Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
keskmine hinne
 
mailissa 01. november 2009, kl 13.59
Tere,

Paljud kõrgkoolid ei nõua riigieksami tulemusi ning võtavad vastu keskkooli keskmise hinde järgi. Siit ka küsimus, mis peab olema vähim keskmine hinne, et üldse üritada kooli sisse astumist?
Sama küsimus on põhikooli lõputunnistuse kohta, mis peab olema keskmine hinne, et pääseda gümnaasiumi?
Ette tänades!
 
noh 01. november 2009, kl 14.26
oleneb ju gümnaasiumist - nimekamatesse gümnaasiumitesse pole vist eriti mõttet üritadagi, kui sul keskmine alla 4,7 kisub. Ja ka siis on sisseastumistestidel veel oma sõna öelda.

Sama jutt ka riiklikele kohtadele ülikoolides.

Aga põhjatu rahakoti omamisel neid muresid eriti pole, lähed tasulisse õppesse ja maksad ja maksad, kuniks mõistus pähe jõuab või rahakott tühjaks saab:P
 
:) 01. november 2009, kl 14.58
Iga kool, olgu siis ülikool või gümnaasium, teavitab võimalikke tulevasi õppureid tavaliselt oma kooli kodulehel sisseastumisel arvesse võetavatest tulemustest- kas siis keskmise hinde või riigieksamite tulemuste alusel, ka seda- kui suur mingi näitaja olema peab. Kooliti võivad need nõudmised ikka väga erinevad olla.. Nii et kõigepealt vali eriala, mis huvitaks, siis leia kool ja siis otsi vajalikud numbrid kooli kodukalt.
 
wtf 01. november 2009, kl 15.13
kõik riiklikud ülikoolid võtavad riigiexamite alusel,kutsekates tahetaxe keskmist hinnet.
 
mailissa 01. november 2009, kl 15.41
TTÜ majandusteaduskond kaugõpesse võetakse keskmise hinde alusel ( ei ole vaja riigieksami tulemusi), aga mis keskmine hinne olema peab, seda nende kodulehelt ei leidnud.
 
mailissa 01. november 2009, kl 15.41
TTÜ majandusteaduskond kaugõpesse võetakse keskmise hinde alusel ( ei ole vaja riigieksami tulemusi), aga mis keskmine hinne olema peab, seda nende kodulehelt ei leidnud.
 
mailissa 01. november 2009, kl 15.42
TTÜ majandusteaduskond kaugõpesse võetakse keskmise hinde alusel ( ei ole vaja riigieksami tulemusi), aga mis keskmine hinne olema peab, seda nende kodulehelt ei leidnud.
 
vot nii 01. november 2009, kl 17.51
kõrgkoolid:
võta www.sais.ee ette ja vaata avalike andmete alt järgi.
nt it-kolledž võttis vastu 100 tk riigieelarvelisele kohale, kui algul oli 100 piir kuskil 4,8 peal, siis pärast loobumisi jäi see 4,3 piirimaile.

tasulisel kohal on hetkel saisi järgi piir mingi 3,3 juures.

gümnasiumis sõltub mitte hindest, vaid konkreetsest isikust. tavaliselt on katsed. võrdsete pallide juures eelistatakse oma kooli vana õpilast (kontaktandmed, iseloom, vanemad koolile juba tuttavad).
üldine gümnaasiumiõpetajate arvamus: oma kooli lorust 3lisest võib veel gümnaasiumi lõpuks asja saada, aga võõra kooli 4line (ka maakooli 5-line, juhul kui hindeid on pandud tundi kohalejõudmise, mitte teadmiste järgi) võib tegelikkuses osutuda väga nõrgaks õpilaseks, kes tuleb paari kuu pärast edasijõudmatuse pärast välja visata.
 
mailissa 01. november 2009, kl 18.48
To: vot nii
See oli asjalik info:) Tänud!!!
 
õpilane 15. oktoober 2014, kl 17.00
Kui suur peaks olema keskmine hinne, et saada nt. Luua Metsanduskooli?
 
,,,,,,, 16. oktoober 2014, kl 16.38
Kutsekasse, sh. Luua Metsanduskooli ei tohiks olla väga raske sisse saada.. Lävend üsna madal, pakun, et kui sul kolmed neljad on, saad vabalt sisse.
 
ALLENIVERSON3 19. oktoober 2021, kl 22.32
Mul on küsimus, kui mul on keemia 2 ja matemaatika 2, siis kas ma saan enam-vähem okeisse kutsekooli, kui teised hinded on kõik 4 ja 5?
 
uue aja kombed 20. oktoober 2021, kl 00.31
Kas tänapäeval saab siis kooli kahtesid kolmedeks parandamata lõpetada?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!