Töö ja koolitus
Kui kaua?!
Jazmine 12. detsember 2002, kl 09.17 |
tea 12. detsember 2002, kl 09.20 |
Oleneb, kuidas töölepingus kirjas on. Kui on tavaline 1 kuu etteteatamist, siis nii kaua võibki. Mul on see jama olnud, et tahtsin päevapealt lahkuda, aga ülemus ajas kiusu ja ei lasknud. Siis võtsin rahus haiguslehe, sest ma tõesti ei tahtnud enam seda paari nädalatki enam vanas kohas olla.
Jazmine 12. detsember 2002, kl 09.30 |
mukk 12. detsember 2002, kl 09.41 |
Jazmine 12. detsember 2002, kl 09.45 |
ŽKüsimus tekkiski sellest et mulle ei anta kaht nädalat puhkust nagu mina tahtsin vaid nagu nemad tahavad st mina tahtsin 30 detsembrist aga nemad pakkusid 6 jaan, siin on aga tegemist kiusamisega, ja kuna ma nagu juba olen veidi aega ringi vaadanud ja mõte siit lahkuda, siis nüüd viin mõtte teoks..
To mukk
olen töötanud selles firmas üle 2 aasta, seega see ei ole nii väga alles vahetanud:)
To mukk
olen töötanud selles firmas üle 2 aasta, seega see ei ole nii väga alles vahetanud:)
mukk 12. detsember 2002, kl 09.48 |
krt 12. detsember 2002, kl 09.49 |
Jazmine 12. detsember 2002, kl 09.51 |
Opaal 12. detsember 2002, kl 11.33 |
Tegelikult ei saa tööandja sulle midagi teha, kui annad avalduse ja järgmine päev enam tööle ei ilmu. Vallandama nagunii enam ei hakka, kui sul avaldus antud on. Ja tööraamatusse märgitakse lihtsalt kuupäev, millal tööleping sinuga lõpetatud on, mitte põhjust. Ainult arvesta, et kui otsid uut tööd ja loodetav tulevane tööandja helistab vanasse firmasse, et sinu kohta infot koguda, võib ta kuulda head ja paremat. Nii, et päris tülli pole ssiski mõtet minna. Aga seaduse järgi jah, 30 päeva on etteütlemis aeg, et lahkud ja siis tööandja omal valikul kas lõpetab sinuga töölepingu varem või mitte.
tuvi 12. detsember 2002, kl 12.10 |
Ei, päris nii ikka ei saa, nagu Opaal kirjutab. Kui inimene ei ilmu pärast lahkumisavalduse esitamist tööle, siis võib talle nihukesed vinged tööluusid kaela väänata, et lase aga olla. Ja siis ei vabastata töölt enam mitte omal soovil, vaid tööluusi paragrahviga. Mis rikub parajal määral määral noore inimese tuleviku ära. Nii et kui muidu puhkust ei anta, siis jää haigeks.
ei tea 12. detsember 2002, kl 12.16 |
krt 12. detsember 2002, kl 13.55 |
kui enne etteteatamistähtaja lõppu töölt lahkud, võib tööandja nõuda hüvitust iga päeva eest, mis enne lahkutud, keskmise palga ulatuses. Nii et lihtsalt äraminemise variant ei ole hea. Aga muidu jah, kui on võimalik võtta sinine leht selleks ajaks, läheb see nn haiguseaeg ikka selle kuu aja sisse.. Siis ei pea tööandja selle aja eest ka palka maksma, vaid saad haigushüvitist (võib olla väiksem küll tegelikust palgast). Aga kas tõesti on võimalik lihtsalt lambist kuuks ajaks sinist lehte võtta?
Opaal 12. detsember 2002, kl 14.02 |
Tuvi
Tööleping lihtsalt lõpetatakse mingist kuupäevast, mingit paragrahvi tööraamatusse märkimata.
Loomulikult ei ole ilus päevapealt lahkuda, sellega rikute ainult oma suhteid ja Eesti on teadagi väike. Aga tööandja ei saa tegelikult midagi teha.
Aga kuidas teie meelest on seaduslik võtta haigusleht, selle eest haigusraha saada ja samal ajal töötada?
Tööleping lihtsalt lõpetatakse mingist kuupäevast, mingit paragrahvi tööraamatusse märkimata.
Loomulikult ei ole ilus päevapealt lahkuda, sellega rikute ainult oma suhteid ja Eesti on teadagi väike. Aga tööandja ei saa tegelikult midagi teha.
Aga kuidas teie meelest on seaduslik võtta haigusleht, selle eest haigusraha saada ja samal ajal töötada?
Jazmine 12. detsember 2002, kl 14.50 |
Pardafilosoof 12. detsember 2002, kl 14.58 |
konkreetne tööandja 12. detsember 2002, kl 16.47 |
mölakas 12. detsember 2002, kl 20.36 |
Marie 13. detsember 2002, kl 05.43 |
dea 13. detsember 2002, kl 10.45 |
Viiepäevane etteteatamisaeg kehtib siis, kui töölepingu lõpetamise põhjuseks on töö jätkamist takistav haigus, invaliidsus, haige või invaliidistunud perekonnaliikme hooldamise vajadus või õppima asumine. Sama õigus on emal, kes kasvatab alla 3-a. last. Aga need põhjused tuleb ka tõendada(arstitõend jne.)
Jazmine 13. detsember 2002, kl 11.02 |
L 13. detsember 2002, kl 12.59 |
Kui sa täna esitad avaldse ja nemad pakuvad, et lõpetame 6. jaanuar, siis oled isegi veel hästi saanud ... nii hull ei saa see töö ju ometi olla, mida sa 2 aastat teinud oled, et nüüd pead selle viimase kuu ajaga mingeid trikke tegema hakkama ... pühad ju nagunii vahel ja vahe kas lõpetada 30 detsembril või 6 jaanuarist on ju 2 tööpäeva! 2 ja 3 jaanuar ...
Jazmine 13. detsember 2002, kl 13.04 |
Ehh, lugu oli tegelikult selles, et uues kohas tahetakse mind näha 2 jaanuar, aga nüüd kukkus nii välja et ei pidanudki haiguslehte võtma, minu avaldus rahuldati ja 1 jaanuarist olen sellest töökohast prii;))
Nii et kulla kallis tööandja, peaaegu oleks Sul õnnestunud minu koju tulla...
Nii et kulla kallis tööandja, peaaegu oleks Sul õnnestunud minu koju tulla...
elts 15. detsember 2002, kl 00.44 |
Lisa postitus