedjamatelt nõu.
 
krisu 10. detsember 2002, kl 13.24
Curriculum Vitae (CV) tõlge eesti keelde on "elulookirjeldus"
 
avalik teenistuja 10. detsember 2002, kl 13.51
avaliku teenistujana pidin lisaks muule jurale (vanne olla ustav või midagi taolist) ka elulookirjelduse kirjutama. nagu vanasti: mina, seeja see, sündinud....
lisaks olen asutusele ka CV teinud, aga sellel ju hoopis teine vorm. küsi ikka järele, mida neil vaja on.
 
Pardafilosoof 10. detsember 2002, kl 14.17
See kipub suhtumise ja maitse asi olema. Arvan, et kui nõutakse CV-d, siis tuleb see ka teha ja kui elulookirjeldust, siis tuleb sama asi lihtsalt sedasi nimetada.
 
aux 10. detsember 2002, kl 14.20
on näha olnud ka nimetust 'vabas vormis elulookirjeldus'. minu arust see ongi siis selline jutustus a la see ja see, syndinud sel ja sel ajal, teinud seda, test ja kolmandat.
aga kui on tahetud elulookirjeldust, siis Eestis on selleks CV
(vaata www.cv.ee ntx)
 
aige obune 10. detsember 2002, kl 14.46
CV ei ole elulookirjeldus, vaid AMETIKÄIGUKIRJELDUS, seal on vahe, kuna viimane on üksjagu konkreetsem, kui üldine eluloojutt.
 
Hundutydruk 10. detsember 2002, kl 16.37
Kui nüüd definitsioone vaatada, siis CV on üldjuhul akadeemilise info detailne kirjeldus, mida kasutatakse teadusliku töö või õpingute korral. Enam rõhku pannakse hariduslikule taustale ning akadeemilistele saavutustele.
Elulookirjeldus aga on vabamas vormis enesetutvustus, mis kirjeldab inimese nii tööalast kui hariduslikku tegevust, kuid mille puhul on suurem tähelepanu pööratud inimese tööalaste saavutuste väljatoomisele.
Eestis on aga kõige rohkem kasutusel CV ja elulookirjelduse kombinatsioon (olenemata sellest, kuidas seda siis töökuulutuses ei nimetata). Seega olenemata sellest, kas töökuulutuses on kirjas et saata tuleb cv või elulookirjeldus, peetakse silmas ikka seda kõige traditsioonilisemat vormi, mis antud näidisena enamikes õpikutes/vebilehtedel.
 
lipelgas 10. detsember 2002, kl 17.05
pahatihti ei suuda need küsijad ise ka selgitada, mida nad täpselt tahavad.
 
Pardafilosoof 11. detsember 2002, kl 08.50
Jah, lipelgas, seda ma mõtlesingi, et nad sageli ka ise ei tea. Olen kokku puutunud ühe konkreetse juhuga, kus firmajuht ei kannatanud lihtsalt ladinakeelset nime ja vaatas läbi ainult paberid, mis kandsid pealkirja "elulookirjeldus". Loomulikult pidi nende sisuks olema haridustee ja ametikäigu kirjeldus.
 
ML 11. detsember 2002, kl 10.44
Minu CV kandis kah kunagi pealkirja Elulookirjeldus - lihtsalt meeldis sedasi rohkem...
Aige obune, tegu ei ole siiski mitte aint ametikäigukirjeldusega, vaid koolid/koolitused/huvi/oskused on seal kah sees.
 
aux 11. detsember 2002, kl 17.51
Muide, kuidas te n-ö pealkirjastate oma cv?
esimesele reale keskele curriculuma vitae voi cv voi elulookirjeldus?
ise olen praktiseerinud meetodit, et kõige esimesele reale NIMI, keskele, alla kontaktandmed. ja ei mingit pealkirja, et see on nyyd CV, arusaadav ju niigi.
mis arvate?
 
map 11. detsember 2002, kl 18.00
Mina olen ikkagi pannud pealkirjaks elulookirjeldus (kuna olen ka kuulnud, et ladina keelne cu..vi..eriti peale ei lähe)meil ju EV ja riigikeeleks eesti keel.Üldjuhul paned ju tegelikult kogu eluloo ilma aukuteta kirja, aga mitte vabas vormis vaid ettenähtud järjekorras(uuem jama ees pool),tavaliselt lisan ka huvid või hobid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!