Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
töötajate otsijad panevad ikka imestama....
 
mõnikord 05. detsember 2007, kl 09.07
Kandideerisin septembris paarile töökohale Tallinnas. Plaanisin nimelt elukoha vahetust ja ka töökoha vahetust. Vist ainult kahelt asutuselt tuli eitav vastus. Ülejäänud - mitte halligi. Mõtlesin siis, et milles küll probleem? Mul on olemas 3-aastane töökogemus, kõrgharidus(nüüd magistriõppes), keeleoskus(inglise, vene). CV on ilma kirjavigadeta. Kaaskirja ei kopeerinud CV Keskusest, oskan end müüa küll ise(või siis ilmselt mitte). Täiesti arvestatav kandidaat ju tegelikult? Ok, kui ka ei ole, siis nii palju viisakust võiks ikka olla, et saadetakse eitav vastus. Nüüd siis vaatan mina, et näe, jälle otsivad! Sama amet, sama töökirjeldus. Ei tahaks kohe nii mõelda, aga pisike kahjurõõm trügib hinge. Mina leidsin omale töökoha. Nemad ikka otsivad...
 
wre 05. detsember 2007, kl 09.38
Huvitav tõesti - vahel jäägi mõtlema, et kuulutatakse niisama igavusest.
 
piret 05. detsember 2007, kl 09.57
põhimõtteliselt võiks ju arvata, et selline ühtede ja samade firmade poolt töötajate otsimine on pigem oma firma reklaamimine, paned kuulutuse ülesse ja muudkui reklaamid oma firmat, ja kordades veel odavam kah:)
 
f 05. detsember 2007, kl 10.13
Nojah, halb reklaam on kah ju reklaam, eks! Sest just halb reklaam see on, kui tööandja pidevalt otsib uusi töötajaid ühtedele ja samadele töökohtadele. Minus tekitab kohe ettevaatlikkust see.
 
üü 05. detsember 2007, kl 11.38
vb ei julgenud sind võtta, et no kogemus, et sinu hariduse-kogemustega inimene läheb minema lihtsalt. seega kasulikum otsida ja otsida, kui võtat sind, paar kuud töötad ja lased parema koha peale jalga. ega ma tea ka, pakun välja lihtsalt :)
 
liisu 05. detsember 2007, kl 11.44
mind ka kohutavalt häirivad need ettevõtted, kes ei vaevu eitavat vastust saatma. oota nagu opakas. kuskil kümmekond kohta on viimase kolme kuu jooksul sellised olnud. üks ainuke on vaevunud eitava kirja saatma.
 
juula 05. detsember 2007, kl 12.30
Jah, mul ka sama küsimus tekkinud. Samad firmad muudkui järjest otsivad samale kohale. Olen ka ise paar korda selle otsa sattunud (küll paar aastat tagasi), et saadan korrektselt CV ja kaaskirja. Ja ootan-ootan-ootan. Ja ennäe! Läheb kuu mööda ja neil sama kuulutus jälle üleval. Mina pole aga isegi mitte eitavat vastust saanud. Tõsiselt tekib küsimus, et mis neil seal toimub? Tõesti nalja pärast riputavad neid kuulutusi?
Tõesti loll tunne on oodata... mina ei saada oma cv'd lihtsalt nalja pärast ju, vaid ikka sellepärast, et tahan tööle saada.
 
