Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
tööleping iseendaga?

ettevõtja 09. jaanuar 2003, kl 11.47
..olen ainuisikuliselt veel oma firmas...teatud tehinguid
on vaja teha,mis eeldaksid töölepingu olemasolu...saan ma siis
iseennast töötajaks panna või ei saa...eelmine aasta oli nagu kumu,et ei saa,aga mismoodi siis saab ikkagi....mingi võimalus peaks nagu olema,egas ma esimene aasta õhust ainult ei ela,
aidake,tarkpead, palun!!!!!

Kass 09. jaanuar 2003, kl 12.03
Aga pane parem ennast juhatuse liikme tasu saama. On kasulikum.
Aga töölepingut saab muidu teha küll - ühelt poolt kirjutad alla eraisikuna, teiselt poolt ettevõtte esindajana.

ettevõtja 09. jaanuar 2003, kl 12.33
seep see probleem ongi,et kas ikka ise saab...kusagilt kumiseb,et ikka ei saa küll...nüüd tuiangi mööda netti ringi ja ikka pole targemaks saanud,kas oli see mu paha unenägu,mis keelas töölepingu iseendaga või kuulsin kuskilt midagi ikka ilmsi kah:)

Pardafilosoof 09. jaanuar 2003, kl 13.40
Sina kui firma omanik kirjutad volituse näiteks oma vanaemale, et tal on õigus firma nimel võtta tööle firma peadirektor. Ja siis vanaema sõlmib sinuga lepingu.

kata 09. jaanuar 2003, kl 14.15
Kui sul on oma firma, siis teed lihtsalt ostu-müügi lepinguid, kui sul on vaja teatud tehinguid teha :)
Kui sa sõlmid teiste firmadega lepinguid siis sõlmidki kui juriidiline isik ja sina oled ju juhataja ja sinul on ju allkirja õigus. ma ei saa aru, milles probleem. Firma on ju registreeritud äriregistris ja kõik ju tahavad B-kaardi koopiat, milles on ju näha, et sinul on õigus allkirju anda ja lepinguid sõlmida.
Sul ei ole ju vaja endaga sõlmida töölepingut, seda ei nõutagi.
Sul on vaja sisse seada juhataja otsuste fail arvutisse näiteks ja sa pead seal nagunii oma korraldustega ära näitama kõik keda tööle võtad, palju palka maksad, enda palgasumma, kuidas sõiduautosid kasutada ja garazeerida jne. samuti pead otsusega kinnitama maj. tegevuse aruande ja bilansi. Niisama lihtne see ongi, kui on ühe mehe firma

ettevõtja 09. jaanuar 2003, kl 15.46
...tänan arukate nõuannete eest,näe krt.oligi paha uni:)

dea 09. jaanuar 2003, kl 18.56
Hilinenult küll, aga alustaks sellest, et millise ettevõttega on tegu -OÜ või AS? Vastavalt sellele on ka nõuded erinevad. Samuti tasustamine, haigekassa kindlustatus jne. Võlaõigusseadus lubab käsunduslepingut jne.

ettevõtja 09. jaanuar 2003, kl 18.59
asuhh...OÜ-ikka alles...see vähe ikka imelik,kui AS-ssis üksi
peesitaks,küll esialgu,aga siiski....

ML 09. jaanuar 2003, kl 23.35
Variante on mitmeid. Tõesti võid ju iseendale määrata juhatuseliikme tasu. Võid end tööle võtta tööettevõtulepinguga.

Ja tegelikult naljakana võib ehk tunduda, aga firmad võivad meie seaduste järgi eksisteerida ja käivet tekitada ilma ühegi reaalse töötajata...

Milleks Sul seda töölevõtmist aga tarvis on? Kui miskite sotsiaalsete hüvede pärast piisab juhatuse liikme staatusest küll. Kui tahad lihtsalt raha firmast välja võtta, tee seda läbi dividendide.

xxx 10. jaanuar 2003, kl 10.26
kah oü, aga lõpuks sõlmisin iseendaga ikkagi töölepingu...uurisin kah seda asja ja üks jurist ütles üht, teine teist. Ühesõnaga seadused on vasturääkivad ja sain nii aru, et enne kui mingit kohtupretsedenti ei ole ei saa nii ega naa pidi kinnitada (tohib või mitte) ...no asi veel keerulisem, aga ei oska seletada.

mina olen kah ainuomanik ja võtsin ennast tööle. miks? sp, et firma osutab teenust ja vaja ju töötajat, kes seda reaalselt teeb (minu arvamus) maksuametile vaja ju näidata töötajat.
veel oli vaja haigekassakaarti.
vist helistasin ka maksuametisse ja ka sealt öeldi, et ikka saab

ML 10. jaanuar 2003, kl 22.52
xxx, mul põhimõtteliselt case analoogne Sinuga - ainuomanikuna osutan teenust. Küll aga tööle reaalselt end vormistanud pole, firmast, kellel lasin enda OÜ paberimajanduse ja registreerimise korda ajada, väideti, et võib vabalt ka sedamoodi.

Töötajana peaksin ju oma praeguselt teenuselt maksma riigile sots- ja tulumaksu, mis teeb läbi oma firma asjaajamise ju sisuliselt mõtetuks...

ettevõtja 11. jaanuar 2003, kl 09.11
...einohh,just,just,et ega ei pea olema kedagi vormistatud,omanikuna võid kasumist kah elatuda,aga mul tööiseloom selline,et kasumit ja st.ka raha tuleb sisse kenasti ja vaja ringi sõita...teatavasti töölähetust saab sõlmida vaid töötajaga...ja esimene aasta seisaks kasum muidu nii sama...välja saaks võtta teda alles ju peale eelmise aasta majandusaasta aruande kinnitamist...sellepärast ikka vaja mingi leping endaga teha....see näpuotsaga makse maksta normaalse sissetuleku juures ei tapa...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!