Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
töökoha kaotus
 
rebane 08. november 2008, kl 20.40
kui palju olete täheldanud oma töökohas meelega otsitud põhjuseid, et tööandja saaks ilma koondamiseta inimest töölt minema saata. lühidalt vähendudes - töötajate arvu vähendada lahti laskmisega?
 
k 08. november 2008, kl 21.32
minuga juhtus nii 2 nädalat tagasi.
 
Suures ettevõttes 08. november 2008, kl 21.59
Meil on seda kogu aeg tehtud, ilma praeguse majandusliku olukorratagi.
 
mina 08. november 2008, kl 23.34
ei ole täheldanud. Mind on 1x koondatud, kõik oli ametlik ja korrektne. Praeguses kohas olen töötanud 5a ja kui tööandja näeb, et inimene ei sobi, siis öeldakse see ka välja. Praeguse seisuga saab koondamise 2 inimest, aga neil tõesti ei ole enam tööd. Kindlasti saavad oma koondamisrahad ja kõik toimub nii, nagu seadus ette näeb.
 
no tore 09. november 2008, kl 08.41
Mulle öeldi välja, et kui ise poolte kokkuleppel ei lähe, hakkame tegema märkusi, käskkirju- põhjust leiab alati.
 
nuh 09. november 2008, kl 12.03
seda juhtub ikka ussipesades, pole miskit teihha. täna õnne, et minema said. tean üht riigifirmat, kus tehti vennikesele kolm käskkirja poole tunni jooksul, õues suitsetamise eest. ah, et mis virmaga tegu?...nukuteatriga.
 
teadja 09. november 2008, kl 12.43
Ramirent üks selline firma eestis kohe kindlasti,tean mitmeid sealt,kes otsitud ja külgepoogitud põhjustega minema sunnitud.
 
A 09. november 2008, kl 13.04
olen täheldanud, pigem siiski lihttöö tegijate osas. kontoripersonal vajadusel koondatakse ametlikult. lihttöö tegijatele saab kergemini n-ö külge hakata (praak, hilinemised, joomingud, ülemusele vastu hakkamine jms). kui hea töötaja, siis teda ei koondata (meil).
 
muzi 09. november 2008, kl 13.57
tehakse käskkirju aga tegelikult ikkagi asja eest. inimesed on läinud mugavaks ja ülbeks. siiani kehtis reegel, et töötajat on raske leida. nüüd on olukord muutunud ja tuleb end käsile võtta ja tööd teha ja enda olemasolu firmas õigustada.

ise ei ole tööandja, olen töötaja. mul on hea meel, et ajad on muutunud ja on võimalus vabaneda inimestest, kes teha midagi ei viitsi ning kelle töö teevad ära need, kel rohkem pealehakkamist.
 
Suuress ettevõttes 09. november 2008, kl 19.12
Meie ettevõttes õitsevad paraku just need, kes töiselt täiesti 0 on, aga enesemüügi oskust neil jätkub. Töölisi jah, vallandatakse thti ebaseaduslikult, kontoriinimesesd tunnevad paremini seadusi ja neid ei julgeta lihlabaselt lahti lasta.
 
suur firma 10. november 2008, kl 16.22
ettevõttes, kus töötasin 6 aastat - ei koondatud mitte kedagi. Samas lahkujaid "poolte kokkuleppel" oli päris palju. See on päris lihtne, kui inimene ootamatult kabinetti kutsutakse, maatasa tehakse, ähvardatakse ja survet avaldatakse. Seejärel pakutakse kompensatsiooni-mis muidugi on vähem, kui korrektselt koondades peaks maksma, ning reeglina inimene nõustub.
Selle aja jooksul oli vaid 2 inimest, kes asja töövaidluskomisjoni edasi kaebasid ja õiguse said.
 
muzi 10. november 2008, kl 18.56
ka minuga on tehtud suures firmas nii nagu tehakse eelmise kommenteerija firmas. eks olin ise noor ja rumal ka. nüüd targem igas mõttes.
 
huviline 12. november 2008, kl 16.00
Mis on tavaliselt sellised "otsitud põhjused" vallandamiseks? Oskaks end tekkinud keerulises olukorras samuti paremini kaitsta. Kontoritööga tegu siis
 
JUHM 25. oktoober 2022, kl 20.27
VaSSistlik vald no kas normaalsel nõukogude ajal oleks ausa töölisega niimoodi käitutud. Neil oleks minek olnud seda ka paremal juhul halvemal juhul kohe seina äärde. Mina olen ametnik ja mul peab füüsiline abi olema. Nää ennem oli küll olin mina see füüsis aga nüüd tahavad odavalt saada
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!