Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
EBS ?

Sleepy Jaguar 25. detsember 2002, kl 14.02
Pole vast kõige sobivam teema jõulu esimesel pühal, kuid kas keegi oskab rääkida oma kogemustest? Mõtlen natuke tulevikku ette, kuhu õppima minna. Hetkel olen jäänud EBS-i juurde,kas oskab keegi mu valikut kommenteerida? Olen kuulnud näiteks, et õppejõud seal ei nõua palju, lasevad lihtsalt läbi. See ei ole muidugi põhjus miks ma selle kooli kasuks otsustasin, ma ei tea kui tõsiselt sellesse väitesse suhtuda?

teadja 25. detsember 2002, kl 15.40
..läbinud küll seal täiendkoolituse,aga mahv oli kõva ja teadmised,on teadmised...punkte täis ei saa,ise tead....
õpid ju eelkõige enda jaoks...nii,et edu edaspidiseks,see ikkagi
su oma mure,palju millegist jaksad ja viitsid välja pigistada,tänapäeval keegi sulle huvi puudumisel punaseks asju ette ei värvi....;)

Niki 26. detsember 2002, kl 17.19
Oleneb muidugi ka, mida sa 6ppida tahad. Aga oma kogemustest v6ib öelda, et erak6rgkoolides kipub asi jah, selline olema, et raha on see, mis loeb.. Praegu 6pin riiklikus (Tartu) ja olen väga rahul!

ebslane 26. detsember 2002, kl 20.24
kergelt sealt küll läbi ei saa, eriti päevasest mitte. Tase on suht kõva (tõusnud eriti viimastel aastatel) ja nõutavad teadmised pigem praktilist kui teoreetilist laadi st enne eksamit raamatu pähe õppimine ei aita.
Samas oleneb muidugi ainest, eks humanitaaralad on võib-olla lihtsamad aru saada .

Aga kui otsid kergelt tulnud diplomit siis mine näiteks pedasse rekreatsiooni korraldust õppima vms.

ebslasele 27. detsember 2002, kl 16.07
oled kindel et peda rekreatsioonikorralduse (see on üx sõna!) diplom tuleb kergelt??

p33t3r 29. detsember 2002, kl 11.05
Ka kaugõppe diplom tuleb raskelt. Ja tase tõesti viimastel aastatel läks märkimisväärselt karmimaks. Eks EBS-i juhid loevad ka igasugu netikommentaare.

Juula 29. detsember 2002, kl 18.45
Õpin ise EBS'is juba neljandat aastat ja võin öelda, et tase on igati normaalne, keskkond on super, õpilaskeskne, mitte koolikeskne. Tähelepanu on õpulasel, mitte aga koolil. Õppematerjalid on kõik õppemaksu sees (raamatud, paljundatud konspektid õppejõududelt). Asukoht on väga hea ning sisekliima positiivne. Üks õppejõud kommenteeris ka seda suhtumist: mina maksan ja saan kohe paberi: tema käest olevat ka tuldud küsima, et kuidas tema aines läbi kukuti, et nad on maksnud raha koolile ja peavad saama hinde kätte. Õppejõud arvas, et maksmine ei tähenda, et keegi kulbiga teadmisi ajju valaks, kui enda pea ei võta.
Samuti on olnud alati mõistev suhtumine, kui on tulnud ette raskemaid aegu ning ei saa kogu aeg loengus istuda. Igal ühel võib tulla negatiivseid eluetappe. Riiklikes koolides on seevastu palju sellist koolikeskset suhtumist: kui ei vasta meie nõudmistele ja neli aastat probleemivaba inimene pole, siis astugu minema, riigieelarvelised kohad.

tudeng 29. detsember 2002, kl 22.50
Mina õpin näiteks TTÜ-s. Ei taha mingit kooli laita või kiita, eemalt vaadates tunduvad asjad alati veidi teisiti. Kuid ühte tahaks siiski öelda, et minul ei ole selle aja jooksul (olen 4.kursusel) mitte ühtegi loengut, praktikumi ega harjutustundi ära jäänud, samal ajal kui minu sugulasel, kes õppis erakas, jäi pidevalt tunde ära. Eriti nõme oli siis, kui ta pidi laupäeval 80km kauguselt kooli sõitama ja siis teatati, et õppejõul, oli lihtsalt muud tähtsamat teha. Minu arvates ütleb see midagi. Igatahes tema jättis selle kooli pooleli. Pole mõtet maksta ja selle eest vähe saada. Mina kujutan ette, et kui mina peaksin oma hariduse eest maksma, siis ma ka sellist kohtlemist ei taluks.
Aga eks igaüks otsustab ise.

riiklik 02. jaanuar 2003, kl 17.14
Loengud jäävad ära, tunniplaani pannakse aasta lõpuks mingeid naljakaid aineid, sest muidu ei tuleks lõpetamiseks vajalikud punktid täis jne. TOEFL on põhiline, käid neil aastat koolis ja maksad õppemaksu, siis näiteks selgub et sa TOEFL testi 550 peale ära ei tee. Pakid asjad kokku ja mõtled, et 90 000 nigu niuhti aknast õue lennanud.

niru 13. jaanuar 2003, kl 16.57
EBS-s vistiti päris palju ka TÜ inimesi lugemas käib. Enamasti noored doktorandid, aga seda tublimad, püüdlikumad ja asjaga kursis nad on. Selline mulje on mulle vähemalt jäänud, ega tegelikult täpselt tea.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!