muf 05. detsember 2007, kl 12.43
Mõtlesin, et teen uue teema, aga kuna see enam-vähem siia sobib, siis ei hakanud tegema.
Ma nimelt natuke tige. Otsin tööd. Ligi kuu aega juba. Ja täiesti imelik on minu meelest, et saadan CV ära ja siis alles mingi kuu aja pärast helistatakse, et oi, äkki tuled nüüd nädala-paari pärast vestlusele?!?! Tööpakkumises oli kirjas, et tööle asumine niipea kui võimalik. Selle järgi tööpakkumisi valingi ja kaaskirjas märgin ka alati ära, et olen valmis kohe tööle asuma ja minu soov on tööle hakata võimalikult kiiresti. Neile kohtadele, kus on märgitud, et tööleasumine jaanuarist-veebruarist, ma üldse ei kandideeri. Kuu aega hiljem olen ma juba enam-vähem ära unustanud, et üldse sinna kandideerisin. Ja siis nad helistavad ja isegi ei vabanda ega põhjenda. Oleks siis vestluse aegagi pakkunud ntx päeva-paari jooksul. Aga ei! Alles nädala-paari jooksul. No mida kuradit?! Enda jaoks olen selle koha juba maha kandnud, sest ma ei soovi töötada sellise töökultuuriga ettevõttes, kus peetakse normaalseks, et inimene ootab vastust kuu aega.
Aga ikkagi ajab selline asi närvi!
Kulla tööandjad, kui te ei soovigi töötajat KOHE, vaid siiski alles kuu-paari pärast, siis PALUN pange see ka tööpakkumisse kirja. Soovitavalt pange tööpakkumisse kirja ka see, millal hakkata sobivate kandidaatidega ühendust võtma. See teeb ka teil endil töötaja leidmise lihtsamaks ja väldin nii teie endi kui ka tööotsijate aja raiskamist.

Minul läheb näiteks tohutu hulk aega raisku, sest mina ei harrast seda, et saadan 20 CVd korraga välja. Valin 2-3 kohta, mis tunduvad huvipakkuvad, koostan korraliku ja sellele ametikohale vastava CV ja kaaskirja ja siis ootan ca 2 nädalat tagasisidet. Seejärel kannan tööpakkumise maha ja saadan alles uue CV.
 
teemaalgataja 05. detsember 2007, kl 12.56
Hariduse olemasolu ei ole tänapäeval enam mingi argument minu arvates.Töökogemusega on nii ja naa. Minu eriala on selline, mis nõuab pidevat täiendamist ja kursisolekut. Mitte kunagi ei ole siin kogemust liiga palju. Ise leian, et 3 aastat on selline algaja tase isegi. HIndan end küllaltki kriitiliselt. Võib-olla siis isegi liiga kriitiliselt...
 
nõid 05. detsember 2007, kl 12.59
to muf:ära saada oma cv enne kui pole helistanud ja täpsemalt järele uurinud.ka telefonikõnest kontaktisikule võib paljugi välja lugeda kui oskad.ma ei kujuta üldse ette et saadaksin oma cv enne kui pole lisainffi hankinud.tavaliselt pole palganumbritki tööpakkumises ja sa ju raiskad oma ja teiste aega kui pole seda varem välja uurinud.ja veel on kasulik uurida firma taustinfot enne kui sinna tööle hakkad minema.ja nendesse firmadesse kes kogu aeg töötajaid otsivad pole mingit mõtet cv saata sest seal on kindlasti midagi mäda.
 
muf 05. detsember 2007, kl 13.12
to nõid: jah, see on hea soovitus. paraku on mingil põhjusel tööportaalides hetkel levimas praktika, et isegi kontaktisiku nime je telefoni ei panda alati kirja...
 
nõid 05. detsember 2007, kl 13.16
to:muf
kui mind ikka väga mõni tööpakkumine huvitab siis
olen sellisel juhul kasutanud sellist varianti et kaaskirja panen palgasoovi ja lisan et kui minuga pole näiteks 5 tööpäeva jooksul ühendust võetud siis pole vaja minuga enam arvestada. alati on selline taktika olnud positiivne, s.t tööandja võtab kohe ühendust ja saame eelnevalt suhelda ja teineteise vajadused välja selgitada.proovi ka!
 
m32 05. detsember 2007, kl 13.41
elus on lihtsam muuta enda suhtumist kui hakata teiste oma parandama
 
muf 05. detsember 2007, kl 14.40
to nõid: vot see on tõesti hea mõte. olen küll viisakamalt kaaskirja pannud, et loodan tagasisidet ntx nädala või 2 nädala jooksul. aga see on hea mõte et kui ntx 5 tööpäeva joksul ühendust pole võetud, siis pole vaja enam minuga arvestada. ja need, kes ühendust ei võta, need kannan maha. edaspidi nii teengi! endal lihtsam.

