Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
Kpgemused Töötukassaga?
 
gallup 29. juuli 2010, kl 13.12
Olen ca. pool aastat töötuna arvel olnud. Mis kasu olete saanud Töötukassast käimiseset (v.a töötu abiraha / töötuskindlustushüvitis ja ravikindlustus). Kas Teile on pakkutud ka reaalset abi või nõuannet? Pelgalt formaalne kohalkäimine?
 
on 29. juuli 2010, kl 14.20
on küll pakutu ja helistatud,aga üksiki ei vasta minu professionaalsusele.
 
end. töötu 30. juuli 2010, kl 00.56
Mulle öeldi kohe esimesel päeval, et tööd neil mulle kohe kindlasti pakkuda pole. Nägu aga pidin näitama niikuinii.
Plaanis oli niikuinii ettevõtluse alustamise toetust taodelda, nii et selle nimel ma "puhaksin" niikaua kuni rahad nende poolt otsa said ja viimasel kuul esitasin oma äriplaani ja korras.

Ühel koolitusel käisin ka. See oli täitsa ok.
Kuigi panin end veel kahele koolitusele kirja. Ühe järjekorda ei jõudnud ära oodata ja teisele tuli eitav vastus.
 
johhaidi 30. juuli 2010, kl 10.58
aga mind paneb imestama, et töötukassa otsib endale töötajat. No mida!!!! Kas nende andmebaasis pole siis küllalt palju sobilikke kandidaate, kellega nad ise ühendust võiksid võtta. Parem ikka ootavad, et see mass neile jälle cv saadaks.
 
ei olnud rahul 30. juuli 2010, kl 12.23
Koolitusi ei saanud, kursusi ei saanud kuna mulle seda vaja ei olevat. Meie linnas tehti küll mingeid koolitusi, aga need olevat olnud arbuti sisse-lahti vajutamise kursused. Küsisin, et saatke mind siis Tallinnasse, Tartusse. Öeldi, et ei saa. Tegelikult olevat küll saanud, aga neil oli mingi põhimõte, et töötuks olemise esimestel kuudel ei saadeta. Hiljem, tulid mulle reisimise võimalused ja käisingi ainult nägu näitamas ja ise koolitusi enam ei küsinud. Kummaline oli see, et üks kuu enne raha lõppemist paluti mul alla kirjurada mingile paberile, et olen nõus osalema nende poolt pakutavatel koolitustel. Täiesti hämmastav:S Mõtlesin, et las siis keegigi saab oma palga kätte. Töö sain nende abita.
Nõustaja juures pidin mingit kutsesobivustesti tegema, mida ma juba keskkoolis teinud olin. Tulemused olid samad.
Konsultandid alati kohvitasid, sõid komme, lõkerdasid. Lausa vastik oli sinna minna. Täiesti mõttetu asutus. Pigem tuleks süsteem ümber vaadata, et iga vald maksaks oma töötutele raha.
 
Margo´ 30. juuli 2010, kl 17.49
Pole ka sealt mitte midagi kasulikku saanud. Ühtegi tööd pole mulle pakutud/saadetud, viimasel korral öeldi, et olen ülekvalifitseeritud. Tahtsin karjäärinõustaja juurde minna, aga konsultant ütles, et pole mõtet!? Konsultant kandideerib ise ka samadele kohtadele, kuhu mina ehk siis tahab sellest asutusest vehkat teha... Käisin ka nende peamajas töövestlusel (töötukassa spetsialistiks) - "suur juht" istus töövestluse ajal arvuti taga ja surfas.... või saatis meile vms... Imelik suhtumine! Aga eks kala hakkab ikka mädanema peast.
 
Eveliina 30. juuli 2010, kl 18.08
Mina olen kaheksandat kuud arvel. Käisin karjäärinõustaja juures, kes oli väga ülevoolav, ohkis, et miks mind pole välja valitud, kui kõik on ok, ja ütles, et on vaja tutvuse kaudu tööle saada (konsultatisooni ajal sõimas telefoni teel korduvalt oma last). Võin öelda, et peale hüvituse ei saa sealt midagi. Nende pakutud kohtadele ma ei ole kandideerinud, liiga väheste nõudmiste ja võimalustega. Ootasin paremat võimalust ja nüüd saingi. Paari nädala pärast hakkan tööl käima.
 
kummaline, eks 30. juuli 2010, kl 19.16
Ja ajakirjandust ei huvitagi, see teema.
 
jah 30. juuli 2010, kl 21.57
Olen juba 3 korda kohal käinud ja mitte sentigi saanud selle eest ja mingeid meile ka pole tulnud, kuigi räägitakse suure suuga, ametilt olen arvutigraafik.
 
