Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
kuidas leida ametlikku tööd?

tööotsija 13. detsember 2002, kl 14.09
Olen aktiivselt cv-d saatnud:) natuke rohkem kui aasta.

Arvan, et olen rohkemaks võimeline kui ntx klienditeenindaja töö nõuab. Seda peaks näitama ka minu cv ja eelmised kaks töökohta. Seega ei otsi lihttöölise kohta.

Tundub, et oma tarkusega enam toime ei tule. Seega oleks vaja mulle prof. nõuandjat, kes vaataks üle minu cv-d ja kaaskirjad ja jagaks ka muid näpunäiteid. Lihtsalt sõbrannadest ja sõpradest ilmselt pole kasu.
Vaja oleks kõrvalseisjat, kes "leiaks üles minu vead", et saaksin neid parandama asuda. Kahjuks töövestlustel käies ei ütle ju hiljem personalijuhid mulle tõde, miks ma ei osutunud valituks. Aga tundub, et see oleks väga vajalik info.

Tundub, et ega personaliotsingu firmad sellist teenust ei paku ja ega hetkel rahagi väga palju ju pole.

Kindlasti üks minu "vigadest" on see, et olen suhteliselt sügavasse depressiooni vajunud ja väga võimalik, et pole õnnestunud seda igakord varjata. (kuigi püüan kõigest väest:)

Praegu käin küll "tööl", aga mul on täiesti kõrini mustast palgast...

Ei teagi miks kirjutan ja millist abi:) ootan. Olen oma arust nagu kõik võimalused ja variandid ära kasutanud. Lihtsalt mõistus on otsas:(

Mõtted liiguvad ka selles suunas, et ise ettevõtjaks hakata, aga puudub kogemus hea äriplaani koostamise kohta, et saada pangast laenu.... Ja sellist ideed pole, mida oleks mõtekas kellegi teisega jagada (kasum jääks jagamisel mõttetult väikseks) Võibolla puudub ka julgus, sest pole kogemust? Puudub ka algkapital.

Järsku jagate veel nõuandeid töö otsimiseks. Võibolla mul on mõni "nipp" kasutamata?:))

anna 13. detsember 2002, kl 14.19
Nõu küll anda ei oska, aga tundub et oled oma mõttekäiguga õigel teel. Järka samas vaimus, küllap leidub ka lahendus. Sellist teenust ise ka ei tea, mis annaks cv ja kaaskirja osas nõu, TÜ lõpetanutele on olemas mingi karjääriteenistus, võib- olla nemad on sind nõus aitama(olen kuulnud ka aeg ajalt toimuvatest tasuta koolituspäevadest).

Stella 13. detsember 2002, kl 14.40
Mine küsi suurtest asutustest kohapealt,et ega teil vabat töökohta ei ole pakkuda.Pane oma CV ka cv onlinese ülesse-seal on palju vabasid töökohti ja saad tasuta kanditeerida.
Pane enda kuulutus lehte ,internetti,et otsid tööd.
Ja olgem ausad-paljud töökohad saadakse ka tutvuse kaudu!!!

tööotsija 13. detsember 2002, kl 15.21
cv-online, cvkeskus, ekspressjob, ariko reserv jne igal pool mu cv.
olen saatnud ka "sobivatesse" firmadesse personalijuhtidele e-maile koos cv-ga jne.

rääkinud tere-ja muidu-tuttavatele, et olen avatud igasugu pakkumistele jne.

olen pannud ise kuulutuse lehte (seda küll börsi:)

siit järeldus: mul vist mingi viga külges, mida ise ei tea..:)

krisu 13. detsember 2002, kl 16.10
"Arvan, et olen rohkemaks võimeline kui ntx klienditeenindaja töö nõuab. Seda peaks näitama ka minu cv ja eelmised kaks töökohta. Seega ei otsi lihttöölise kohta. "
Miks sa arvad, et klienditeenindaja on lihttööline? Mee firmas on klienditeenindajad kõige tähtsamad inimesed ja just klienditeenindaja kohale kandideerijatele esitame kõige kõrgemaid nõudmisi.
Või otsid Sa ainult tippjuhi kohta? Edenema karjääriredelil peaks ikka sammhaaval.

tööotsija 13. detsember 2002, kl 16.20
Olen töötanud klienditeenindajana päris mitu head aastat:)) Ja sealt edasi juba samm-haaval läinud:)
Ei sooviks enam samm-haaval tagasi minna, sp ei soovigi klienditeenindaja või sekretäri kohta.

Vabandust kui kedagi solvasin ja nimetasin teenindajat lihttööliseks.

glamuur 13. detsember 2002, kl 16.53
Mina tahaksin ka klienditeenindajaks saada! Ma olen teinud sekret'ri kursused, raamatupidamise, siis k]iki arvuti programme oskan h'sti kasutada, ja olen ]ppinud mAJandust ning r''gin viite keelt. aga soovist ja b;rsist lugedes on vabad t;;kohad ikka kuskil s''stumarketis, marja kaupluses jm. aga kas keegi on kunagi lehes n'inud kuulutusi, et kuskile esinduslikku hotelli jne vajataxe kedagi???nt radisson SAS jne. kui coca cola plaza AVATI, k]ik t;;lised olid olemas, kus olid kuulutused????ei miskit. kuradi onupojapoliitika......
lehed on aind t'is telefonimyyja kohti ning myygiagente....
OLEN HARITUD NOOR, KES TAHAB T;;TADA, AGA EESTI RIIK EI V]IMALDA SEDA. OLEKS MA MINGI VENE JOTA, KES N6UAB AIND TOETUSI!!! PALUUUUN MA OLEN MIDAGI V''RT !!!! OLEN AHASTUSES...EKS SIIS PEAN JUBA M]TLEMA KUIDAS MIINIMUMPALGAGA elada....
olge tublid ja minge v'lismaale!

laura 15. detsember 2002, kl 09.39
Glamuur, miks VENE jota?

