Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
soome alampalk
 
Kaja 17. juuli 2008, kl 10.47
milline on Soomes alampalk ja maksuvaba piirmäär? aitähh vastajatele.
 
L 17. juuli 2008, kl 11.11
maksuvaba miinimum on 510 EUR kuus. Miinimumpalk sõltub vastava eriala ametühingu kollektiivlepingust (työehtosopimus).
 
muksu 17. juuli 2008, kl 11.12
Ettevötjatel on maksuvaba alla 6500.- aastas.
Arvatavasti on töötegijatel ka midagi sinnakanti.
 
cc 17. juuli 2008, kl 13.30
sellist asja kui alampalk pole, kui saad vähe, siis küsid lihaslt juurde
 
L 17. juuli 2008, kl 17.00
on küll alampalk, kuid see on tööandjate esindusorganisatsioonide ja ametühingute vaheline kokkulepe ja kohustuslikuks täitmiseks kõigile. Igal eiralal on see erinev.
 
to:L 17. juuli 2008, kl 18.26
Esimest korda kuulen, et Soomes on maksuvaba miinimum. Siin on ikka see maksustamise süsteem ju teine, kui Eestis.

http://www.vero.fi Igal maakonnal on veel oma tulumaksu % jne. Kui tahad teada palju tulumaksu % umbes tuleb, siis selleks on olemas tulumaksukalkulaator
http://prosentti.vero.fi/veropros_aloitus.asp?language=FIN
sealt saad umbkaudu teada, mis % tuleb.
 
L 18. juuli 2008, kl 08.38
to 18:26
kui sa lehekülge www.vero.fi natuke täpsemalt oleksid lugenud, siis saaksid teada järgmist

LähdeverokorttiVerovirasto antaa pyynnöstä lähdeverokortin rajoitetusti verovelvolliselle henkilölle, joka tulee Suomeen, alle kuudeksi kuukaudeksi. Lähdeverokortti annetaan palkkaa, palkkiota tai muuta lähdeveronalaista ansiotuloa varten. Rajoitetusti verovelvollisen Suomesta saamasta eläketulosta ei enää peritä lähdeveroa. Vuodesta 2006 lähtien eläketulosta toimitetaan ennakonpidätys vastaavalla tavalla kuin yleisesti verovelvollisen eläkkeestä tai mitä verosopimuksissa säädetään.
Rajoitetusti verovelvollisella henkilöllä olisi hyvä olla suomalainen henkilötunnus lähdeverokorttia varten. Henkilötunnusta voi pyytää henkilökohtaisesti maistraateista tai verotoimistoista.
Vuodesta 2006 lähtien rajoitetusti verovelvollisten palkkatulosta peritään 35 prosentin suuruinen lähdevero. Ennen veron perimistä palkasta tehdään vähennys, joka on 510 euroa kuukaudelta. Alle kuukauden ajalta kertyneen tulon osalta vähennys on 17 euroa päivältä. Verosopimuksissa vähennyksen määrä voi olla myös suurempi. Vähennystä tulee pyytää lähdeverokortilla. Vähennystä ei tehdä urheilijan tai esiintyvän taiteilijan palkkiosta tai hallituksen tai hallintoelimen jäsenenä saadusta palkkiosta.
Lähdevero on 19 prosenttia puun myyntitulosta ja 15 prosenttia taiteilijan tai urheilijan toimintaan perustuvasta korvauksesta.
 
Palgavaene 19. jaanuar 2023, kl 20.19
No palk peab ikka olema neljakohaline number netona aga mitte naljanumber brutona. Ega meie nukuvabariigis palka polegi nagu ka kesklassi. Siberi kandidaatidel on hõlptulu või kasum nagu nad ise nimetavad ja ausal proletaarlsel tööinimesel on ta almus.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!