Mina 31. juuli 2010, kl 20.22
Mul on vastupidi tüütult aktiivne konsultant, kogu aeg sebib, organiseerib, pakub mulle mingeid töökohti. Hmh, ma ei taha üldse tööle minnagi. Öelda talle seda ka ei saa...
 
einoh 31. juuli 2010, kl 20.41
kuule, jah, kas sulle tuleks töötukassasse kohalkäimise eest palka maksta? Järelikult sinusugust arvutigraafikut ei vaja keegi. Ega töötukassa sind saa palgata, ta vaid vahendab olemasolevaid töökohti.

No näed, ja mina ei taha ju üldse tööd, nii tüütu konsultant tal vaesekesel. Mõtlebki, et sa tahad tööd.

Ehh, rahvas!
 
nõid 01. august 2010, kl 15.14
nõustun nendega kes ütlevad et mõtetu koht. seal on vaja käia ainult selleks et saada tööturaha või töötuhüvitist. töötajad on üleolevad ja mingit tööd nad küll ei aita inimesele otsida.vabade töökohtade nimekiri on ka nende kodulehel olemas nii et sealkäimine on lihtsalt inimeste lollitamine.kui minu teha oleks likvideeriks selle koha ära. eriti väikelinnades. tööturaha saab maksta ka kohalik sotsosakond ja tööpakkumisi saab vaadata netist kui vaja.lõppude lõpuks on meil ju e-riik. miks peab inimesi jooksutama ja lollitama.
 
nõustun 01. august 2010, kl 15.57
"nõia" mõttekäiguga 100%, mõttetu asutus, mis ainult allkirju kogub. töövahendusega nad küll ei tegele(tööpakkumised ju kõigile saadaval nende kodulehel) ja kui piisavalt kiiresti enda töölesaamiseks midagi ära ei suuda teha(alevis tootmine ja tööstus puudub ning mujale kolimiseks napib vahendeid), siis õige kiiresti saab töötu tunda konsultandi üleolevat ning põlastavat suhtumist. just selle alandava suhtumise pärast võtsin end peale 1,5 aastat töötukassast arvelt maha. fakt, et olen töötu ei anna veel kellelegi õigust mind mõnitada.
 
Linnuke 01. august 2010, kl 17.51
Ainult kahju- raha läheb kohalkäimiseks.
Pole pakutud (olen küsinud) väljaõpet, tööd- pannakse linnuke kirja ja kõik.

Milline kokkuhoid oleks kui see jama likvideeritakse.
Linnukest saan neti teel saata.
 
töötu 02. august 2010, kl 12.59
Mõtlesin ka et kas panna end sinna arvele kirja või mitte. Paistab aga et ei ole mõtet vist. See 900 eek mind ei päästaks ka nagunii midagi enam. Eks elu näitab mis saama hakkab.
 
vartsi aasta täis 02. august 2010, kl 13.13
kallis töötu 12:59
pane ennast kirja, sest nii on sul haigekassa.

muidu eelpoolkõnelejatega nõus.
aga eks need konultandid ole ka üks lahendus kuidas töötust vähendada.
need oleksid ju muidu hoopis tööta...
 
teiselt poolt 02. august 2010, kl 19.29
need konsultandid ei ole põhjuseks, miks peate käima kohal kord kuus, ikka seadus on selle põhjus, konsultant täidab seadust.
tehke ettepanek seaduse muutmiseks.

§ 7. Töötuna ja tööotsijana arveloleku lõpetamine

(1) Eesti Töötukassa teeb otsuse isiku töötuna arveloleku lõpetamise kohta:
[RT I 2009, 11, 67 – jõust. 1.05.2009]
1) kui töötu vähemalt kord 30 päeva jooksul ei tule Eesti Töötukassasse vastuvõtule, välja arvatud juhul, kui töötu ei saanud tulla vastuvõtule mõjuva põhjuse või tööturukoolitusel või tööpraktikal osalemise tõttu ja eelnevalt oli tema individuaalsesse tööotsimiskavasse märgitud, et ta võtab Eesti Töötukassaga ühendust telefoni teel;
 
COVID 19 23. juuli 2023, kl 20.21
Tööd on kõvasti hanerasva tehastes ja hanefarmides ning siis seljatame kriisi korraliku määrimisega
 
Mugavuspagulane 23. juuli 2023, kl 20.22
Riik toidab vald katab ja töötukassa maksab kodanikupalka
 
Ära sina kunagi faSSisti teenima mine 23. juuli 2023, kl 20.23
Tea millas siis töötukassa ka Töökassaks ümber nimetatakse ja ta ka siis ehk reaalselt tööd pakkuma hakkab. Ei ma ütlen teile normaalsel nõukogude ajal sellist inimeste alandamist ei olnud. Näeh töötukassatädid päev läbi larbivad kohvi ja lõksutavad lõugu siis oleksid nad kõik rahvamajandust arendanud kuskil lehmalaudas või õmblusvabrikus
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!