ahjaa - CV Keskuses avastasin ka hea võimaluse kandideerimine tühistada ja olen seda ka kasutanud. Kui ikka 2-3 nädalat on vaikus olnud, siis lähen sinna ja klõpsti! on minu kandideerimine tühistatud.
 
nuf 05. detsember 2007, kl 14.45
to muf: jäi silma, et teed siis uue CV uue koha jaoks? Sul siis cv väljamõtlemise küsimus? hmm.. mul ikka cv-s kirjas, mis sinna kirja panna on.. muuta nagu raskevõitu vastavalt firmale..
 
arvan 05. detsember 2007, kl 14.55
Seda, et igale töökohale vastav cv - loogiline ju. Kui kandideerin näiteks linna tööle, siis vaevalt, et kellegi asi on seal, et olen ka lüpsjana töötanud. Eriti, kui olen palju erinevaid töökohti omanud ja mõned sobivad just kandideeritava firma tegevusvaldkonda. Kui vestlusel tekib küsimusi, et kus ma vahepeal olin või mida tegin, võin ju rääkida, kuid esmamuljele see kindlasti kaasa ei aitaks ja vestluseni ilmselt ei viiks kah.
 
muf 05. detsember 2007, kl 15.07
jah, olen nõus kommenteerija "arvan" jutuga. See ühtib minu arusaamadega. Kõik personalispetsid soovitavad samuti, et oma CV tuleb iga koha jaoks ikka eraldi üle vaadata. Töökogemus pole ju ainuke, mis CVsse kirja läheb. Läbitud koolitused, üritused, kus olen osalenud, ühendused, millesse kuulun jne.
Vaatan loomulikult üle. Kui kandideerin näiteks kontoriametnikuks, siis jätan ehk välja, et kunagi ülikooli aegu olen klienditeenindaja v kassapidajana töötanud. Kui aga soovin minna just kaubandusega tegelevasse ettevõttesse aste-paar kõrgemale kohale kui klienditeenindaja, siis märgin selle jällegi kindlasti ära kuna see näitab, et mul on sellest valdkonnast arusaam olemas.
Tööandja eesmärk on ju välja selgitada, mis on need kogemused ja omadused, mille poolest ma antud kohale sobin ja mis on kuidagi toetanud minu sobivuse kujunemist.
Ma saan aru, et kui elu jooksul polegi rohkem tegevust olnud kui keskkool -> ülikool -> esimene töökoht, vahepeal midagi muud teinud ei ole, kuhugi kuulunud ei ole, koolitustel eriti käinud ei ole, siis tasub jah kõik kirja panna. Muidu aga oleks ikkagi hea enne iga kandideerimist CV üle vaadata.

PS See on minu arvamus. Eks igaüks talitab loomulikult oma parema äranägemise järgi.
 
to muf 05. detsember 2007, kl 15.37
Ei taha sind hirmutada, aga mina otsisin tööd pool aastat. Oled endale äkki liiga ebareaalsed tähtajad pannud?
 
dsbjsfg 05. detsember 2007, kl 15.54
Mul oli umbes sama olukord, kuid saatsin oma CV ka teist korda sellele ametikohale. Siis sain vastuse: "Kahjuks otsime meesterahvast". ???!!!
 
Sammalhabe 05. detsember 2007, kl 18.55
Otsime Tallinnasse administraatorit ja vägagi raske leida. Nõudmised ei ole ka tea mis suured. Inglise keel, et saaks aru ja oskaks natuke ka rääkida, sama vene keelega. Töö lihtne, 8-17. Kandideeritakse ja vestlusele ei suvatseta kohale ilmuda. Milleks siis üldse CV saata?
 
krabi 05. detsember 2007, kl 19.36
mis vastust te veel loodate kui masendavalt paljud tööandjad kandidaadi CV-t lahtigi ei tee, kontrollige vaatamise statistikat ja ülla-ülla ... ei ole keegi vaadanudki
 
fh 05. detsember 2007, kl 20.59
Mul ikka vaadati, aga ei vastatud.
 