Urr-Auh 15. detsember 2002, kl 14.27
Tööotsija,
Kas Sind kutsutakse tihti töövestlustele? Tähendab, kui Sina saadad cv, kas siis enamasti ka kutsutakse? Ja siis enam edasi ei toimu midagi? Kas on nii?

Kui on nii nagu kirjutasin, siis pole viga cv-s, vaid vestluses. Äkki oled liiga pingul, kontrollid üleliia palju seda, mida ütled ja mis liigutusi teed. Jätad ehk kammitsetud inimese mulje.

No jah, ma ju ei tea, kuidas need asjad on, kuid räägin ühe loo. Oma töökohas hakkasime ükskord kolmekesi (kolm naisterahvast) rääkima, kuidas keegi meist oma koha sellesse firmasse sai. Ilmnes väga imelik seaduspärasus: keegi meist polnud sellest kohast elu-eet huvitatud, olime tulnud lihtsalt vaatama. Meil kõikidel oli eelnevalt koht olemas, me ei sõltunud sellest, kas pakutava koha saame või mitte. Ja mina, kui aus olla, läksin kohale mõttega, et öelda, et ma ikka ei kavatse töökohta vahetada. Aga tööandjaga jutt istus ja läks parajaks lõmpsimiseks. Mind võeti tööle peaaegu vastu minu tahtmist ja palga sain niisuguse nagu mina ütlesin. Teine tuli ka lihtsalt vaatama, et missuguste inimestega tegu, et äkki tasub vahetust teha. Oli ka vaba ja sundimatu, kuid lootusi ta ei hellitanud. Kolmas polnud selle koha jaoks end häälestanud. Kui sisse astus, vaatas uus tööandja kella seina peal ja töölepakkuja tegi naerdes märkuse: "Vale on teie, mitte minu kell!" Ja naerdes nad oma jutte-katsetusi korraldasidki. Ja tema võitis konkursi.

Nii me tulimegi järeldusele, et iga hinna eest püüdmine ei vii kuhugi. Kui suudad olla vaba ja sundimatu, kui julged öelda, mida mõtled, on pool võitu käes.

Selline on minu kogemus :)

Aga veel, Sa võid ju alustada klienditeenindaja kohast ja Sulle pakutakse kindlasti kohakõrgendust, kui näitad, et oled seda väärt :)

H 15. detsember 2002, kl 19.53
Olen teinud uurimusi ettevõtete sisepoliitika kohta, vestelnud personiljuhtidega jms. Kui tekib vakantne ametikoht, siis loomulikult vaadatakse algselt ettevõtte sisest personali, kas leidub kompetentne kandidaat vabale ametikohale. Samas kui on väga hea klienditeenindaja, siis kardetakse edutamisel seda, et teisel ametikohal ei ole ta ehk NII edukas, kui seda klienditeenindajana ning firma kaotaks hea klienditeenindaja ja saaks vastu keskmise töötaja muul ametikohal. Seetõttu ei pruugi edutamine hea klienditeenindaja ametikohal ka nii lihtsalt käia.

Ülle 16. detsember 2002, kl 10.44
tööotsijale:tead...olen olnud täpselt kui sinagi, vist isegi 1,5 aastat tööd otsinud. muidugi töötu ma pole aga lihtsalt olin rahulolematuy oma töökohaga. käisin ka vist mingil miljonil vestlusel ja tihti lõpetasin nö hõbemedali kohaga konkursil, ülitüütu oli kuulata et meil on valida nüüd lõpuks sinu ja kellegi teise vahel plapla.. ja lõpuks ikka vastu püksa. igaljuhul, see mida mina kogenud olen on onupojapoliitika ja see vohab nii et tundub suht koht võimatu niisama konkursse läbides tööd leida (head tööd). Pigem lase korra kumm lõdvaks ! M;ina tegin nii ja nüüd lähen uuest aastast uude töökohta:) Edu sulle!

piiks 16. detsember 2002, kl 11.51
on jah täitsa rumal olukord. ei oskagi kusagilt otsida, seda enam, et enamus tuttavaid on tööle saanud samuti nn. onupojapoliitika kaudu (st. juhuslikult tuttav pakkus...) - järelikult pole mul isegi kelle käest küsida, et a la "mitmenda katsega õnneks läks". teeb ikka vahel südame täis küll, kui mõtlema hakkan, et miks siis mina pean just see olema, kes ise peab omale töökoha kusagilt välja otsima ja mis veel hullem - selle ka saama.:(

Livia 17. detsember 2002, kl 18.57
Mina tahtsin alguses hirmsasti oma praegust töökohta, kui ma sellele kandideerisin. Pärast esimest vestlust ei jõudnud ma end ära needa, mis kuradi pärast ma sellele kohale üldse kandideerisin. Teisele vestlusele läksin sellepärast, et piinlik oli ära öelda ja kolmandat korda läksin juba huvi pärast, et no kaua mind jooksutatakse. Neljandal korral selgus, et selleks hetkeks olin ma ainsana sõelale jäänud (vastaskandidaat lõi põnnama töö kirjelduse peale). Nii et jah, ka mina ei tahtnud iga hinna eest seda tööd ja andsin ka mõista, et müüa ma end ei oska ja olen see, kes olen. Vot nii sain ma endale väga hea töö.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!