aed ja aiaauk Kirjutas:
-----------------------------------------------------
> Tõesti, üks räägib aiast, teine hakkab hoopis aiaa
> ugust pajatama - mingi seos justkui ju on... (Täit
> sa Blond ja Mansion Ghost)
>
> Täitsa Blond, pa
> ne end nüüd sellisesse olukorda: ööbid sõbranna po
> ol, kuid tema emal on samal õhtul sünnipäev, kuhu
> ka sind on spontaanselt otsustatud kutsuda, kuna a
> sjalood sedasi kujunesid. Lille ikka ostad ise sõb
> ranna emale kaasa, kui peolauda plaanid minna? Või
> on normaalne, et sina lilli ei vii (äh, sõbranna
> juba viib, tema ema ikkagi), aga lahkelt lased end
> pidulauas kostitada?
> Elementaarne viisakus (s
> ee peaks küll juba koduse kasvatusega kaasa antud
> olema) oleks sellises olukorras ise oma raha eest
> lilled sünnipäevalisele üleandmiseks osta.
> Teem
> aalgatajat just selle elementaarse viisakuse puudu
> mine sügavalt hämmastaski ning see osutus viimasek
> s piisaks, kuna taolisi matslusi oli ta juba varem
> gi täheldanud.
> Arusaadav, Täitsa Blond? Kui on
> küsimusi, täpsustame :)
>
> Kindlasti ei saa ig
> at tolgust dzentelmeniks nimetada, selles point ju
> oligi, Mansion Ghost. Teemaalgataja toodud näide
> oli just sellest valdkonnast - muidu nö. veatu ank
> eediga kena inimene, aga mats, noh.
Tänu taevale, et lõpuks leidus ükski inimene, kes sai aru, mida ma tegelikult mõtlesin. Eelnevaid postitusi lugedes tekkis mul juba täielik lootusetus.
Just täpselt selles asi oligi, et laitmatu ankeet, kuid sisult täielik mats.
Eelnevatele kommenteerijatele ütleksin seda, et vaadake, mu vanematel ei olnud mitte mingit kohustust seda mu sõpra üldse kuhugi kutsuda, ometi nad tegid seda. Kuna nad on lahked ja viisakad inimesed.
Samamoodi ei olnud sellel mehel mitte mingit kohustust mitte ainsatki lilleõit kaasa tuua, seda ta ei teinud ka. Taipate väikest erinevust?
Mis puudutab seda "hirmu", et kui mees oleks lilled toonud, siis äkki oleksid hakanud mu sugulased ilmaasjata arvama, et me oleme äkki paar vmt. See žest meest siiski mitte kuidagi ei päästnud, kuna me tulime niikuinii koos. Mitte ükski inimene ei tulnud meie/minu käest küsima, kes nende lillede eest täpselt maksis. Kuid see selleks.
Mu jutu peamine point oli selles, kuidas käitus ja mida mõtles mees ISE!!! Et temal endal ei olnud restoranilauas istudes mitte grammigi piinlik sõrmega menüüs järge ajada ja ette lugeda, mida kõike tema soovib, et temale tellitakse. Selles on asi. Ka pärast pidu omavahel olles ei tundnud ta mitte mingisugust piinlikkust, ta ei öelnud mitte kordagi et ta oleks pidanud ka midagi viima. Vastupidi, ta virises hoopis, et liha oli veidi liiga vürtsine olnud ta meelest.
Ennetamaks valearusaamu, täpsustan et ka minul ei oleks olnud üldse mingit probleemi teha välja õhtusöök mõnele lapsele või tudengile, kellel endal raha napib. Kuid antud juhul olid kostitajateks minu pensionäridest vanemad, kelle pangakontosumma on kordades väiksem võõrustatud mehe omast (ma enne korra mainisin, et olen korra mehe kõrval istunud kui ta internetipanka sisenes ja täpse seisu oma silmaga ära näinud).
Ma ei öelnud mehele seepeale mitte midagi, kuna ma arvan et kuskilt maalt läheb piir, millal üldse on mõtet kellelegi midagi öelda ja millal on asi täiesti lootusetu. Kuid ma tegin sellest vahejuhtumist lihtsalt omad järeldused, üritamata hakata täiskasvanud inimest muutma.