kah 05. detsember 2007, kl 22.18
CV Keskuses tavaliselt vaadatakse, aga CV Onlines ja Hyppelauas tundub tõesti, et töötajate otsimiseks küll need kuulutused ei ole. Ilmselt tõesti mingi veider reklaami moodus, näe kus firma ägedalt laineb..aina inimesi võtavad juurde
 
Teemaalgatajale 05. detsember 2007, kl 22.56
Sul on natuke eksiarvamus asjast, et HARIDUS ei loe midagi. Tegelikult loeb ja väga palju, kuid vastupidiselt sellele mida Sina mõtled. Tegelikkus on selline, et tohutu palju igas kategoorias "ülemusi" on kõrgetel vastutavatel kohtadel, kuid NENDE oma haridus, kui on ka selle kohta mingisugune paber, siis on see raha eest saadud. Ja sellised "JUHID" ei taha oma kollektiivi sellist inimest, kes oma kogemuste ja haridusega võiks "ülema" autoriteedi kõikuma panna. Mina olen küll firmades näinud ülipalju "suuri" ülemusi, kelledest ka lihtne "lauajalg" targem on.
 
eelmisele 05. detsember 2007, kl 23.09
Ja mida ma sinu arvates siis mõtlen? Mulle tundub, et sa oled asjast valesti aru saanud.
Sa väidad, et tasuline haridus ei ole midagi väärt? Sa eksid, ütlen mina.
Ja veelkord - hariduse olemasolu kui selline paberil ei tähenda mitte midagi. Ilma inimest nägemata ja temaga rääkimata on ennatlik otsust teha, ükskõik milline haridustase tal siis väidetavalt on.
See, milliseid ja millise haridusega töötajaid üks ülemus oma alluvuses sallib, oleneb ka töökohast. Ja tõepoolest, haridus ei ole alati oluline (loe: diplom pole oluline). Olulisem hoopis on töökogemus, silmaring, praktilised oskused. Minu erialal seatakse just viimaseid omadusi tihtipeale ettepoole.
 
indrek 05. detsember 2007, kl 23.51
jah, ja see nn lauajalg on ise paberiteta, aga mõistusega. Ja teeb ka seepärast paljudele paberite, aga mõistuseta omanikele silmad ette! ;P
 
maali maalt 06. detsember 2007, kl 00.15
inetu on jah see mittevastamine. Tööle soovijalt nõutakse 100 võimet ja oskust (ka mittevajalikke) aga niipaljukestki ei ole tööandjal viisakust, et paari realine meil saata. Mida need personalitöötajad ja sekretärid küll teevad, kas küünte lakkimisest tõesti aega üle ei jaa?
 
kunagi 06. detsember 2007, kl 03.32
kandideerisin kunagi viru hotelli ja ei vastatud, paari kuu pärast uuesti sama kuulutus, kandideerisin uuesti.. ikka ei midagi.

olin igati sobiv kandidaat nii hariduselt kui keeleoskuselt (5 keelt) ning veel mõned täpselt sobivad omadused

samas cv-onlinest leitud minu cv peale (just teatud keeleoskusega otsiti)ja sain unelmate töökoha
 
K 06. detsember 2007, kl 07.51
Hästi palju on kirjutatud teemadel, et tööandjad ei vasta. Mind huvitab aga see, miks nii paljud tööotsijad kokkulepitud vestlusele tulemata jätavad? Nagu keegi ka ülalpool juba küsis - milleks siis üldse oma CVd saata? Eriti hull on olukord just siis, kui otsida klienditeenindajaid ning assistente. 10st kokkulepitud kohtumisest tulevad kohale ehk 4-6. Ja, kui proovida neile helistada (äkki on tõesti objektiivne põhjus ja juhtus midagi) siis kuuldes, kustkohast helistad, visatakse toru hargile.
 
P to K 06. detsember 2007, kl 07.59
ka mina hakkan nii ennast lõbustama, nii pettunud olen tööandjates. Kurja tasutakse kurjaga.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!